מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עידכון שאלה חשובה בעיניין כבד שמנישלומי14/03/2011
היום הייתי בביקורת בבית החולים בצפת במרפאת כבד אך לפני כן הייתי חייב להשקל עברתי את הניתוח ב25.1.2011 במשקל 133 וקצת.
היום התאריך 14.3.2011 אני בוקל 111קילו .
חשבון פשוט 133-111=22 קילו פחות !!!
היום אני מרגיש מה שהדרוזים מרגישים כשהם הולכים עם המכנס שלהם שמתרחב למטה ויוצר מן שק כזה בן הרגליים ככה היום הבגדים שלי :)
ועכשיו לבדיקה:
מכיוון שבבדיקות לפני הניתוח התברר שיש לי כבד שומני היום הייתי בביקורת והרופא שם אמר לי דברים שלא כל כך מסתדרים לי בראש כגון:
אני צריך לאכול זיתים,שמן זית,חומוס,לבנה,ודג סלומון ורק ככה אני יצליח להסיר את כל השומן מהכבד וגם לרדת במשקל לפי דבריו.
ולפי מיטב ידיעתי אלו דברים משמינים.
האם לעוד חברים כאן דברים אלו נאמרו?
האם יש אמת בדברים אלו
לפי מה שהוא אומר זה סותר המון דברים ממה שאמרה לי הדיאטנית
אשמח לתשובה בהקדם לפני שאני אוכל את הדברים האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידכון שאלה חשובה בעיניין כבד שמני - תגובה
הילה כהן14/03/2011הי שלומי ,
התפריט המומלץ לכבד שומני הוא תפריט המגביל את הפחמימות ובעיקר הפשוטות (סוכרים למיניהם) והפחתת שומן - שזה מה שאתה במילא עושה אחרי הניתוח .
מתוך השומן שאתה אוכל מומלץ לבחור שומן חד בלתי רווי כמו שמן קנולה ,שמן זית וזיתים ,טחינה ואבוקדו בכמות מוגבלת לפי הנחיות הדיאטנית שלך
עצם הירידה במשקל , הפחתת הסוכרים הפשוטים ובחירה נבונה של סוג השומן ישפרו משמעותית את הכבד השומני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הילה אשמח גם לתשובת רופאים
שלומי14/03/2011אותו רופא אמר לי לשתות 3-4 פעמים ביום קפה שחור על מנת להקטין את השומן בכבד
בנוסף לכל הדברים שהוא אמר לי לאכול.
בנוסף אני צריך לקחת חוץ מהצנטרון (מולטיויטמין) שאני לוקח אני צריך לאוסיף ויטמין D האם זה לא כלול במולטיויטמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יכול לקבל חוו"ד שניה
מקס ברנר14/03/2011מרופא מומחה אחר שעובד עם הקופה שלך-לאו דווקא בצפת
לא חושב שיש כאן מישהו שיש לו סמכות לבטל הנחיה של רופא מומחה בתחום התמחותו !
מה שכן-ההנחיה לגבי השומנים לא מחייבת אותך לזלול הרבה מאד מזון שמן,אלא להעדיף שמנים מסוג אומגה3 ואומגה 9 ולמעט בשומנים רוויים ובאומגה 6 (שזה רוב השמנים המסחריים המקובלים חוץ מזית וקנולה )ייתכן שכדאי לשקול צמצום כמות הבשר וגבינה צהובה.
ולגבי הויטמינים:מולטיויטמין מכיל מינונים שמיועדים למנוע מחלות של מצבי חוסר (מבוסס על הקצובה היומית החיונית.לעיתים נדר מינון טיפולי יותר גבוה.
בין הרופאים והדיאטניות שלך-זו המידה המוגבלת שאני יכול לייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)