מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לסת כואבתr22/04/2010
שלום,
לעיתים קרובות, כשאני נמצאת בסיטואציה, שבה אני מחייכת חיוך רחב ומלא "נתפסת" לי הלסת, עד כדי כאב חד וחזק , שמאלץ אותי להמנע מחיוך עקב הכאב החזק.
מה יכול להיות הגורם לכך?
והאם יש קשר בין לסת וצאוור שנתפס ( גם רק לאחרונה ) לעיתים מאוד קרובות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת כואבת
ד``ר דניאל ניצן29/04/2010שלום
יש בהחלט קשר.
אנא גשי לבדיקה של כירורג פה ולסת אם את רוצה בדיקה ואבחנה מלאה.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה חוזרת ולשון גאוגרפיתסיגלית22/04/2010
שלום
יש לי פטריה בפה החוזרת כל חדש חדשייים. נעלמת אחריטיפול של ניססטין לשבוע ושוב חוזרת.
בנוסף אינני יודעת אם יש קשר, לשון גאוגרפית.כיצד עלי לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה חוזרת ולשון גאוגרפית
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010אנא גשי לבדיקת רופא מומחה לרפואת הפה לצורך החלטה על המשך בירור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת הירדמות בצד הימני של הפה/לחיקרן22/04/2010
לפני כשבועיים אובחן אצלי דלקת בשן בינה העליונה (אולי גם תחתונה) - שתי שיני הבינה גדלות- לאחר שחשתי בכאב רב באיזור- נטלתי מוקסיפן כ-3 ימים- ולאחר שהרגשתי בהחמרה- קושי גם באכילה הוחלף לי האנטיביטקה לאוגמנטין - במשך זמן הנטילה התחלתי לחוש בהרגשה מוזרה של הירדמות (כמו אחרי שנותנים זריקה להרדים את המקום) בצד של שתי שיני הבינה- באותו היום שסיימתי את האנטיביוקיה עקרתי שן בינה עליונה- לגבי התחתונה הכירורג של קופ"ח אמר שנמתין עוד שבועיים- ואם ההרגשה של ההירדמות לא תעבור אז לחזור אליו.
התחושה של הפה הרדום עדין נשאר- וזה מאוד מלחיץ אותי- אני עברתי את העקירה ביום א' 18/4 ווהרגשה עוד לא עוברת- וכמו כן ההרגשה היתה אפילו לפני העקירה
זה מלחיץ אותי לחכות עוד שבוע.
הכירורג שעקר לי את השן בינה אמר אם אחזור שהוא ישלח אותי לסיטי- לראות מה קורה שם.
מה עליי לעשות- האם להמתין- התחושה מוזרה ומלחיצה.
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת הירדמות בצד הימני של הפה/לחי
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010יש צורך בבדיקה חוזרת ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסת על מנת להעריך את הגורם לתחושת הנימול בשפה. ייתכן ותופני לבדיקת סיטי של הלסת התחתונה לצורך החלטה לגבי הגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזן וגרון אחרי עקירת שן בינהאביחי22/04/2010
שלום.
אתמול עברתי עקירת שן בינה תחתונה ימנית עם תפרים. לאחר העקירה ועד עכשיו יש לי כאבים חזקים באוזן הימנית כמו מעין דלקת אוזניים ובנוסף החלק הימני בגרון נפוח מאוד וקשה לבלוע. כשן עצמה אין כאבים חזקים זה עבר אך עדיין יש נפיחות כלפי חוץ. בנוסףלכך אני מרגיש מעט חלש.
האם זה טבעי שכואבת לי מאוד האזן וכואב לי הגרון ולא ניתן לבלוע ?
מה לעשות? לקחת טיפות אוזניים? (הרופא לא נתן לי אנטיביוטיקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אוזן וגרון אחרי עקירת שן בינה
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010הקרנת כאב לאוזן ולגרון הינה תופעה מוכרת לאחר עקירת שן בינה. במידה ומופיעה הגבלה בפתיחת הפה או קושי בבליעה יש להבדק ע"י הרופא המטפל אשר יחליט על הצורך באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שפירא21/04/2010
שלום,
לאחרונה איבחנו אצלי גידול שפיר בלסת תחתונה ממש צמוד לאוזן שמאל למטה.
