מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- אז מה מותר לי לאכול?....רחלי ב03/05/2011
הרבה זמן לא יצא לי להיות כאן והתגעגעתי. אני שלושה שבועות אחרי ניתוח ונכון ליום ראשון עם ירידה של 7 וחצי ק"ג. מסביב כבר מתחילים לראות ולהחמיא, כמה כיף לי!
קבעתי תור לדיאטנית בבי"ח תל השומר ב25.5 (סוף סוף הבנתי מה הפרוצדורה...) ואני מחכה לזה בקוצר רוח כדי לדעת איך ממשיכים. הרגשתי חסרת אונים בלי ליווי, ניזונה רק ממה שאחרים אומרים לי. למרות שזה יהיה כבר חודש וחצי אחרי הניתוח נראה לי שעדיין אמשיך עם ההנחיות של החודש הראשון ולו רק מהפחד.
אין לי מושג מה מותר לי לאכול ומה אסור אז אני אוכלת לא כל כך מגוון וקצת משעמם.
אשמח אם תוכלו להגיד לי אילו ירקות אני יכולה לאכול ומה לא. גם פירות אני לא יודעת מה ואיך...
היום אני אוכלת:
בבוקר אקטימל או מעדן עד 3% (שלא מצליחה לסיים)
בהמשך 2 פתית או פרכיות או קרקרים עם גבינה או חומוס (שגם לא מצליחה לסיים)
צהריים קישוא ממולא בבשר או קציצת בשר עם ירקות מבושלים (קישוא, דלורית, גזר, תפו"א)
אחה"צ מעדן ואתמול ניסיתי מיץ תפוזים
ובערב שוב קרקרים (אתמול אכלתי לראשונה ביצה מקושקשת)
רציתי לדעת אם מותר במינונים נמוכים לטעום מתוק, כמו כפית דבש או חמאת בוטנים, ככה בשביל הנפש או שזה מוקדם מידי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה עד החודש הראשון
יעל הצפונית03/05/2011רחלי, מזל טוב לשרוול.
לפי ההנחיות שאני קבלתי ממלב"י באסותא את אוכלת בסדר גמור.ניתן להוסיף לקרקרים ממרחים נוספים כמו טחינה,אבוקדו מעוך,וגם סלט ביצים.
לגבי הירקות שאת אוכלת זה בסדר גמור,אפשר להוסיף גם חציל,ודלעת., ולהכין גם מרק ולטחון. בינתיים לא ירקות חיים, ולא כאלה שגורמים לגזים כמו כרוב, כרובית ,וברוקולי.
את יכולה גם פילה דג רך מבושל או בתנור. רק תוודאי שלא יהיה יבש.
לגבי המתוק לנפש, אכן בעיה כאובה... נראה לי שכפית דבש לא תעשה נזק. לגבי חמאת בוטנים לא יודעת ואולי קצת כבד מדי להתחלה.
בכל אופן בהצלחה ולא לשכוח מעקב של דיאטנית, ולשתות הרבה בין הארוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל תודה ועוד שאלה
רחלי ב03/05/2011מה קורה אחרי החודש הראשון?
איזה כיף שאפשר גם דג ואבוקדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החודש הראשון
יעל הצפונית03/05/2011לפי ההנחיות שאני קבלתי לאחר כחודש ניתן להוסיף עגבניה ומלפפון מקולפים בשלב ראשון.כמו כן אפשר פרי כמו תפוח ואגס. בכל מקרה חשוב להיות במעקב צמוד של דיאטנית ואל תשכחי לשתות בין הארוחות.
ושכחתי שאפשר גם מיני ארטיקים דיאט. יש מבחר במלא טעמים.
מקוה שעזרתי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)