מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- התמודדות עם פחדים - חדשהנועה20/11/2010
שלום לכולם,
בעוד כחודש אני עוברת ניתוח שרוול במרכז הארץ. אני מתעוררת מידי בוקר ב-4:30 ואיני מצליחה להירדם ומיד עולות מחשבות על הניתוח ואיני מצליחה להירדם שוב וכרגיל בלילה הכל נראה פחות טוב. סיפרתי רק לאנשים שהיה הכרחי לספר להם בעלי, 3 ילדי וטרם סיפרתי לילדי הקטן בן 13 אספר לו במועד קרוב לניתוח. בנוסף סיפרתי למנהל הישיר שלי בעבודה. לא סיפרתי מאחר ואיני רוצה שיגרמו לי להיסוסים ולשינוי החלטתי.
איך מצליחים להתגבר על הפחדים?
תודה
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי נועה
רוזי20/11/2010לפני 8 חודשים עברתי את הניתוח לא סיפרתי לאף אחד הייתי ניכנסת לפורום ופה הכרתי את ריקיהיינו מתמודדות ביחד לפני הניתוח ואחרי בעצם אנחנו כול היום מדברות לדעתי דברי אם אנשים שעברו ובאו מהמקום שלך נועה הפייס שלי רוזי זבטאני 0503337236 מהייכן את אשמח לדבר איתך שבת שלום בהצלחהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת שאלה מעולה.
גל (הבן)20/11/2010ולא בטוח שלמישהו יש את התשובה.
כל אחד ואחת והדרכים שלו ושלה, אני חושב שהדרך שלי הייתה לשנן כל הזמן את המנטרה שהמחלות הנלוות להשמנה חולנית הן הרבה יותר מפחידות מהניתוח, שלא לדבר על זה שהחיים אחר כך הם נפלאים וקלים יותר (במלוא מובן המילה), הרווח הוא אדיר, אתה לא מבין איך לא עשית את הניתוח כבר לפני שנים.
שיהיה המון בהצלחה,
ובלי הרבה פחדים.
לי, הניתוח שינה לחלוטין את החיים.
סתם בתור טיזר אני אגיד לך שהייתי היום בים, בלי חולצה!!!, אולי זה נשמע דבילי אבל זה לא קרה מאז התיכון. רצתי בים עם הכלב שלי, לא רצתי מאז חטיבת הביניים.
תחשבי חיובי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום גל הבן שלנו
אושירה20/11/2010שמחתי לראות ולשמוע שאתה כאן. נעלמת ונאלמת לנו. לקרוא את דבריך, מחמם את הלב. תעשה חיפוש על עצמך בפורום - לפני הניתוח ותראה את השינוי. אז איך הטיולים בצפון? או בדרום? ובים בלי חולצה.....צילמת את הארוע???
אולי תספר לנו כמה ירדת עד כה?
(אתה זוכר את שיחתנו האישית במייל? מקווה שתדאג לעדכן לכשיהיו שינויים)
שבוע טוב ורק בשורות טובות
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוכר גם זוכר
גל (הבן)20/11/2010עדכון חודשי יגיע ממש עוד כמה ימים, כשיעבור חודש.
ואני יכול לתת לך טיזר שירדתי מ3 ספרות ל2 ספרות :)
כן, ימים עסוקים מאוד עוברים על כוחותינו, אז אני קורא, אבל לא תמיד מוצא את השנייה המתאימה גם כדי להגיב, חוצמזה, אתם עושים את זה כל כך יפה, למה להפריע :P
סתם.. אני צוחק..
צילמתי את הארוע בים. לא את השלב בלי החולצה, רק את הטיולים עם הכלב.
אני עדיין מעדיף לא לעלות לפה תמונות, איש של פרטיות אני, את כבר יודעת...
(מי שרוצה יוכל לקבל את זה במייל :) )
מקסי - אני מגשים את החלומות שלי, וזה מדהים. וכן, אני אספן גללים כפייתי. זה עדיין שווה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו שבטח הבנת-אני מפרגן
מקס ברנר20/11/2010וקצת מקנא...אבל זה בסדר-יש מקום לכולם להיות מאושרים.זה לא משחק סכום אפס!
