פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בליעה בטעות של חומר בהריון
    יעל
    07/08/2012

שלום, אני בהריון, שבוע 11+ 5 ימים. היום הייתי אצל רופא השיניים, בגלל כאב בחניכיים שהקרין לשורש הלשון. כשבדקו אותי נאמר לי שזו רגישות של החניכיים, שמו לי משחה להרגעה, ושלחו אותי לטיפול דחוף אצל שיננית. כמו כן, אמרו לי שאם זה יחזור בחודשי ההריון יכול להיות שאצטרך להשתמש בעצמי במשחה באופן תכוף יותר (אך בשלב זה לא נתנו לי מרשם או פרטים על המשחה). בהמשך, נאמר לי לא לשטוף את המשחה עד להיכנסי לשיננית. במהלך ההמתנה הזה חלק מהחומר נכנס לי לגרון (טעם מר מאוד) ובלעתי אותו בטעות (בכלל תהליך הבליעה אצלי אינסטיקטיבי, כמו מיצמוץ, ולא תמיד אני יכולה לשלוט בזה). עד שהגעתי לשיננית כבר לא היה מה לשטוף. רציתי לדעת אם יש איזושהי סכנה לעובר. כמו כן, אותו הדבר לגבי החומר הורוד המתוק שהשיננית מצחצחת איתו את השיניים כשהיא מסיימת את העבודה, ולפני הפלואור (את הפלואור מן הסתם לא עשיתי בגלל איסטינקט הבליעה הזה). גם חלק ממנו בלעתי בטעות. תודה רבה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בליעה בטעות של חומר בהריון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    11/08/2012

כל החומרים הנ"ל בטוחים לשימוש ולא צפוי נזק כתצאה מבליעת כמות קטנה של חומר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה עמוקה וכאב לחום קור
    יעלי
    07/08/2012

שלום. היתה לי בשן טוחנת למעלה סתימה שנפלה, עקב פחד חזק מרופאי שיניים. טיפלתי אחרי חצי שנה רופא אמר לי לפני הטיופל שזה מאוד קרוב לעצב, צילם את זה והחליט לעשות סתימה עמוקה.ולא שורש
    עברו מאז חמישה שבועות, יש לי כאב אדיר והרגשה שזה פועם מעל השן, הכאב לדעתי הוא לאחר שתייה חמה או קרה, הכאב לדעתי הוא מעל השן ולא בשן עצמה. לקחתי גם אנטיביוטיקה ישר אחרי הטיפול . מסיבה של חידק קל בגרון . הטיפול לקח כ- 45 דקות, לא תמיד היה על רטוב כי אני נחנקת בקלות מהמים מהשאף .
    הכאב אחרי הסתימה העמוקה הוא הרבה הרבה יותר גרוע מאשר לפני שהלכתי לראופא שיניים!
    השאלה היא :
    למה לא נעשה לי טיפול שורש ישר והרופא החליט , לטענתו- "לעשות סתימה עמוקה ולראות אם הכאב יחלוף בעצמו או לו".
    האם הכאב והרגישות - שנמשך למשך שעה אחרי חשיפה לחום קור של השן- יחלוף מעצמו או זה אומר שצריך טיפול שורש? כמה זמן אוכל להמתין והאם זה יחמיר אם אמתין, כי כאמור אני מאוד פוחדת מרופאי שיניים ועל כן מנסה להימנע מטיפול חוזר (אחליף רופא הפעם)
    האם אפשר לקבל החזר על הטיפול הכנראה לא נכון הזה הזה שגרם ליותר כאב מאשר להקלה!

לקביעת תור
    סגירה
    סתימה עמוקה וכאב לחום קור

הוספת תגובה

• סתימה עמוקה וכאב לחום קור - תגובה

ד''ר פאדי חורי
    08/08/2012

שלום לך יעלי
    לא ממליץ לך להחליף את הרופא שלך.פשוט ניסה לבצע לך טיפול יותר שמרני לכן החליט לבצע סתימה ולא טיפול שורש ולעקוב אחרי התגובה של השן. אם את מרגישה כאבים ממושכים בשן אז את צריכה לעדכן אותו והוא כנראה יעשה צילום ויחליט לבצע טיפול שורש. תקבעי פגישה דחופה אצלו לעזרה ראשונה כדי שלא תסבלי יותר.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים לאחר עקירה
    חני
    06/08/2012

שלום,
    עשיתי עקירה כירורגית של שן בינה שצמחה במאוזן ודחפה שיניים אחרות, הכאבים מהעקירה נרפאו.
    הבעיה שהתחלתי להרגיש כאבי חניכיים, בשיניים הקדמיות בלסת התחתונה (בה בוצעה העקירה) כאילו השיניים זזות לאחר שהתפנה להן מקום. רציתי לדעת, כמה זמן זה יכול להימשך? שבוע? חודש? ומה ניתן לעשות בכדי להקל על הכאבים המציקים נורא?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי חניכיים לאחר עקירה

הוספת תגובה

• כאבי חניכיים לאחר עקירה - תגובה

ד''ר פאדי חורי
    08/08/2012

שלום חני
    ממליץ לך לעדכן את הרופא שלך בנוגע לכאבי חניכיים.יכול להיות שזה צירוף מקרים וישנה בעיה גם בשיניים הקדמיות. ישנו צורך בצילום מקיף של הלסת על מנת לקבוע אבחנה מדוייקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת גשר של 8 כתרים וטיפול משמר
    לי
    06/08/2012

שלום רב,
    לאחר 17 שנים עם כתר מתכתי (אני בת 40), החלטתי שדיי הגיע הזמן להחליף את הכתרים.
    ברצוני להחליף לכתרי זרקוניה.
    בגשר הנוכחי היום יש לי נסיגה בשן הקדמית למעלה של 2-3 מ"מ, נסיגה שחלה כבר בסמוך לשנה הראשונה שהרכיבו לי את הגשר הראשון.
    בנוסף יש לי דלקת ועוד טיפול שורש שצריך לעשות באחת השיניים כי לא עשו לי .
    שאלותיי הן:
    1. אין לי מושג איזה מרפאה/רופא שיניים עליי לבחור לעניין, אני גרה באיזור יהוד, קרית אונו, האם יש המלצה לרופא מסויים? ואם לא שם אז באיזור המרכז שאוכל לסמוך עליו.
    2. האם ניתן יהיה לטפל בדלקת שנוצרה + טיפול שורש דרך הכתרים הנוכחים מבלי לשבר את הגשר הנוכחי?
    3. כמה זמן אחריי הטיפול המשמר (טיפול השורש + טיפול בדלקת) ניתן יהיה להתחיל את התהליך של הכתרים החדשים?
    4. איך אפשר לטפל בנסיגה שיש לי בשן הקדמית באמצעות הכתרים החדשים?
    5. איזה סוג מבנה כדיי לבחור , מה הם הסוגים?
    תודה רבה על תשומת הלב והמענה.

הוספת תגובה

• החלפת גשר של 8 כתרים וטיפול משמר - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    06/08/2012

שלום לי,
    איני יכול לענות על שאלותייך ללא בדיקה קלינית.
    בחרי רופא שעליו קיבלת המלצות טובות, בידקי מהי הכשרתו וניסיונו בטיפול שיקומי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר על שתל
    כותי
    05/08/2012

ביום שישי הרכיבו לי כתר על שתל שבוצע לפני כ-7 חודשים. היום ראיתי שהכתר מתנדנד.
    האם יש סכנה שהוא ישתחרר לגמרי כך שקיימת סכנה שאבלע אותו ?
    מהן הסיבות האפשרויות השונות לכך, שהכתר השתחרר ?
    האם סגירת הבורג שמהדק את הכתר לשתל צריכה להיעשות במומנט מבוקר ?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר על שתל

הוספת תגובה

• כתר על שתל - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    06/08/2012

שלום כותי,
    הכתר יכול להתנדד בגלל שיחרור של השתל עצמו או שחרור של אחד מהמרכיבים השיקומיים (מבנה או כתר). אין להשאיר מצב כזה ללא טיפול בגלל סיכוי מוגבר לשברים וצבירת מזון בסביבת השתל. סגירת הבורג צריכה להתבצע עם מד טורק בחוזק מתאים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בשיניים
    יעל
    05/08/2012

לפני ארבעה חודשיים עשיתי כתר קבוע של 4 שיניים קדמיות מטעמי אסטטיקה (2 מהשיניים עברו טיפול שורש ו2 לא).
    ב3 שבועות האחרונים יש לי כאבים אטומים בשיניים שאני מרגישה שזה מקרין לי מהשן "הבריאה" שלא עברה טיפול שורש אבל כן עשיתי בה כתר לכל צד ימין של הפה גם למעלה וגם למטה, כל השיניים בצד ימין כואבות לי.
    עכשיו הכאבים באים לי בגלים, זה בא והולך, וזה בא בעיקר אחרי שאני אוכלת או שותה משהו.
    הלכתי לרופאה שלי והיא אמרה לי שזה רגישות בחניכיים וטיפול אצל שיננית תפתור את הבעיה. אני כל הזמן דוחה את הטיפול אצל השיננית מכיוון שאני לא אהיה מסוגלת לעבור טיפול אצלה בזמן הכאב הזה.
    בינתיים אני סובלת מכאבים ואני לא יודעת מה לעשות, אני מגרגרת במי מלח אבל מה עוד אני יכולה לעשות כדי להפסיק את ההתקפים האלה.
    לא יודעת אולי המלצה על מי פה או משחת שיניים שיכולה להתאים לרגישות בחניכיים, והאם זה יכול להיות שיש לי בבעיה בשן שעשיתי בה כתר?

תעזרו לי בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בשיניים

הוספת תגובה

• רגישות בשיניים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    06/08/2012

שלום יעל,
    אם הכאבים הם ממקור חניכיים אז יש לשמור על ההגיינה ולבצע סילוק אבנית אצל השיננית.
    יש לברר אם מקור הכאבים הוא לא מהשיניים הויטליות (אלה שלא עברו טיפול שורש), ולבדוק האם יש צורך כעת בטיפול שורש.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה כשניתוח השתלת עצם לא מצליחה
    רותי
    05/08/2012

שלום,
    אשמח לדעת מה קורה או איך אמור לנהוג או בכלל מה ניתן לעשות ... כשמבוצעת השתלת עצם שלא הצליחה ללא קשר אם זו עצם עצמית (דהיינו כזו שנלקחה מהפציאנט עצמו)או עצם אחרת,
    האם הרופא אמור לזמן לניתוח נוסף בעלות מלאה?
    או עלות חלקית ?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד``ר עדי אריאלי
    06/08/2012

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיחזור שן טוחנת
    חסוי
    04/08/2012

שלום יש לי שן טוחנת שכמעט 90 אחוז ממנה משוחזר בהמצעות סתימה שחורה ,
    הרופא שעשה את הסטימה עשה אותה יותר מידי שטוחה ונמוכה וכמעט ולא חותחת טוב את המזון .
    הלכתי לכמה רופאים ועומדות בפניי כמה אופציות

1. לעשות שיחזור נוסף שבו הרופא ינסה לעשות צורה יותר נורמלית לשן מסתימה לבנה
    שזה האופציה הזולה .

הלכתי לרופא נוסף שאמר שיש סיכון לטיפול שורש אם ינגעו שוב פעם בסתימה הזאת מכוון שכולה כמעט סתימה והציע לעשות טיפול שורש עם כתר שבו הכתר יותאם לשן הטוחנת כמו שיש לי בצד השני.

עכשיו השאלות הם כאלו האם אתם ממליצים ללכת על האופציה של הרכבת כתר מאשר לעשות שיחזור מסתימה רגילה ומדוע ??

האם באמת יש סיכון של טיפול שורש אם תפורק שוב פעם סתימה זאת מה דעתכם?
    מצורפת תמונת השן .

לקביעת תור
    סגירה
    שיחזור שן טוחנת

הוספת תגובה

• שיחזור שן טוחנת - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    06/08/2012

שלום,
    ההחלטה אם לבצע סתימה או כתר תלויה בכמות חומר השן הכותרתי שנותר. אם יש חשש לשבר של השן או השחזור בביצוע סתימה בלבד, אז יש לבצע כתר שיחזיק יותר זמן, יעניק תיפקוד תקין ואסתטיקה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים וטיפולי פריון
    דידי
    04/08/2012

האם מותר לעשות הלבנת שיניים בשימוש עם OPALESCENCE 15% בזמן טיפולי פוריות?

תודה.

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים וטיפולי פריון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/08/2012

לא ידוע לי שיש בעיה. אבל ניתן להמתין לאחרי הטיפול ליתר ביטחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר סילונית- כדאי לי?
    נח
    01/08/2012

שלום

שמעתי דברים טובים על מכשיר הסילונית, אך רציתי לקבל חוות דעת מקצועית -

האם הוא יעיל? (כמובן לא במקום צחצוח שיניים)

האם הוא יכול לגרום לנזק בחניכיים או בשיניים?

*אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאיזה סרטון הדרכה בנוגע לצחצוח שיניים נכון.

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר סילונית- כדאי לי?

הוספת תגובה

• מכשיר סילונית- כדאי לי? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/08/2012

סילונית ומכשירים דומים יעילים מאד בתור תוספת לצחצוח ושמירה על הגיינת הפה. האם הוא מתאים לך, רק רופא השיניים או השיננית שלך שמכירים את מצב הפה שלך יוכלו לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    שקד
    01/08/2012

שלום, אני אחרי טיפול של יישור שיניים אחרי חודשיים גילו לי דלקת חניכיים בצד שמאל למעלה.
    מה הטיפול בשביל למנוע את זה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד''ר פאדי חורי
    02/08/2012

שלום לך שקד
    ניקוי אבנית אצל שיננית יעזור מאוד בשילוב מי פה וכמובן בדיקת מומחה חניכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן קדמית
    בוקי
    01/08/2012

לעסתי בטעות גלעין של זית והחלו לי כאבים בשן קדמית תחתונה(משינים הבודדות ללא חור באצצע) יום למחרת כאבים חלפו אך לאחר ששתיתי קפה שחור חזרו.
    מה זה יכול להיות ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן קדמית

הוספת תגובה

• כאב בשן קדמית - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/08/2012

סדק בשן, סתימה שנשברה. מומלץ לפנות מייד לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר בשתי שיניים צמודות
    שמואל
    31/07/2012

שלום,

אני נמצא בטיפול שיניים של כתרים, אני אמור לעשות 4 כתרים בשיניים שעברו טיפול שורש, 2 מהם צמודות (מלתעות בצד ימין למעלה), האם הכתר של שתי השיניים הללו בא כאחד שלם ויושב על שתי השיניים?
    כי הכתר הזמני שקיבלתי הוא בעצם כתר אחד שיושב על שתי המלתעות. האם זה מה שנהוג? והאם כתר כזה עולה כמו שתי כתרים נפרדים?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר בשתי שיניים צמודות

הוספת תגובה

• כתר בשתי שיניים צמודות - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/08/2012

כתר הוא לשן אחת, וכזה עלותו, העלות הינה לפי שן. לעיתים משיקולים רפואיים שונים מחברים כתרים ליצירת גשר. לעיתים מחברים רק את הזמני ולא מחברים את הקבוע. שאל את רופא השיניים שלך מה התוכנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בשיניים
    עדי
    31/07/2012

שלום. אני בת 29. סובלת מאיזושהי פטריה שחורה על השיניים שרק השיננית מצליחה להוריד.
    מאז הפעם האחרונה שהיא הורידה המצב החמיר מאוד, ועכשיו אחת השיניים גם מתחילה להשחיר. האם ניתן לטפל בזה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    פטריה בשיניים

הוספת תגובה

• פטריה בשיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    04/08/2012

רק שיננית יכולה להסיר זאת. נסי משחת שיניים אלמקס קלינינג, אחרי הניקוי אצל השיננית, אולי יחזור לאט יותר. זו משחה שמתר להשתמש בה רק פעם-פעמיים בשבוע , חובה להקפיד על זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטריה בשיניים - תגובה

ד''ר פאדי חורי
    08/08/2012

שלום עדי
    זו לא פטריה אלא חיידקים כרומטוגניים (יוצרי צבע), שדרך ניקוי שיניים ניתן להיפטר מהם. אם את מציינת שהשן החליפה צבע ממליץ להיבדק אצל רופא שיניים כי כנראה שזו שן שעברה טיפול שורש או שעברה טראומה בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מור
    30/07/2012

רציתי לדעת מה החומרים הנפוצים והמצליחים ביותר שמשתמשים היום לשתלים ? חסרות לי שיניים טוחנות משתי הצדדים למעלה אני מעונינת לטפל ולעשות גשר אך איני מתגוררת בארץ ואני לא מכירה פה רופא טוב לכן רציתי לברר לגבי החומרים שאבין קצת בנושא ואדע מה לשאול תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר פאדי חורי
    31/07/2012

שלום לך מור
    99% מהשתלים עשויים מחומר שנקרא טיטניום. ישנם שתלים חדשים שעשויים מזירקוניה אבל עדיין אין מחקרים ארוכי טווח להצלחתם.
    מה שחשוב זה לא ממה עשוי השתל אלא איז חברת שתלים .ישנם חברות שקיימות בשוק כבר הרבה שנים- 20-30- שהמחקרים הוכיחו שיש להם אחוזי הצלחה גבוהים. בארץ נמצאים 2-3 חברות כהאלה וישנם גם חברות שתלים מחו"ל שהינם מדורגות גבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה