מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדוע דילגתם על השאלה שלי?נטע09/09/2013
שלוום רב,
פירסמתי אמש שאלה בפורום, אבל בינתיים השאלה נדחקה לתחתית הפורום, בעוד ששאלות אחרות קיבלו מענה.
אני מעלה שוב את השאלה שלי, ומקווה שאזכה לתשובתכם.
---------------------------
שלום רב,
א. שן טוחנת מספר 37 נשברה לאורכה.
רוב השן (שני שליש) - נשאר בפה.
מכיוון שלא ניתן במצב הזה לעשות סתימה (ניסו לעשות סתימה - אך היא נפלה כעבור חצי שנה). הוחלט על ביצוע כתר.
עברתי טיפול שורש.
כאשר הגעתי לרופא לצורך ביצוע מבנה לכתר - הרופא טען שהוא ממליץ על ביצוע מבנה אמלגם, כאשר הסתימה תהיה מחוזקת בברגים מצופים זהב, בלי לקחת תבנית ובלי כתר חרסינה.
השאלה:
1. אמנם יש חיסכון בכסף (מבנה אמלגם לעומת מבנה יצוק + כתר)....אבל, הבעיה היא לא כסף. כלומר, האם אחרי טיפול שורש לא הכרחי (!) לסגור את המקום עם כתר ולא עם סתימה רגילה?
2. האם הסתימה שמחוזקת עם ברגים מצופים זהב - היא לא ברכה לבטלה?
כלומר, האם הסתימה לא תיפול כעבור זמן קצר?
3. והשאלה הכי חשובה - האם, במידה ואחליט על כתר חרסינה - יהיה שוב צורך במבנה??
או, שניתן לעשות את הכתר על המבנה הנוכחי?
**אודה להסבר על ההבדלים (יתרונות וחסרונות) של מבנה אמלגם לעומת מבנה יצוק + כתר חרסינה**
ב. מכיוון שהשן (מספר 37) נשברה בצד של החניכיים - החניכיים "עלו" מעט.
רופא אחד הציע לבצע "הארכת כותרת".
רופא אחר - נמנע מהארכת כותרת.
מה דעתכם? מתי עושים הארכת כותרת?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013הסיבה שהרופא לא המליץ על כתר היא כנראה שאין מקום בגלל המנשך וזה אופייני לטוחנות אחרונות.בדרך כלל צריך כתר אחרי טיפול שורש עם כותרת שבורה.סוג המבנה תלוי במצב הקליני של השן.במקרה כזה מומלץ לבצע הארכת כותרת או כתר מסוג ריצמונד שזה כתר עם מבנה יצוק ביחידה אחת אשר חוסך מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ד"ר אלפרן.אבל לא הכל ברור
נטע13/09/2013ד"ר אלפרן שלום,
ראשית, תודה על תגובתך.
שנית, אתה כותב שיש לעשות כתר, במידה והכותרת שבורה.
ולכן, עדיין לא ברור לי - האם במקרה כמו שלי, שהשן (מס' 37) נשברה (לאורכה) - לא היה צריך לבצע כתר??
אני שוב מעתיקה את השאלות ששאלתי בתחילה. אודה אם תוכל להשיב עליהן.
1.האם אחרי טיפול שורש לא הכרחי (!) לסגור את המקום עם כתר ולא עם סתימה רגילה?
2. האם סתימה\ת האמלגם שמחוזקת עם ברגים מצופים זהב - היא לא ברכה לבטלה?
כלומר, האם הסתימה לא תיפול כעבור זמן קצר?
3. והשאלה הכי חשובה - האם, במידה ואחליט על כתר חרסינה - יהיה שוב צורך במבנה??
או, שניתן לעשות את הכתר על המבנה הנוכחי?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דר אלפרן יחיא14/09/2013אם תשלחי תמונה יהיה יותר קל לענות על שאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שן כלואהמאיה09/09/2013
יום חמישי אני צריכה לעבור ניתוח חשיפת שן ורציתי לדעת..
כמה זמן לוקח בערך לחשוף את השן..?
האם זה כאב נסבל??? יש תפרים?
והאם ישר מדביקים לי קוביה או אחרי כמה זמן?
בבקשה תענו על כל השאלות...
תודהההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013אני מניח שזה ניב כלוא בלסת עליונה ואת בגיל ההתבגרות והמטרה לישר אותו בפה.
ניתוח כזה הוא בדרך כלל קצר ,ההחלמה מהירה עם מעט כאבים אחרי.יש תפרים ושמים חומר כמו לסתימה זמנית באזור השן שנחשפה לשבוע עד עשרה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרודנטיטיסמודאג09/09/2013
שלום רב . אובחנתי כחולה פרודנטיטיס אגריסיבית( גיל 27 ) , עקרו לי שן וכרגע מטפלים בדלקת עצמה , רופא השיניים שלי אמר שבמחלה כזאת אין הרבה מה לעשות , ואת השן שנעקרה אפשר להחליף רק בפרוטיזה כי השתלים בחולים אלו נדחים ....אמנם קראתי באינטרנט שגם במקרים האלו אפשר להשתיל ? השאלה האם אפשר במקרה הזה כן להשתיל והאם זה יעיל ? או שפשוט אין מה לעשות וצריך להמשיך בלי שיניים !!! תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרודנטיטיס - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013מותל להשתיל בתנאי שמטפלים קודם במחלה בכל המוקדים בפה ונימצאים במעקב.אם כי אחוזי ההצלחה הם מעט יותר קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חובה לעקור שיני בינה?אורי09/09/2013
הלכתי לבדיקה אצל רופא שיניים והוא מיד החליט שעלי לעבור שתי עקירות של שיני בינה.
