שלום לכולם

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• מבטיח להענות בחיוב

ליאור
    13/11/2010

נדבר ונקבע .
    בנתיים יהיה שבוע נפלא

ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכולם
    מירית
    12/11/2010

קודם כל רציתי להגיד לכם שהתמיכה כאן מדהימה אני קוראת אבל לא כותבת
    שנית כל מי שסובב אותי לוחץ עלי לעשות ניתוח קיצור קיבה אני רוצה אבל מפחדת ומפחדת גם מהשלבים שאחרי זה
    אני כרגע נמצאת לאחר ביקור אצל כירורג ובעצם עשיתי אתמול את הבדיקה הראשונה US כבד וכיס מרה ובשבוע הבא יש לי כבר עוד 2 בדיקות שאני יעשה
    אני עובדת בי"ח כך שהפרוצדורה אצלי תהיה מהירה
    אני במשקל גבוהה מאוד והאיך שאתם קוראים לזה BMI גבוהה מאוד אני גם סכרתית והניתוח הוא בשבילי כמו שהרופאים שסובבים אותי אומרים רפואי ולא למען היופי למרות שאצלי יש גם את זה זה לפחות מה שכולם אומרים.
    אבל החששות אצלי גדולים ואני מפחדת למרות שיהיה לי את הלווי הכי טוב שאפשר כי אני עובדת שם
    רציתי אבל לדעת מה מרגישים אחרי הניתוח מה ההבדל בין התהליך של לרדת לבד עם דיאטה לבין לרדת לבד אחרי השרוול אה הציעו לי שרוול שכחתי להגיד
    הבנתי ממכם שהתהליך להרזיה זה אותו תהליך אז בגלל החששות שלי למה להכנס מתחת לסכין ? למה לסכן את הגוף? אני נסיתי גם מלא דיאטות והאמת שאני עכשיו תוך כדי הבדיקות גם בקבוצת תמיכה ירדתי 5.5 קילו בחודש
    אני שוב רוצה לציין שפשוט ביקש ממני הרופא לעשות את הבדיקות ואחר כך להחליט אם לעשות את השרוול או לא
    אז האם תעזרו לי בהחלטה לדעתי תוך שבועיים אני מסיימת את כל תהליך הבדיקות ובגלל שאני במשקל כה גבוהה וגם פרסונל יעשו לי את הניתוח מהיום להיום כך אמר גם הרופא
    אבל אני צריכה להחליט ואני לא יודעת מה לעשות שוב מה מרגישים אחרי מה עושים אחרי ושוב האם לקחת את הסיכונים
    תודה לכם וסליחה שהרבתי במילים אבל אני פוחדת וראיתי שאתם כל כך מאוחדים אני קוראת את הפורום כבר מעל חודש.
    תודה לכולכם על העזרה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• היי מיריתתתתתתתתתתת

רוזי
    12/11/2010

שמי רוזיי אני מחולון עברתי שראול בעבקות סכרת מאוד גבוהההההההההה אחרי ניתוח ירד הסוכר מממני ירדתי במישקל אני ניראת נהדר ומרגישה טוב עשיתי את הניתוח אצלמרדכי שמעונוב ושכטר פינחב בבית חולים וולפסוןהמליץ הרופא סכרת המדהים שליי דר חוליו ויינשטיין אז יקתי לכי על בגדול
    אנחנו תומכים עוזרים בשמחה לםני ואחרי 0503337236רוזי זבטאני בפייס בוק אשמח לעזור דברי איתי ולכי על זה בגדול נולדתי מחדש אגב ב16 לחודש תיהיה כתבה שלי בעקבות הסכרת והניצוח שראולבעיתון מעריב אנרגי שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למען בריאותך וחייך העתידיים

