מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקדוה לבנה מתחת ללשוןשגיא11/04/2010
יש לי נקודה לבנה מתחת ללשון והיא די מעצבנת אותי והיא נראת כמו מוגלה
אני יכול לפוצץ אותה?
או שזה יכול להיות משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקדוה לבנה מתחת ללשון
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010לא כדאי . אנא גש לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם נפוחהדנה10/04/2010
שלום רב,
אני בת 24, ולאחרונה שמתי לב לשינוי החל בלסת התחתונה מתחת ללשון בצד ימין.
שמתי לב שהעצם (הלסת) התנפחה, בביקור אצל רופא המשפחה שאלתי אותו אם זה חריג, הוא אמר שזה בהחלט נפוח, אבל יכול להיות שזה פשוט הצורה של הלסת ואף פעם לא שמתי לב לזה.
כשחזרתי הביתה שאלתי את אימי אשר במקצועה היא שיננית, אם זה נראה לה חריג, והיא גם אמרה שזה מוזר, אבל הוסיפה שהיא הייתה מבחינה בזה (בהתחשב בכך שאני מגיעה לניקוי פעם בארבעה חודשים). . רופא המשפחה הפנה אותי למומחה. אך אני נוטה קצת לדאוג, האם עצם יכולה להתנפח ללא סיבה, איך ניתן לדעת אם זה אולי גידול?
אשמח להכוון וייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם נפוחה
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא גשי לבדיקה אצל כירורג פה ולסת עם צילום פנורמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשקובי09/04/2010
שלום רב,
לאחר צילומי שיניים נתגלה חור בשן טוחנת עליונה (לא הרגשתי שום כאבים) בזמן הטיפול של הסתימה והניקוי (הרגשתי שהרופא משתמש בכוח רב מידיי על השן) הרופא אמר שצריך לעשות טיפול שורש כי החור הגיע לתוך העצבים של השן או משהו כזה - שכולל טיפול שורש 4 תעלות, מימת סידן בשן מזוהמת, מבנה המבוצע במרפאה, כתר זמני ואחר כך גם כתר קבוע (יכול להיות שהסדר לא נכון) בכל מיקרה לי זה ניראה שבכללית סמייל מנסים לעשות כסף עליי בגלל שהעששת לא הגיעה לתוך השורש בכלל לפני הניקוי של ההכנה לסתימה.
עכשיו אני מחכה לתשובה של ההנחה מכללית פלטינום וסובל מכאבים.
למען האמת שמעתי המון סיפורים של אנשים שאומרים שמשקרים בכללית סמייל.
האם זה ניראה הגיוני בכלל כל הטיפולים האלו כשבכלל החור לא היה עמוק לפני הניקוי?
בתודה מראש
קובי מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא פנה לפורום העוסק ברפואת שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לסת וקליקיםאנונימי09/04/2010
שלום ד"ר, אני בן 22 ומזה כ4-5 שנים אני סובל מכאבים בלסת, לסת "תקועה" וקליקים חזקים.
יש לציין שבהתחלה בקושי היו כאבים והבעיה העיקרית הייתה קליקים ולסת תקועה (לא יכול לפתוח את הפה עד הסוף) - הפריע אך הסתדרתי עם זה (אני יודע שזה לא בסדר)
לפני כמעט שנה הייתי אצל רופא שהביא לי סד לילה אבל לא הצלחתי לישון איתו וזנחתי את זה.
כיום אני סובל מכאבים חזקים, לסת תקועה כמעט כל הזמן וקליקים כואבים, מה שמפריע לי לאכול, לפהק וכו'.
הכאבים ניהיו בלתי נסבלים והייתי מוכן לעבור הכל כדי לטפל בבעיה הזאת, אשמח אם תעזור ותייעץ לי אם יש דרכי טיפול אחרים חוץ מסד לילה, ומה אפשר לעשות בינתיים? בנוסף בלי קשר לכאבים - אני לא לועס מסטיקים (הבנתי שזה יכול להחמיר את המצב)
והאם יש מכון\מרפאה מומלצת לטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת
קובי09/04/2010שלום אני סובל מאותה בעיה
הייתי עם סד לילה שנה וחצי זה הקל על הבעיה אך לא פתר אותה
אצלי הבעיה יותר בלעיסה ואפילו בדיבור ממושך
יש לי תור למחלקת פה ולסת באיכילוב שוב ומקווה שיגידו לי מה השם של הבעיה ואיך פותרים אותה
חשוב מאוד !! ! ! ! לרופאים של היום אין סבלנות!!! צריך להיתעקש איתם על הפתרון לבעיה ולא רק פתרון זמני (מניסיון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי לסת וקליקים
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא גש לבדיקת כירורג פה ולסת עם צילום פנורמי. המנעות או הפחתה בלעיסת מסטיקים עשויה לסייע לשפר את מצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר קצר והפניהבתיה09/04/2010
מבקשת הסבר קצר והפניה למקורות בעברית בנושא leukoplakia tongue,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר קצר והפניה
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010לויקופלקיה היא נגע לבן שאינו מתגרד ויכול לנבוע ממקורות שונים כגון טראומה, פטריה או עישון.
ניתן לחפש בעיברית לויקופלקיה ולמצוא הסבר מפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףאלמוני08/04/2010
יש לי מלא פצעים לבנים בשפתיים וגם חתך עם דם מזה הרפס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא גש לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלונה07/04/2010
עשיתי סי טי רציתי לדעת בצילום השמאלי הכי תחתון שמתי לב לחוסר סימטריה בחללים השחורים מעניין אותי לדעת ממה נוצרים החללים והאם זה בסדר שזה לא סימטרי?