שן אחת ידעתי שקיימת ומעולם לא הפריעה לי (לסת תחתונה צד שמאל), גם לא היום, היא בקעה לפני מספר שנים ואני בן 32 היום. השן השנייה (לסת עליונה צד שמאל) בכלל לא ידעתי שהיא קיימת עד שהרופא הראה לי אותה, כלומר גם היא לא הפריעה לי מעולם.
הרופא לא הסביר למה צריך לעקור אותן, האם חייבים? האם קיים סיכוי לנזק עתידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לעקור שיני בינה? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013אין תשובה כללית.אם שיני הבינה הקיימים עם פוטנציאל לנזק סביבתי אז עדיף עקירה מונעת.הרופא המטפל אמור להסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לנהוג אחרי עקירת שן?אורי09/09/2013
מחר אני עובר עקירת שן בינה, מעולם לא עקרו לי שן ואין לי מושג איך ההרגשה לאחר מכן.
בכל אופן אני טועה אם אני אוכל לרכב בעצמי על הקטנוע חזרה הביתה לאחר העקירה? בהנחה שאני אנוח במרפאה למסך חצי שעה לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לנהוג אחרי עקירת שן? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013תלוי עד כמה קשה העקירה ואיך תרגיש לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כן או לאבן יעקב09/09/2013
האם יש תועלת בעקירת שן טוחנת בת שני שורשים שבאחד מהם נתגלתה בצילום סטטוס עששת , שגרמה לניתוק השורש מהכתר. השורש השני תקין לחלוטין.
בנוסף, בשורש הפגוע יש עדיין חלק מהבורג של מבנה יצוק ועליו כתר, שמחובר בגשר לשיניים הגובלות.
אין כרגע הפרעה תפקודית כלשהי והשאלה איננה מתייחסת לאספקט הכספי של הטיפול אלא לנושא התפקודי/ בריאותי בלבד.
מדובר בלסת התחתונה ואני בן 70 וסכרתי.
מודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כן או לא - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013ברור שאם יש עששת היא תמשיך להתפתח.מה לעשות אפשר ליעץ רק לאחר אבחנה קלינית ורנטגנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בין השינייםמל09/09/2013
שלום.
יש לי בין השיניים כתמים חומים שניראים לעין, הייתי בניקוי אבן שן לפני כמה זמן (אז היו לי כתמים גם על השיניים) כל הכתמים ירדו לי אחרי הניקוי חוץ מהכתמים בין השיניים. הלכתי לרופא שיניים במיוחד כדי לטפל בכתמים האלו והוא אמר לי שאת הכתמים האלו אי אפשר להוריד כי זה בין השיניים.
השאלה שלי האם יש טיפול כלשהו להורדת הכתמים האלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיספסתם את השאלה שלי
מל09/09/2013פיספסתם את השאלה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים בעקירה כירורגיתמורן08/09/2013
היי,
בת 28, לפני כשבוע עברתי עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה שמאלית כלואה,
אני מרגישה עכשיו הגבלה בפתיחת הפה, לא יכולה לפתוח את הפה עד הסוף,
בנוסף, הסתכלתי במראה, במעט שאני יכולה לפתוח את הפה, יש לי על שלושת השיניים האחוריות שהיו צמודות לשן הבינה שנעקרה, מעיין חוטים בצבע שמנת,
רציתי לשאול האם יכול להיות שאלה תפרים? לא אמרו לי כלום על תפרים..
מה עושים? צריך להוריד אותם?
תודה והמשך יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים בעקירה כירורגית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013נשמע התפרים נספגים.נא לפנות לרופא המטפל לשם ביקורת וטיפול מקומי בגלל הסימטומים שתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה קשהירדן גל08/09/2013
שלום. אני עברתי לפני כ4 שנים תאונת דרכים שבגללה אין לי 2 שיניים קדמיות. כעת רק סיימתי טיפול ברזלים על השיניים למעלה ולמטה. הייתי צריך לעבור טיפול שתלים אך הרופא טוען כי אני עדיין בצמיחה, כאשר בנתיים הוא מציע לי לשים שתי שיניים קדמיות שמודבקות מאחורה לניבים וככה נפתרת בעיית האסתטיקה והאוכל(עד עכשיו הייתי אם פלטה שלא ניתן היה לאכול איתה והייתי צריך להוריד אותה, ולכן אכלתי רק בבית כמעט), עד לזמן שבו ניתן יהיה לבצע השתלה. בעיקרון המקרה שלי הוא קשה ומורכב ולא מעט רופאים אמרו זאת. חסר לי עצם בצד ימין למעלה,ככה שגם לפני ההשתלה שתתבצע בעתיד אני יהיה זקוק לבניה וטיפול ארוך במיוחד.( למרות שכבר אמרו בפניי כמה אנשים שלא בטוח שיתאפשר לבצע השתלה.) הוצעו בפניי מיליון דברים שאפשר לעשות- כתר, לחכות מעט ולנסות השתלה, שיניים קדמיות שמודבקות ללא שחיזה, ועוד הרבה. רציתי לבקש את המלצתך. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה קשה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013מהתאור של המקרה ניראה שלא ניתן לקבל יעוץ בפורום זה.נידרשת כאן אבחנה יסודית עם כל הנתונים.נראה שמתאים לך לפנות לתוכנית ההתמחות בשיקום הפה באחד מהמרכזים של הפקולטה לרפואת שיניים בתל אביב ירושלים או חיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ירדן גל09/09/2013תודה רבה על ההתייחסות הכנה. ניתן לקבל דרכך את המספר טלפון של המרכז בת"א ? אני לא מוצא את המספר באינטרנט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בשןירדן גל08/09/2013
שלום ברצוני לדעת האם במידה ובשן מסוימת יש חור, ולאחר שעושים את הסתימה מתגלה כי היה צריך לעשות טיפול שורש- האם מההתחלה ביצוע רק טיפול שורש היה פותר את העניין או שמא בכל מקרה צריך לעשות את שני הטיפולים. זה מכוון גם לנושא המחיר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בשן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013במידה שאפשר תמיד צריך לנסות למנוע טיפול שורש בעששת עמוקה.אם בדיעבד זה לא הלך מבצעים טיפול שורש.בכל מיקרה סתימה או כתר צריכים בנוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי השןיוסי08/09/2013
שלום רציתי לשאול מה הבעיה שיש לי , בשבועיים האחרונים התחיל להעלם הציפוי הלבן בשתי שיניים בחלק העליון של השן זה לא כואב לי, מה צריך לעשות ? האם זה מצריך טיפול בדחיפות ? מצורפת תמונה ...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפוי השן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013תמונה לא טובה.אך נראה כהתפתחות של עששת בצואר השן .נא לפנות לרופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שיניים-סיכוניםאופיר06/09/2013
שלום, קראתי באינטרנט על השתלות שיניים והסיכוי לפגיעה עצבית, רציתי לדעת לפני שאלך לטיפול איך ניתן להימנע ממצב כזה, מה כדאי לבדוק ולדעת לפני כדי לצמצם את הסיכוי לפגיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות שיניים-סיכונים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013לבחור רופא מיומן .ביצוע סי טי מקטין משמעותית פגיע עצבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשנעמה05/09/2013
שלום אני אמורה לעבור בקרוב חידוש טיפול שורש עוד איזה קצת זמן (חודש בערך) , השאלה היא כזאת היו לי כאבים ולקחתי אנטביוטיקה לפני כמה חודשים ופתאום שוב החלו כאבים שכל יום מתגברים האם כנראה אצטרך שוב לקחת אנטביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013נראה שכן.מומלץ גם להקדים את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בחלל הפהקלרוש04/09/2013
לפני שנים הובחן אצלי לכין פלנוס בחלל הפה, הייתי במעקב כ-3 שנים ואחרי כן נאמר לי לעקוב אחרי פצעים שאינם נרפים, היום הבחנתי בכתם לבן באזור הלחי הפנימית שאינה כואבת, השאלה שלי היא האם לגשת לבדוק זאת? לאיזה רופא ובאיזה תחום עלי לחפש כדי להגיע לרופא המתאים לבדיקה כזו ?
לא מעוניינת להתחיל להתגלגל בין רופא לרופא עד שאגיע לזה שיודע מה זה.
שנה טוב ואשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא הגבתם לי ?
קלרוש09/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דר אלפרן11/09/2013רופא מיומן לאבחון נגעים בפה הוא מומחה לרפואת הפה.ניתן למצוא בדפי זהב או באינטרנט.יש גם מרכז טוב באוניברסיטת תל אביב .וכו.........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנה וטיפול שורשנעמה03/09/2013
אני עברתי סתימה לפני כמה שבועות . אני בקרוב הולכת להבדק אבל לפני זה רציתי לשאול מה הם התסמינים שלא צריך רק סתימה אלא טיפול שורש ? איזה כאבים בדרך כלל מרגישים לפני טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה וטיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן04/09/2013תלוי בעומק הנזק לשן.לפעמים אין כאבים ולמרות זאת צריך טיפול שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה לבנה וטיפול שורש
נעמה04/09/2013ויכול להיות מקרה שהרופא/ה חשבו שזה רק סתימה וזה מתברר שצריך בסוף טיפול שורש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה לבנה וטיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/09/2013נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)