שולה זק
    12/11/2010

ניתוחי קיצור קיבה הוגדרו כניתוחים מצילי חיים ,בגלל זה הם גם נכללים בסל הבריאות והם ללא עלות כספית לעומדים בקריטריונים.
    לפחד ולחשוש זה בהחלט אנושי ולגטימי. אך גם לחשוב על בריאותך ועל חייך ואיך יראו בעוד 10 שנים עם משקל עודף גם לגיטימי, עם סוכרת ועוד מחלות שגורמות לנזק בלתי הפיך, איך יראו חייך ותפקודך היומי?
    מצבך הנוכחי לא פחות מסוכן מניתוח. ציינת שניסית דיאטות ללא הצלחה. היום הפתרון שיש לרפואה להציע למחלת השמנת היתר - זה ניתוח. פתרון יעיל עם תוצאות טובות ולטווח ארוך.
    כמי שעובדת בבית חולים, את יכולה לבקר במחלקה הכירורגית ולהיפגש עם מנותחים לפני הניתוח ותוך כדי האישפוז. זה יתן לך הרבה כח ומוטיבציה.
    בהצלחה בהמשך
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שולה

מירית
    13/11/2010

אני שואבת ממכם המון כוחות וזו הסיבה שבאמת התחלתי בסבב הבדיקות שצריך לעשות
    לדעתי תוך שבועיים אני מסיימת אותם וגם לדעתי לא תהיה בעיה לקבל תור מהר לניתוח שכזה ( אני עובדת שם 16 שנה) אבל הפחד משתלט עלי איך מתגברים עליו ואיך התגברת את או אחרים על כל הסיכונים ולקחתם אותם אבל בכל זאת עשיתם את זה והאמת שזה נשמע מדהים כל הירידות הללו
    אני רוצה גם להיות חלק מהמשפחה שלכם ספרו לי איך התמודדתם עם הסיכונים והפחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתגברים - חושבים על עתיד בריא

שולה זק
    13/11/2010

פשוט מאוד....חושבים על איכות החיים הטובה אחרי הניתוח. על המחלות שיעלמו. על חדוות החיים שתשרה עליך. בתור פרסונל בבית חולים את יודעת שלמעטים ניתנת האפשרות לצאת ממעגל החולים הכרוניים למעגל החיים הבריאים - וזו אחת ההזדמנויות שהניתוח נותן.
    אין להתעלם מהעובדה שניתוח זה ניתוח ובהרדמה מלאה, אבל מאידך, הסיכונים בהם את נתונה היום הרבה יותר גדולים וממשיים מלעבור את הניתוח.
    קראי שוב ושוב את דברי דניאל. פרק א' ב' ג' - אחרי שינון תורתו - קשה להשאר אדישים. רק מחייכים והפחדים נעלמים
    שבוע טוב
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח או לא? - שלב האשפוז

דניאל
    13/11/2010

מירית שבת שלום

רקע: שורווולתי לפני שבועיים ואישתי לפני 8 שבועות.
    אני אלוף העולם בלרדת במשקל, והשיאן העולמי בלהחזיר הכל+מע"מ.

העניין הזה, שאת פרסונל, יעזור אולי רק בקיצור תורים, יחס מצויין ודאגה גדולה, כולם מקבלים, לא רק פרסונל.

ועכשיו לשאלות שאת מתחבטת בהן:
    ההרגשה אחרי הניתוח מזופתת, לא פעם עולה השאלה בזמן שאת שוכבת בלי לזוז במיטה:"למה עשיתי את זה, כדי לסבול?", ככה זה אחרי כל ניתוח, חומרי ההרדמה עושים את שלהם, חוסר היכולת לשבות את תנוחת השכיבה, והאחיות שלא מפסיקות "להטריד": לקחת לחץ דם דופק וחום ולהחליף את האינפוזיה. הן "מציקות" לא רק לפרסונל, גם למאושפזים רגילים, והן עושות את זה ממש בשעות שסוף סוף הצלחת להרדם ואת לא בדיוק רוצה שיטפלו בך עכשיו, כי הנקז מציק והתפרים מעצבנים, והקטטר פשוט בלתי נסבל ואת לא רוצה לראות אף אחד אבל פשוט את אף אחד!!

ואז....... מגיע הבוקר שאחרי (ןתאמיני לי, הוא מגיע.....)
    ואחרי ביקור רופאים, עוזרים לך לקום מהמיטה ולשבת בכיסא, ודברים מפסיקים להציק, ובא לך להיכנס למקלחת, וההרגשב של מים זורמים על הגוף פשוט נפלאה, בהמשך תצאי לטיול עם ה"חבר" שלך (עמוד האינפוזיה) לטיולים במחלקה.
    הכאבים פחותים, את מאבדת חבר צמוד(הקטטר המציק) ומחכב להיפטר גם מבן הדודו שלו: הנקז. והלילה - את סוף סוף מצליחה לישון.

ויהי ערב ויהי בוקר:היום השלישי:
    את מרגישה טוב יותר ומתחילה לשתות לבד, ומשחררים אותך פה ושם מהעמוד התומך (של האינפוזיה) ואת מרגישה פתאום "חופשייה" - הולכת בלי מלווה.
    את מצליחה להעביר את הזמן מהר יותר, כי יש לך סבלנות למבקרים, רואה כמה סרטים בטלוויזיה ואם יש לך ספר - את גומרת אותו - והמחשבה: מחר הולכים הביתה!!!

סליחה על האריכות, אבל פשוט רצית לדעת את ההרגשות של אחרי הניתוח,
    הסיכום: ממש לא משהו, אבל כשמסתכלים על זה במבט לאחור - "היה שווה את זה"!!!

בהמשך: ההרגשה בבית (פרק ב')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דניאל אתה מדהיםםם

ריקי
    13/11/2010

כל כך מרגש אותי . זה ניראה כאילו אתה אחרי שנה מהניתוח. אתה כל כך מבין מדהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב השיבה הביתה - פרק ב'

דניאל
    13/11/2010

מירית, החלטתי "להשקיע בך" אני מאריך בכתיבה.
    אני מקווה שהדברים שלי, יעזרו לרבים מן המתלבטים בהמשך.......

בפרק א' סיפרתי על זה שרעייתי השתרוולה 6 שבועות לפניי, שבועיים לפני הניתוח שלה, היא החלה בדיאטה המכונה בפורום:"דיאטת נווה תרצה", בכדי להקטין את הכבד ולסייע למנתחים להצליח בעבודתם.
    חשבון קצר יביא אתכם לבדיוק 10 שבועות אחורה מהיום.
    אני החלטתי להתחיל בדיאטה מייד ולא "להשתולל" עד לתאריך שלי.
    ב- 8 שבועות, ירדתי 12 ק"ג ומאז הניתוח - עוד 7 ק"ג.
    וזה מביא אותי לשאלה שלך מירית: מה ההבדל בין הירידה לפני לירידה שאחרי?

אז להלן ההבדלים:
    1. ה- 12 ק"ג ירדו תוך "עינוי עצמי" - לא אכלתי את מה שבאמת רציתי לאכול.
    2. ה- 12 ק"ג היו הופכים ל- 15 ק"ג של עליה במשקל תוך כמה חודשים - שקוף.
    3. ה- 7 ק"ג ירדו למרות שאכלתי בכוח את מה שאמרו לי שצריך.
    לא בא לי לאכול כלום, אני פשוט מאלץ את עצמי "לתקוע" - פשוט כי צריך.
    4. ה- 7 ק"ג + ה-12 ק"ג ביחד - בחיים לא ישובו אל גופי. פשוט כי אי אפשר!!!

לסיכום דבריי, ה-"חשק" לאכול - נעלם!!
    שלא תתעי, בהמשך ה-"עיניים" ימשיכו לרצות, אבל מה לעשות, את לא יכולה להכיל את מה שלא נכנס. אתמול ישבנו לארוחת ליל שבת משפחתית והיה כל טוב על השולחן.
    מאתמול הורשה לי לאכול דג או קציצות, והעיניים נורא רצו, אז העמסתי על הצלחת:
    חצי פילה של אמנון, קציצה אחת ברוטב, קצת שעועית ירוקה ו- תפוח אדמה אפוי.
    מיותר להגיד שכמות כזאת של אוכל, קודם לניתוח לא הייתה אפילו מגרה את בלוטות הטעם. כדי להשוות, הבן שלי (17.5) אכל 6 קציצות, דג שלם, אורז עם שעועית והרבה תפוחי אדמה, אהה... וחתיכת פשטדה, ועוד נשאר לו טעם של עוד....
    ואני: לא הצלחתי לסיים מה שבצלחת ואפילו קיבלתי בפעם הראשונה את ההרגשה של "דחפתי יותר מידי", הרגשה לא נעימה - אז זה לא יקרה עוד פעם.

זה ההבדל העיקרי, אחרי הניתוח, חלק גדול מהחשק נעלם, לא מפריע לך האוכל שעובר לידך, וגם עם יש חשק, אין לכמויות לאן להיכנס אז את אוכלת כמו ציפור....

בפרק הבא - שלב ההתפקחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלב ההתפקחות - פרק ג'

דניאל
    13/11/2010

מירית,
    אחרי שעסקנו בנושאי הכירורגיה והקולינריה, נשארו מספר נושאים נוספים:

את תרדי במשקל, ותרדי מהר ויפה, ואז מתחילות להגיע המחמאות מכל אבר.
    ואת מרגישה על עצמך, איך הבגדים שלבשת עד עכשיו לא מתאימים לך יותר,
    פעם היית שומרת את הבגדים הגדולים: "הרי יש סיכוי שאני אשמין חזרה- לא?"
    היום - אני ואשתי מבצעים "פרוייקט אוהלים" - ומפנים באופן סופי את כל מה שנראה ענק על מימדנו, ואין לנו שום חשש, לעולם לא נצטרך את הבגדים האלו שוב!!!!!

והביטחון העצמי - עולה מיום ליום, ההרגשה שלך עם הגוף שלך משתפרת מרגע לרגע,
    את מוצאת את עצמך מסוגלת לבצע פעולות שלפני זה היו נראות בלתי אפשריות:
    אני למשל מצליח לסבן את האצבעות של הרגליים במקלחת, אלמטרי לא? או מצליח לקשור את שרוכי הנעליים מבלי לעצור את הנשימה - לא טריוויאלי?

חגגתי 43 לפני 11 ימים, ואני בריא,
    אבל יש לי מחלות תורשתיות במשפחה - "אללה ייסתור"
    את סבא שלי מצד האבא לא הכרתי - הוא מת ממחלת לב כשהוא היה בן 33.
    אבא שלי עדיין חי, סה"כ בן 68, אבל כבר 15 שנה הוא גריאטרי, עבר אין סוף צינתורים , מעקפים, בלונים, הוא סכרתי בקיצור "חי-מת".
    אח שלו הצעיר - מת לפני 10 שנים מהתקף לב.
    ואני - יש לי 5 ילדים ואני רוצה לחיות - ולחיות טוב בלי מחלות.

אז מה עדיף מירית?
    לחיות עם עודף משקל, סכרת, ולכי תנחשי מה בא יחד עם זה:לחץ דם, מחלות פרקים, מחלות לב, מגבלות בתנועה וחולשה תמידית, או לקחת סיכון מחושב, לעשות ניתוח "מציל חיים", ולהוריד בצורה ניכרת את הסיכוי לחלות בכל הצרות האלה,
    להגדיל את הביטחון העצמי, להיראות טוב בשביל עצמך, וגם בשביל הסביבה,
    מהסאב-טקסט שלך הבנתי שאת מחשיבה את עצמך לאישה יפה.

מה יותר מסוכן מירית:
    הסיכון שבניתוח, ומספר ימים מזופתים אחריו,
    או הסיכון העצום שאת לוקחת ב-לא לעשות את הניתוח?

לי התשובה ברורה, אני מקווה שגם לך.

אם עזרתי לך או למי מהקוראים - היה שווה להשקיע - אלוהים עדי (למרות שכתבתי הכל בשבת בבוקר.....)

באהבה גדולה

דני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד הוא לי

דניאל
    13/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה מירית

דניאל
    13/11/2010

אני תמיד מלמד את הילדים שלי:

הכי טוב זה האמת, גם אם היא לפעמים כואבת,
    במקרה שלנו: תרתי משמע....

אני וגם אישתי היקרה (תרתי משמע) מאחלים לך לעשות את הצעד הנכון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד הוא לי

דניאל
    13/11/2010

בטעות קודם הגבתי להודעה בלא נכונה - להודעה שלי......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לג'.פי

דניאל
    13/11/2010

עושה רושם שיש "באג" בתוכנה של הפורום....

אני ורעייתי השתרוולנו בוולפסון, יש לנו 5 ילדים (שאני יודע עליהם......)

אישתי בשלנית מלידה ואפילו מלמדת בישול בבתי ספר.
    לא היינו נראים כמו שנראנו בלי יכולותיה המופלאות.