תודה אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010ניתן לעיתים לראות א סימטריה בצילומים אולם יש צורך בבידקת כל החתכים על מנת להעריך האם קיימת בעיה. אנא פני לרופא שהפנה אותך לצילום על מנת שיוודא תקינותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני07/04/2010
יש לי קליקים בצד שמאל כשאני פותח את הפה , הייתי אצל רופא שיניים והוא אומר שיש לי לסת עליונה צרה מידי וצריך להרחיב אותה , הוא אמר לי לקבוע תור למומחה לסת .
האם ייתכן כשאני פותח את הפה ומרגיש שהבעיה בצד שמאל לסת תחתונה ובעצם הבעיה היא שלסת עליונה בצד ימין צרה? (זה משפיע לי קצת על הפנים, מרגיש בשרירים, ובסגירת הפה לא מאוזנת)
אם לסת עליונה צרה זו הבעיה, איך מבצעים הרחבת לסת מהו הטיפול? אני בן 26
האם הטיפול הוא גשר, ניתוח ושוב גשר? אם כן, אפשרי גשר פנימי? מה ההצלחה בטיפול כזה?
אשמח להתייחסות, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010יש צורך בבדיקה משולבת של אורתודונט וכירורג פה ולסת על מנת להעריך את מקור הבעיה ואת אופן הטיפול המתאים.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי עקירת שיני בינהשירה07/04/2010
שלום, עברתי עקירה כירורגית של 4 שיני בינה (כולן כלואות) לפני כשבועיים בדיוק ועדיין יש לי כאבים, הנפיחות לא ירדה לגמרי והתפרים עדיין לא נמסו.
בנוסף יש גם חלקים בלחי שיש בהם גבשושיות מוזרה שקשה להזיז.
האם אני צריכה לפנות לבדיקה אצל רופא או שמדובר במשהו תקין וצריך לחכות עוד?
האם זה בסדר שהתפרים עדיין נותרו (כולם) למרות שעברו שבועיים?
תודה רבה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אחרי עקירת שיני בינה
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא גשי לבדיקת הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לסת לתסמונת פייפרגילת06/04/2010
לבני כבן חמש יש תסמונת פייפר. מבנה הלסת שלו שקוע(דומה לקרוזון) וברור לי כי הוא צריך התערבות כירורגית כלשהי.
לאיזה מומחה עלי להגיע להתייעצות?
על מי אתם ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לסת לתסמונת פייפר
ד``ר יזהר שוחט11/04/2010אנא גשי לבדיקה עם הילד במרפאת פה ולסת בבית החולים שיבא או בילסון במרכז, רמבם בצפון או עין כרם באיזור י"ם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה קלועהשירי03/04/2010
שלום יש לי 2 שיני בינה קלועות ראו את זה בצילום פנורמי זה מקרין על השיניים התחתונות מפעמיים שלוש בחודש זה ממש כואב אני מפחדת מאוד מהעקירה רוצה לדעת בדיוק מה התהליך מהתחלתו ועד סופו ומה יקרה אם אני לא יעשה את העקירות לא סובלת ממחלות אחרות תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה כלואות
ד``ר דניאל ניצן06/04/2010שלום
אם את רוצה תאור טכני של תהליך העקירה, הרופא המטפל יתאר לך, כי ללא צילום אינני יכול לעשות זאת.
אם שיני הבינה שלך גורמות לסימפטומים, ולא תעקרי אותן, יש סבירות שהסימפטומים הללו יימשכו וייתכן שיחמירו.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפרק לסת ימיןלאה02/04/2010
שלום, הנני סובלת יותר מחודש ימים מכאב במפרק לסת ימין.
ביקרתי אצל מומחה פה ולסת בביה"ח כרמל, והנ"ל איבחן שיש לי דלקת במפרק.
מעל לשבוע ימים אני נוטלת אטופן בהוראת הרופא ועדיין יש לי כאבים.
מה עליי לעשות?
אשמח מאוד אם תענו לשאלתי,
לאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק לסת ימין
ד``ר יזהר שוחט03/04/2010אנא גשי לבדיקה חוזרת על מנת להחליט לגבי הצורך בטיפול נוסף. נתיים יש להמנע מלעיסת מאכלים קשים והפעלת עומס על המפרק כמו בהידוק או חריקת שיניים או לעיסה מרובה של מסטיקים.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רב על תשובתך
לאה04/04/2010וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גידול מהלשוןרל02/04/2010
אבקש לדעת מה הביטוי הלועזי המתאר את הניתוח של הסרת גידול ממאאיר מהלשון.
זוהי הסרה של חלק מהלשון ללא שיחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרת גידול מהלשון
ד``ר יזהר שוחט03/04/2010partial glossectomy הוא המונח הרפואי לתהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בלשון בהריוןסיגל02/04/2010
שלום
בת 28, בשבוע 13 להריון.
בריאה בד"כ עם היסטוריה של אפטות חוזרות ונשנות בלשון ובחלל הפה.
לפני מס' ימים החל לי פצע בצד הלשון, הוא מעט בולט וכואב כאבי תופת כשאני מנסה לאכול או לדבר. כשמסתכלים עליו הוא נראה בצבע לבן, כאילו מוגלתי.
מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בלשון בהריון
ד``ר יזהר שוחט03/04/2010ניתן למרוח משחה עם חומר מרדיםם מסוג טיג'ל להקלה על הכאב אולם יש להבדק אצל רופא השיניים על מנת לאשר כי אכן המדובר באפטה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בלשוןנטלי01/04/2010
לבני בן 8 נחתכה הלשון בבית מה עושים במקרה כזה חוץ מקרח על המקום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בלשון
ד``ר יזהר שוחט03/04/2010במידה והחתך שטחי - אין צורך בטיפול והוא יסגר ללא כל הפרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)