מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- אבטיח... מה הגבול?!עופר23/05/2011
שלום,
אני נותחתי שרוול ביום רביעי האחרון,
ולחר שנמאס לי מהתזונה הנוזלית, וירקות טחונים, מרוסקים עבר יפה.
ניסתי לאכול אבטיח, כמובן שהמון לעיסות,
אבל עובר יפה,
מה שמוזר לי אני לא מרגישה מלאה,
אני אוכלת ואוכלת מהאבטיח ולא מרגישה צורך להפסיק או להקיא.
זה נורמלי?
זה לא מלחיץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבטיח... מה הגבול?! - תגובה
שולה זק23/05/2011אישית לא הייתי אוכלת אבטיח כמה ימים אחרי ניתוח
האבטיח הוא עם סיבים ועם סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה?
עופר23/05/2011זה יכול להיות מסוכן?
אני הבנתי שכל גוף וההסתגלות שלו,
ואם זה עובר טוב, אז אין בעיה. לא כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? - תגובה
שולה זק23/05/2011אם אני מבינה נכון את 6 ימים אחרי ניתוח. את אמורה לעבור לכלכלה רכה שזה גבינות רכות מעדנים ללא חתיכות פרי. פרי תפוחי אדמה, מרק עם ירקות מבושלים ומרוסקים.
בשלב הזה עדיין לא אוכלים פירות וירקות חיים.
אני מאוד ממליצה להיפגש עם דיאטנית בהקדם ולקבל תפריט מאוזן שמתאים לשלבי הניתוח בהם את נמצאת וכן הדרכה לגבי המשך הכלכלה.
ממליצה להכנס לשאלות נפוצות ולקרוא את המלצותיה של הילה הדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה? - תגובה - תגובה
הילה כהן24/05/2011הי מלי
יש מספר סיבות שלא לאכול כל דבר בהתחלה ,גם אם הוא עובר טוב:
1. תקופת ההחלמה מהניתוח אורכת כ-6 שבועות בזמן זה נרצה שרב הכלכלה תהיה חלבונית - כדי לתמוך בריפוי הפצעים
2. בתקופת ההחלמה לא נרצה שתצרכי סיבים תזונתיים - שמגרים ו"שורטים" את פצעי הניתוח הפנימיים בקיבה
3. יכולת העיכול והערבול של הקיבה הקטנה מתפתחות בהדרגה ולכן יש הגיון בהתקדמות הדרגתית מבחינת מרקם, סיבים ותכולת חלבון בתפריט
חכי עם האבטיח לשבוע החמישי ובינתיים הצמדי לתפריט שקיבלת מהדיאטנית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבטיח
נטלי24/05/2011שלום לך.אני שנה אחרי ניתוח ו לא אכלתי אבטיח אסור.....אני חודש ראשון אחלתי רק גלי ו יוגורת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)