מבחינת הבישולים, אלונה מרגישה שזה לא מפריע לה
    היא לא "מתגרה" ואין לה שום בעיה לאפות ולמלא את הבית בריחות,
    מאידך, כולם אוכלים עכשיו בריא יותר, כל הבית עבר למאכלים מזינים יותר ומשמינים פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיפי

מירית
    13/11/2010

גם אני הולכת לעשות את זה ברמבם וגם אני בשלב הבדיקות אולי נעשה את זה יחד יהיה פחות מפחיד מה את/אתה אומרים
    בכל מקרה בהצלחה
    מירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתך על שלביה עברה לשאלות נפוצות

שולה זק
    13/11/2010

אין עליך דניאל!!!!
    ממש השקעת. וכל מילה - סלע. מלאת רגש, אמיתית ומהלב.
    הערבתי אותה על חלקיה לשאלות הנפוצות - כך שכל מי שמתעניין, חושש, מתלבט - יש לו תשובה מלאה
    תודה לך
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני היקר

מירית
    13/11/2010

ואו תודה תודה ותודה לך
    הרגשתי שכתבת את זה מכל הלב למרות שאנחנו לא מכירים
    דוגרי בפנים הכנסת בי עידוד שלדעתי אף אחד לא עשה את זה
    הפחד פתאום עף לו
    אצטרך לקרוא את מכתבך עוד מלא פעמים כדי לקבל כוח ולא לפחד לעשות זאת
    שוב המון תודה על העידוד
    התרגשתי
    מירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

גי.פי
    13/11/2010

כל הכבוד על ההשקעה בכתיבה. אני בתחילת הבדיקות לקראת ניתוח שרוול.אמורה לעבור אותו ברמב"ם, אצל ד"ר מחג'נה.
    הפירוט שלך היה מאיר עיניים. היכן עברתם אתה ואשתך את הניתוח? האם את כל התבשילים שציינת אשתך הכינה? סימן שהיא התאוששה יפה לאחר הניתוח? זה הפחד שלי ההתאוששות, יש לי שלושה ילדים בבית , שלא הייתי רוצה לדמיין איך יסתדרו בלעדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דניאל

טארו
    13/11/2010

באמת תודה לך על הפירוט ןעל החיוביות , לי אישית זה מאוד עזר ונשמע מפתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אותי זה הרגיע והוריד את הלחץ

ליאתול
    13/11/2010

גם אני לפני ניתוח ושמחתי לקרוא את כל מה שכתבת, מרגיע מאוד ומוריד לחץ.

המון הצלחה לך ולאשתך. אני בטוחה שאתם אנשים מיוחדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאור, הקראתי את תגובתך לאלונה...

דניאל
    13/11/2010

והיא פסקה חד משמעית.....

אם יש לך כוונה להעלות את כל המשקל בחזרה.....

רק אצלנו!!!!!!! תבוא עם רעייתך שתחיה, ונאכל את עצמנו לדעת,
    אם כבר להשמין, אז לעשות את זה בטוב טעם,

45 דק' על כביש 6 ואתם מגיעים.....

אתה יודע מה? אתם יכולים לבוא גם אם סתם התלוצצת על הרצון להשמין חזרה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני אני בבעיה

ליאור
    13/11/2010

אחרי שאני קורא את העידוד לך ומה שאתה מתאר , בא לי לעלות במשקל בחזרה , כדי לעבור שוב את הניתוח :-)
    כל הכבוד !!!
    בהצלחה

ליאור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דני היקר

אורנה LVIAA
    13/11/2010

כל כך אהבתי לקרוא את מה שכתבת מאד מעודד ומחזק

יישר כוח וד"ש לאלונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדני

אפרת
    13/11/2010

הי אני אפרת עברתי את הניתוח לפני בדיוק חודש ירדתי 12 קג ואני מרגישה מצויין .
    כיף לקרוא את מה שאתה כותב כל מילה אמת לאמיתה .............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה מדהים

דניאל
    13/11/2010

הצלחת להעביר לי בדיוק את התשובות לחששות שלי תודה רבה עזרת לי מאד יום שלישי הניתוח שלי וממש ממש הרגעת אותי תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מירית

ריקי
    13/11/2010

שמחתי לעזור מתוקה מקווה לשמוע ממך בשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו