מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחת שינייםסיגל28/08/2012
מהי המשחה הטובה המומלצת ביותר והאפקטיבית גם לדלקת בחניכיים וגם לעששת על ידי רופאי השיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/08/2012שלום סיגל,
לכל אחד יש להתאים את המשחה המתאימה לו. התייעצי עם הרופא או השיננית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך המלצה לרופא שיניים בחיפהאלכס28/08/2012
שלום,
מזה כשבוע אני הולך עם כאבי שיניים קלים ואני רוצה לטפל בזה בהקדם ולא להזניח
ואני מאוד אשמח לשמוע המלצה על רופאי שיניים בחיפה
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך המלצה לרופא שיניים בחיפה - תגובה
ד''ר פאדי חורי29/08/2012שלום לך אלכס
לא נהוג בפורומים להמליץ על רופאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא שיניים מומלץ
אלכס29/08/2012שלום,
אז אני אשאל את השאלה קצת בצורה שונה
אני גר בעיר גדולה עם הרבה מרפאות שיניים
איך אני עכשיו אמור לבחור רופא/מרפאת שיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"רשון28/08/2012
שלום שמי שון,
אני בן 16 ויש לי הסטוריה יחסית גדולה של בעיות שיניים.
כיום אני כביכול אחרי כל הטיפולים ושומר על שיניי כמה שיכול ועל פי מה שידוע לי אני בסדר עקב בדיקה שנבדקתי לאחרונה.
אבל משהו שעדיין מציק לי מאוד ואני לא יודע מה זה או אם לבדוק את זה הוא זה:
כשאני אוכל משהו מתוק כמו שוקולד, מסטיק עם סוכר סוכריות גומי או דברים כאלו.. השיניים הטוחנות שורפות לכמה שניות ואז זה מפסיק.
לפני פחות או יותר שנה זה היה שורף לי לממש 10 שניות בערך ואז רק מפסיק.. והיום ממש בקטנה אבל זה עדיין לא כיף..
תוכלו לעזור לי? להגיד לי אם יש אבחנה כלשהי למה הבעיה? ואם כן איך מטפלים בה?
תודה רבה ואשמח לתשובה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי ד"ר - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2012ראשית מחייב בדיקה, יכול להיות שיש שורש חשוף וזה הגורם לרגישות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםדנה28/08/2012
שלום, ברצוני לדעת מדוע יש צורך לצחצח שיניים בבוקר מלבד ריח רע מהפה? האם לא מספיק לצחצח שיניים רק בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2012רצוי לצחצח לפחות פעמיים ביום.
בלילה מצטברים בפה חיידקים וחומציות וחשוב לצחצח , רצוי כמובן לצחצח לאחר ארוחת הבוקר או בשנית לאחר ארוחת הבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשן 16-17תיתי27/08/2012
שלום דוקטור פאדי.
לפני כ-3 שבועות התחילו לי כאבים בשן 16 מדובר בשן שעברה חידוש טיפול שורש יש בה כתר מחובר לשן 17 שבה גם יש כתר(מדובר ב-2 מחוברים)הכאבים החלו יום אחרי שביצעתי מין אוראלי .לדעתי יש קשר בין הדברים.מכיוון שזה קרה לי בעבר באותה שן
עם אותו פרטנר גם 24 שעות אחרי רק שאז הייתי באמצע טיפול שורש והשן לא הייתה סגורה .הפעם זה שוב קרה.בעבר לקח לי שנה עד שהשן נרגעה-אבל אז הרופא החליף לי כל חודש תרופה כי הייתי באמצע החידוש טיפול שורש.אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל לדעתי יש קשר בין המין אוראלי לכאבים שיש כרגע.אנא עזור לי בפתרון התעלומה הזאת.כרגע השן כאמור עם כתר קבוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשן 16-17 - תגובה
ד''ר פאדי חורי28/08/2012שלום לך דורית
הקשר היחיד שיכול להיות הינו לחץ על השן בזמן האקט.
צריך לטפל בשן עצמה-אולי חידוש טיפול שורש ע"י מומחה טיפולי שורש-ואז הבעיה תיעלם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשורש השןשירי27/08/2012
שלום
יש לי 3 כתרים צמודים אחד לשני שנעשו לפני 7 שנים, שיניים טוחנות למעלה מצד שמאל, שן בינה נעקרה.
לפני שנתיים וחצי התחילה מוגלה מעל הכתר האמצעי, רופאת השיניים שלי אמרה לי שיש צורך לחדש את הטיפול שורש כי יש דלקת.
הייתי אצל עוד רופאי שיניים שונים מאז וכולם המליצו לא לגעת כל עוד לא כואב ומציק, הרופא האחרון היה לפני חודשיים והוא מחר שאני אזדקק לטיפול שורש ושוב לא לגעת כל עוד לא מציק.
השאלה היא האם יכול להיגרם נזק חמור בשן או לשאר הפה או בכלל בעיות אחרות מעבר לפה?
האם כדאי להפסיק לחכות שיהיו כאבים ולהתחיל לטפל? והאם בכלל תמיד יהיו כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשורש השן - תגובה
ד''ר פאדי חורי28/08/2012שלום לך שירי
אם אין סימפטומים(כאבים ונפיחות...) ואין עששת מתחת לכתרים אז ההמלצה הינה מעקב אחרי הדלקת פעם ב 1/2 שנה. אם רואים במעקב שישנה החמרה אז לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת שןחסוי26/08/2012
היום בארוחת ערב נגסתי בטעות במזלג כשהכנסתי לפה מזלג עם חתיכת אוכל עליו. נגסתי עם הניב, וכשהסתכלתי במראה ראיתי שנשברה חתיכה ממש קטנה ונוצר מעין שקע בשן. חשוב לציין שזה לא כואב ולא מציק בפה. אז השאלה שלי היא האם זה בכלל אפשרי לשבור שן מנגיסה לא חזקה במיוחד במזלג? והאם השבר הזה יעבור מעצמו או שזה ישאר ככה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת שן - תגובה
ד''ר פאדי חורי27/08/2012שלום
זה אכן אפשרי לשבור שן ממזלג.
אם השבר קטן ולא נראה לעיין בחיוך אז להתעלם או לבצע ליטוש אצל רופא השיניים.
אם השבר מפריע מבחינה אסתטית אז ניתן לבצע השלמה לשן והכל יהי מושלם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימותלא חשוב26/08/2012
שעושים סתימות חשוב שהרופא יהיה מומחה לשיקום הפה או משהו?מה חשוב באופן כללי?
אני צריכה לעשות שתי סתימות קטנות בשניים הקדמיות.
מלבד זאת אני רוצה לעשות הלבנה, איפה רצוי לעשות אצל שיננית או אצל רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף
לא חשוב26/08/2012שעושים הלבנת שינים. על מה חשוב להקפיד?שיננית או רופא יותר טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימות - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום
כל רופא שיניים יכול לבצע סתימות ולא צריך מומחה שיקום בשביל זה.
הלבנת שיניים מבצע אך ורק רופא שיניים .שיננית מבצעת ניקוי שיניים ולא הלבנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקיון השינייםנתי26/08/2012
כמה פעמים מומלץ לצחצח שיניים ביום? הרבה פעמים יוצא לי לצחצח 3 פעמים ביום מכיוון שאני ישן שנת צהריים ואז כשאני קם אני מרגיש חוסר רעננות בפה.
והאם כדאי בכלל לצחצח לפני שנת הצהריים? כלומר האם יש הבדל במה שקורה בפה אם לא ציחצחתי שיניים במצב של שינה או במהלך היום במצב של ערות?
תודה ומקווה שהצלחתי להסביר את השאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקיון השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2012מצויין לצחצח 3 פעמים ביום, חשוב במיוחד לאחר הארוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר פרטאושרון26/08/2012
שלום רב,
רציתי לשאול מה היתרונות והחסרונות של כתר פרטאו מול כתר חרסינה ?
כמה זמן בממוצע מחזיק כתר פרטאו ?
תודה,
אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר פרטאו - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום לך אביגיל
כתר פרטאו הינו כתר זירקוניה מלאה שהיתרונות שלו הינם אסתטיקה וחוזק מירבי. אסתטיקה בגלל שאין מתכת והינו נחשב לכתר הכי חזק שקיים היום בשוק הדנטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כתר פרטאו
שרון26/08/2012באם הנושא הכספי אינו מהווה שיקול, היית ממליץ על כתר פרטאו לשן תוחנת ?
אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כתר פרטאו - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012כן.כתר emax מלא יכול גם להתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון ...
שרון26/08/2012האם עדיף לשן טוחנת לעשות כתר פרטאו או כתר emax מלא ?
אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון ... - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שניהם טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורששרון26/08/2012
שלום רב,
עשיתי טיפול שורש בשתי פגישות.
אחרי כמה זמן מהפגישה השניה מומלץ לעשות את המבנה ?
תודה,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום לך אביגייל
תגובה לשאלתך:כמה שיותר מהר כדי למנוע חדירה של חיידקים לתעלת השורש.כשבוע לאחר הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםיפית25/08/2012
שלום דוקטור. בשן 11 ובשן 12 עשו לי מבנה יצוק. לפני חודש וחצי עשו עליהם כתרים קבועים מחוברים מזירקוניה. הכתרים עבים ולא במידה נכונה. זה התנגש בשיניים שלי אז הרופא שייף את השיניים שמתחת הכתרים בלסת התחתונה. יש רגישות באחת השיניים שהוא שייף וזה לא חלק. עדיין הכתרים לא במידה הנכונה. האם ניתן להחליף את הכתרים מבלי שהשיניים יישברו? והאם ניתן לעשות מילוי בשיניים שהוא שייף?( השיניים לא עברו טיפול שורש) תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום לך יפית
השיניים התחתונות ששוייפו: לא נורא הרגישות תעבור וזה לפעמים מקובל לשייף קצת כדי להתאים סגר. ניתן לבצע ליטוש לשיניים האלה.
בנוגע לכתרי הזירקוניה שלא במידות המתאימות:להחליף מיד.
טיפול אסתטי מתחיל בתכנון טוב דרך פרוצדורה שנקראת גילוף אבחנתי שהטכנאי שיניים מכין עוד לפני הרופא התחיל לטפל על מנת לחזות את התוצאה הסופית מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11גלית25/08/2012
הבן שלי עוד מעט בן11 לפני 3 שנים עקרו לו 2 שיניים טוחנות עד היום לא צמחו חדשות ואין סימנים שעומדות לצמוח ,שאר השיניים בלסת התחתןנה כבר צמחו חדשות במקום החלביות,וגם בלסת העליומה חלק צמחו. האם יכול להיום שהשיניים כלואות האם צריך עירוב כרוגי?הבנתי ששיניים שנעקרו החדשות באותו מקום מתעכבות לצאת אך כמה זמן זה הגיוני?אולי יש לך עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום לך גלית
לבצע צילום פנורמי ולבדוק האם ישנם שיניים קבועות שצומחות.לא להיכנס לפניקה כי לפעמים השיניים בוקחות באיחור מסויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו הגעתי למבוי סתוםארטיום24/08/2012
שלום
נתחיל בזה שיש לי 3 כתרים קדמיים
אותם עשיתי בחברת ביטוח כשה נפלתי במסגרת לימודית ועשיתי אותם בחינם
לפני כשנה
הבעיות התחילו כאשר כל פעם שהיתי שותה תה או מים חמים המתכות מתחת לכתרים היו מתעבות וזה היה כואב ..
לא היתי מתייחס עד שהתחלתי להרגיש סימפטומים של קשיי התמצאות
שיווי משקל לא טוב קושי בדיבור והכל התחיל להדרדר
ניסיתי למצוא סיבות לא הבנתי ממה זה
היו התקפי דיכאון פתאומיים וקשיי נשימה
עשינו את כל הבדיקות והכל בסדר
ואז פתאום העברתי יד מאחורי השן ונוצר שמה רווח גדול עד שיכולתי להכניס את כל הציפורן
בין הכתר לחוך זה בשניי הקדמיים!
והבנתי שכל פעם שהיתי שותה משהו חם המתכת הייתה נמסה ישר לתוך הגוף ומכך נוצר הרווח הגדול הזה!
אני לא יודע מה לעשות כי זה תמיד מחמיר ההורים לא מתייחסים כי כל הבדיקות בסדר
וכמו שהבנתי כנראה לא עשו לי את הכתר באמת ממתכת אצילה אלה מחומר יותר זול אמלגם! מתכת אצילה לא אמורה להיות מושפעת מהסביבה בפה!
ברור הריי יותר זול לחברת ביטוח הידוע לשמצה לשים כתר חרסינה מאוחה לאמלגם!
מה שגיליתי היתה בשוק! שהחומר יכול לעבור מטילציה למטיל מרקורי ולפגוע ישר במוח,מיהרתי לחפש את הסימפטומים של הרעלת כספית או פגיעה של מתיל מרקורי במוח ונדהמתי לצערי לגלות שאלו הסימפטומים שיש לי! במיוחד החוסר התמצאות בסביבה שתוקף אותי ! עכשיו אני לא יודע מה לעשות המצב המנטלי שלי ממש מתדרדר ואני מתקשה לכתוב מה שכתבתי!אי אפשר לתאר את הסבל שאני עובר! צריך פיתרון דחוף!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעזרו הגעתי למבוי סתום - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום לך
רק ליידע אותך:אין כתרים חרסינה שמאוחים מתכת אמלגם. אמלגם הינו רק לסתימות.
הרווח בתוך הכתרים הינו או בגלל שהכתרים לא בוצעו בצורה הכי טובה ולא יושבים טוב על השיניים שמתחת או שהתפתחה עששת בתוך הכתרים.
השאלה אם עברת בדיקת אלרגיה של אותה מתכת שהשתמשו בכתרים ומה התוצאות.
אלרגיה למתכת קיימת כאשר במגע עם מתכת מסוימת הגוף מפתחת תגובה אלרגית. התגובה יכולה להיות מיידית או מאוחרת ויכולות להיות לה ביטויים שונים. החל מפריחה על העור, סחרחורת, חולשה וכלה בקשיי נשימה ואיבוד הכרה. ישנן בדיקות המיועדות לאתר אלרגיות למתכות והן עוזרות לנו להמנע ממגע עם המתכות אליהן אנו אלרגים. אלרגיה נוצרת גם בחשיפה מינימלית למתכת ואין לה קשר לרעילות המתכת. יתכן שנהיה במגע עם מתכת מאוד רעילה אך אין לנו אלרגיה אליה ולכן לא נחווה תופעות אלרגיות אלא נזקים של רעילות כמו שהסברתי למעלה.
ניתן להחליף את הכתרים האלה בכתרים ללא מתכת שזה מה שמקובל היום בשיניים הקדמיות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזיתרומיציןיוני24/08/2012
שלום,
האם אנטיביוטיקת אזיתרומיצין תעזור לנפיחות ודלקת בחניכיים (הדלקת מגיעה משן שעברה טיפול שורש לפני כשנתיים)..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזיתרומיצין - תגובה
ד''ר פאדי חורי26/08/2012שלום יוני
אני חושב שהתכוונת ל"אריטרומיצין" ולא " אזיטרומיצין".
אם כן אז התשובה הינה כן והיא ניתנת לאנשים אלרגיים לפניצילין(מוקסיפן).
ממליץ לך גם לבדוק מה הגורם לדלקת ולא סתם לקבל אנטיביוטיקה שתעביר לך את הדלקת לתקופה קצרה ולאחר מכן הדלקת תחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)