מה מותר ואסור לאכול אחרי ניתוח

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• מה מותר ואסור לאכול אחרי ניתוח
    נעם
    24/03/2010

היי,

קראתי שיש הגבלה על סוגי מזונות שאפשר לאכול אחרי ניתוח טבעת, אני לא אוהבת לאכול הרבה, אבל אני כן אוהבת לאכול אוכל מגוון.

אני יודעת שסמוך לניתוח אסור לאכול דברים מסויימים (משקאות מוגזים, בננות, סטייקים) האם מדובר באיסור לכל החיים או רק כמה שבועות אחרי הניתוח?

תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחרי ניתוח שרוול

נינה
    01/02/2012

שלום אני אחרי ניתוח שרוול ונאמר לי שעליי לאכול כל שלוש שעות אני אוכלת פעמיים ביום ובשאר היום אני שותה האם זה מזיק? ואם כן איך עליי לפעול?
    אודה לתשובתכם המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלה באכילת מזונות לאחר טבעת

שולה זק
    24/03/2010

לאחר ניתוח טבעת מומלץ לא לשתות משקאות מוגזים, מפאת הגזים היוצרים לחץ וגורמים לכאבים לא נעימים. כמו כן מומלץ לא לאכול גויאבות, רימונים, אפרסמונים, פופקורן - מחשש שיכולים לגרום לחסימת מעיים. מומלץ לשתות מיץ מפרי הדר ולא לאכול פרי הדר (או להמעיט) מבגלל הסיבים.
    עם שארהמזונות, כל אחד לומד עם הזמן מה מזיק לו ומה מפריע. זה מאוד אינדיביצואלי. בגדול יש לאכול הכל, בכמויות קטנות, לאכול כל 3 שעות, ללעוס היטב . כמו כן יש לעשות הפסקה בין אוכל ושתיה כ- 20 דקות, שתיה ואכילה יחד גורמים לבחילה והקאה.
    האם את אחרי ניתוח טבעת או מתענינת בכללי? אם את לפני ניתוח רצוי לפנות לכירורג שמבצע את כל סוגי הניתוחים ולהתיעץ עימו לגבי סוג הניתוח המתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שרוול

אלונה
    29/04/2011

אני אחרי ניתוח טבעת כבר 9 שנים, בתקופה האחרונה אני לא יכולה לאכול כלים, אפילו דברים נוזלים, במידה ומשהו עובר לי זה רק במצב שאני עומדת ולא יושבת. האם אני יכולה לעשות ניתוח שרוול דרך קופת חולים מכבי או דרך ביטוח בריאות פרטי ללא עלות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגשת לרופא - תגובה

שולה זק
    29/04/2011

שלום אלונה
    עליך לגשת לרופא ולעבור סדרת בדיקות לבדוק מה מצב הטבעת והאם קיימת בעיה ולמה את לא יכולה לאכול. לא ציינת מה ה BMI שלך כרגע.
    אם יש בעיה עם הטבעת ועל פי המלצת הכירורג הקופה אמורה לאשר לך ניתוח נוסף אם אכן זה הפיתרון .
    עליך להתחיל את ההליך אצל כירורג בתחום ניתוחי קיצור קיבה.
    הקופה וביטח פרטי יאשרו לך ניתוח רק אם זה נחוץ וזה הפתרון לבעייתך ועל כן עליך לפנות בדחיפות לרופא ולעבור בדיקות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו