מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בשןנעמה12/09/2013
מה אומר כאב בשן שיש יותר בזמן שתייה קרה וגם בזמן לעיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן12/09/2013מתאים ל"חור" בשן. פני לרופא/ת שיניים לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בין השינייםמל12/09/2013
שלום, אני שאלתי לפני כמה ימים שאלה בנוגע לכתמים בין השיניים ולא קיבלתי מענה בזמן ששאלות אחרות שנשאלו אחרי קיבלו כבר תשובה והשאלה שלי נדחקה לסוף.
אני אשאל את השאלה שוב.
יש לי בין השיניים כתמים חומים שניראים לעין, הייתי בניקוי אבן שן לפני כמה זמן (אז היו לי כתמים גם על השיניים) כל הכתמים ירדו לי אחרי הניקוי חוץ מהכתמים בין השיניים. הלכתי לרופא שיניים במיוחד כדי לטפל בכתמים האלו והוא אמר לי שאת הכתמים האלו אי אפשר להוריד כי זה בין השיניים.
השאלה שלי האם יש טיפול כלשהו להורדת הכתמים האלו?
אשמח לקבל תשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בין השיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/09/2013יתכן צביעה של סתימות לבנות או צביעה שלא נגישה למכשירי ניקוי.או שצריך להחליף סתימות.או לנקות אצל רופא שיש לו פסי פלסטיק כמו נייר זכוכית שחודרים בין השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מל14/09/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סתימה לבנהסטודנט12/09/2013
שלום,
אשמח לדעת מהו המחיר הסביר לסתימה לבנה, שכן בקופת החולים הציעו לי מחיר קצת מופרז...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על סתימה לבנה - תגובה
ד``ר גלית כהן12/09/2013הפורום אינו עוסק במחירים. טווח המחירים ברפואת שיניים גדול ומשתנה מרופא לרופא, סוגי חומרים וכד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום דיגיטלי שןדליה12/09/2013
שלום
האם צילום דיגיטלי של שן הוא פחות קרינה מאשר צילום רנטגן רגיל של שן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום דיגיטלי שן - תגובה
ד``ר גלית כהן12/09/2013צילום דיגיטלי מבוצע עם חשיפה פחותה ביותר של קרינה בהשוואה לצילום רגיל. הסנטור הדיגיטלי הרבה יותר רגיש מפילם רגיש ולכן זקוק לרמת קרינה פחותה בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותם12/09/2013
בזמן האחרון אני שמה לב שכאשר אני אוכלת ולועסת לפעמים השיניים הטוחנות בצד אחד נדבקות אחת לשנייה תוך כדי הלעיסה.
מדוע זה?
מה יכולות להיות הסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/09/2013יתכן סתימה סדוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של התפוררותנעמה11/09/2013
יש כזה דבר של הרגשה מוזרה כאילו של התפוררות שן למרות שלמעשה לא רואים כלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013יש מצב כזה לכן מומלץ להבדק בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת השתלת שינייםרון11/09/2013
אימי צריכה לעבור השתלה ואני לא יודעת איפה לעשות והאם לעשות השתלה רגילה או השלת הכל על 4, מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליץ אול און 4
רון11/09/2013לא ממליץ על "השתלה ביום אחד" מניסיון של שכן הוא רק סבל. לדעתי עדיף לעשות השתלה רגילה ובכלל להתייעץ עם רופא מומחה. מקווה שיעזור לך ולאימך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על השינייםרון11/09/2013
אני אמו לבצע בחודש הבא(רק לאחר אמצע החודש) סתימת שורש שוללת טיפול בגז צחוק עד אז אני די סובל מהשן שנמצאת בצד שמאל, מה אפשר לעשות בנידון....? על כל החלק הזה אני לא מסוגל לאכול והכאבים מציקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013יש להגיע לטיפול בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית לאחר טיפול אורטודנטירעות11/09/2013
לפני שנתיים סיימתי טיפול אורטודנטי. לפני כן היו לי רווחים גדולים בין השיניים,בעיקר הקדמיות. רופא השיניים המליץ לי כרגע על שיננית
(לא ביקרתי אצלה עוד מלפני הטיפול האורטודנטי) האם אני צריכה לחשוש מכך שהיא תפגע איכשהו בטיפול האורטודנטי? (למשל שהרווחים יחזרו כתוצאה מהוצאת אבן שהייתה שם בזמן שהיה גשר..) תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013אי הגעה לשיננית אצל מי שיש הצטברות אבנית ,עלולה לגרום לדלקת חניכיים.דלקת כרונית היא סיבה לאובדן עצם שבעיקבותיו שיניים עלולות לזוז ,פתיחת רווחים ונסיגת חניכיים.
זה תהליך שלא קורה ביום אחד אבל רצוי לא להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר פעולות בניקוי השינייםמוש11/09/2013
שלום רב.
אני מעוניין לבצע 3 פעולות ניקוי שיניים. הפעולות הן: צחצוח בעזרה מברשת שיניים חשמלית, ניקוי בין השיניים בעזרת חוט דנטלי/קיסמי גומי, שטיפת הפה במי פה/ מי מלח.
מה הסדר המומלץ לבצע את הפעולות הנ"ל בניקוי שיניים לפני השינה?
קודם צחצוח, אחכ חוט ואחכ שטיפה?
קודם חוט, אחכ שטיפה אחכ צחצוח?
זה הרעיון וזו השאלה. אשמח לתשובה, כי קיבלתי כמה תשובות שונות מרופאי שיניים ושינניות.
מוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013צחצוח או חוט ,לא משנה הסדר ,אבל השטיפה בסוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחניכייםדוד10/09/2013
מאתמול חשה מעין כאב צורב בחניכיים הפנימיות העליונות. מצורפת תמונה. ממה זה יכול להיות ומה עלי לעשות? תודה
דר אלפרן11/09/2013זה נראה כמו הרפס של החיך.ברך כלל שטיפות פה ללא אלכוהל כי זה שורף יותר,וזה עובר תוך שבוע.אם יש כאב חזק בכל הפה ניתן לקחת מהרופא כדורים להרפס כמו זובירקס.
להמנע ממגע עם אחרים בעיקר ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםאת10/09/2013
שלום, הבנתי שיש כמה שיטות להלבנת שיניים מה השיטה הטובה ביותר והאם הלבנה בעזרת עט היא שיטה טובה? אציין שיש לי כתמים לבנים בשיניים הקדמיות. תודה
דר אלפרן11/09/2013תשובה מתאימה ניתן לקבל לאחר בדיקה אצל רופא שמתמחה בהלבנות.בגדול יש שיטה עי נשיאת סד עם חומר בבית.ויש שיטות עי חומר מלבין ומכשיר מרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע מבצעים טיפול שורש בציסטות או גשיר10/09/2013
גרנולומות ולא מנקזים אותן?
למשל בדלקת מוך השן- הדלקת יוצרת מוגלה שלוחצת על השן וזה גורם לכאב.
אתה ניגש לרופא עם הכאב והוא מציע או אנטיביוטיקה לריפוי הדלקת או- אחרי שהאנטיביוטיקה לא עובדת, שאיבה מוחלטת של המוך ואטימת השן (אחרי חיטוי)- מה שבעיקרון הופך את השן למתה.
מדוע לא מציעים טיפולים שבהם הרופא קודח חור זעיר בשן או בלסת ( למשל בעזרת מחט או לייזר), מנקז את המוגלה שגורמת לכאבים, וסוגר את הנקב (או משאיר פתח קבוע לניקוז מוגלה חדשה- כמו שלפעמים קורה באופן טבעי). לאחר מכן נותנים לדלקת להתרפא עם הזמן באופן טבעי, כמו שעושים עם הרבה דלקות אחרות בגוף (אף אחד הרי לא כורת את הברך כשיש לו דלקת בגידים) . אולי עם טיפולי ניקוז יומיים לשם מניעת זיהומים חדשים...
השאלה מגיעה בעקבות מקרה אישי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר אלפרן11/09/2013מוקד הזיהום הוא בשן ובמיוחד חוד השן. ניקוז לבד לא יועיל כנל אנטיביטיקה.
הפיתרון הוא חידוש טיפול שורש לבד או עם ניתוח קיטוע חוד שורש המזוהם.
שן מתה היא כמו גוף מפוחלץ .אם יש שם מוקד זיהומי צריך לסלק אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אך לא לגמרי הבנ
שיר15/09/2013הבנתי. הזיהום שאתה מדבר עליו הוא נגע חיצוני (כמו חפץ זר) או שזו פשוט חדירה של בקטריות מן החוץ אל תוך מוך השן דרך סדקים?
אם הרקמות והעצבים בשן עדיין חיים- מדוע הגוף לא מסוגל להתמודד עם הזיהום בעזרת התאים החיסוניים, כמו שהוא עושה עם זיהום ברקמות אחרות?
אם הסיבה לכך היא לחץ שמונע מזרימת דם טרי לנגע- אז מדוע לא לשחרר רת הלחץ הזה?
ואם לא, אז אשמח להבין את הסיבה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, אך לא לגמרי הבנ - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/09/2013במקום שאין כלי דם כמו שן שבעצם מפוחלצת ,אין חדירה של דם עם כל מנגנון החיסון שלו.לכן יש מוקד זיהומי שצריך לסלק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם מקור הזיהום הוא בשן עצמה ולא
שיר17/09/2013ברקמות, כיום לא קיימת טכניקה להסרה של האזורים המזוהמים שאינם מקבלים דם ואילו את הרקמות הרכות (כגון העצבים בשן) להשאיר שיחלימו?
צירפתי תמונה כדי לוודא שהבנתי אותך נכון. P:
תודה רבה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה לכתרעינב10/09/2013
עברתי לפני שנה טיפול שורש לשן הקדמית,הצבע שלה השתנה.עשו לי מעליה כתר קרניז.אבל גם עכשיו אני מרגישה שהיא כהה יותר מהשאר,בייחוד בחלק העליון.מה אפשר לעשות כדי שהצבע של השיניים יהיה אחיד?האם לעשות הלבנה על על כל השיניים יכולה להיות פתרון טוב?זה ישפיע אותו דבר על הכתר?...מה אפשר לעשות?
דר אלפרן11/09/2013תמונה גרועה. כתר לא ניתן להלבין רק להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הטיפול הכדאי
עינב12/09/2013ניסיתי לצלם שוב.זו השן השמאלית...האם יש מה לטפל בכתר הנוכחי כי אני כבר אחרי טיפול?
האם חלק מהסיבה לצבע זה מהכתר?מה אתה ממליץ?אשמח שתפרט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הטיפול הכדאי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/09/2013עדיין התמונה לא ממוקדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתשית יבשהנטלי09/09/2013
לפני כשבוע עברתי עקירה רגילה של שן שנסדקה. הכאבים פסקו לאחר מספר ימים, אך אני עדיין מרגישה לפעמים כאב עמום בשיניים שליד מקום העקירה ובמקום העקירה נראה משהו לבן, כמו עצם. האם זוהי מכתשית יבשה? אני מקפידה לשתוף את הפה עם מי פה ולשמור על היגיינה ככל האפשר, האם אני חייבת ללכת רופא שיניים לטיפול או שזה יתרפה מעצמו? הכאבים די חלשים ואיני לוקחת משככי כאבים. כמה זמן לוקח למצב זה להתרפא?
דר אלפרן11/09/2013נשמע כמכתשית יבשה,יש להמשיך בשטיפות עד לצמיחת חניכיים חדשות וזה יסתדר. אם הכאבים נימשכים רק חבישה מקומית עם חומר מיוחד שיש לרופא השיניים ,יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי12/09/2013מודה מאוד על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)