מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לפי צילום פנורמי רופא השיניםאילנית11/08/2013
יכול לדעת אם צריך טיפול שורש או רק סתימה רגילה?
כי הרופא שלי אמר שהוא גם צריך לבדוק את השן עצמה בנוסף לתצלום הפנורמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לפי צילום פנורמי רופא השינים - תגובה
ד``ר גלית כהן11/08/2013צילום פנורמי, וצילום בכלל נותן תמונה חלקית בלבד.
לא ניתן להגיע לאבחנה נכונה על סמך צילום בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלי עם או ללא שעווהרן10/08/2013
שלום רב,
אני שם לב שיש חוטים דנטלים שנמכרים בפערי מחירים שונים ולא כל כך ברור לי את ההצדקה לכך, לחלקם מצויין שהחוט הוא עם או ללא שעווה.
רציתי לדעת באיזה חוט דנטלי כדאי ורצוי לבחור ובכלל מה כדאי להתייחס שרוכשים חוט דנטלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי עם או ללא שעווה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/08/2013ממש לא משנה.העיקר לעשות נכון ולא לפצוע את החניכיים.יש גדלים שונים ומחומרים שונים כמו ניילון או טפלון.עם שעווה יותר קל להכנס בין השיניים.בניילון אין צורך בשעווה.יש גם עם או בלי טעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר נפילת תפרים של עקירהרחל10/08/2013
שלום, עשיתי עקירת שן בינה כלואה תחתונה ביום שלישי בערב עם תפרים נספגים. אני לוקחת גם אנטיביוטיקה למשך 5 ימים. היום, יום שבת, אני חושבת שנפלו לי התפרים בצהריים (קשה לי עדיין לפתוח את הפה אז אני לא ממש מצליחה לראות מה קורה שם), יש לי דימום קל (כבר כמה שעות) וכאבים (לא נוראיים) בכל האיזור, כולל השיניים העליונות. חייבת לציין שבעקירה הקודמת שעשיתי לפני שבועיים ההחלמה בשלב הזה כבר היתה הרבה יותר טובה, ללא דימום עם נפילת התפרים ועם פחות כאבים. האם יש לי סיבה לדאגה או שנפילת תפרים כל כך מהר ודימום קל עם נפילתם הוא תהליך טבעי?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר נפילת תפרים של עקירה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן11/08/2013לעיתים זה ניגרם בגלל עיקוב בריפוי עקב לעיסה במקום,דלקת מרובד דנטלי או עישון
צריך לעשות שטיפות עם מי פה או מי מלח וגם ניתן לקבל טיפול מקומי עי הרופא שיניים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ בחניביים יכול לגרוםמשה10/08/2013
גם לכאבי ראש.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות --חניביים=
משה10/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחניכיים
משה10/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחץ בחניביים יכול לגרום - תגובה
ד``ר גלית כהן10/08/2013השאלה מה זה לחץ בחניכיים. אין תופעה שמוגדרת כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ של שיניים תותבות בחניכיים.
משה10/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא עקירה ..גיא09/08/2013
שלום הייתי היום אצל רופא שינים בנוגע לשן טוחנת שכאבה והוא אמר שיש בה דלקת ונתן לי מוקסיפן 500 ל7 ימים ואחרי שבעה ימים לחזור ולעשות עקירה כירוגית עכשיו שאלתי היא האם אפשר לשים שתל באותו היום כדי לחסוך בעוד כאבים ??.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא עקירה .. - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/08/2013לא מומלץ להניח שתל באתר שהיה מודלק לאחרונה.אבל הספרות המקצועית מדגימה שאפר לבצע זאת בתאים מסויימים.אני אישית לא ממליץ .אני במצע דברים כאלה אחרי חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לעשות זאת ..
גיא10/08/2013אני גר בטבריה ואיפה אפשר לעשות השתלות מהסוג הזה פה באיזור...?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה הסיכונים כמובן...
גיא10/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בחיך, יובש חריג בפהגיל09/08/2013
שלום
אני בחור בן 35 בדרך כלל בריא.
בדיקות דם שגרתיות תקינות לפני חודש.
שיניים שמורות היטב. יש הרבה רוק בפה ובדרך כלל אין בעיה.
לפני שנתיים הרגשתי תחושה לא טובה בפה. הסתכלתי וראיתי שבחיך למעלה בתקרת הפה יש 2 כתמים קטנים אדומים של כחצי סנטימטר.
הייתי אצל רופא מומחה לרפואת הפה ואמר שזה כנראה קנדידה, אולי בעקבות מין אוראלי כשלבת הזוג כנראה היה קנדידה בנרתיק. אמר שבדרך כלל קנדידה יבוא לידי ביטוי על הלשון בחיפוי לבן אבל אצלי אין והכתמים עשויים להתאים לקנדידה בחיך.
הוא המליץ לי על תרודנט. במשך שבועיים שטפתי עם תרודנט וזה חלף ואז הפסקתי את השימוש בתרודנט.
בעקבות התרודנט היה לי במשך 3 !! חודשים!! פה יבש לחלוטין כמעט בלי רוק.
קושי לבלוע אוכל. דיבור לא נוח עד שבהדרגה הרוק חזר ובשנה האחרונה יש הרבה רוק, אין כתמים בפה והכל תקין.
לפני חודש, כנראה שוב בעקבות מין אוראלי, הרגשתי תחושה מוזרה וראיתי 2 כתמים בחיך של כחצי סנטימטר כל אחד ( בדרך כלל אין לי שום כתם שם ).
שטפתי במשך שבועיים את הפה עם כלורקסידין אחר ( לייסר ) וגם מרחתי למעלה ג'ל כלורקסידין שהרוקח המליץ. שוב זה חלף.
אבל! מאז עברו שבועיים ושוב אין לי רוק בכלל, לא נוח לדבר, לא נוח לאכול,
מתעורר בלילה מפה יבש וכו' וזה ממש קשה.
זה פעם שניה שבעקבות שבועיים של שטיפה וג'ל של כלורקסידין
יש לי במשך תקופה ממושכת אחר כך יובש חזק בפה והעדר רוק.
1. האם יכול להיות שהכלורקסידין גורם לי לנזק בהפרשת הרוק? לבלוטות הרוק או לעצבים בפה? ( הרי 3 חודשים אחרי תרודנט היה לי מיעוט רוק )
2 . אם כן האם חס וחלילה זה עלול לא לעבור ויהיה לי פה יבש מאוד לצמיתות
כל החיים?
אני מדוכדך מזה מאוד.
תודה רבה
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בחיך, יובש חריג בפה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/08/2013נשמע תופעה שצריכה להיבדק יסודית אצל מומחה לרפואת הפה.לקלורסידין יש תופעות לואי כמו שהזכרת אבל הן חולפות לאחר השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מעוניין לשקם את הפה....גיא יהודה08/08/2013
יש כוכך הרבה מרפאות שינים ואני לא יודע איפה להתחיל לטפל הן מבחינת מחיר והן מבחינת מקצועיות איך אוכל לדעת לאן ללכת מי טוב ומי לא ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מעוניין לשקם את הפה.... - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/08/2013שלום גיא,
פנה לרופא על סמך המלצה ממישהו שאתה סומך עליו. בדוק היכן למד הרופא, מה ניסיונו, האם הוא מומחה, איך נראית המרפאה ועוד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום הפהטלי07/08/2013
שלום רב,
יש לי בעיה יש לי הזנחת שיניים מאוד גדולה בגללהפחד, לאחרונה החלטתי להתחיל לטפל בשיניים, על פי צילום פנורמי שעשיתי אמרו לי שאני צריכה לעשות עקירות, ותותבות ואני בת 37 בסך הכל! זה נשמע הגיוני?<
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום הפה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/08/2013שלום טלי,
כן זה יתכן. הכל תלוי במצב השיניים והחניכיים ללא קשר לגיל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד השמאלי בפה באיזור הלחיאלכס07/08/2013
כמובן שבפנים ולא מבחוץ לאורך הלחי
אז ככה מחודש יוני השנה 2013 התחילה להופיע אצלי תופעה שאין לי מושג ממה ולמה נתחיל מזה שהתחילו אצלי כאבים כאלה עולים ויורדים בצד השמאלי שבתוך הפה ממש באיזור של הלחי וכשאני שותה מים אני מתחיל להרגיש רגישות כזאת בשיניים ואגב לגבי הכאבים זה לא באופן קבוע יש רגעים שאין כאבים ואז זה ממשיך והכאבים מגיעים עד לאוזן השמאלי שלי יש לציין שאין לי שום כאבים ב לאכול בצד השמאלי כי אחרת אם זה היו השיניים היתי מרגיש את הכאבים מהשיניים פשוט כשאני נוגע בשיניים לא נראה שזה המקור מיהם רק אחרי שאני לוקח מלח ומים ושוטף את הפה אז זה מרגיע קצת ואז כעבור זמן מסוים ממשיך לכאוב מה שכן ובטוח הכאבים הם לא מפריעים לי לאכול או לשתות אבל מה שכן אני מרגיש אי נוחות בצד השמאלי בפה
אגב יש אצלי שן בינה שהתפוררה בצד השמאלי בפה ויש שם מספר חתיכות שאריות של השן האם יש מצב שזה בגלל זה יש לציין שכבר ביקרתי אצל רופא שיניים והוא אמר לי שאני צריך לעבור עקירה כירורגית של שן בינה
פשוט כבר 3 שנים מאז שהשן הבינה אצלי בצד השמאלי למטה התפוררה ויש מן חור כזה במקום השן עם מספר שאריות של השן הבינה ולא היו לי כאבים כאלה מדוע רק עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד השמאלי בפה באיזור הלחי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/08/2013שלום אלכס,
איני יכול לענות ללא בדיקה. אם יש שן בינה המיועדת לעקירה אז יתכן שזו הבעייה.
ממליץ להיבדק ולטפל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת שן מהשורשליאת07/08/2013
שלום
אני בת 35 ואתמול נפלה לי שן מהשורש ללא כל סיבה (חבלה וכו'.)
השן שנפלה היא בחלק העליון של הפה, אחת לפי האחרונה.
אין לי כאבים מיוחדים, קצת מציק ונפוח.
האם זה מצביע על בעיית חניכיים? איך זה קורה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת שן מהשורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/08/2013מחלת חניכיים היא בדרך כלל הסיבה לתופעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שיניים ופטריה בפהיפעת06/08/2013
שלום,
לפני כשבועיים החל לי כאב בשן טוחנת. זה לא היה כאב שמקורו בחום/קור/מתוק. זה היה יותר כאב בזמן לעיסה על אותה שן.
הלכתי לבדיקת רופא שיניים והוא לא מצא כלום בצילום ובבדיקה, אולם לאור תלונתי הוא נקש על אותה שן, דבר שהקפיץ את הכאב.
הוא אמר שאולי יש שם תהליך שעדיין לא נראה לעין אבל כנראה יוביל בהמשך לטיפול שורש וכתר ונתן לי להחליט האם ברצוני לטפל עכשיו או מאוחר יותר, עד שהבעיה תיראה בבירור בבדיקה (ובינתיים להמשיך לסבול).
במקביל, התחילה לי פטריה בחלל הפה. פצעים על הלשון, מתחת ללשון, ובחך העליון. לאחר כמה ימי סבל (בהתחלה שחשבתי שזו רק אפטה אבל היא לא עברה), "הימרתי" שזו פטריה ומניסיון העבר התחלתי לטפל בניסטטין. כבר מהטיפול הראשון היתה הקלה משמעותית, מה שהוכיח את ההימור שלי והמשכתי עוד כמה ימים עם הניסטטין.
תוך כדי הטיפול שמתי לב שהכאב בשן דועך. היום אכלתי קרום של לחם על השן הבעייתית ולא כאב כמעט בכלל!
האם יכול להיות שיש קשר בין 2 הדברים? האם פטריה בפה יכולה לגרום לכאבים בשן וברגישות ללעיסה/ניקוש?
האם עלי עדיין לעבור טיפול שורש??
בתודה מראש,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים ופטריה בפה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי09/08/2013שלום יפעת,
לא אמור להיות קשר בין פטריה ברקמה הרכה לבין כאב מהשן.
ממליץ לך לגשת לבדיקה לבירור נושא הפטריה והכאב מהשן
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה להלבנת שינייםאלעד06/08/2013
שלום,
יש לי פלטות של השיניים כבר ורציתי לדעת איפה אפשר לרכוש משחה בנפרד? האם זה משהו שמוכרים בכלל? בבתי מרקחת זה נמצא? ומה הם העלויות?
כמו כן, אשמח להמלצות על משחות ואינפורמציה נוספת כמו האם לצחצח שיניים אחרי שאני מוריד את המשחה וכו'.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שיני בינהנועה05/08/2013
יש לי כבר מס' שנים שיני בינה. לעיתים יש לי כאבי ראש ואוזניים הולכים וחוזרים. בימים האחרונים, יש לי כאבי ראש באופן קבוע בצורה כזו שאני לא מסוגלת לתפקד ולפתוח את העיניים (אני לא סובלת ממגרנות), קשה לי לבלוע, דקירות באוזניים והאיזור של השן (בין האוזן ללסת) נפוח מאוד. כל נגיעה בצוואר ובגרון מכאיבה.
האם תופעות אלו הן תופעות של שיני בינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן06/08/2013יכול להיות .וגם יכול להיות תופעות של בעיות פרקי לסת.לכן דרושה בדיקת רופא שיניים או כירורג פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסי חניכייםאנונימי05/08/2013
האם ניתן לזהות כיסי חניכים בעזרת העיניים ? אם כן איך ?
ועוד שאלה :
אין לי סימנים למחלת חניכים
אבל יש לי תחושה שהשיניים שלי קצת מתנדנדות זה תקין ? ( בן 15 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסי חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן06/08/2013לא ניתן לזהות בראיה.דרושה בדיקת רופא שיניים.דלקת חניכיים מחשידה מצב זה.לניידות שיניים יש דרגות ממצב תקין עד מחלה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת חניכיים
אנונימי06/08/2013הבנתי,
יש לי עוד שאלה :
לא נוצר מרווחים בין השיניים שלי
אז אם לא נוצר מרווחים אז זה אומר שלא יכול להיות לי מחלת חניכיים בשלבים מתקדמים נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים טבעית.מורן04/08/2013
שלום, אני בת 18
והייתי מעוניינת לתת לשיניים שלי גוון יותר נקי ולבן.
האם ישנן דרכים טבעיות?
שמעתי שצריך לצחצח עם מלח..
אבל לא ניסיתי כלום עד שאני לא מקבלת מכם ייעוץ.
**אם זה חשוב, מעולם לא עברתי טיפולי שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים טבעית. - תגובה
ד``ר גלית כהן05/08/2013החומר הפעיל היחיד שהוכח כמלבין שיניים הוא מי חמצן.
לא ניתן להניח מי חמצן על השיניים עלול לגרום נזק לחניכיים.
כל מיני פטנטים כמו מלח למשל, זה שימוש בגרגירים אברזיביים (מלח) לשחיקת פני השן וכך "כאילו" הלבנה , עם נזק של שחיקת חומר השן לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)