מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצע בלשוןקרן16/03/2010
יש לי מין פצע בלשון
ניסיתי גרגורים של מי מלח אך זה לא ממש עוזר
למי עליי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע בלשון
ד``ר יזהר שוחט17/03/2010אנא גשי לבדיקת רופא השיניים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתשית יבשהיעל16/03/2010
שלום,
אני בת 28 ועברתי עקירת שן בינה כלואה שהיתה בלסת התחתונה בצד ימין לפני כמעט 3 חודשים.
לאחר העקירה התפתחה אצלי מכתשית יבשה ובמשך שבועיים וחצי סבלתי מכאבי תופת ומשככי כאבים לא עזרו. חזרתי לרופא ששם לי במכתשית משחה וכעבור כמה ימים הכאב פחת ועבר להיות רק בלילה. העניין הוא שהיום, שלולה חודשים אחרי העקירה הכאב לא עבר ובשניה שאני שוכבת במיטה הוא מופיע ומקשה עליי להרדם וגם גורם להתעוררויות לפעמים.
הכאב הוא לא כאב חזק כמו בהתחלה, אבל עדיין תחושה לא נעימה בכל חצי הפה הימני.
הלכתי לרופא שיניים אחר לביקורת ואחרי כמה צילומים הוא אמר שהמקום לא החלים לגמריץ
רציתי בבקשה לברר:האם יכול להיות מצב שהמקום לא יחלים לעולם ושאשאר עם הכאב הזה לתמיד?
פשוט נראה לי מוזר שכבר עברו 3 חודשים וזה עדיין לא החלים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתשית יבשה
ד``ר יזהר שוחט17/03/2010יש צורך בבדיקת מומחה לכירורגיה פה ולסת על מנת לבדוק את הגורם לאי החלמת המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית קנדידה שנתגלתה במשטח לשוןיורמן מרים16/03/2010
רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבדיקת משטח לשון לאחר שחשדה שיש לי פטרייה. שלחה אותי לבדיקת משטח לשון והממצא Candida sp. האם זה מדבק? אם כן -מי עלול להדבק?
בכבוד רב ובתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריית קנדידה שנתגלתה במשטח לשון
ד``ר יזהר שוחט17/03/2010המדובר בפטריה שנמצאת אצל מרבית האוכלוסיה באופן רגיל ואינה מחייבת טיפול במרבית המקרים וכן אינה מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי סרטן הלסת והגרון.מורן15/03/2010
שלום,
רציתי לשאול
1) מהם הסימפטומים לסרטן הלסת (עקב דלקות קבועות בחניכיים עד כדי התנפחות שלהם), האם ניתן באמצעות צילום רנטגן של הלסת לגלות זאת?
2) כאשר השקדים מוגדלים יותר מחודשיים (מלווים בכאב גרון בינוני, רגישות לאורך כל הצוואר הפנימי שמתבטאת בשיעול יבש וגרד פנימי קל ולעיתים קוצר נשימה המופיע בעיקר בלילה יחד עם דפיקות לב מואצות),במשטח גרון נמצאה פלורה רגילה ואין אלרגיות.
האם הדבר יכול להצביע על התפתחות סרטנית בגרון?
האם ניתן רק באמצעות בדיקת דם לאשש או לשלול דבר כזה?
אודה מאוד לתשובה,
מורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי סרטן הלסת והגרון.
ד``ר יזהר שוחט17/03/2010שלום מורן\
סרטן הלסת או הגרון אינם מאובחנים בבדיקת דם. יש צורך בבדיקת מומחה ברפואת אא"ג גרון וכן כירוג פה ולסת אשר יפנו לצילומים נוספים במידת הצורך
לא נשמע מתיאורך כי ישנו חשש לסרטן אולם יש להבדק ע"י הרופא המטפל.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בעת לעיסה.דוד14/03/2010
כשאני לועס השיניים הטוחנות נושכות את פנים הלחי השמאלית שלי.
