מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צחצוח שיניים עם חלבאורנה24/09/2013
היי , שמעתי מחברה טובה שהמליצו לה על צחצוח שיניים רגיל ולאחריו צחצוח השיניים בעיקר הקדמיות בחלב ואז שטיפת הפה במים כך שנשאר ממש מעט חלב על השיניים
היא סיפרה לי שזה מחזק את השיניים ואף מלבין אותן מכיוון שזה מחזק את אמייל השן.
האם זה נכון? והכי חשוב האם זה לא מזיק ? למשל בלילה וכך נשארים רסיסים של חלב לאורך כל הלילה בפה.. אני אשמח לתגובה מה דעתך על כך ,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים עם חלב - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/09/2013לא שמעתי על דבר כזה וגם לא נשמע הגיוני.אם זאת דעה מתחום הרפואה המשלימה הייתי אפילו אומר שיש שמתנגדים בכלל לצריכת חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלותדנה23/09/2013
ביום 20.9.13 עברתי עקירות 9 ו6 שתלים אתמול יום א הייתי אצל הרופא הוא אמר שהכל תקין אבל נפוח ויש בצקת כמובן שאין אפשרות לשים את התותבת אני ממשיכה לקחת אנטיביוטיקה דיאלצין סי 150 3 פעמים ביום שטיפות פה כלרקסידין אבל אני מאד מודאגת מזה שאין אפשרות לשים את התותבת גם שאני מסתכלת אני רואה את החניכיים ולמטה מהשפתיים הכל יחידה אחת ללא רווח (שקע) המקום שאליו צריכה להכנס התותבת מצד אחד. גם מתחת ללשון נפוח .
המודאגת מתי אוכל לשים את התותבת ואם בכלל
תודה על תשובה מהירה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2013בדכ מוסרים את התותבת מייד לאחר השתלים כדי ל"כוון" את הנפיחות, כך שלתותבת יהיה מקום. כמה זמן עכשיו תלוי בריפוי. אחרי 3-4 ימים הנפיחות מתחילה לרדת ואז יהיה צורך לחזור למרפאה ולהתאים את התותבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמנידליה22/09/2013
שלום
כמה זמן אפשר ללכת עם כתר זמני
אני נוסעת לחול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2013מספר שבועות זה יחזיק, אבל לא יותר. נסיעה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםמעיין22/09/2013
אני נימצא בביקור אצל רופא שיניים וכן עושה טיפול אצל שיננית ,אך כשאני מנקה את השיניים עם קיסם בעדינות ,יורד לי דם ממה זה יכול להיות ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2013יכול להיות שיש דלקת חניכיים נקודתית, ויכול להיות שאת מנקה לא נכון ופוצעת את עצמך. פני לשיננית שלך להדרכה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בסינוס בעקבות עקירהמר22/09/2013
שלום, לפני 5 ימים עברתי עקירה רגילה בשן תוחנת עליונה ימנית, היות והיה סדק מתחת לכתר וכאבים ולא היה ניתן להציל את השן.אחרי עקירה היו כאבים ועכשיו הם התפשטו =מרגישה בלחיים, ראש.מסתדר לפרקי זמן קצרים עם אקמול/אדוויל.כמו כן מה שמדאיג אותי שאחרי שטיפת פה יש מעבר נוזלים מהאף, מה שחשוד כנו חור בסינוס.היום חזרתי מפוחדת וכואבת לרופא, אך הוא לא התרגש , אמר על סמך בדיקה ויזואלית שיש כנראה חור בסינוס ורשם אוגמנטין פעמיים ביום ולא ראה צורך בבירור נוסף-כגון מרפאת שיקום פה או לפחות צילום.אני עדיין דואגת, האים הרופא רציני או שיש לחפש פתרון אחר?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן23/09/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אפשר לקנות ידית עם מראה קטנהניצה22/09/2013
שאפשר להכניס לפה ולראות מה מצב השיניים והחניכייים ?? בשום פארם לא מצאתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן אפשר לקנות ידית עם מראה קטנה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/09/2013זוהי מראה דנטלית שניתנת לרכישה בדנטל דפו.
אבל לראות את מצב השיניים והחניכיים לא צריך מראה , צריך רופא שיודע לאבחן מה רואים באותה מראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן שנשברה וכאבים עם פטריהניצה22/09/2013
לפני שבוע נעקרה לי שן לאחר שנשברה/נסדקה..אני לוקחת אנטיביוטיקה מוקסיפן פורטה (אני אלרגית לאוגמנטין) עדיין כואב לי בכל הצד של העקירה וגם התפתחה לי פטריה בחיך וכאבי תופת..לכאב אני לוקחת אטופן 200 ..יש טיפול נוסף לפטריה?מה קורה?
אני מחכה לעשות השתלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן שנשברה וכאבים עם פטריה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן23/09/2013יש פה מצב מורכב שאינו מתאים ליעוץ פשוט באתר.מומלץ מאוד לחזור בהקדם לרופא המטפל שיעשה הערכת מצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם תשובה כזאת גם אני יכולה ...