הרופא אמר שאני צריכה לעבור ניתוח. אני פוחדת מאוד מהניתוח ומההשלכות שלו אם הניתוח יצליח ואני אצא ממנו?
האם ניתוח כזה הוא מסוכן?
תודה א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שפיר
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010לא ברור משאלתך סוג הגידול ומיקומו לכן לא ניתן לתת תשובה לשאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתדני21/04/2010
שלום יש לי 2 מצבים
1. קו האמצע מוסט.
קו האמצע בין שתי השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות צריכים להסתדר בקו אחד ושניהם צריכים להיות בקו עם גשר האף,כאשר הם לא, קרוב לוודאי שהם מוסטים.
2. מנשך הפוך (+קליקים בצד שמאל)
שאלתי האם הרחבת לסת תעזור פה? אני בוגר אז אני מאמין שניתוח הכרחי , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואים את תוכן האתר
דני21/04/2010אנסה להראות בדרך אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסת
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010אנא גש לבדיקת אורטודנט - מומחה ליישור שיניים שימליץ על דרכי הטיפול האפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי חופשה-ניתוח לסת תחתונהערן21/04/2010
שלום
הלסת התחתונה שלי בולטת ואני צריך לעבור ניתוח , כמה ימי מחלה מקבלים על ניתוח כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי חופשה-ניתוח לסת תחתונה
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010הדבר תלוי בסוג הניתוח. אנא התייעץ עם הרופא המנתח בנושא. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוד רדיואקטיביshasa20/04/2010
האם יוד רדיואקטיבי שניתן כטיפול לסרטן בלוטת התריס יכול לגרום נזק לעצמות ומפרקי הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוד רדיואקטיבי
ד``ר יזהר שוחט22/04/2010לא היות ואינו נקלט בעצמות ובמפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפהדדי20/04/2010
יש לי פצע בפהכבר כמעט שלושה חודשים הוא לא כואבוהוא גדל ומתנפח הרופאה אמרה שנראה לה שזה אפטה אבל הפצע לא נראה כמו אפטה הוא בועתי יש לי גם כאבים חזקים באזור הצוואר עמוד השדרה וזה הגיע גם לאזור עצם הזנב , הרופאה נתנה לי משחה למרוח בפה נגד אפטה אבל אין לי תסמינים שזה אפטה וזה אפילו לא נראה כמו אפטה לא יודעת מה לעשות ומחכה לתשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בפה
ד``ר יזהר שוחט20/04/2010אנא גשי בהקדם האפשרי לבדיקה ע"י מומחה לרפואת הפה/כירורג פה ולסת. ייתכן ותדרש ביופסיה - לקיחת דגימה מהכיב לצורך אבחנה
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "דקירות" וכאב צורב בלחי ימיןמיכל18/04/2010
שלום,
מזה כמה שבועות יש לי כאב חד ודוקר בלחי ימין באיזור יחסית ממוקד. הוא מהבהב ולא קבוע, וזה כמו מוקרן ממקום אחר. זה לא קרה לי מעולם. האם לדעתך מדובר במפרק הלסת? האם יכול להיות לזה קשר לניתוח טימפנופלסטי שעברתי (אפילו שהניתוח היה בכלל בצד שמאל)? הניתוח עבר בסדר גמור, פשוט אחריו היה יותר קשה לפתוח את הפה ולקח לזה קצת זמן לחזור למצב רגיל. איך עולים על מוקד הבעיה? בימים האחרונים זה מאוד כואב.
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחי ימין
ד``ר דניאל ניצן19/04/2010שלום מיכל
מהתיאור שלך קשה לדעת במה מדובר.