רציתי לדעת מה זה ומתי זה יעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בעת לעיסה
ד``ר יזהר שוחט17/03/2010אנא גש לבדיקת רופא השיניים המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.. שאלה בקשר לזיהום בלסת..שגית11/03/2010
ליפני כשנה עברתי בתל השומר ניתוח קוסמטי.. לשיוף עצם הסנטר..
היו לי בצקות לאחר הניתוח שירדו לאט.. אבל עכשיו אחרי שנה...כול האיזור מתחת לסנטר נראה או בצקת נוקשת כמו עצם.. או שזה דלקת על העצם... אין לי מושג.. כי שאני לוחצת זה מאוד קשה
וזז ואחרי כמה דקות חוזר לאותו מקום בנפוח והקשה.. הלכתי לרופא שניתח אותי...
והוא הזריק לי קורטיזון.. לעור.. לי זה נראה בכלל שזה יושב על העצם. במגע עם היד...
בינתיים עבר שבוע מאז ההזרקה ואין שיפור ממשי.. אם אני צריכה ללכת לצילום ct לראות בדיוק מה הולך שם..או שהקורטיזון אמור לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
ד``ר דניאל ניצן11/03/2010שלום
אני לא יודע איזה ניתוח עברת, מה הושתל, וכו'.
אנא התיעצי עם הרופא שניתח אותך
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשפרה11/03/2010
שלום
רציתי לדעת מה ההבדל בין שתל בעל שורש קצר לשתל בעל שורש ארוך
מה יותר חזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל קצר
ד``ר דניאל ניצן11/03/2010שלום
אחוזי ההצלחה של שתלים קצרים (מתחת לעשרה מילימטרים) נמוך יותר, מאשר אחוזע ההצלחה של שתלים ארוכים.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שפרה13/03/2010האם ישנם מקרים מיוחדים שבהם עדיף שתל קצר משתל ארוך?
ומה עדיף יותר שתל קצר או תותבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתל
ד``ר דניאל ניצן15/03/2010שלום
ישנם מגבלות אנטומיות שמגבילות את אורך השתל. בתוך המגבלות הללו אנו בדרך כלל שואפים למקם שתלים ארוכים ככל הניתן.
תותבת, כמו כתר וכמו גשר, הם סוגי שיקום שיכולים להתמך על שתלים.
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לסתחולה10/03/2010
שלום, אודה לעזרה בנוגע לבעיה.
יש לי בעיה שאיני יכול לפתוח את הפה לגודלו הרגיל (כאילו הלסת נעולה) אין לי כאב.
האם תופעה זו מוכרת ואם כן מה הטיפול לכך.
בנוסף לעיתים יוצא לי קנקים מהלסת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסת
ד``ר יזהר שוחט10/03/2010ייתכן כי המקור הבעייה הם פרקי הלסת.יש צורך בבדיקה ע"י רופא השיניים המטפל אשר יפנה אותך להמשך בדיקות וצילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- post nasal drip והשתנקות תכופהמיה09/03/2010
שלום רב!
אימי , כבת 65, סובלת מזה מספר חודשים מ post nasal drip בעקבות התקררות ,
שאיננו נפתר בטיפול תרופתי ואף גורם לה להשתעל במהלך הלילה. אציין שהיא די מוטרדת מזה ברמה יומיומית.
בנוסף, מזה כמה שנים שיש לה נטייה "להיחנק" בזמן האוכל גם אם היא מדברת ממש מעט..
יכול להיות שיש קשר בין הדברים?התחלנו לחשוב על כל מיני פתולוגיות שיכולות להיות קשורות ושייתכן שניתן לפתור באופן כירורגי.. האם יש מקום לצילום של בית הבליעה או החיך? או אנדוסקופיה?
אשמח לתשובתך,
בברכה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר post nasal drip והשתנקות תכופה
ד``ר יזהר שוחט10/03/2010מומלץ כי תקחי את אימך לבדיקה ע"י רופא אא"ג היות ויתכן שמקור הבעייה הם הסינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותדביר09/03/2010
לצוות שלום רב,
סליחה מראש על הבורות,אני שבוע וחצי סובל מכאבים באזור השיינים ,שן עליונה.ככל הנראה בשן שכבר ביצעו לי בה טיפול שורש לפני כמה שנים.היא ממוקמת ליד עוד שן ולידה שן בינה שעקרו לי אותה לפני כשנה וחצי ואפילו יותר,יש לי מעט רידומים בשפה העליונה.ונימול.בין היתר יש לי כאבים באזור הרכות {בצד של הראש בסיום של המצח וזה בכיוון בצד של האזור של השן הכואבת,בלחיצה באזור הרכות וגם באזור שליד האוזן המקום כואב לי} אז אולי זה בכלל יכול להיות משהו של הלסת? ניסיתי לקבוע תור לרופא שיינים .מכיוון שהרופא שיינים שלי נמצא כעת בחופשה וחוזר רק בשבוע הבא.לא נקבע לי תור לרופא אחר ששם גם לא לעזרה ראשונה .בטענה שהרופא שלי מכיר אותי ויודע את התיק שלי ואת הטיפולי שיינים שעברתי אצלו וכ"ד. לרופא אחר אני לא רואה טעם ללכת כי אצטרך לבצע צילום מחדש וזה ימשוך זמן.רוצה לדעת האם במידה ויש לי דלקת באזור של השן האם זה יכול להגיע למח,אפשר למות מזה? ושאלה נוספת ,היו לי במשך כשנה נימול של שתי השפתיים,כאבים באזור הרכות,כאבי ראש.וכל זה מכיוון הלסת כי ביצעתי מספר בדיקות אצל 2 רופאי שיינים שונים.וגם צילום פנורמי שהראה שאין שאירות באזור של העקירה.רופא אחד הציע לי עיסת לילה והשתמשתי בזה במשך חצי שנה,אך הדבר לא הועיל לי.ואני כן חושש שאולי כן נשאר לי שורש או משהו מהשן בינה שעקרו לי .או שזה בכלל הלסת אני כבר לא יודע.ואולי השן שכואבת לי עכשיו היא מקרינה לי על כל האזור. אודה לתגובה לפי ההתרשמות ממה שציינתי.
ועצה לאיזה רופא כדאי לפנות ,ומה כדאי לברר או לבצע
בתודה אביעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות
ד``ר יזהר שוחט10/03/2010שלום אביעד
מומלץ שתיגש לבדיקה ע"י רופ"ש בהקדם על מנת לבדוק את מקור הבעיה . גם אם רופא השיניים בחופש מומלץ כי תבדק ע"י מחליפו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם ושתלים בHIVאלעד07/03/2010
אני נשא HIV כ7 שנים מצב בריאותי טוב לוקח תרופותCD4 260 עומס נגיפי 0 לא נראה בבדיקות לי יש בעיה גדולה אני רוצה לטפל בשיניים אך עד הים לא מצאתי רופא שיודע לטפל לתת תשובות בנושא כירוגית שיניים הייתי אצל עשרות רופאים ממחים כולל בקופת חולים חלקם לא רצו בכלל לטפל וחלקם אמרו שאין להם ניסיון עם נשאים ואין להם תשובות עבורי . כיום אני זקוק להשתלת שיניים פלוס השתלת עצם כ4 שתלים בלסת עיליונה בלבד. רופא כירוגיה שקופת חולים ביקש מכתב מרופא שמטפל בי שאין הסתיגות נגד הטיפול אבל ציין בפני שאין הוא מומחי לרפואת שיינים הרופא במטפל בי במרפאת השיינים אומר שזה אפשרי שאין בעיה להשתיל שיניים ועצם בנשאים הוא שאל אותי לכירוג מומחה להשתלות אך לא אין ניסיון עם נשאים וביקש להסתכל בספרות וחזור אלי אני דיי מבולבל הזמן עובר אני בלי שיניים טוחנות עליונות איני יודע לאן לפנות פניתי גם לפורום רפואת שיניים שהפנו אותי לפורום כרוגיה למי אני יכול לפנות ליעוץ או טיפול ואם זה אפשרי בכלל להשתיל עצם ושתלים באדם במצביואם יש בכלל רופא מומחי שיש לא תשובה עבורי אני לא מצאתי אני בערך כ3 שנים מחפש מרפאה או רופא שיכול לטפל בי כראוי בתודה מראש אלעד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשא HIV ושתלים
ד``ר דניאל ניצן07/03/2010שלום אלעד
אני לא רואה בעיה לבצע שתלים במצבך, אם התנאים המקומיים מתאימים - מצב העצם, וכו' .
