מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעייה בסגרעופר15/08/2012
שמו לי כתר בשן קדם טוחנת. כששאל אותי הרופא האם מפריע לי כשאני סוגר את הפה, אמרתי לו שזה מפריע מבפר פעמים וכל פעם הוא השחיז עוד חלק מהכתר עד שלא היה מגע בכלל.
כרגע שאני סוגר את הפה, אני מרגיש שמבנה הסגירה השתנה בין צד אחד לשני כיוון שאין שום תמיכה מצד הכתר ומתחילים לי כאבים בצד הלסת הזו.
האם לחכות עוד עם העניין והדבר יסתדר לבד (השחזת הכתר נעשתה אתמול) או לפנות לרופא (שבסה"כ השחיז, אולי יותר מידי, כי אמרתי לו שמפריע לי לאחר שבדק עם מעיין נייר שכזה) שישחיז שיניים נוספות על מנת שהסגר יהיה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעייה בסגר - תגובה
ד``ר גלית כהן18/08/2012ודאי לא להשחיז שיניים נוספות. המתן עוד קצת ואם עדיין תרגיש הפרעה תחזור לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה של 4 שינייםישראל15/08/2012
שלום
השיניים שלי ישרות אבל בולטות החוצה, והאורטודנטית שלי אמרה שכדי להכניס אותם פנימה נצטרך לעקור 4 שיניים (את השיניים שמאחורי הניבים, אחת בכל אחד מהרבעים של הפה).
אני מעוניין לדעת כמה זמן לוקח לרווח שנוצר במהלך העקירה להסגר. חצי שנה? שנה וחצי? לטענתה רוחב השיניים שייעקרו הינו 7 מ"מ לערך.
האם יש הערכה ואפילו כללית מאוד של פרק הזמן שבו אהיה עם רווח. אני מעלה את השאלה הזו מסיבות אסטתיות בלבד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן18/08/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה בשתלאהרלה15/08/2012
הרכיבו לי כתר ומבנה כגוף אחד על גבי שתל חדש. את הסתימה של החור של הבורג בכתר עשו עם חומר בצבע חום בעוד הכתר הוא לבן ונראה כמו שן עם סתימה וגיליתי את זה רק בבית.
האם הפרקטיקה המקובלת אינה, שהסתימה הזאת צריכה להיות בצבע הכתר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה בשתל - תגובה
ד``ר גלית כהן18/08/2012לא ניתן לסגור בדיוק בצבע הכתר, כי הכתר הוא מחרסינה עם שכבה האוטמת את צבע המתכת, והסתימה העשוייה מחומר בצבע הכתר, יש לה שקיפות. הצבע החום שרואים זו בעצם השתקפות המתכת דרך הסתימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של שיניים דבוקות אחרי עקירת שעידן14/08/2012
לפני מספר ימים עברתי עקירת שן בינה תחתונה.
מאז אני מרגיש בצד של העקירה כי השיניים הן העליונות והן התחתונות נדבקות כשאני סוגר את הפה.
האם זה נורמלי? עובר לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה של שיניים דבוקות אחרי עקירת ש - תגובה
ד``ר גלית כהן14/08/2012צחצח טוב את השיניים וזה יעבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיה שן בינה?אורית13/08/2012
יש לי דלקת באיזור של שן הבינה הטוחנת בלסת התחתונה בצד שמאל.
מאז שהחלה הדלקת (כ3 ימים בערך) יש לי טשטוש בראיה בעין בצד של הדלקת.
כמו כן צומחות לי שיני בינה בלסת העליונה גם.
האם התופעה הזאת של הטשטוש ראיה עלולה להיות קשורה לשיני הבינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה שן בינה? - תגובה
ד``ר גלית כהן14/08/2012אין קשר בין הדברים, פנה לרופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים והריוןלנה12/08/2012
שלום
אני בהריון שבוע 24 סובלת מכאבי שיניים חמורים האם יש מניעה לעשות צילומים וטיפולי שיניים עם הרדמה מקומית?
התקשרתי לרופא שיניים והוא ביקש ממני אישור מרופא נשים לעשות צילום, האם זה הליך רגיל?
תודה, לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים והריון - תגובה
ד``ר גלית כהן14/08/2012כאב גורם יותר נזק לעובר מצילום (ודאי אם הצילום דיגיטאלי ואז כמות הקרינה קטנה בהרבה)
אין בעיה לטפל בהריון בצורה מבוקרת והסמסטר השני הוא הזמן המועדף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לנסות חוות דעת נוספת -עקירישראל .ס.12/08/2012
לרופאים שבאתר שלום. לראשונה בחיי אני צריך לעבור עקירת שן . (לא בינה) אני בן 33 . וזה לאחר שהרופאה (של הכללית) בדקה את השן עם מראה קטנה וצילום במרפאה. ואמרה שצריך לעקור אותה.
למרות שהיא שלמה ולא שבורה (מדובר בשן האחת לפני אחרונה למעלה משמאל) אבל היא אמרה שמבפנים היא חולה. ואני גם מרגיש שיש לי כאבים ממנה רוב שעות היום.
האם כדאי לנסות לבקש חוות דעת נוספת?. גם שבוע שעבר התפתחו לי באיזור דלקת כלשהי בחנכיים. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לנסות חוות דעת נוספת -עקיר - תגובה
ד''ר פאדי חורי12/08/2012לא למהר ולעקור את השן.לגשת לחוות דעת שניה ושלישית אפילו.
בנצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ישראל .ס.12/08/2012מה אני צריך לעשות ?אני פשוט צריך לבקש מהרפאה לתת לי לדבר עם עוד רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. - תגובה
ד''ר פאדי חורי12/08/2012ממש לא..לפנות למרפאה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות
ישראל .ס.13/08/2012דוקטור פאדי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 9 חודשיםחלי11/08/2012
שלום רב,
בני בן 9 חודשים ועדיין ללא שיניים.
היום הוא נפל ופצע את החך העליונה בדיוק איפה שצריכה לצאת השן הקדמית השמאלית.
האם זה יפגע ביציאת השן?
האם זה יפגע בשן עצמה?
האם יפגע בצמיחת השיניים בעתיד?
רצוי לציין כי מייד שטפתי ועצרתי את הדימום ושמתי קרח במקום עצמו כדי למזער נזקים (אני מקווה).
קצת נלחצתי מזה..
אשמח לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 9 חודשים - תגובה
ד``ר גלית כהן11/08/2012יכולה להיות פגיעה בשן אם היא קרובה לקצה החניכיים ונפגעה מהמכה. לא ניתן לדעת בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילוניתאלי גרטל10/08/2012
שלום,
לאחרונה התוודעתי למכשיר חדש הנקרא "סילונית" שאמור לשפר את פעולת הצחצוח (שכידוע אינה מגיעה לכל מקום).
מה דעתך עליו?
האם הוא רצוי לרכישה ולשימוש יומיומי?
תודה,
אלי רגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילונית - תגובה
ד``ר גלית כהן11/08/2012ככלל המכשיר טוב ומסייע לשמירה על הגיינת הפה.
אבל כל מקרה לגופו. רופא השיניים שלך ידע להמליץ אם המכשיר מתאים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתאביה10/08/2012
אני אם לילדה בת 10,בעלת שיניים בשלבי צמיחה וללא עששת כלל. גוון שיניה מעט עכור ולא אחיד רופא השניים המליץ על שיננית (אין אבנית בחניכים), שאלתי היא האם זה בריא לעשות שיננית בגיל כה צעיר, האם זה לא תהליך אשר מדקק את השן? תודה על תגובתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן11/08/2012טיפול שיננית אינו פוגע בשיניים באף גיל. ואם רופא המליץ כנראה שיש צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן והשתלותדינה09/08/2012
שלום אני בת שישים
אם לא משתילים שן שבחור בפה שהייתה שם שן שנעקרה
האם זה מזיק לפה ולגוף? ?
האם זה גורם לתזוזת השיניים וקשיים באכילה בעתיד בשל כך ?
אשמח מאוד לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
דינה09/08/2012יש לי עוד שאלה מה זה טיטניום ? בהשתלת שיניים ?
כמה זמן זה מחזיק?
האם יש בו בעתיד חלודה וצריך להחליפו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר פאדי חורי09/08/2012שלום לך דינה
טיטניום הינו חומר שממנו עשויים כ 99% מהשתלים. החומר לא עובר קורוזיה (חלודה).
כמה זמן שתל מחזיק?זו שאלה שקשה לענות עליה בגלל שזה קשור להרבה גורמים: הניסיון של הרופא ,כמות עצם באיזור ההשתלה, מחלות סיסטמיות כמו סכרת לא מאוזנת,ההגיינה של הפה,מחלות חניכיים וכו'....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשןתיתי08/08/2012
יש לי שאלה מביכה.לפני כיומיים התחילו לי כאבים בשן שעברה לפני שנה חידוש טיפול שורש+מבנה +כתר.לפני כ-4 שנים עברתי באותו איזור ניתוח חניכיים ומאז מצב החניכיים תקין.הכאבים התחילו לי יום אחרי שעשיתי מין אוראלי פעם ראשונה מאז אותו טיפול שיניים לפני שנה.זה לא נראה לי צירוף מקרים מוזר נראה לי שיש קשר.האם יש קשר?האם כתוצאה מאיבר מין לא נקי או הפרשות של הגבר תיתכן חדירה של חיידקים דרך החניכיים?אודה לתשובה.אני עם כאב כבר מספר ימים שטיפות במי מלח לא עוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן11/08/2012אין קשר ישיר בין הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבשקד08/08/2012
שלום,
לפני שבוע פניתי לרפא עקב כאב בשן טוחנת, עשיתי צילומים והרופא ראה שאין לי חור או משהו כזה רק דלקת חניכיים, אבל יש לי כאב בשן כשאני אוכלת או שותה משהו קר.
האם זה יכול להיות מהדלקת או שמא כן יש לי חור|
..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
ד''ר פאדי חורי08/08/2012שלום שקד
זה אכן יכול בעקבות דלקת בחניכיים או חור בשן. ממליץ חוות דעת שניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםאבי08/08/2012
שלום, ראיתי שיש הרבה שיטות של השתלת שיניים ביום אחד[/a] ושמתי לב שהשיטה של הרופא הזה היא שיטה שלא ראיתי אצל אף אחד מהרופאים. זה נשמע טוב אבל אשמח לשמוע דעת מומחה לגבי ה ILTI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות שיניים - תגובה
ד''ר פאדי חורי08/08/2012שלום אבי
נראה לי שזה שם שהרופא המציא כי הוא מתאר שזה שילוב של כל התכניקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה לבנה בחניכייםאבי08/08/2012
שלום ד"ר אני בן 22,בריא בדר"כ.
אתמול יצאה לי בדיוק אחרי שסיימתי לאכול אחה"צ מעין "חצ'קון" מעל הלסת העליונה בצד ימין באזור החניכיים.
אותה בליטה מאוד הציקה בהתחלה וכשהגעתי הביתה ראיתי שזה הפך למעין נקודה לבנה.
אני מרבה לטפח את השיניים שלי ולבצע שיננית פעמיים בשנה,מצמצח וכן משתמש בקיסמים מיוחדים להצטברות ומניעת עששת וכן גם שוטף את הפה במי פה פעמיים ביום.
אין לי מושג איך זה הגיע,שאלתי היא האם ללכת לבדיקה ולבדוק או שמקרים כאלו קורים ונעלמים לאחר זמן.
אודה לתשובה והמשך יום מצויין !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה לבנה בחניכיים - תגובה
ד''ר פאדי חורי08/08/2012שלום לך אבי
רוב הסיכויים שזה דלקת מתחת לשן.ממליץ לך להבדק אצל רופא שיניים וביצוע צילום באותו איזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)