כמה שאלות למבינים ביננו

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות למבינים ביננו
    שלומי
    17/02/2011

כזכור השתרוולתי בתאריך ה25.1 ועד שתצטרף הדייאטיטנית אשמח לקבל תשובות מהוותיקים או אלו שמבינים

האם מותר לי מרק אפונה טחון? כמובן בלי עשביי טיבול כי זה אסור למיטב ידיעתי.
    האם מותר סלט חצילים עם מיונז או סלט תפוחי אדמה עם מיונז?
    האם מותר לי 2-3 כפות קוסקוס עם הרבה רוטב ככה שזה דליל?

בנתיים נחסוך לכם כאב ראש ונסתפק בשאלות האלו

תודה לעונים

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות למבינים ביננו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שתבוא הדיאטנית...

מקס ברנר
    17/02/2011

הבעיה עם קטניות וירקות בכלל זה הסיבים,וקליפות קשות לעיכול.אם זה מרק המבושל מאפונה יבשה שהיא מקולפת ומתפוררת-אפשר קצת.מאפונה טריה ושלמה-לא.אגב-מי אמר לך להתרחק מעשבי תיבול?מחריף צריך להמנע ללא ספק בשלב זה.

סלטים עם מיונז-מעט, וכפוף לכך שהחציל מקולף ומבושל היטב.מיונז די עשיר בקלוריות

קוסקוס-חודש וחצי מהניתוח למיטב ידיעתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדיאטנית תגיע למפגש הפורום

שולה זק
    17/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי הדרכה של...

שלומי
    18/02/2011

הדיאטנית שצריך להמנע משמיר/פיטרוזילייה/כוסברה/סלרי והעלים שלו

לכן כל התבשילים כרגע מבושלים עם עשבים שלמים קשורים בחוט רק שיתנו טעם ואז מוציאים אותם.
    האם אתה יודע משהו אחר שכן מותר אשמח לדעת

לגבי מרק אפונה זה מרק טחון היטב ואין בו אפונה שלימה האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעולם לא אחלוק על הדיאטנית של ביה"ח

מקס ברנר
    18/02/2011

שהיא בעלת סמכות פורמלית (שלי אין )
    אני פחות דקדקתי,אם כי השתמשתי רק בעלים ולא בגבעולים,קיצצתי דק ובישלתי היטב.השיטה שלך לבטח יותר בטוחה.
    לגבי האפונה-כל עוד זה בא עם קליפות-מה לעשות? אפונה היא קטנית ויש לה קליפה-זה עלול להכביד.
    אתה יכול ,לשיטתה של שולה, לאכול כף,לחכות רבע שעה,ולבחון איך השפיע עליך.אפשר להתנסות בעדינות בהכל.אני למשל לקחתי לגימה קטנה של ליקר ושרף לי.את הלגימה הבאה אקח עוד חודש וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקסי מותר לחלוק על דעת דיאטנית

שולה זק
    18/02/2011

היה מקרה לפני כמה חודשים - שדיאטנית הוציאה דף הנחייה למנותחי שרוול, עם שחרורם מבית החולים. בשבוע הראשון - בתפריט היומי - לשתות 6 כוסות חלב!!!!

כן מקסי קראת נכון - וזו לא שגיאת כתיב.
    מי כמוך יודע שיש שיטות שונות, תפיסות אלו או אחרות. בשורה התחתונה - "אין חכם כבעל ניסיון". יש לשמור על מסגרת שמכתיבים אבל אפשר גם לנסות ולראות מה הולך ומה לא חחחח..
    בעיקרון, כמו שכתבתי בהודעה אחרת - ליווי הדיאטית בחודשים הראשונים אחרי הניתוח, נותן לנו את הכיוון לשינוי הרגלי אכילה, אורח חיים והעיקר - לאכו כך שלא נגיע לחוסרים .
    שבת שלום
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם עופר סיפר לנו

מקס ברנר
    18/02/2011

על חברה אנגליה, שנותחה בארץ ,וקיבלה המלצה לאכול בשבוע שלאחר שחרורה מביה"ח שיפודי כבד !!
    אז כשדיאטנים שלא מבינים את החומר נותנים הקלות מופרכות-אגיב.לעומת זאת כשהם מטילים חומרות שנראות לי מוגזמות-כאן אני מהסס להתערב-ולא רק בגלל הרשיון וביטוח האחריות המקצועית שיש רק להן,אלא גם כדי שאנשים לא יבואו בטענות שההמלצות שלי גרמו להם סבל !זו צריכה להיות החלטה פרטית של כ"א ביחס לעצמו.

אני שותף לדעתך לגבי החשיבות של ליווי דיאטנית,רק חשוב למצוא מישהי/הוא שמתחברים אליו.כמו שתביני פגשתי ב-50 שנים שמנות לפחות 10 דיאטניות.כולן היו רזות מדי ושתלטניות-ממש לא הטיפוס שלי -ולכן ברחתי מהר.
    הדיאטניות של מלב"י הן הראשונות שאני מרגיש נעים בחברתן.אני מקווה שאחרים בפורום פחות מפונקים ממני (או שיש להם משיכה מוזרה לנשים צנומות וקשוחות...)כי כל מנותח צריך למצוא לו מלווה לשנה הראשונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלומי יש לי דוגמא לבעיה

ליאתול
    18/02/2011

דומה בקשר לדיאטניות .
    אני חודשיים אחרי שרוול וכל הדיאטניות הרשו כבר לאכול פתית ורק הדיאטנית שלי אסרה עלי פתית .

היא רוצה התמקדות בחלבון ולא פחמימה .

מה לעשות אלו החיים "נסבול בלי פתית"........

אבל היום טעמתי חתיכת לחם שאפיתי ללא אישור הדיאטנית כי יש גבול אני חייבת מעט פחמימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה חברים...

שלומי
    18/02/2011

האמת שאני מאוד מאוד פחדן ובררן עכשיו אחרי הניתוח ובגללל זה אני מקשיב לדיאטינית של בית החולים שנותחתי בו.

אבל מאוד מאוד קשה לי אם הדברים שהיא אמרה שמותר למרות שאני אוהב ואוכל אבל אני מרגיש חוסר בהרבה דברים כגון סלט ירקות עם מלפפוןעגבניה בצל חסה עליי בייבי גזר וכדומה.

מרקים למינהם אני אוהב בטירוף לכן זה קצת חסר לי,

מקווה שב24 לחודש בביקורת שלי מאני יקבל אישור לדברים כאלו או אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשלומי

ערן
    18/02/2011

שלומי שלום לגבי המאכלים לי אמרה הדיאטנית לאכול חלבונים בכל ארוכה ולהמעית בפכממות מה שחשוב הוא החלבונים זה מה שאמרה לי הדיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו