מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- ניתוח שרוול לאחר הריוןלילך22/11/2010
שלום,
אני בת 33 בסוף הריון- עם סוכרת הריון מאוזנת עם דיאטה ואנסולין. שוקלת כרגע 104 ק"ג וגובה 1.52 . מעוניינת בניתוח שרוול לאחר הלידה.
רוצה לברר עם הרופאים וגם אשמח ממישהי שהיה לה ניסיון אישי בעניין-
1. כמה חודשים אחרי לידה ניתן לבצע את הניתוח גם במידה ואלד בניתוח קיסרי?
2. לגבי הנקה- האם ניתן להמשיך להניק כרגיל או שהדיאטה המיוחדת אחרי הניתוח עלולה לחבל בתפוקת החלב אם?
3. כמה זמן המתנה לפני הריון נוסף?
4. לגבי אמצעי מניעה במהלך תקופה שבין לבין - איזה אמצעי יכול להתאים שמצד אחד מתאים עם הנקה ומצד שני לא מגביר את הסיכון לפתח סוכרת? האם השימוש באמצעי המניעה יכול לחבל בסיכוי להכנס להריון בעתיד?
5. אם אני עושה את הניתוח דרך קופ"ח - בבית חולים ציבורי האם אני אוכל לבחור את המנתח?
6.שוב אשמח לשמוע דיעה מרופא שיש לו נסיון עם מטופלות שעברו הליך דומה או ממי שעברה את זה עם תינוק קטן- האם זה אפשרי? ימי האשפוז?ההתאוששות תוך כדי מימוש הרצון להמשיך להניק? איך עושים את זה?
7. שאלה אחרונה לא פחות חשובה- כמה אני אמורה לשקול אחרי הלידה כדי שיאשרו לי את הניתוח דרך קופת חולים?
סליחה על כמות השאלות אבל ממש רוצה לדעת לקראת מה אני הולכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שרוול לאחר הריון - תגובה
שולה זק22/11/2010ראשית שהלידה תעבור בשלום, תתאוששי ותחזרי הביתה.
לאחר לידה יש לתת גוף לחזור לעצמו (להרגיע גם את הורמונים המשתוללים).
אני חושבת שחצי שנה אחרי הלידה, תתיעצי עם רופא כירורג בתחום ניתוחי קיבה ותראי מה המלצתו.
אני ממליצה להיות במעקב של דיאטנית עד הלידה, בגלל סוכרת ההריון, ולשמור על תפריט מאוזן. לעבור את הלידה בשלום ואז לחשוב הלאה.
בהצלחה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זה ברור שאני במעקב הריון במרפאה
לילך22/11/2010לסוכרת. עוד מעט צריכה ללדת ורציתי לגשש לגבי ההמשך. אני מבינה שגם הליך הבדיקות לוקח זמן כך שלא מיד אעשה את הניתוח אחרי הלידה. בכל זאת חשוב לי לברר את כל הפרטים כבר עכשיו אם אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה.....
שולה זק22/11/2010את צריכה להיות ב BMI מתאים (כרגע הוא מתאים). לגשת לרופא מנתח בתחום עם מכתב מרופא המטפל ,שיכלול את ההסטוריה הרפואית שלך. המנתח סביר לך על הניתוחים השונים ויחד תחליטו איזה סוג ניתוח הכי אפקטיבי עבורך על פי הרגלי אכילה, הפרעות אכילה וכמובן ההסטוריה הרפואית שלך. יש סדרת בדיקות רוטיניות שיש לעשות בדיקות דם, שתן, צילום חזה, אולטרה סאונד בטן, צילום ושט/קיבה/תריסריון. בעיקאום ניתן לסיים את הבדיקות תוך חודש.
כמו כן עליך לברר בקופה בה את מבוטחת לאן את מקבלת התחייבות לניתוח ולפי זה לפנות למנתח. הניתוחים הם בסל הבריאות וללא עלות כספית, בבתי חולים ציבוריים, לעומדים בקריטריונים.
מקווה שעזרתי בתור התחלה.
כולנו נשמח לעזור ולעדכן
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול לאחר הריון - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה22/11/2010סילחי לי. אני מאוד עייף כרגע. מבטיח לענות מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח שרוול לאחר הריון - תגובה
פרופ` אחמד מחג`נה23/11/2010בוקר טוב.
ההמלצה שלי (בהתחשב בגיל הצעיר שלך) לחכות שנה לאחר הלידה. תוכלי להניק ללא בעיות במשך התקופה הזו. להכנס להריון שנה לאחר הניתוח. בצורה זו תוכלי ליהנות משתי החויות הכי מרגשות - לידה וניתוח.
לגבי משקל: האנדיקציה לניתוח הינה BMI מעל 40 ללא מחלות נלוות ומעל 35 עם מחלות נלוות. BMI הוה היחס בין משקל חלקי גובה במטר בריבוע
מקוה שעניתי לך על הכל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)