אנא גשי לכירורג פה ולסת לבדיקה
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים שבורות ילדה בת שנה וחציאילה16/04/2010
שלום .לילדה שלי נישברו השניים הקדמיות בגיל שנה וחצי ומאז יש לה מא דלקות כל כמה חודשים והיום הילדה בת שנה ושמונה.לפני כשבועיים הינו אצל רופאת השניים עשינו לה צילום ואמרה שיש לה דלקת מתחת לשורש טופלה באנטיביוטיקה...ואחרי שבוע שוב התנפח לה כל האזור כולל האף....הרופאה אמרה את צריכה ללכת לבית חולים קפלן שם יעשו לה הרדמה כללית ויוציאו לה את השניים......1.השאלה היא האם אני חייבת לעשות לה הרדמה כללית...האם יש משהו אחר ??...2.האם חייבים להוריד לה את השניים או.שאפשרי לעשות לה טיפולי שורש.?? 3.האם זה נכון שאם יורידולה את השניים עכשיו הם יגדלו לכל כיון אפשרי בעתיד????.....אודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים שבורות ילדה בת שנה וחצי
ד``ר יזהר שוחט17/04/2010יש צורך בבדיקת מומחה לרפואת שיניים לידים. בגיל הזה לא ניתן לקבל שיתוף פעולה עם הילדה ולכן מבוצעת ההרדמה הכללית. לא ניתן להעריך ללא צילום האם ניתן לבצע ט"ש בשיניים הנ"ל או שאכן הטיפול המועדף הוא עקירתן.
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש על המנדיבולהרגינה16/04/2010
לפני כחודש חשתי בגוש בפה, רופא במחלקת פה ולסת כתב שזה על המנדיבולה ושלח אותי לעשות סי-טי,מה זה יכול להיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש על המנדיבולה
ד``ר יזהר שוחט17/04/2010לא ניתן לדעת ללא בדיקתך וללא בדיקת הסיטי. אנא בצעי את הצילום וגשי לבדיקה באיכילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חודש אחרי עקירה כירורוגיתטל14/04/2010
שלום,
עקרתי ב-23.2 את שתי שיני הבינה בלסת העליונה, ובשבו-שבועיים האחרונים מאוד כואב לי בחניכיים במקום בו עקרו לי את השן הימנית, וגם החניכיים שמעל הטוחנת האחרונה(צמודה למקום העקירה) כואבות,
בדקתי זאת אצל רופא השיניים שלי והוא אומר שזה בגלל שאני מצחצחת חזק, אך למרות שמאז אני מצחצחת הרבה פחות בחוזקה, הכאב לא פוחת.
מה זה יכול להיות? האם יכולה להיווצר מכתשית יבשה אחרי חודש וחצי (כי אני חושבת שזו מכתשית)....
תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חודש אחרי עקירה כירורוגית
ד``ר יזהר שוחט17/04/2010לא סביר כי תתפתח מכתשית יבשה כחודש אחרי עקירות. מומלץ כי תבדקי ע"י כירורג פה ולסת .
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהיעל14/04/2010
שלום,
רציתי בבקשה לברר: האם לאחר עקירת שן שינה כלואה בלסת תחתונה לאחר שהתפתחה מכתשית יבשה המקום אמור להשאר בצבע שחור לתמיד או שעצם זה שזה שחור זה אומר שעוד לא החלים לגמרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר יזהר שוחט14/04/2010יש צורך בבדיקת הרופא המטפל. אין סיבה שהמקום ישאר שחור לאחר הריפוי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יסטהשמואל12/04/2010
שלום
לפני כמה ימים עשיתי צילום CT שבו גילו כי יש לי צ'יסטה שהגיעה עד לסינוס
הופנתי על ידי הרופא לביה"ח תל השומר ושם קבעו לי בדיקה לאחר כמה ימים.
אני מאוד מודאג ולא יודע במה מדובר והאם זה מסוכן?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה
שמואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד``ר דניאל ניצן13/04/2010שלום
מכיון שאין לי צילום אני לא יכול לתת אבחנה ספציפית. באופן כללי, ציסטות בלסתות הן נפוצות, והטיפול בהן הוא שגרתי ולא צריך להדיר שינה מעיניך.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)