מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533169
055-4533169 ללא פרסום בפורום
- עצירות -שאלה להילהאורלי17/06/2011
שבת שלום הילה,
אמנם שוחחתי עם סיון אבל עדין מוטרדת מעניין היציאות.
לא הייתה לי יציאה במשך 3 ימים ואז אחרי הצעתה של סיון שתיתי המון מים משזיפים והייתה יציאה קטנה ירוק כהה/שחורה.
תמיד היו לי בעיות עם יציאות ועצירויות. יש לי תחושה שהברזל מוסיף לעצירות.
האם אפשר להפסיק לקחת ברזל או לקחת משהו אחר ?
המשך שבת נפלאה
אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהילה תענה -שאלה להילה - תגובה
שולה זק18/06/2011בוקר טב אורלי ,
העתקתי תשובתה של הילה משאלות נפוצות בנושא העצירת".
"המשולש לטיפול בעצירות הוא : סיבים תזונתיים ,ספורט ושתיה מרובה
לעצירות קשה ניתן לקחת 2 כפות שמן פרפין בערב
ולשתות מיץ שזיפים בבוקר על קיבה ריקה
נסי לשלב פירות וירקות עם קליפה בתפריט ולשתות הרבה מים (הרבה אומר להגיע לצבע שתן בהיר)
עוד דברים שיכולים לעזור : יוגורט אקטיביה וסלק מבושל".
מקווה שעוזר לך לבינתיים
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעצירות לשולה
אורלי18/06/2011תודה על התגובה, לצערי הם לא מרשים לי סיבים עדין וגם לא שמן פרפין או כל דבר בסגנון..
אני עדין לא אוכלת פירות כי אני רק שבועיים אחרי הניתוח עדין במצב של דברים רכים ונמעכים..
לצערי מיץ השזיפים לא עוזר לי :(..
ואי היציאה משגע אותי כי אני עם בטן נפוחה כל הזמן ...
בכל מקרה תודה.
שבוע נפלא ומקסים
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעצירות לשולה - תגובה
שולה זק18/06/2011תנסי למעוף פירות העונה ולרסק עגבניה ולסנן את הגרעינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשארו שתיה מרובה ויוגורט אקטיביה
מקס ברנר18/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב-ניסית את התכשיר הלוהט?
מקס ברנר19/06/2011עגבניה מגוררת-בלי קליפה-מעורבת בשמן זית וקמצוץ מלח.זה מותר לך כבר עכשו,ורבים כאן נשבעים במשלשל העדין הזה שהחזיר להם את חיוך הבוקר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאי יציאות
אורלי19/06/2011בקר טוב,
עושה רושם שאני ממש לא הבנתי את הדיאטה שעליי לאכול עכשיו.
חשבתי שמותר לי רק חלבונים ואולי קצת ירקות מעוכים של מרק..
עגבניה זה בהחלט משהו שאשמח להוסיף לתפריט שלי ובטח שבטח פירות עונה אפילו אם הם מעוכים :)
אני מסוג האנשים שיעדיפו סלט טוב על פני סטייק טוב :)
תודה על הרעיונות !!!!!!!!
יום נפלא לשבוע קסום
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאי יציאות - תגובה
הילה כהן20/06/2011הי אורלי
תפסיקי לקחת את הברזל והסידן ונראה איך זה משפיע
תמשיכי מיץ שזיפים והרבה מים בין הארוחות , אפשר גם אקטיביה ושמן פרפין - 2 כפות כל ערב
אני מאמינה שזה ישפר את העיניין - אם לא תהיי בקשר ותזכרי שאת לא אוכלת כ"כ הרבה ולכן מספר היציאות ונפחן קטן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה.... זו ליאת - נמאס לי מחוסר
ליאתול20/06/2011היציאות שלי = פעם בשבוע במקרה הטוב.
החלפתי את הסידן מקרבונט לציטראט והחלפתי ברזל רגיל לברזל עדין ואני שותה יחסית הרבה מים.... + בנפייבר פעמיים ביום ואין יציאות!!!! וכשיש אני סובלת מאוד!!!
בנוסף אני לא מגיעה לכמות הנכונה של החלבון (גרמים ביום) אני בודקת כבר שהוע את מה שאני אוכלת באתר של "נטוגרין" שם יש אפשרות לחשב בקלות קלוריות +חלבון ועוד ולאחר שבוע בדיקה באתר הממוצע שלי באוכל הוא : 30-5- גרם חלבון ליום ו - 450 - 750 קלוריות ביום . אני כל הזמן עייפה (כמו חוסר שינה למרות שאני ישנה + חולשה באופן דיי קבוע)
זה פוגע לי גם בירידה כי לא נכנס מספיק חלבון וקלוריות וכנראה שהגוף מתנגד למה שקורה ואני חווה סטרס של הגוף מעצבן זה התחיל בנשירה איומה חודשיים וחצי לאחר הניתוח ועד היום חצי שנה אחרי... + סטרס בכבד - חודשיים וחצי של נתונים בדם שהצביעו על בעיות לא סימפטיות בתפקודי הכבד ולאחר שזה הסתדר נוסף לי בעיות בכולסטרול . הכולסטרול הרגיל גבוהה (277) הכולסטרול הרע גבוהה (200) הכולסטרול הטוב נמוך (פחות מ 40).
אני כבר אובדת עצות ושלא תביני לא נכון אני הייתי עוברת את הניתוח שוב בכדי לרדת (כבר -41 קילו בחצי שנה. ... יש עוד 29 קילו....)
תודה על ההקשבה..... ממני ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת-הגיע הזמן לעלות לרגל !
מקס ברנר20/06/2011להילה לירושלים (לא יודע אם עושים זאת בטופס 17 או בדרך אחרת )
מאז חלקנו שקשוקה במפגש בנתניה (והשארנו הרבה בצלחת )אני עוקב בעניין ובדאגה אחר הדיווחים שלך.בהנאה-כי את יורדת יפה במשקל,ובתור מי שהתחילו באותו מקום בקירוב, פתחת עליי פער ענק בקצב הירידה;בדאגה-בגלל כל המיחושים והמצוקות שאת מתארת,שמצביעים על כך שהגוף לא כ"כ מסתדר עם השינוי או קצב השינוי ועם המציאות החדשה,ובינתיים לא כל מה שמצטלם יפה גם קל למערכות הגוף.
אין לי יומרות טיפוליות מקצועיות,ולכן הצעתי שתהדקי את העבודה עם הילה שלנו,אבל אני חייב לשאול-את לא מסוגלת לאכול יותר ??פעם העלית תפריט לדוגמה,והבעתי דעתי שאת אוכלת מעט מדי.כעת ציינת ערכי חלבון וערכים קלוריים יומיים שנראים לי תואמים לשלב הרבה יותר מוקדם בתהליך.זה מה שנכנס או שאת מרעיבה את עצמך כדי להמשיך לרדת מהר ?למה בעצם לא תגדילי המגוון והכמויות ב 30-50 אחוז ?
אני מעריך שחלק מהבעיות הרפואיות שתיארת קשורות לכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד משהו-הכולסטרול הכולל
מקס ברנר20/06/2011לא "הרגיל" מקפל בחובו את ה-LDL,HDL וחמישית מהטריגליצרידים.לא אמרת לנו מה ערכי ה-TRIG
ברור לך וודאי שהשיבוש בערכי הליפידים לא קשור באוכל הדל שאת אוכלת,אלא בטיפול לא מיטבי של הגוף בשומנים.איך תפקודי הכבד שלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס... איזה כייף שיש אותך פה בפורום
ליאתול21/06/2011לא חמוד אני לא מרעיבה את עצמי אלא קשה לי לאכול יותר (לפעמים בא לי שוקולד - פעם ב... אז אני לא מפחדת ולוקחת 2-3 קוביות) זה פשוט שקשה לי להגדיל כמויות.
התחלתי ללכת לדיאטנית נוספת בביה"ח שבו נותחתי = סורוקה והיא אמרה לי מפורשות לאכול יותר חלבון ואני משתדלת לאכול יותר ביצים (3 בשבוע כי כבד לי העיכול) ויותר טונה רק בכדי להעלות את החלבון כי כנראה שהשרירים התחילו להידלל לי לפי הדיאטנית של סורוקה שאגב היא הדיאטנית של הכירורגית שם שמטפלת לרוב בכל המנותחים הבריאטריים.
היום יש לי פגישה אצל הרופא בנוגע לשומנים בדם , לא זכור לי מה רמת הטריגליצרידים אך בטוח לא מעבר לנורמה או מתחתיה אחרת זה היה מבהיל אותי יותר!!!
אני אעדכן אותך לאחר הפגישה עם הרופא אבל יש לי תחושה שהגוף ה"לפלף" שלי ממש מתעקש שאני אשאר "שמנה" אבל הוא לא מבין שאני אלחם בו כהוגן... עם זאת אני גם רוצה לשמור עליו ולכן אני אובדת עצות..
נ.ב. נאמר פה שיש תוספי חלבון לאא ערך קלורי גבוה - יש לך מושג על כך? אני גם ככה מממנת את הסופר פארם הקרוב לבייתי עם כל תוספי הויטמינים והמינרלים במולטי וספציפיים אז אני חושבת על להוסיף חלבון וכך למלא את החסר.
טוב דיי לעכשיו אני צריכה לארגן את הגוזלים לביה"ס ולגן.
תודה על הכל .... ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקס... איזה כייף שיש אותך פה בפורום - תגובה
שולה זק21/06/2011אני מצטרפת לקביעתך!!!!
מקסי אין עליך ואי אפשר בלעדיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להילה
אורלי20/06/2011היי הילה,
הייתי בקשר עם המחלקה הכירורגית אחרי שנואשתי מהעניין של היציאות.
אישרו לי נר גליצרין... וזה עבד (המיץ שזיפים לא עזר כל כך)
ומאז.. (כולה אתמול) היו שתי יציאות של צואה נורמלית.. והיום היה שלשול לניקוי הגוף כולו..
מודה שזה גרם לתחושה נפלאה.
הורדתי את הברזל ל 10 טיפות ואוריד את האבץ ונראה איך יהיה בימים הקרובים.
עדיין בקושי אוכלת. אם תעבירי לי את המייל שלך אשלח לך את הטבלה ותגידי לי מה את חושבת.
ערב נפלא
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)