מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לימוןדניאל05/10/2012
שלום רב.
אני נוהג לשתות כל יום מים עם לימון סחוט בפנים, רציתי לשאול אם זה פוגע בשיניים ומה ניתן לעשות ?
תודה מראש
דניאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012תלוי בכמות. כוס אחת ליום לא תגרום לנזק. אבל יותר יכול לגרום לשחיקה חומצית.
רצוי להוריד כמויות של משקאות חומציים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שנשבר 3 פעמיםרגינה05/10/2012
היי,
לפני 8 שנים עברתי השתלת שתי שיניים כולל כתרים
אחד הכתרים נשבר זו הפעם השלישית (אחת לשניים או 3 זה נשבר)
בפעם הראשונה החליפו לי כתר ללא תמורה ואמר שיש ביטוח על כך. אך בפעם השניה הם גבו כסף.
לדעתי הם עשו משהו לא תקין שגרם לזה להשבר שוב ושוב (הם שמו כתר אחד על שתי שיניים כאשר יש מרווח בין השיניים).
רופא השיניים הנוכחי (באותה מרפאה) הציע לפצל זאת לשני כתרים סמוכים ונפרדים.
שאלותי:
האם לגיטימי לבקש שלא יגבו כסף הפעם?
והאם לגיטימי לבקש את הכסף ששילמתי בגין התיקון הקודם בחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שנשבר 3 פעמים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012הפורום לא עוסק בענייני כספים.
אך ככלל, מבלי להכיר את המקרה, הפה הוא דינמי . אם יש בעיה בכתר או בחרסינה השבר הוא מיידי. אין אחריות לכל החיים על טיפולי שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מידה במוצץאורטל04/10/2012
שלום.
האם צריך לשנות מידה במוצץ? יש מידות של 0-6, 6 פלוס וכו....
הילד שלי בן 5 חודשים ובזמן האחרון אני שומעת שהכי מומלץ להישאר עם הגודל הקטן של המוצץ (0-6) ולא לעבור למידות גדולות יותר שיכולות לגרום לשיניים לבלוט.
מה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מידה במוצץ - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012אם הילד מסתדר עם המוצץ הקטן עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתן שנפל אחרי 4 שניםיקיר לוי04/10/2012
שלום רב,
לפני ארבע שנים הותקן לי כתר זרקוניה (לא זול בכלל) בשן. השבוע אכלתי תמר עם גלעין והכתר פשוט התרומם החוצה . הסתבר שהמבנה נשבר ואיתו חלק מהשן. האם זה סביר שמאכילה רגילה יפול כתר אחרי כל כך מעט שנים?
במרפאה דרשו לבצע מחדש את כל ההליך בתשלום מלא. האם זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתן שנפל אחרי 4 שנים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012לא יכול להיות ביטוח במרפאה על שבר שן כשנגסת עליה עם חרצן. הכתר, כתר חובק את כותרת השן אבל אינו יכול להגן בפני שבר בשורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים סודה לשתיה ולימוןדניאל04/10/2012
שלום רב. אני בת 22 וראיתי באינטרנט סרטון על הלבנת שיניים בייתית שנעשה על בסיס שבועי. הוראות השימוש היו: חצי לימון סחוט מעורבב בכפית סודה לשתייה, כאשר בסופו של דבר מצחצחים את השיניים בתמיסה שנוצרת מהחומרים הנ"ל פעם בשבוע על בסיס קבוע.
האם הדבר עלול לפגוע בשיניים או בחנייכים??
אשמח אם תעזרו לי
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים סודה לשתיה ולימון - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012חומצה גורמת נזק לשיניים בשימוש ממושך ומחלישה אותן.
החומר היחיד שמלבים שיניים הוא מי חמצן וצריך חשיפה מספיק ממושכת על השן כדי לקבל תוצאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנקה לשוןדוד03/10/2012
שלום קניתי מנקה לשון ורציתי לשאול כמה פעמים מומלץ לנקות איתו את הלשון, אחרי או לפני צחצוח ובכלל מה הכללים עליהם כדאי להקפיד גם לגבי הצחצוח עצמו,
בנוסף רציתי לשאול אם בזמן הצחצוח קשה לי להגיע לעומק הלשון בגלל אפקט ההקראה שנוצר אצלי, איך אני יכול לנסות להתגבר על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנקה לשון - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012עדיף להשתמש במנקה הלשון בתחילת הצחצוח.
שיננית תוכל להדריך אותך בשימוש נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים בסיום הטיפול האורטודנטרועי01/10/2012
שלום לכולם וחג שמח.
אני מסיים בעוד כמה חודשים טיפול אורטודנטי (ביצעתי צמצום רווחים בשפה העליונה)
ורציתי ככה בשביל להעצים לעצמי את ההנאה מההורדה של הגשר לעשות הלבנת שיניים במרפאה , כמובן אחרי ניקוי אבנית .
האם יש איזשהיא מנעיה לעשות את זה אחרי טיפול אורטודנטי קליל ?
בברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים בסיום הטיפול האורטודנט - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012אין כל מניעה,
תהנה משיניים ישרות ולבנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזה של השינייםיעל30/09/2012
שלום,
אני בת 38, לאחרונה חלה תזוזה של השיניים בלסת התחתונה, וכן מצב בו החניכיים ירדו וניתן לראות את השורש של השן. המצב מתרדדר במהירות ואני לא יודעת מה לעשות.
הייתי אצל רופא שיניים שאמר שאין מה לעשות והציע לי לעשות קיבוע מאחור.
כמו כן הייתי אצל פיורדנטית שאמרה שלא מדובר בנסיכת חניכיים.
אשמח מאוד לקבל הכוונה להמשך הטיפול אני מוטרדת .
לא יודעת אם זה קשור אבל היתה לי בעיה בבלוטת תריס לפני כמה שנים. כמו כן, יש לי נשירת שיער חמורה מאוד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה של השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012מהתאור נשמע כמו בעיית חניכיים שבעטייה ארעה תזוזה של השיניים.
פני למומחה לחניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים קדמיות שהתבהרורתם27/09/2012
שלום, בחצי שנה האחרונה שמתי לב ששתי שיני הקדמיות איבדו מצבען הלבן והן נעשות שקופות. כשהייתי ב"מכבידנט" הבהיל אותי הרופא הצעיר וטען שיש לזה קשר למשהו "אונקולוגי", ושלח אותי לבדיקות דם כלליות אצל רופא המשפחה. האם יש פירוש או הסבר נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים קדמיות שהתבהרו - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012שחיקת שיניים ולכן הקצה נהיה שקוף. מחייב בדיקה כי אם זה המצב הקצה השקוף והדק ישבר בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים על השינייםא25/09/2012
שלום, לא מזמן השתמשתי במי פה בעקבות דלקת בשן (10CC שלוש פעמים ביום למשך שבוע) והחלו להופיע לי כתמים שחורים על השיניים.
מה יש במי פה האלו שגורם לזה לקרות? והאם יש סיבה לדאגה? איך אפשר להעלים את הכתמים האלה (כל שיטה תתקבל בברכה, החל מהמלצה על משחת שיניים מסויימת ועד שיננית...) תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים על השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן18/10/2012החומר הפעיל הקרוי כלורהקסידין גורם לצביעה. ניקוי אצל שיניית יסיר את הצביעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנקה לשוןדוד25/09/2012
קניתי מנקה לשון ממש פשוט, רציתי לשואל האם צריך לשים עליו משחת שיניים או שמנקים רק עם מים או איך מנקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנקה לשון - תגובה
ד``ר גלית כהן18/10/2012מנקים ניקוי מכני ללא משחה , מכוון פנים הלשון קדימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מטליתשירלי25/09/2012
ניתוח מטלית מה יעילותו והאם ישנן סכנות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח מטלית - תגובה
ד``ר גלית כהן18/10/2012ניתוח מטלית הוא שם כללי לניתוח המצריך הפשלת חניכיים.
היעילות תלוייה בפרוצדורה שמבצעים, לפי המקרה הספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח מטלית - תגובה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/10/2012בדרך כלל הפרוצדורה יעילה מאוד בצמצום כיסים וסילוק דלקת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמניחנית24/09/2012
שלום, ביום רביעי עברתי טיפול שורש...אתמול הורכב מבנה וכתר זמני על השן. לאחר הרגשה לא נוחה וכתר גבוה חזרתי למרפאה ושם הושחז הכתר הזמני והודבק בחזרה לשן. הבקר גיליתי כי ישנה אדמומיות ופצעון קטן ולבן בחניכיים שמתחת לשן אתמול רופא השיניים אמר כי ייתכנו כאבים ורגישות במשך מס' ימים האם עליי לחזור לרופא השיניים או שמא אדמומיות וכאב קטן אופיינים ברגע המבנה והכתר הזמני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זמני - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012בהחלט אופייני מייד לאחר פרוצדורה בחניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה23/09/2012
יש 5 שורשים בחניכיים,האם חייבים להסירם/לעקרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012מחייב בדיקה, כל מקרה לגופו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה או סתימה?רם21/09/2012
בבקורת תקופתית אצל השיננית היא גילתה לי חור בשן בינה, ואמרה שצריך לסתום את השן , רופא שיניים לאחר הטיפול של השיננית, אמר לי שצריך לעקור את השן וגם את השן הבינה השניה וקבע לי תור לכירורג.....הלכתי לרופאת שיניים אחרת, לבדוק חוות דעת נוספת ,והיא עשתה לי צלום, ואמרה שאפשר לסתום את שן הבינה, ולא צריך לעקור ,ואמרה שהשן בינה השניה אין בה כלום ,ווגם אותה לא צריך לעקור , השאלה :
על מי להסתמך ?? כל רופא שיניים אומר אחרת, האם עדיף לסתום ולא לעקור, לפי חוות דעת של הרופאה השניה?
אודה מראש על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה או סתימה? - תגובה
ד``ר גלית כהן17/10/2012חוות דעת מחייבת בדיקה.
בהחלט יתכנו גישות שונות. ככלל עוקרים שיני בינה, כשאין להן מקום בלסת או כשהן לא מסתדרות בקשת השיניים. אבל לעיתים הן בוקעות ומתפקדות כמו כל טוחנת אחרת.
בסופו של דבר ההחלטה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)