ניצה24/09/2013מבלי לפרט מה מהמורכבות.?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דר אלפרן יחיא24/09/2013מצבך חריף ודורש אבחנה וטיפול מידי .מה שלא ניתן לעשות על ידי יעוץ באתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה לאחר עקירה כירורגיתמיכל21/09/2013
שלום,
לפני ארבעה ימים עקרו לי שן בינה בעקירה כירורגית, ואני נוטלת אנטיביוטיקה אומנגטין 875.
עדיין כואב, אבל כאבים בהחלט נסבלים.
הבעיה היא שאני מרגישה מאוד חלשה רוב הזמן מאז העקירה.
האם זה נורמלי ומתי זה אמור לחלוף?
תודה ,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה לאחר עקירה כירורגית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/09/2013לעיתים הרגשה כללית נובעת דוקא מהאנטיביוטיקה.
אם הכאבים וההרגשה הכללית נמשכים יש לפנות לרופא המטפל להערכת מצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים ופרדניזוןדנה21/09/2013
שלום
מזה כחודשיים אני מטופלת בפרדניזון מינון התחלתי 100מג כאשר היום אני עומדת על מינון של 5 מג
כבר כמה ימים שכואבת לי השן רציתי לדעת אם אפשר לעבור טיפול שיניים תחת טיפול בפרדניזון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים ופרדניזון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/09/2013אין סיבה שלא.צריך לקחת בחשבון את הסיבה שבגללה את נוטלת פרניזון ולטפל בהתאם להנחיות הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בשן בינהנעמה20/09/2013
נראה לי שאני צריכה סתימה בשן בינה האם זה אפשרי או שרק עקירות עושים בשיני בינה ? ושאלה השנייה האם זו באמת שן בינה השן שמעצבנת וקצת מציקה ורגישה טיפה לקור היא השן האחרונה התחתונה בצד שמאל ? ואם אפשר לעשות סתימה האם בד"כ סתימה כזאת יותר מסובכת מסתימה בשן טוחנת רגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בשן בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן22/09/2013בדרך אין סיבה למה לא לעשות אלא אם כן יש בעיה לבצע בצורה יעילה.העקירה מומלצת כאשר השן כלואה וגורמת נזק סביבתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשןדליה19/09/2013
שלום
אצלי בוצע טיפול שורש לפני כ 3 חודשים ולפני כחודש כתר זמני
ועדיין יש רגישות בשן
(רגישות בשן בלחיצה )
האם זה מקובל
כמה זמן אפשר ללכת עם כתר זמני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן20/09/2013בסופו של דבר לא צריכה להיות רגישות. אם קיימת רגישות לאחר 3חדשים, חזור למרפאה לבדיקה.אולי בעייה עם טיפול השורש, אולי בעייה בחניכיים,אולי הכתר הזמני גבוה מדי.הרבה אפשרויות יש לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת השיניים ונגזרותיהרז19/09/2013
שלום רב
ידוע לי כי הלבנת שיניים במרפאה ובבית מתבצעת בעזרת חומר הנקרא
קרבמיד פרוקסיד שהוא - מי חמצן ונגזרת של אוראה .
אשמח לדעת,
1.מה התפקיד של האוראה בחומר ומה השוני ממי חמצן לבד?
2.האם באופן תיאורטי , מי החמצן לבדם גם מבהירים את השיניים מיכוון והם החומר הפעיל המחמצן בתהליך?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי דוקטור, למה פסחת על ההודעה שלי?
אורנה24/09/2013אשמח לקבל תגובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי , הגבתי במקום לא נכון ..
אורנה24/09/2013למחוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תפרים לאחר עקירהיוליה18/09/2013
שלום,
נאמר ע"י רופא כי עליי להגיע להוצאת תפרים שבועיים לאחר עקירה. במקורות אינטרנט אני רואה כי לרוב כתוב שיש להוציא תפרים עד 10 ימים לאחר עקירה.
האם עליי לברר זאת עם הרופא שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי19/09/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימותליאור18/09/2013
שלום, עשיתי אתמול (יום שלישי 17.9) 2 סתימות ב2 השיניים העליונות בצד ימין. עד עכשיו כואב לי באיזור הסתימות כולל החניכיים והחיבור בין הלחי לחניכיים. האם זה בסדר? ודבר שני שתייתי משקאות מתוקים לאחר שעתיים מהטיפול וקראתי שצריך לחכות 6 שעות. יש עם זה בעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי19/09/2013שלום עדי,
לעיתים ישנה רגישות לאחר ביצוע סתימות שברוב הפעמים חולפת ואינה מעידה על בעיה. רק במצבים בהם הרגישות מתגברת והופכת לכאב או כאשר היא אינה חולפת לאחר זמן רב יש לבדוק שנית את מצב השן.
אין בעיה עם שתייה לאחר סתימות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת רווח בין השיניםקרן18/09/2013
האם ניתן להשלים רווח של פחות ממילימטר בין השיניים הקדמיות באמצעות חומר מורכב מבלי לשייף את השן ולהסיר חומר שן אפילו לא במידה מינימלית? כך שאם ארצה יום אחד אוכל להסיר את ההשלמה מבלי שתהיה פגיעה בשן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת רווח בין השינים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי19/09/2013שלום אביה,
התשובה היא: כן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)