מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן בינהמור24/08/2013
שלום ,
הוצאתי שן בינה לפני כחודש למטה מצד שמאל..
הרופא עשה לי תפרים אך התפרים נפתחו והרגשתי שכל מה שאני אוכל נכנס בפנים.. לאחר מכן בגלל שהם נפתחו הוא שם לי במקום תפרים מין חומר כזה שאמור לסגור את החור (חומר נורא שורף) זה לא עזר שום חור לא נסגר,לאחר מכן הגעתי אליו שוב בפעם השלישית הוא גם שם לי חומר וגם תפר מעל ! ושוב, התפרים נפתחו , החומר לא עזר.. ונשארתי ככה...
לא יורד לי דם , אבל נשאר לי חור מאיפה שהשן בינה יצאה.
חשוב לציין שהייתה עקירה קשה ,..
מה אני אמור לעשות?!?!? האם יש משהו אחר שאפשר לעשות? החור פתוח ..
אודה לתשובה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן25/08/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים עם גז צחוקרון24/08/2013
ביום שני הקרוב אני צריך לבצע סתימת שורש בשן, אני קצת חרד לטיפול וחושש נורא מהטיפול, בעבר עברתי מספר טיפולים שכללו גם השתלת שן בגילאים צעירים יותר,
כרגע אני מרגיש שהפחד/חשש יכול למנוע ממני את הטיפול, הבנתי שטיפול עם גז צחוק יכול להרגיע את המטופל ואף יש מקרים שבהם המטופל לא חש שהוא עבר אותו, השאלה שלי האם אפשר לבקש טיפול בגז צחוק ביום הטיפול או שאני צריך להביא אישור מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים עם גז צחוק - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/08/2013שלום רון,
כדאי לעדכן מראש את הרופא המטפל ברצונך בטיפול בגז צחוק. יש לוודא שאין מחלות נשימתיות שמגבילות שימוש בו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מצב שיניים מתצלום פנורמיאילן24/08/2013
שלום,
מבקש לברר את מצב השיניים מתצלום פנורמי שנערך לפני כמה ימים (מצורף).
האם יש עששת, חורים, ריקבון, כל נזק אחר ובאילו שיניים?
תודה רבה, אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור מצב שיניים מתצלום פנורמי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/08/2013שלום אילן,
צריך גם את הפה כדי לערוך בדיקה רצינית ונכונה
גש לרופא שיניים לבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי חרסינה שנשברדנה24/08/2013
שלום,
יש לי ציפוי חרסינה בשן הקדמית ונשברה ממנו חתיכה קטנה שיכולה "לשבת" בדיוק בחזרה. האם אפשר להדביק אותה, או שאצטרך לעשות ציפוי חדש?
שאלה נוספת - גם בשן הקדמית השניה יש לי ציפוי חרסינה. אז אם אצטרך לעשות ציפוי חדש, האם אצטרך בשתי השיניים הקדמיות כדי שהצורה והצבע יהיו זהים או שאפשר לעשות מלכתחילה ציפוי שמתאים לשן השניה?
\
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי - שאלה נוספת
דנה24/08/2013כמה זמן אחריות בממוצע אמור להיות אחריות על ציפוי חרסינה מרופא השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפוי חרסינה שנשבר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/08/2013שלום דנה,
במקרה כזה לרוב יש צורך בהחלפת כל החרסינה. לגבי הצורך בהחלפת שני הלמינייטס, זה אכן אתגר, וזה תלוי ביכולת הטכנאי והרופא להתאים צבע זהה לצבע המשנן הסמוך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחוןיואב24/08/2013
שלום ד"ר!
יש לי לוע אדומה שקדים נפוחים וכאבי אוזניים מעל לחודשיים טופלתי בשלושה טיפולים אחד אחרי השני וכלום לא עזר רפאפן 500 אוגמנטין 875 וזטו 250 , כואב לי גם במפשעה בצד ימין , אני כרגע חושב שזה קשור לדלקת חניכיים - האם זה אפשרי ? הרבה זמן לא טיפלתי בשיניים .
האם זה וירוס או חיידק כי זה כבר מלא זמן צירפתי גם תמונות
לפי ההסתכלות הרפואית שלכם האם הלוע האדומה קשורה לחניכיים או בעיות בשיניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה
יואב24/08/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יוני24/08/2013מה זאת אומרת ?
אז כנראה אתה עדיין לא רופא מוסמך אם אתה לא יכול לעשות לי פה הסתכלות רפואית מקצועית ( בטח סתם סטאג׳ר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/08/2013שלום יואב,
איני יכול לענות ללא בדיקה קלינית.
עלייך להיבדק גם אצל רופא אף אוזן גרון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםשמוליק23/08/2013
שלום רב. רציתי לדעת האם חייבים לצחצח שיניים עם כוס מים או שלא חייבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מכניס מים לפה ישר מהברז
שי23/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקרה ואתה מתכוון שהכוס היא הבעיה
שי23/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב,אודם ונפיחות קלה בחניכייםאורטל23/08/2013
ביום שלישי האחרון ביצעתי סתימה בשן תחתונה צד ימין של הלסת עם זריקת הרדמה .
היום,לאחר שלושה ימים מהטיפול,אני חשה בכאב די מציק עם אודם ונפיחות קלה באזור הזריקה.
כמו כן,היה לי חתך לבן קטן במקום הזריקה אך כעת הוא נעלם טיפה.
האם מדובר בזיהום או תגובה נרמלית לזריקה?מה עליי לעשות בינתיים כדי להקל על הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב,אודם ונפיחות קלה בחניכיים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי24/08/2013שלום אורטל,
לרוב כאבים כתוצאה מאלחוש מקומי, אם ישנם, חולפים יחסית מהר.
אני ממליץ לחזור לרופא המטפל שיבדוק מהי הסיבה לכאבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צומחת לי שן בינה שלישיתשי23/08/2013
היא כבר צומחת במשך יותר משנה ובימים האחרונים היא נחשפה במלואה.
האם תצמח עוד אחת בקרוב גם בצד השני או שזה לא בטוח..? (אני בגיל 25)
יש דרך לבדוק את זה ולדעת בוודאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
שי23/08/2013במשפחה שלי בדרך כלל לא צומחת שן בינה שלישית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה לקבל תשובה..
שי29/08/2013ההודעה שלי כבר מיום שבת, ואני רואה שעניתם כבר לאנשים ששלחו נושאים אחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצומחת לי שן בינה שלישית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן02/09/2013עי צילום פנורמי ניתן לאבחן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםבתי21/08/2013
האם גשר בשיטת דיימון באמת טוב ויעיל כמו שאומרים מהשיטה הרגילה הכסופה? האם יש באמת הבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן23/08/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםדנה21/08/2013
בני עבר היום השתלה של 2 שיניים במקום 2 שנעקרו לפני כחודשיים שתל אחד לא נקלט הרופא האמר שהבורג מסתובב על ריק יכול להיות דבר כזה אחרי צילומי סיטי ופנורמי
במידי רואים שלא נקלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013לא ברורה השאלה.השתל לא ניקלט ביום ההשתלה זה תהליך של מספר חודשים.אם ביום ההשתלה הוא מסתובב סביב עצמו סימן שאין עיגון טוב בעצם.זה לא בהכרח שלא יקלט תוך מספר חודשים ,אבל הסיכויים יותר נמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי השיניים לאחר ניתוח לסתרזיאל21/08/2013
בשבוע שעבר נחבלתי בלסת ונאלצתי לעבור ניתוח שבסופו הצמידו לי בעזרת גומיות את השיניים העליונות והתחתונות , מלבד לעובדה שזה מעט לא נוח ישנה בעיה של שמירה על הגיינת הפה . אמנם אני מצחצח חיצונית את השיניים , אך מבפנים הן מרגישות לי מחוספסות ואין באפשרותי להגיע לשם עם מברשת . מה עושים ? האם יש דרך לנקות את השיניים ולהיפטר מהחספוס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי השיניים לאחר ניתוח לסת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013לפחות יש לבצע שטיפות עם מי פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כן
רזיאל21/08/2013משתמש בקורסודיל בוקר וערב אבל החספוס המציק והמגעיל נשאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לחניכייםבועז21/08/2013
מעוניין בהמלצה על מומחה לחניכיים לקבלת ייעוץ לפתרון אופטימאלי עבור השתלת שיניים או פתרון חלופי אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה לחניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013ניתן לאתר מומחה באיגוד למחלות חניכיים ,באזור מגוריך.באינטרנט או בכל קופות החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשן טוחנתנרי20/08/2013
שלום רב,
נגסתי זית עם חרצן (חשבתי שמגולען) והשן הטוחנת כואבת לי כמה שעות...יתכן שהשורש נפגע? זה יכול לחלוף? הצילו....לא רוצה טיפול שורש וכתר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשן טוחנת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013לפעמים זאת רק חבלה בגידי השן וזה חולף, אם אין שבר נראה לעיין.לעיתים יש סדק שלא נראה לעין שגם לא נראה בצילום.לכן צריך בדיקת רופא וגם מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרי מוברג מזרקוניהגבי20/08/2013
לאשתי עקרו את כל השיניים ושמו גשר זמני.
הרופא המליץ על שתי חלופות לגשר סופי מוברג.
לסת עליונה חרסינה ותחתונה קומפוזיט (ציפוי)
או שתי הלסתות גשר מוברג זרקוניה (מלא) - אחד היתרונות שאין בו שחיקה
ההבדל הכספי בין שתי החלופות הוא עצום.
האם מוצדק גשר מוברג זרקוניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשרי מוברג מזרקוניה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013ההצדקה תלויה במקרה ואין מספיק נתוניםלענות לשאלתך.
ברמת העיקרון זיקוניה מוצדקת לאסטטיקה בלבד ,כאשר בונים חרסינה על כיפת זירקוניה ,לא יותר חזקה מחרסינה על מתכת.למי ששוחק שיניים ויש לו נטיה לשבור כתרי חרסינה מוצדקת זיקוניה מכתרים מלאים אבל היא פחות אסטטית .כמו כן מומלץ עד כמה שאפשר בשיקום דו לסתי שהחומרים יהיו אחידים.לא בלסת אחד חומר יותר חזק ובלסת נגדית חומר יותר חלש כי החלש ישק.
במקרה של נטיה לשברים של כתרי חרסינה ודרושה אסטטיקה מירבית, יש כתרי EMAX שהם פי 3-4 יותר חזקים מכתרי חרסינה רגילים.כמובן יותר יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמי לעומת צילום מקביליותיעל20/08/2013
שלום,
1. האם צילום פנורמי מספק מידע מלא לשיקום הפה (ללא שתלים) או שיש צורך בצילום מקביליות?
2. האם יש קרינה פחותה בצילום פנורמי מאשר בצילום מקביליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי לעומת צילום מקביליות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/08/2013צילום פנורמי מספק מידע על כל הלסת ופחות מדוייק על השיניים.היום הפנורמיים הדיגיטליים יותר מדוייקים מ הלא דיגיטליים.כמו כן יש פחות קרינה מהמקבביליות(סטטוס)
הסטטוס הוא הכי מדוייק לשיניים אך נותן אינפורמציה מועטה על כל הלסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)