חוץ מעניין הכלב-כאמור גדלתי בכפר והיו לנו שם כלבים ראויים לשמם.כשהייתי בן 9-10 היה לנו כלב זאב גדול (45 קילו בערך) שישן איתי במיטה,אבל גם רץ במרחבים ורדף אחרי ארנבות.הכלבים של ת"א-כל מיני כלבי צעצוע קטנים,צמריים ,נוירוטים ועצבניים-הם לא פרטנרים ראויים בעיניי,עוד לפני שהגענו לשלב איסוף ההפרשות.זוכר את הקטע ב-"סיינפלד" על הנושא הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי שאתה מפרגן.
גל (הבן)21/11/2010הכלב היקר שלי - הוא גולדן מעורב אשר לקחנו מאחת העמותות. רק בן 3 וחצי חודשים וכבר שוקל מעל 12 קילו. הצפי הוא בערך 35-40 קילו.
הוא מדהים ומקסים והורס את הבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח..אח.. אח..גל
מקס ברנר20/11/2010בוא ננתח את המשפט:"רצתי בלי חולצה,על חוף הים,עם הכלב שלי"
רצתי-ככל הידוע בפעם האחרונה ב1984 או 85
בלי חולצה-בציבור-ב1987 בסיציליה.
על חוף הים-עם חולצה-ב2001 בנסיון להתמודד עם התקף אלרגי חריף.
כלב-היה לי בשנות ה-70 כשגרתי בכפר.בעיר זה מרגיש לי לא לעניין להפוך להיות אספן גללים בשקיות.אולי צריך לחזור לכפר !
בקיצור:במשפט הבודד הזה נפתח לי שק שלם של חלומות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסי איזה כייף להתחיל לצחוק אתך
אושירה20/11/2010שבוע טוב מקס,
סוף סוף חזרת לעצמך....הרגשתי שמהו חסר לי. מזמן לא גלגלתני מצחוק. בטח לביאה משתדלת להתאפק לא לצחוק שלא יכאבו לה התפרים.
גם את נושא החולצה הוספתי לרשימה.....לזו באוד שנה (אחרי הניתוח)....מתחילה להיות רשימה ארוכה
שבוע טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע רגע .אני לא מעודכנת מקס אתה
yarden21/11/2010עדיין לא אחרי ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא אבל שמח שאתם מרגישים
מקס ברנר21/11/2010נוח בחברתי כאילו אני "אחד מהחבר'ה"!
בתמצית-תוכלי למצוא הכל בפורום בעדכוני יומן המסע שלי-עברתי המון בדיקות לקראת,וכעת אני מנסה לשפר את תפקודי הריאות, ולייצב את לחץ הדם,כדי לקבל אישור לניתוח.אם הכל יילך למישרין המועד החזוי הוא ינואר הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
ריקי20/11/2010היי חמודה. כמו שרוזי חברתי אמרה ככה זה בידיוק היה. לכולנו יש כל מיני מחשבות .רוזי עברה לפני בשבועיים צילצלתי אליה ושאלתי אותה מיליון שאלות וכמובן אחרי שהיכרנו את הפורום המקסים הזה אין יום שאני לא עוברת דרכו חח. בזכות המון אנשים מקסימים פה שעוזרים ותומכים. זה מאד טבעי לחשושש ולפחד אני בידיוק כמוך לא ישנתי כמעט בכלל וביום של הניתוח לא רציתי לעשות פחדתי שאני לא אתעורר מההרדמה .והעלתי שאלה כזאת פה לפני הניתוח. אבל אם נמשיך לחשוב על הדברים הרעים לא נגיע לכלום. וכמה רציתי להגיע למקום הזה עכשיו אני פשוט מברכת את עצמי על הניתוח שעשיתי. מאמיי בכיף נשמח לעזור לך מתי שתיצטרכי. בפייסבוק אני ניקראת ריקי פרבדה. אשמח להכיר אותך ולעזור בהצלחה מתוקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסי למדור שאלות נפוצות
אושירה20/11/2010שלום נועה,
לחשוש ולפחד זה טבעי, אנושי ולגיטימי. בכל זאת ניתוח. אבל תחשבי על איכות חייך אחרי. אני ממליצה שתיכנסי לשאלות הנפוצות כאן ותקראי את שלב א' ב' ג' של דני ובכלל את כל השאלות והתשובות. כמו כן תעייני בדפי הפורום. דברי הכותבים מדברים בעד עצמם.
