מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ההשלכות של הניתוח על הפרופיל הרפואילולה12/06/2010
שלום,
אני גם רוצה לעבור את הניתוח (טבעת לא שרוול), אבל העיניין הוא שרציתי לדעת עם אני יעשה את הניתוח הזה מה יהיו ההשלכות לכך על הפרופיל שלי (אני לפני גיוס) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי תשובה לשאלת הפרופיל אבל ...
יניב12/06/2010אני מטובע לשעבר שהסיר את הטבעת בניתוח נוסף ועשה עוד ניתוח שלישי לשרוול
אני משורוול כבר 3 חודשים כמעט
הסיבה שאני אישית לא ממליץ על טבעת היא כי הטבעת גורעת מאוד עד כידיי סבל גדול מאורח החיים התקינים ומשבשת את איכות החיים בהקאות מרובות ובאי נעימות סביבתית עקב ההקאות
למשל דמייני את ארוחת שישי עם בני המשפחה או ארוחה עם חברים במסעדה שקטה ופתאום נתקע לך וכולם שומעים אותך מקיאה דקות ארוכות בשירותים.
זה לא ממש תורם לחוויה.
המבטים המסכנים והרחמים שלא לדבר על זה שבגללך כבר אין תאבון ואנשים קמים מהשולחן.
ההקאות בטבעת גם מזיקות לשינייים אני אישית נזקקתי לטיפולים משמרים ושיחזורים יקרים בעקבות שמונה שנות טבעת.
לגבי הפרופיל אני אישית לא גוייסתי עקב משקל עודף אוליי היום הדבר שונה אך למשקל כשלעצמו וודאי יש השפעה על הפרופיל
תחשבי על הבריאות שלך לפני שאת חושבת על הפרופיל ותשקלי ניתוח אחר למען איכות חייך
בהצלחה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב,
שולה זק12/06/2010היי לולה,כפי שיניב כתב לך, להיות שמן זה לא תענוג, וזה גם מוריד מהפרופיל. כך שעדיף להיות רזה ובריא עם פרופיל יותר נמוך מאשר שמן וחולה ומי יודע אם הצבא יגייס. לגבי סוג הניתוח - רצוי להתיעץ עם המנתח. בניתוח טבעת צריך שיתוף פעולה מלא של המנותח ומשמעת עצמית גבוהה. ושוב כמו שיניב כתב - יש פגיעה באיכות החיים.
לא רשמת לנו אם את/ה עומד/ת בקריטריונים לניתוח. מה הגובה והמשקל?
בכל מקרה מה שתבחר/י - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעיפו מצה"ל או יורידו פרופיל ?
לולה12/06/2010הגובה שלי הוא 166 והמשקל 86 וגדל מיום ליום ה ה-BMI שלי הוא 31.2 אבל אמור להיות 18.5 . אני מסכימה עם יניב ואיתך שולה. עדיף רזה ובלי בעיות רפואיות כמו לחץ דם בעיות ברגליים בגלל המשקל ועוד המון מחלות אחרות הניגררות מעודף משקל .
אני מסכימה שיורידו לי פרופיל, אבל חשוב לי לשרת בצה"ל אני לא רוצה שיתנו לי פטור מצה"ל עקב הניתוח ..
אז עם מישהו פה יודע מה צה"ל יעשה (יוריד פרופיל או יתן פטור) אשמח לשמוע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לולה
נטלי12/06/2010קודם כל, אני התגייסתי עם משקל יותר משלך,
אז בקשר לגיוס אל תדאגי- יגיסו אותך.
הפרופיל שלך ירד ממש מעט, לסביבות ה82 (שזה רמה אחת מתחת ל97)
אם בכלל יורידו לך, כי זה מאוד גבולי.
דבר שני, את הניתוח את יכולה לעשות גם בזמן הצבא .
אם את עומדת בקריטריונים מבחינת הBMI אז את מקבלת חודש גימלים ( שזה אומר מנוחה בבית)
אם את לא עומדת בקריטריונים והניתוח נחשב "ניתוח פלסטי" אז מחתימים אותך דח"ש (דחיית שירות) ואז את מתגייסת כרגיל או ממשיכה בשירות הסדיר לאחר ההחלמה.
כמובן שכל מקרה לגופו, את צריכה להיות בקשר עם לשכת הגיוס שלך ולשאול אותם מה הפרוצדורה.
מקווה שעזרתי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ניתוח פלסטי ולא קוסמטי
שולה זק12/06/2010זה ניתוח בסל הבריאות המבוצע מ BMI 35 - 40 למי שיש לו מחלות נילוות כמו סוכרת, לחץ דם. או BMI 40 ומעלה גם ללא מחלות נילוות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי ולמי שיודע משהו בעיניין
לולה13/06/2010הי !
לא בדיוק הבנתי... יורידו לי פרופיל עם אני יעבור את הניתוח או עם אני ישמין עוד יותר?
הייתי כבר אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי את כל ההפניות לבדיקות על מנת שאוכל לעבור את הניתוח, היא לא אמרה לי חד וחלק לא היא בכלל לא אמרה לא.
אני ניסיתי דיאטות וספורט מאז שאני בת 12 כל החיים שלי אני נלחמת במשקל וכל יום זו מלחמה מלחמה לא למוות אלא לחיים.
אז לא נותנים פתור בצה"ל עקב הניתוח הזה ?
א. חודש של גימילים אם זה בזמן הצבא
או
ב. דוחה את השורות בשנה?
הבנתי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיכוי לניתוח בנתונים שלך
שולה זק13/06/2010נטלי חד וחלק - אין סיכוי שתקבלי אישור לניתוח ואף מנתח לא ינתח בחרה צעירה ובריאה מבלי לעמוד בקריטריונים שנקבעו לניתוח. . ה- BMI שלך 31.2. את הרבה מתחת לדרישות המינימום לניתוח, על פי הקריטריונים שקבע אירגון הבריאות העולמי ומשרד הבריאות הישראלי אימץ.
את בחורה צעירה ללא מחלות רקע. קחי עצמך בידיים. תחליטי להתחיל משהוא ולעשות זאת. לכי לדיאטנת וקבוצת תמיכה ותתמידי.
מה את חושבת שניתוח זה הוקוס פוקוס. נכנסים לניתוח ויוצאים רזים??? ממש לא!!!! אחרי ניתוח עובדים קשה בשביל לרזות. נמצאים במעבק דיאטנית, עושים דיאטנה, ספורט ויש מי שמצטרף גם לקבוצות תמיכה.
חבל על עוגמת הנפש שלך, אם חשוב לך לרזות וחשוב לך לרדמת במשקל ולהתגייס ךצה"ל. קחי את עצמך ברצינות ותתחילי לעשות משהו למען המטרה. אני בטוחה שתהיי מאוד גאה בעצמך כשתשיגי תוצאות בזכות עצמך.
ושוב - לא יודעת מה הרופאה נתנה או אמרה לך. עם הנתונים שלך את לא עומדת בקריוריונים.
אם תרצי הסבר יותר מקיף את מוזמנת להתקשר אלי.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי ולמי שיודע משהו בעיניין
לולה13/06/2010הי !
לא בדיוק הבנתי... יורידו לי פרופיל עם אני יעבור את הניתוח או עם אני ישמין עוד יותר?
הייתי כבר אצל רופאת המשפחה והיא נתנה לי את כל ההפניות לבדיקות על מנת שאוכל לעבור את הניתוח, היא לא אמרה לי חד וחלק לא היא בכלל לא אמרה לא.
אני ניסיתי דיאטות וספורט מאז שאני בת 12 כל החיים שלי אני נלחמת במשקל וכל יום זו מלחמה מלחמה לא למוות אלא לחיים.
אז לא נותנים פתור בצה"ל עקב הניתוח הזה ?
א. חודש של גימילים אם זה בזמן הצבא
או
ב. דוחה את השורות בשנה?
הבנתי נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עומדת בקריטריונים
שולה זק12/06/2010שלום לולה
את בכלל לא עומדת באינדיקציות לניתוח.
אני מציעה לך לפנות לדיאטנית לקבל תפריט מתאים לך, להצטרף לקבוצת תמיכה, לשלב פעילות גופנית וכך לשנות הרגלי אכילה ואורח חיים עד לגיוס לצה"ל.
אני מציעה שתצלצלי ללשכת הגיוס ותבררי איתם את הנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי לחץ דם גבוהה
לולה18/06/2010בדקתי אתמול והיה לי 140/97 וזה לא פעם ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלכי לקבוצת תמיכה
שולה זק19/06/2010לולה עם BMI 31.2 אף מנתח לא יעשה לך ניתוח ושום קופה ואף ביטוח לא יממנו לך את זה.
את בחורה צעירה בתחילת דרכך. תרשמי לקבוצת תמיכה, תשלבי פעילות גופנית. תשני הרגלי אכילה ותראי שתצליחי במשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לולה
נטלי15/06/2010כמו ששולה אומרת אם את לא עומדת בקריטריונים אז לא ינתחו אותך..
בקשר לפרופיל בצבא..
אני התגייסתי עם משקל 92+ גובה 1.64 .. זה אומר שהBMI שלי היה בסביבות ה34.
הורידו לי לפרופיל 82 (כמו שאמרתי שזה אחד פחות מהפרופיל הגבוה ביותר) .
אין לך מה לדאוג.. יגיסו אותך!!!!
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרטריונים
פרופ` אחמד מחג`נה21/06/2010כפי שהזכירו החברה כאן BMI מתחת ל35 אינו אנדקציה לניתוח. כרגע חזרתי מכינוס עולמי בשויץ שם הזכירו שהוחל ב STUDY לבדוק את התועלת של ניתוחים אלו לחולים עם BMI בין 30-35 וסכרתיים לא מאוזנים. אנחנו עוד לא ב -STUDY הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיצור קיבה מוריד בפרופיל?
יאיר18/10/2016עברתי ליפני 11 חודש קיצור קיבה הורדתי 50 קילו הbmiשלי היה 45 עכשיו הוא 32 וחצי אין לי שום תופעות לווי רציתי לדעת אם יורידו לי בפרופיל ואם כן כמה זה מאוד חשוב לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)