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך דלקתיבני07/03/2010
שלום רב,
בסיכום ביקור אצל מומחה פה ולסת כתב הרופא:
"על פי צילום CT יש תהליך דלקתי מתחת לשרש מזיאלי של שן 46#"
מה המשמעות של זה ומה עושים?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך דלקתי
ד``ר יזהר שוחט07/03/2010המדובר בתהליך דלקתי מאחד משורשי השן הטוחנת הראשונה התחתונה מימין שהתנקז לעצם הסובבת את השן. אנא פנה לרופא השיניים לצורך טיפול בשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכייםעדן07/03/2010
שלום רב,
לא מזמן סיימתי ניקוי עמוק, שלאחריו עשיתי צילומי ביקורת, ונראה שיפור במצב החניכיים בכל האיזורים. במקום אחד (מצד שמאל למעלה, בין 2 השיניים האחרונות, ללא שן בינה), שהיה בו כיס של 7 מ"מ היה שיפור ל- 6 מ"מ. שהוא היה האיזור הכי בעייתי.
הרופא שלי הציע שאעשה ניתוח באיזור זה, לניקוי יותר עמוק ואולי גם להשתיל עצם באיזור.
אני לא ממש מעוניינת בניתוח. ורציתי לדעת האם ניקוי ביתי מוקפד ויסודי (כפי שהרופא לימד אותי) יכול לשמר את המצב הקיים? ובמקביל אם אעבור מדי פעם ניקוי עמוק באיזור הבעייתי, יכול לשמר/לשפר את המצב הקיים?
בכבוד רב,
אודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים
ד``ר יזהר שוחט07/03/2010שלום
אנא פני לפורום העוסק ברפואת חניכיים פריודונטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מלפני שנתיםאורית04/03/2010
שלום.עשו לי צילום "טומוגרפיה ממוחשבת של פרקי הלסת" בעקבות מכה שקבלתי בלסת בצד שמאל והצילום יצא תקין.בגלל שעדין יש לי כאבים,קושי בפתיחת הפה,קליקים וכו'.. הרופא בקופ"ח ביקש לעשות צילום CT(כבר עבר שנתים מהצילום ההוא )ורציתי לשאול אם מדובר על אותו סוג צילום והאם כדאי לעשות שוב או שהצילום הישן עוד טוב?(לא הבאתי את הצילום הישן לביקור כי רק עכשיו מצאתי אותו)תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום מלפני שנתים
ד``ר יזהר שוחט04/03/2010CT הינה בדיקה זהה לטומגרפיה ממוחשבת. צילום מלפני שנתיים אינו אקטואלי אולם כדאי להביאו לבדיקה על מנת שניתן יהיה להשוות בין הצילומים ולבדוק האם קיימת החמרה עם הזמן
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 עיגולים במרכז הלשוןאיילת02/03/2010
קצת בולטים ,בצבע של הלשון...אבל לא במרקם שלה....הופיעו לי על הלשון
בהתחלה היה אחד עכשיו זה 2...מה זה אומר??..זה קצת מדאיג אותי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד``ר דניאל ניצן02/03/2010שלום
אנא גשי לרופא שיניים או לכירורג פה ולסת
בריאות
דניאל ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)