החלטת לקחת את גורלך בידייך ולעשות מעשה שיביא רק שיפור ואיכות חיים, למה להתבייש בזה. למה לחשוש לשתף את הסביבה?
אנחנו נשמח להיות לך לעזר ולעידוד לכל אורך הדרך.
שבוע טוב
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
מירית20/11/2010קודם כל שיהיה בהצלחה ושנית אני גם לפני ומאוד חוששת אבל אגיד לך מה אמר לי הרופא לעשות פשוט לעשות טבלה מה כן בעד הניתוח ומה נגד ואז לעשות חושבים כמובן איפה שיש יותר לשם הכיוון, אני גם מפחדת ואולי אני כרגע לא הדוגמא אבל אני גם משננת כל הזמן בראש מה עדיף ככה כי דיאטות לא עזרו או לקחת אומץ ולנסות
כשאהיה שם כבר על שולחן הניתוחים כבר לא תהיה האפשרות לחזור אחורה אלא רק קדימה לדרך חדשה
לא בטוחה שעזרתי אבל בכל אופן בהצלחה בכל מה שתעשי
מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
אפרת20/11/2010הי נועה אני אפרת עברתי את הניתוח הזה לפני חודש גם לי היו חששות זה טבעי לחלוטין תחשבי על אחרי הניתוח איזה כיף להיכנס למכנסיים שלא חשבת שבחיים עוד תיכנסי אליהם תלכי לניתוח בלב שלם והכי חשוב שיהייה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה
yarden21/11/2010דבר ראשון,את לא לבד,עצם זה שאת כותבת כאן ,זה מעולה,גם אם התעוררת לפנות בוקר ,יהיה כאן מישהו שיקבל את פנייך..
המחשבות שעוברות לך ,לחלקם יגרמו לחיוך קטן שמזכיר נשכחות את החודשים,הימים,השעות והשניות לפני הניתוח ,זה ..
יקירתי נורמלי לחלוטין,כל אחד יכול לקחת את עצמו ,,מה הציפיות שלו מהניתוח ,למה הוא ניגש לניתוח ,אני חושבת ,ככה אצלי היה ,שהסתכלתי לעתיד,זה מה שעניין אותי,
לחיות את ההווה זה הכי קל ,העתיד מבחינתי ראיתי עננה שחורה ,לשם לא רציתי להגיע..
תעבדי הרבה על עצמך ובכלל את יודעת מה..תתנתקי מהמחשבות ,תראי כמה עוברים את הניתוח ,תראי כמה אנשים מאושרים יש,תראי אנשים מבוגרים שלא מוותרים וגם רוצים להגשים את עצמם,תראי ..
נועה יקירה כולם כאן
יום רגוע באהבה ירדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועה,
צנובר21/11/2010קראתי את ההודעה שלך ולא יכולתי שלא להזדהות אתך (לפחות קצת).
אני חושב שכולנו פחדנו לפני הניתוח, כל אחד בדרכו.
אני יכול לומר לך שמה שעודד אותי ועזר לי זו הידיעה הברורה שבלי הניתוח מצבי יהיה הרבה יותר גרוע. היתה לי סוכרת עם ערכים מאד גבוהים, וסוכרת זו מחלה מאד מפחידה, בעיקר אם היא משולבת עם יתר לחץ דם ועוד רעות חולות למיניהן.
חשבתי לי שאני מפקיד את גופי בידיו של המנתח שאני מאד סומך עליו (ד"ר סובחי המצוין), והוא מצידו יעשה הכל (באמת הכל) כדי שאני אעבור את הניתוח על הצד הטוב ביותר.
המחשבה שאני יכול הפוך לסיעודי כתוצאה מההשמנה ומכל מה שהתלווה אליה, הפחידה אותי יותר מהמחשבה שאני עלול למות בניתוח. וככה צעדתי לי אל הניתוח.
והיום בדיעבד אני יכול לומר לך שההחלטה ללכת על הניתוח היתה ההחלטה הכי טובה שעשיתי בשביל עצמי. אני מרגיש כמו שהרגשתי לפני 30 שנה. קליל, אנרגטי ובריא. בקיצור מאושר מהתחושות ומה שקורה לי.
תתגברי על הפחדים (המובנים) ותלכי לניתוח בהתלהבות.
ב ה צ ל ח ה,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)