מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בטיפול שורשתמרה29/07/2012
שלום,
הייתי אצל רופא שיניים ומסתבר שיש לי דלקת די רצינית מתחת לטיפול שורש ישן (לא מוצלח כנראה) הרופא נתן אנטיביוטיקה וממליץ על חידוש טיפול שורש, אבל אמר שהסיכויים שהדלקת תעבור הם בינוניים ואם באמת היא לא תעבור אחרי החידוש, נצטרך לעקור. הרופא ממליץ לנסות להציל את השן. מישהו יכול להמליץ, האם כדאי ללכת על הטיפול שורש או פשוט לעקור? זה גם הוצאה כספית לא קטנה....אחד מהרופאים יכול לומר אם באמת יש סיכויים טובים שהדלקת תעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בטיפול שורש - תגובה
ד''ר פאדי חורי31/07/2012שלום לך תמרה
אכן עדיף לנסות להציל את השן מאשר לעקור למרות ההוצאה הכספית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורש עם כתר או בלי??ספיר29/07/2012
שלום רב
הובחן אצלי שורש בשן ורופא אחד אמר לי שאני צריכה לעשות כתר ומבנה.
לאחר שהלכתי לחוות דעת אצל רופא אחר הוא אמר לי שיש לי שיניים מעולות
וחבל להרוס את השן ולעשות כתר, אלא לעשות טיפול שורש עם סתימה כי החומות של השיניים שלי מעולות.
ברור שאני מעדיפה לא לעשות כתר ולהרוס את השן אם יש לי אפשרות לגמור את זה בלי .....
מה דעתם על כך וההשלכות מזה.....?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש עם כתר או בלי?? - תגובה
ד''ר פאדי חורי31/07/2012שלום לך ספיר
אם נשארו לאחר הטיפול שורש מספיק קירות(חומות) אז ההחלטה השניה שלא לבצע כתר הינה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני???????ספיר29/07/2012
שלום רב.
בצילום שביצעתי הובחן אצל 2 רופאים שונים שאני צריך שורש בשן מספר 25!!!
כאשר התחלתי טיפול אצל רופא שלישי אחר בשן מספר 25של טיפול השורש הוא אמר שהעששת עברה לשן הסמוכה לה ושאני יצטרך גם שם סתימה,ואף שהוא יראה לי זאת בטיפול הבא.
האם הגיוני שבצילום לא ראו ???? ולאחר עבודה שלו כן רואים משהו שהצילום לא ראה?
תודה עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיוני??????? - תגובה
ד''ר פאדי חורי31/07/2012שלום לך
הצילום הינו כלי עזר ותלוי בזווית הצילום. לא הכל רואים בצילום.
זה אכן הגיוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת שן קידמית וצלילהרותי27/07/2012
שלום לכולם,
אני צריכה לעבור השלמת שן קידמית (מספר 11) כתוצאה משבר דרגה 2 בשן.
ככל הנראה ההשלמה תבוצע עם ציפוי חרסינה.
לאחר כשבועיים - שלושה אני רשומה לקורס צלילה שיערך שבוע.
האם הציפוי עמיד ? ואני אוכל לבצע את הקורס? האם יש פתרונות טובים יותר?
אשמח להנחיות ועצות,
תודה,
רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שן קידמית וצלילה - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012הציפוי עמיד ומתאים לשבר שן, אך יש לזכור שכל שחזור חלש יותר מהשן המקורית , ודאי במקרים של לחץ על הקדמיות.
אחזקת המשאף בפה צריכה להעשות בזהירות במהלך הקורס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים ומוקסיפן פורטהאיריס26/07/2012
שלום,
לאחר כאבי חניכיים שאובחנו כדלקת בחניכיים נתן לי רופא השיניים מוקסיפן פורטה 500.
תוך כמה זמן אמורה האנטיביוטיקה להשפיע ולהקל?
נכון לעכשיו עבר יום וחצי מבלי שחל שיפור כלשהו. במקביל כדי להקהות את הכאבים משתמשת במשככי כאבים (אופטלגין ואדוויל ולסירוגין).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים ומוקסיפן פורטה - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012אנטיביוטיקה משפיעה אחרי יום וחצי-יומיים. כך שאת אמורה להרגיש הקלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שן ללא ממצאיםענת25/07/2012
שלום,
זה מספר חודשים אני חשה כאב חד בשן מסויימת בזמן לעיסת מזון. לאחרונה הכאב מופיע, אם כי בעוצמה פחותה, גם בזמן שאינני אוכלת. הייתי בביקורת אצל רופא שיניים. הוא לא ראה כל בעיה, אפילו לא בצילום שעשה. כיצד יתכן הדבר ומה בכל זאת ניתן לעשות כדי לאתר את מקור הבעיה ?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שן ללא ממצאים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012ישנן אבחנות פשוטות ויש אבחנות בעיתיות יותר.
מקרים של סדק למשל, קשה לאבחן, לא רואים סדק בצילום ובד"כ גם לא בדיקה קלינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים חותכותדור24/07/2012
יש לי שאלה לגבי השיניים החותכות למטה
אצלי הן לא מסודרות באופן מסודר שיצא מעין חצי עיגול שווה
הן לא עדי כדי כך עקומות, ואין לי שיניים כלואות
השאלה שלי אם זה נורמלי?
והאם יכול להיות שהם התעקמו עם השנים? (בן 20)
האמת שאף פעם לא שמתי לב לזה ופתאום הבחנתי בזה וזה מטריד אותי... פשוט לא זוכר איך הן היו
והאם יש דרך ליישר אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים חותכות - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012ניתן ליישר אותן, פנה לאורטודנט.
בהחלט יכול להיות שהשינוי קרה לאחרונה עם בקיעת שיני הבינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרי זירקוניה בשינים טוחנותשרון23/07/2012
שלום
החלפתי 2 כתרים שהיו עם מתכת בשיניים בהטוחנות העליוניות בכתרי זירקוניה.
שנה אחרי ואני מרגישה שהכתרים כמו מתנדנדיןם וכשאני לועסת אני מרגישה כאילו יש לי אוכל דחוס שם למרות שאין לי
לא מרגישה נוח ללעוס שם.
מה זה יכול להיות?
האם נסיגת חניכיים ה גיונית ברמה שהכתרים לא טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרי זירקוניה בשינים טוחנות - תגובה
ד''ר פאדי חורי24/07/2012שלום שרון
צריך לבדוק מה מתנדנד: הכתרים או השיניים.
אין סיבה לא להרגיש טוב לאחר ביצוע כתרים ולא משנה מאיזה סוג.
לחזור לאותו רופא ולספר על הבעיה ואם אין לא פתרון אז לפנות לחוות דעת נוספת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמיכל23/07/2012
שלום,
לפני שנתיים וחצי עברתי עקירה כירוגית של שן בינה כלואה בלסת התחתונה.
התפתחה אצלי מכתשית יבשה ולקח הרבה זמן עד שהכאבים עברו והמקום החלים.
כיום המקום כבר החלים לפי הצילומים וחוות דעת של רופאי שיניים.
בנוסף, הכאבים בלסת התחתונה לא עברו מאז העקירה הכירוגית ו 2 רופאי שיניים
איבחנו שיש שן שהיא בלסת התחתונה אחת לפני האחרונה שזקוקה לטיפול שורש.
אמרו לי גם שיכול להיות שבכלל היא זקוקה לטיפול שורש כבר תקופה ארוכה
ושזה מה שגרם לכאבים שבגללם חשבו שדחוף לעקור את שן הבינה הכלואה.
בכל אופן, עברתי את טיפול השורש לפני שלושה חודשים, ואין שום שינוי בכאבים.
רופאת השיניים אמרה לי כל פעם לחזור כעבור חודש, וחוזר חלילה..
אתמול הייתי אצלה והיא מאוד מתבלטת.. היא אומרת שמצד אחד היא לא רוצה לעקור את השן שעברה טיפול שורש ולמהר כי היא לא בטוחה שזאת הסיבה לכאבים.
היא דפקה לי על השן שעברה טיפול שורש ועל שתי השיניים לידה(15, 16, 17)
והיא אמרה שהרגישות והכאב די זהה בשיניים, ואולי יש קצת הבדל בשן שעברה טיפול שורש, אבל לא הבדל גדול.
היא אמרה גם שאולי נגרם לי נזק עיצבי בלסת התחתונה שמשפיע על כל השיניים וגורם לכאב בתוצאה מהעיקרה הכירוגית של שן הבינה הכלואה לפני שנתיים וחצי.
רציתי בבקשה לברר: האם הסבירות לנזק עיצבי היא גבוהה או שזה משהו שהוא נדיר?
ואם כן, מה ניתן לעשות?
ושאלה נוספת: כשאני נוקשת ב- 3 השיניים שהרופאה בדקה, אני מרגישה
בשן שעברה טיפול שורש מעט יותר רגישות וכאב, אבל באמת מעט יותר ברגע הנקישה,
אבל כעבור כחמש שניות עד עשר שניות מרגע הנקישה אני מרגישה כאב בחצי הפה בלסת התחתונה, מה שלא קורה עם 2 השיניים האחרות.
האם זה כן יכול להעיד שצריך לעקור את השן ופשוט אצל רופאת השיניים התגובה שלי היתה נמהרת מידי ונתתי תשובה מהירה רק על השניה של הנקישה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר פאדי חורי23/07/2012שלום לך מיכל
צריך לבדוק צילומים לפני שעונים לך על השאלות. ממליץ לך להיבדק אצל מומחה טיפולי שורש או במרפאת כאב פנים ולסתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 כתם על השןדניאל23/07/2012
שלום,
בשן הקידמית של הבן שלי ישנו כתם-המזכיר נקודת חן קטנה שאינה יודת בצחצוח.
אפשר לשמוע פרטים על כך.
לגשת לרופא שיניים? משהו שיש לטפל בו? מקור לחשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3 כתם על השן - תגובה
ד''ר פאדי חורי23/07/2012שלום לך דניאל
כתם כזה לא מדאיג.יכול להיות שהבן נפל על השן לפני תקופה והשן התחילה להחליף צבע בגלל הטראומה. כל עוד זה שן חלבית הכתם לא מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה השן לא נרדמת לאחר 3 זריקות??!!!לימור22/07/2012
לצורך טיפול בחידוש סתימה בשן בינה, ניתנו לי היום מספר זריקות שלא הועילו. הרגשתי שההרדמה הגיעה עד לאזור העין והלחיים אך ברגע שהרופא התחיל לעבוד על השן - כאב לי. למה זה קורה?
בסופו של דבר לא טופלתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה השן לא נרדמת לאחר 3 זריקות??!!! - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012יש מקרים בהם לא מצליחים להרדים שן, בעיקר אם יש דלקת באזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בחניכיים וחידוש כתריםשירן22/07/2012
שלום,
לפני כ 3 שנים עשיתי כתרים קדמיים בגלל נמק שהיה לי בחניכיים- כאבים
עשיתי 3 כתרים
יש לי כאבים שוב באותו מקום ועפי הרופא שיניים שלי יש ציסטה בחנייכים-זיהום
ויש להחליף את הכתרים לעשות חידוש טיפול שורש וחידוש כתרים
האם זה נכון? אין פתרון אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בחניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012תלוי במקרה. אם טיפול השורש לא מגיע לקצה השן, או שיש עימו בעיה, לעיתים ניתן לפרק הכל ולהתחיל מחדש.
לעיתים מחליטים להשאיר את הטיפול כמות שהוא ולבצע ניתוח קטן מעל השן להוצאת ה"ציסטה".
כל מקרה לגופו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרור שאלות.מאיר22/07/2012
שן 46 עברה טיפול שורש . כרגע לפני מבנה. אבל כואבת לא תמיד אבל מידיי פעם. מה יכול להיות לא בסדר בטיפול?4 תעלות.
השן באותה שורה של 46 האחרונה אחרונה כואבת רק רק כשאני לועס עליה אוכל.האם גם טיפול שורש?
אנא איבחונך הכללי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרור שאלות. - תגובה
ד``ר גלית כהן28/07/2012בהחלט תתכן רגישות לאחר טיפול שורש. לעיתים צריך אנטיביוטיקה, בכל מקרה, לא משקמים עד שלא נרגע.
היתר, מצריך בדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקתמיכל22/07/2012
כבר שבוע וחצי לאחר עקירה כירורגית של שן בינה כלואה בלסת התחתונה יש לי בצקת שלוחצת על השינים וגורמת לכאבים אייך מטפלים בבצקת? זה אמור לעבור לבד? מתי?.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה עבר לך??
רון08/11/2012אני באותו מצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן08/11/2012זאת תופעה שכיחה. אם יש זיהום צריך לקחת אנטיביוטיקה ואם לקחת ולא עוזר אז יש לגשת לרופא השיניים שלך לטיפול מקומי בפצע. במקרים קשים ניתן לקחת סטרואידים ליום עד שלשה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםלירז-אל21/07/2012
אם יש לי סתימות בשיניים , זה עדיין אפשרי הטיפול בהלבנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי ?
לירז-אל22/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים - תגובה
ד''ר פאדי חורי22/07/2012כן אפשרי לעבור הלבנת שיניים כשאר יש סתימות. לאחר ההלבנה יש צורך בהחלפת הסתימות (ההשלמות) לחדשות עם גוון שמתאים לצבע החדש שהתקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)