מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יישור שינייםנועה02/08/2013
שלום
אני בת 20 יש לי רווח אחד בשיניים הקדמיות
כמה זמן יימשך הטיפול בערך וכמה יעלה לי ( בערך ) ?!
אשמח אם אקבל תשובה
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן05/08/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטרין מקלף את העור והחניכיים?טל02/08/2013
שלום רב,
הומלץ לי ע"י רופאת שיניים להשתמש בתכשיר זה בשל דלקת חניכיים.
קניתי את הליסטרין הסגול וכבר פעמיים כשאני מתעוררת ושוטפת את הפה אני מרגישה ורואה קילופים של עור בצבע לבן. האם זה העור או זה המי פה שהתייבשו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטרין מקלף את העור והחניכיים? - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2013תנסי להחליף מי פה. ליסטרין לא אמור לקלף את רירית החניכיים. אבל אולי מתאימים לך יותר מי פה ללא אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שיניים עם מנשך עמוקלירון30/07/2013
שלום,
אני בן 30.
הייתי השבוע אצל אורתודנט, כדי להתייעץ האם כדאי לי לעשות יישור שיניים.
הוא ראה שבלסת התחתונה חלק מהשיניים נוטות פנימה, וכמו כן יש לי מנשך מאד עמוק,
שזה, לדבריו, משהו שעלול לגרום בעתיד לבעיות.
עוד הוא אמר שליישור שיניים עם מנשך עמוק כמו אצלי הדרך היחידה ליישור שיניים היא עם תומכים חיצוניים.
זה קצת מדאיג. מאד רציתי לעשות יישור בשיטה חדשה - איזה מכשיר שמרכיבים רק חלק מהזמן (או אפילו בזמן השינה), ונראה לי מאד לא נוח להסתובב עכשיו שנה וחצי עם התומכים.
האם יש דרכים אחרות אפשריות לעשות יישור שיניים?
או אפשרות לטפל רק בנושא של המנשך בלי יישור שיניים שלוקח שנה וחצי?
ועד כמה באמת מסוכן ובעייתי הנושא של המנשך?
על חלק מהדברים קיבלתי תשובות בזמן הפגישה, אבל הייתי שמח לשמוע עיצה נוספת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן02/08/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת חשמליתיונתן29/07/2013
שלום לכולם,
אני מחפש המלצה על מברשת שיניים חשמלית. המבחר ענק, וגם טווח המחירים. אני מחפש מברשת אפקטיבית (עוד לא ברור לי ההבדל באפקטיביות בדו-מימדית לעומת תלת-מימדית) ובמחיר נמוך מ300 ש"ח.
בנוסף, ראיתי שלחברת oral-b יש מברשת חשמלית בשם pro white אבל לא היה שום פירוט לגבי ההבדל בינה לבין מברשות אחרות.
אשמח לכל המלצה על דגם, וגם היכן מומלץ לרכוש. תודות מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת חשמלית - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2013יש הבדלים רבים. קשה מאד לסרוק הכל. המברשות הנטענות אמינות יותר מאלו עם הבטריות. המברשת עם 3D עושה תנועה נוספת של ניקוי גם (חלקי) בין השיניים. יש מברשות עם טיימר וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן כואבת כשאני לועסת משהו קשהרחלי28/07/2013
היי,
יש לי שן טוחנת תחתונה שכואבת פתאום ולרגע אם אני לועסת איתה משהו קשה, זה מרגיש כאילו היא מקבלת מכה. זה נהיה לי כשאכלתי קבוק, לפני כמה חודשים. חוץ מכאב פתאומי ככה היא לא מטרידה אותי בכלל.
בשן הזאת יש הרבה סתימות. הלכתי לרופא שיניים, הוא עשה צילום והוא אמר שהסתימות תקינות ואין סיבה לעשות טיפול שורש. הוא חושב שאולי זה בגלל שיש לי משני הצדדים למטה שיני בינה לכודות בתוך החניכיים שאולי מפעילות לחץ, אבל זו לא השן שצמודה לשן הבינה הכלואה אלא אחת אחריה, ואני לא רוצה לעבור ניתוחים כואבים מאוד ויקרים כדי להסיר שיניים שלא מפריעות לי ושאולי לא באמת גורמות לבעיה הזאת.
אשמח לעצה איך להתקדם ומה יכולה להיות הסיבה לבעיה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן כואבת כשאני לועסת משהו קשה - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2013כמובן שמחייב בדיקה ולא ניתן לעשות אבחנה מסיפור כזה. אבל יכול להיות שהתפתח סדק בשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותאייל28/07/2013
שלום רב,
הייתי אצל רופא עשיתי צילומים פנורמי ונשכים
נמצא שיש לי עששת וסיימתי עם טיפול אנטיביוטי מוקסיפן
עכשיו יש לי נפיחות בחניכיים וגירוי בלשון
אמר לי שאני צריך לעבור עקירות לשיני בינה מתוכן אחת כירוגית לשן כלואה,
בינתיים מה אפשר לעשות להוריד נפיחות ולהחזיר את המצב לנורמלי
אני משתמש גם בקורסודיל מזה כמה ימים
הייתי אצל רופא נוסף הוא אומר שעדיף לי לעשות סתימה ועקירות לכול השיני בינה.
וחייב לעשות גם צילומי סיטי לפני כן, זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2013אנטיביוטיקה אינה טיפול בעששת. היא יכולה לסייע לדלקת משן הבינה.
לפני חלק מעקירות שינה בינה אכן צריך צילום סיטי, תלוי בקרבה לעצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אייל30/07/2013התלחתי לקחת אטופן וזה עוזר
עד שאתחיל את העקירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר קבועדנה28/07/2013
בשן מס' 22 נכשל כבר 3 פעמים שתל,שנופל מחדש שוב ושוב. אציין שעברתי לפני שנה השתלת עצם,החלמה של 3 חודשים ורק אז שתל.
כיוון שמאסתי בניסיונות החוזרים ונשנים ללא הצלח,מליץ הרופא על גשר קבוע,בבגללו יצטרך להשחיז 2 שיניים בריאות אחת מכל צד (21+23)
ועכשיו לשאלתי:
שן 11 הינה שן עקומה במקצת שעולה על שן 11.
בנוסף שן 12 עם שתל בעצמה (גם כן השתלת עצם) כבר מלפני 16 שנה,אין איתה שום בעיות למעט העובדה שהיא קטנה יותרמשאר השיניים ונסיגת חניכיים מראה את החניכיים כהוצ ומאחור הבורג ממש נראה לעין.
האם כדאי להשחיז את שיניים 21+23,או אולי עדיף כבר להשחיז את 1+21+להוציא את הכתב מ-12 ולעשות גשר של 4 שיניים?
אציין ששיניים 11+21 הנם שיניים בריאות,העיניין הוא חוסר אסטטיקה .
אגב,מה הן ההשלכות על השחזה של שיניים בריאות?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר קבוע - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2013מותר להשחיז שיניים בריאות, רק יש לזכור שבהשחזת שיניים בריאות, וודאי שיניים קטנות ודקות יש סיכוי שנגיע לטיפול שורש וככלל שן מושחזת תחייה פחות משן בריאה לא מושחזת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת חשמליתמני27/07/2013
שלום רכשתי מברשת חשמלית שמתוכננת לשתי דקות צחצוח. במידה ואני לא מספיק בזמן זה לעבור על כל הפה וממשיך עוד דקה יכול להגרם לי נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת חשמלית - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2013וודאי שלא. כל המרבה הרי זה משובח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמהאיתי26/07/2013
שלום!
בטיפולים שאני עושה בעיקר סתימות, למרות כמות זריקות ההרדמה שאני מקבל עדיין נורא
כואב לי , החומר לא משפיע עלי
האם יש אפשרויות נוספות להרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה - תגובה
ד``ר גלית כהן26/07/2013סדציה או הרדמה כללית. אבל כמובן שרצוי למצות קודם כל אפשרות של הרדמה מקומית. אולי להמתין ד להרדמה. אולי לנסות חומרי הרדמה שונים וכד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה שנוגעת בעצבדניאל26/07/2013
היי, צמחה לי שן בינה, לאחר צילום פנורמי התגלה שהיא נוגעת בעצב, ושאני צריכה לעשות עקירה בבית חולים, האם קיים סיכון בעקירה כזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה שנוגעת בעצב - תגובה
ד``ר גלית כהן26/07/2013קיים סיכון לפגיעה בעצב, זמנית או קבועה.
לכן הטיפול צריך להתבצע ע"י מומחה מיומן לכירורגיה פה ולסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שפגיעה כזו קורת ?
דניאל26/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שפגיעה כזו קורת ? - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2013תלוי בקרבה של השן לעצב, תלוי באנטומיה של השורשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםאילן26/07/2013
שלום רב
אני בן 39. חורק שיניים מגיל 18, בעיקר בלילה. מרכיב סד באופן קבוע בלילות.
כתוצאה מחריקת השיניים אני סובל מכאבי ראש ומיגרנות. כאבי הראש מתמקדים בשרירי הלסת. אופטלגין ואקמול פוקוס לא עוזרים לי.
האם פיזיותרפיה יכולה לסייע לי?
האם יש תרופות נוספות נגד כאבים אותם אפשר לקבל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן26/07/2013פיזיוטרפיה ראש צאור מאוד מומלצת.יש תרופות אבל רצוי לפנות למומחהלפרקי לסת ולשלב תרופות בהמלצתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה עם מברשות שינייםשי24/07/2013
הבעיה היא כזו:
לצערי יש לי פה יחסית קטן ולכן כשאני מצחצח שיניים המברשת פוצעת לי את הפה
ובגלל זה אני לא מצחצח את השיניים בצורה סדירה, אם אני לא מפסיק לכמה ימים הפצעים לא ירפאו
יש כזה דבר מברשות שיניים עם שיערות יותר קצרות? שיתאימו למידה של הפה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או פתרון אחר להתמודד עם הבעיה...
שי24/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה עם מברשות שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן26/07/2013תקנה מברשת שיניים לילדים.יש גם מברשות עם ראש קטן וסיבים מאוד עדינים.לדוגמא של חברת סנסודיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל אם יש בכלל בין כתר עם מתכתor22/07/2013
אצילה זהב
יש הבדל או עדיפות,בין זהב לזהב לבן?
צריכה כתרים לשיניים הטוחנות
וכנראה אונליי בשן 16 האם בשילוב מתכת אצילה יותר עדיף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל אם יש בכלל בין כתר עם מתכת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן26/07/2013יש הרבה שיקולים ויש גם תחום אפור בנושא זה.מומלץ לפנות למומחה לשיקום הפה שמכיר את הספרות בנושא.בגדול יש שיקולים של רגישות לחומרים.רגישות של החניכיים.אסטטיקה ועוד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוריזציהאופיר21/07/2013
שלום,
פעם בחצי שנה אני מבצע ניקוי שיניים, שבמהלכו אני גם מבצע פלוריזציה שעולה לי כ90 שקל.
במרפאה אומרים שזה טוב ושזה לא יכול להזיק, אבל מצד שני, אני לא יודע אם הם אומרים את זה רק כדי להוציא ממני את ה90 שקל האלה.
לא הצלחתי למצוא מידע על הפלוריזציה ברשת.
האם זה יכול להזיק איכשהו לעשות את זה פעם בחצי שנה? מהי הכמות המומלצת במידה וכן?
אודה לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוריזציה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן26/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוריזציה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן26/07/2013לדעתי זה מיותר חוץ ממצבים של נטיה גבוהה לעששת בעיקר אצל ילדים לאחר בעיקר השיניים .זה לא מזיק אם לא בולעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבות חלקיות שאלה .אדוה21/07/2013
שלום,
יש לי תותבות חלקיות תחתונות זמניות עד שאני אחליט אם אני אעשה שתלים או תותבות קבועות .
אני בת 29 כרגע בהריון ולכן לא יכולה לבצע שתלים
נכון לעכשיו מהרגע שנתנו לי את התותבות הזמניות לא השתמשתי בהן כי הן מציקות לי לא נוחות לי ואני מסתדרת בלעדיהן .
רציתי לדעת התותבות נמצאות קבוע בכוס מים מהברז אני משתדלת לצחצח אותן כל הזמן אפילו שהן לא בשימוש אחרי הצחצוח אני מכניסה שוב למים
הן עומדות ככה במים מעל לחודשיים האם הן יכולות להיהרס? או לגרום לי נזק אם אתחיל להשתמש?
לפעמים אני רוצה לשים אותן לנסות להתרגל ואני פוחדת שבגלל שהן במים חודשיים (אני מחליפה מים כל הזמן) הן הרוסות ומסוכנות לפה שלי
האם יש מקום לדאגה?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות חלקיות שאלה . - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן21/07/2013תפני לרופא המטפל לבדיקה.חוסר שימוש עלול להוביל לתזוסת שיניים וחוסר התאמה.תותבות ללא שימוש יש לנקות עם מים וסבון ולשמור המקום יבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)