מה אכלנו בארוחת הסדר?

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• מה אכלנו בארוחת הסדר?
    מקס ברנר
    19/04/2011

אם רוזי טוענת ששנה ויותר אחרי הניתוח אכלה רק כמה כפות מרק וזהו...אז המציאות עולה על כל דמיון ! ברור שלא חייבים לאכול מכל המנות,לבקש תוספות,לשתות 4 כוסות יין ולקנח בתה ועוגות,אבל בהתחשב בכך שהסדר בגרסתו המלאה אורך בד"כ שעתיים לפחות (ובד"כ יותר )אפשר "לדגום" לפחות ממספר מנות גם אחרי הניתוח (לא מדבר על מנותחים טריים ממש,אלא על אלה שמצויים חודשיים-שלושה אחרי.)
    אני טעמתי קמצוץ מהמאכלים הטקסיים שעל הקערה והמצה,ובהמשך:שליש מנת דג,כמה כפות מרק,דגימות ממרכיבי המנה העיקרית,ובערך שעה אח"כ מעט סלט פירות וקפה.בפרק ה"ארבע כוסות" ערבבתי קצת יין קידוש עם מיץ ענבים ובמצטבר שתיתי כ-שלושת רבעי כוס.
    במונחים קלוריים:אם ליל סדר שלי בעשרות השנים האחרונות היה שווה ערך ל 1500-2000 קלוריות אני מעריך שאמש-בין השעות 8 בערב לחצות-צרכתי 500-600 קלוריות.למישהו פה זה נראה קיצוני ?!לי זה נראה סביר לגמרי,ובעיני חלק מהמשתתפים בסדר-שמכירים אותי כל חיי-זה נראה חד וחלק כ-נס שלא האמינו שייזכו לחזות בו-בשורה אחת עם הניסים שבהגדת הפסח.

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אכלנו בארוחת הסדר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקסי....

לילך.פ
    19/04/2011

ראשית הרשה לי לעדכן אותך שבעבר אין סיכוי שאכלתה עד 2000 קלוריות.... אדם רגיל עם תיאבון סביר אוכל 3000 קלוריות... אז אתה עם התיאבון שהיה לך בטח גירדתה את ה 5000 .

אני לעומת זאת עשיתי טעות איך שהגעתי לאמא שלי התלבשתי על ארוחת הצהרים ישר מהסיר 7 כפות של אורז עם פול ובשר... ואח"כ כל הסדר ישבתי וראיתי מה הפסדתי... כמה דקות שבהם שכחתי שהקיבה שלי קטנה גרמו לי לפספס סדר שלם.... אין דבר שנה הבאה נהיה זהירים יותר :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקח בדרך הקשה - תגובה

שולה זק
    19/04/2011

הפסח הזה החלטתי "לפרוק עול" ...יעני להתעלק על מצות. לאשכנזים יש מטעמים חבל"ז ממצות ומקמח מצות.
    החלטתי...הכנתי...יאמי יאמי... מצה מטוגנת....לביבות מקמח מצה....הכנתי ואכלתי. שפוי אבל מוגזם!! מודה חטאתי!!!
    ואז - אחרי יומיים - אויה לי... אחרי כמעט 10 שנים מהניתוח - מחול השדים יחד עם ריקוד החרבות בבטן ובקיבה ועצירות שממרומי גילי המופלג איני זוכרת כזו.
    אז לילוש שתינו "חמדנו" וסבלנו.....מה לעשות אנחנו בסך הכל בני אדם.
    המשך ימי חג האביב נעימים וטעימים
    להשתמע
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו