שאלה לדיאטנית

מנהל הפורום

ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169
לקביעת תור אצל ד"ר אסנת רזיאל
055-4533169 ללא פרסום בפורום

• שאלה לדיאטנית
    דפנה
    25/05/2011

הי. אני עומדת להיות מנותחת ב14 ליוני. התחלתי שלשום את דיאטת החלבונים{סיוט}.
    האם מותר לי להשתמש בבישול ברוטב טריקי וצ"ילי? {למשל בעוף בתנור}.

ערב שבועות יוצא שבוע לפני הניתוח. האם אני יכולה להרשות לעצמי להפר את הדיאטה?

תודה

ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    ד"ר אסנת רזיאל - 055-4533169

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדיאטנית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לדיאטנית - תגובה

הילה כהן
    26/05/2011

הי דפנה , דיאטת החלבונים או דיאטה דלת פחמימות חשובה לצמצום כבד שומני המגדיל את הסיכון הניתוחי . בדיאטה זו מורידים סוכרים פשוטים ,אלכוהול ,מיצים וכמות גדולה של פחמימות ובללם רוטב טריאקי וצ'ילי מתוק המכילים סוכר.
    אפשר לאכול עוף במרינדה של שמן זית רוזמרין /בזיליקום ,חרדל, שום ומעט מיץ לימון

לגבי שבועות : שמרי לך את הפחמימות לערב ובחרי דבר אחד שאת ממש רוצה לטעום (בכמות קטנה ) . אין בעיה עם סלט יווני , קישואים אפויים ברוטב יוגורט ונענע , פשטידת ירקות עם ביצים וגבינות (עם כ-4 כפות קמח ובלי תחתית בצק)
    פיטריות ממולאות גבינות 5% ועשבי תיבול
    אם האוכל הזה יהיה בתפריט של כל המשפחה ,תרגישי פחות "מקופחת" ותחשבי כמה זה יקל על המנתחים שלך לנתח אותך
    חג שמח ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיאטנית

דפנה
    26/05/2011

הי. תודה על התשובה. משקאות דיאטטים כמו דיאט קולה מותר בדיאטה דלת הפחממות של לפני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיאטנית - תגובה

שולה זק
    27/05/2011

שלום דפנה,
    עד שהילה תענה אתן לך תשובת ביניים.
    כדאי להתחיל "להיגמל" ממשקאות מוגזים. כי אחרי הניתוח מומלץ ולא רצוי לשתות משקאות מוגזם (אני נמנעת משימוש במילה אסור, לא אוהבת אותה). כדאי ורצוי שתשתי הרבה ושתיה מוגזת רק מנפחת ולא תורמת כלום.
    את יכולה לשתות דאיט בדיאטת חלבונים, אם אינך יכולה בלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם הדיאטה??????

דפנה
    27/05/2011

תודה. אני ממש מיתיסרת בדיאטה הזו. אני מקווה שאחרי הניתוח אין סבל כזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם הדיאטה?????? - תגובה

שולה זק
    27/05/2011

למה את מתייסרת? הרי לא מגבילים אותך בכמויות. את יכולה לאכול גבינות כמה שאת רוצה. בשר. ירקות.
    מה תעשי אחרי הניתוח?שבמהלך 6 שבועות את חוזרת לאט לאט לכלכלה רגילה עם הרבה הגבלות?
    תתחילי לחשוב על התוצאות החיוביות - הירידה במשקל?הבריאות המשתפרת. חבי בפן החיובי ולא על קשיים. אני בטוחה שכל התהליך יהיה קל יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מתמודדים עם הדיאטה

אפרת רומי
    27/05/2011

ראשית אני מאחלת לך בהצלחה בניתוח ובדרך שלאחריו!
    אולי לא כדאי בכלל להתייחס לזה כדיאטה אלא כאל "תרופה" שאת צריכה לקחת או "תרגיל" שאת צריכה לעשות וזאת בשביל לנסות ולהבטיח, אחד, את הסיכוי שלך לעבור ניתוח מוצלח, קל יותר ובטוח. ושניים, שהניתוח שלך יעבור במינימום סיבוכים ויצריך מינימום עלויות השתתפות עצמית בגינו.

ותנסי להעשיר את הארוחה במה שטעים לך כדי להקל על מה שנראה שקשה לך מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי ההגבלה בכמויות...

גילה
    27/05/2011

אותי כן הגבילו בכמויות. קיבלתי תפריט יומי מדוייק (כמה כפות גבינה וכמה גרמים בשר).
    האם אכן אפשר לאכול חלבונים (גבינות, בשר וכד' ) ללא הגבלת כמות ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לפני ניתוח

דפנה
    27/05/2011

גם אותי הגבילו אבל הבעיה זה הגמילה מהפחממות. נורא משפיע על המצב רוח. אני מקווה שאחרי הניתוח {כמובן לא בשבועות הראשונים}. אוכל לאכול פחמימות בכמות מדודה. האם זה נכון? אשמח לשמוע תגובות מאוהבי פחממות כמוני שעברו את הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה

גילה
    27/05/2011

דווקא אני חשה פחות תשוקה לפחמימות מאז שהורדתי אותם מהתפריט.
    אבל מה שאני עושה אם באמת מתחשק לי משהו טעים (חלבון כמובן)- מערבבת מס' כפות גבינה עם תענוג וניל (0% שומן וללא סוכר), או שוכל ארטיק גלידת וניל דיאט (37 קק"ל חלבון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דפנה

יושי
    28/05/2011

גם אני חולת פחמימות ואני רוצה להגיד לך שהיום- שבועיים וחצי אחרי ניתוח- ועדיין לא נגעתי בפחמימה (אני מאוד אדוקה והולכת לפי הרשימה אחד לאחד...) ויש לי עוד זמן עד שיהיה אפשר פחמימות למניהן- וזה ממש לא מפריע לי!! אני לא מרגישה בחוסר- כשאני ממש רעבה אז אני יכולה לפנטז על לחם טרי או עוגת שמרים טובה, ואז אוכלת כמה ביסים ממעדן חלב ומתפוצצת לחלוטין! קחי את זה בקלות... ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה דלת פחממות

יעל הצפונית
    28/05/2011

העיקרון הבסיסי בדיאטה זו הוא להמנע מפחממות כמו עוגות, עוגיות,בצקים למניהם,ממתקים, וכמובן פסטות,תפו"א, וכ"ו.
    לבסס את התפריט על חלבונים,אותי לא כ"כ הגבילו בהם.
    כמו כן איפשרו לי פרוסה בבוקר ופרוסה בערב. נאמר לי שאם מאד קשה לי אפשר עוד פרוסה אחת.
    תרבי באכילת ירקות וסלטים מכל סוג שמותר.כמו כן אפשר לבשל ירקות וגם מרק ירקות ולאכול כשרעבים.
    תתנחמי שזה זמני וזה בכדי להקטין את הכבד, ולהקל על הניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם הצפונית !!!

מקס ברנר
    28/05/2011

זה לא יפצה אותך על הקושי המנטאלי והשינוי במצב הרוח בעקבות המחסור בפחמימות,אבל הכמויות לא מוגבלות !כל עוד את לא צורכת מוצרים מאד שמנים,את יכולה לאכול עוד בשר,עוד מוצר חלב,עוד קצת קטניות,קצת פרי.ושתי פרוסות לחם ביום.העיקר הוא לכווץ את הכבד,ולא כמה תורידי במשקל בשבועיים האלה.רק תתרחקי מפחמימות פשוטות.
    כמובן-ירקות לא עמילניים ללא הגבלה !אבל אם זה היה הכיף שלנו בחיים לא היינו מתוודעים לפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיכאון!!!

דפנה
    28/05/2011

הי. תודה לכולם על התגובות. מה שמטריד אותי זה לא הדיאטה עכשיו אלא שאותה תחושה של חסר תהיה כל החיים אחרי הניתוח.
    אתמול הבת שלי אכלה עוגית שמרים והתחלתי לבכות כי חשבתי שאני כבר לא אוכל לאכול כזה דבר כל החיים{ואני רק בת 36}. טיפשי, אני יודעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא לכל החיים !

מקס ברנר
    28/05/2011

קודם כל-אני מבין היטב מה עובר עלייך.בתור לוקה בסינקרום X/תסמונת מטבולית, ומכור למתוקים, גם לי השבועיים האלה של "דיאטת נווה תרצה"היו קשים.עשי חיפוש בפורום ותראי.יחד עם זאת אחרי הניתוח תחזרי בהדרגה לאכול הכל !אבל בכמויות קטנות.
    כבר מספר ימים אחרי הניתוח תאכלי מעדני חלב מתוקים,ואותי זה מאד הרגיע.עם הזמן תחזרי לאכול את כל המזונות באופן מבוקר.היום למשל אכלתי פרלין של שוקולד וחתיכה קטנה של עוגת גבינה.פעם לא הייתי עוצר עד שהתבנית או החפיסה היו ריקות.היום זה אחרת !
    אולי היה בריא יותר אם הייתי נגמל לכל החיים ממתוקים,אבל זה לא מעשי לדעתי אחרי 50 שנות מתוקים,ואני לא מנסה לנצח בכל החזיתות.

שאלת את עצמך למה הכינוי שלי כאן זה "מקס ברנר"?נדמה לי שקיבלת תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה מקס ברנר

דפנה
    28/05/2011

גרמת לי לחייך. אני אגב עושה את הדיאטה 3 שבועות. זו היתה ההנחיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה היקרה

רוזי
    28/05/2011

אני שנה י3 חודשים מהניתוח
    מאושרת ירדתי 28
    קילו אוכלת הכול בקטן מי אמרלך
    שבחיים
    לא תואכלי
    שטיות
    אוכליםםםםםםםםם הכול בכמיות קטנות ושבעים זה מהשחשובבבבבב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו