מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- מה אכלנו בארוחת הסדר?מקס ברנר19/04/2011
אם רוזי טוענת ששנה ויותר אחרי הניתוח אכלה רק כמה כפות מרק וזהו...אז המציאות עולה על כל דמיון ! ברור שלא חייבים לאכול מכל המנות,לבקש תוספות,לשתות 4 כוסות יין ולקנח בתה ועוגות,אבל בהתחשב בכך שהסדר בגרסתו המלאה אורך בד"כ שעתיים לפחות (ובד"כ יותר )אפשר "לדגום" לפחות ממספר מנות גם אחרי הניתוח (לא מדבר על מנותחים טריים ממש,אלא על אלה שמצויים חודשיים-שלושה אחרי.)
אני טעמתי קמצוץ מהמאכלים הטקסיים שעל הקערה והמצה,ובהמשך:שליש מנת דג,כמה כפות מרק,דגימות ממרכיבי המנה העיקרית,ובערך שעה אח"כ מעט סלט פירות וקפה.בפרק ה"ארבע כוסות" ערבבתי קצת יין קידוש עם מיץ ענבים ובמצטבר שתיתי כ-שלושת רבעי כוס.
במונחים קלוריים:אם ליל סדר שלי בעשרות השנים האחרונות היה שווה ערך ל 1500-2000 קלוריות אני מעריך שאמש-בין השעות 8 בערב לחצות-צרכתי 500-600 קלוריות.למישהו פה זה נראה קיצוני ?!לי זה נראה סביר לגמרי,ובעיני חלק מהמשתתפים בסדר-שמכירים אותי כל חיי-זה נראה חד וחלק כ-נס שלא האמינו שייזכו לחזות בו-בשורה אחת עם הניסים שבהגדת הפסח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקסי....
לילך.פ19/04/2011ראשית הרשה לי לעדכן אותך שבעבר אין סיכוי שאכלתה עד 2000 קלוריות.... אדם רגיל עם תיאבון סביר אוכל 3000 קלוריות... אז אתה עם התיאבון שהיה לך בטח גירדתה את ה 5000 .
אני לעומת זאת עשיתי טעות איך שהגעתי לאמא שלי התלבשתי על ארוחת הצהרים ישר מהסיר 7 כפות של אורז עם פול ובשר... ואח"כ כל הסדר ישבתי וראיתי מה הפסדתי... כמה דקות שבהם שכחתי שהקיבה שלי קטנה גרמו לי לפספס סדר שלם.... אין דבר שנה הבאה נהיה זהירים יותר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקח בדרך הקשה - תגובה
שולה זק19/04/2011הפסח הזה החלטתי "לפרוק עול" ...יעני להתעלק על מצות. לאשכנזים יש מטעמים חבל"ז ממצות ומקמח מצות.
החלטתי...הכנתי...יאמי יאמי... מצה מטוגנת....לביבות מקמח מצה....הכנתי ואכלתי. שפוי אבל מוגזם!! מודה חטאתי!!!
ואז - אחרי יומיים - אויה לי... אחרי כמעט 10 שנים מהניתוח - מחול השדים יחד עם ריקוד החרבות בבטן ובקיבה ועצירות שממרומי גילי המופלג איני זוכרת כזו.
אז לילוש שתינו "חמדנו" וסבלנו.....מה לעשות אנחנו בסך הכל בני אדם.
המשך ימי חג האביב נעימים וטעימים
להשתמע
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)