מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אביזר המטיז מים.שולי05/09/2012
שלום. אני מטופלת אצל רופא שיניים הנחשב לטוב אך האמכשיר איתו הוא קודח או משחיז מטיז מים לכל עבר. המים חודרים לאף ולבגדים. האם זה מקובל האין מכשיר אחר? הערתי לרופא על כל האיבזור שלו שזה מהסגנון הישן והיגיע הזמן להתחדש אך נראה לי שהוא נפגע מכך.בגלל זה אני שוקלת לעזוב אותו. האם באמת אין מכשירים יותר נעימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביזר המטיז מים. - תגובה
ד''ר פאדי חורי06/09/2012שלום לך שולה
המכשירים לא אמורים להתיז מים לכל עבר.את צודקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה כדאי לעשות ביטוח שיניים?דנה04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
איפה כדאי לעשות ביטוח שיניים? - תגובה
ד''ר פאדי חורי06/09/2012לא כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא?
דנה03/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה זמניתדנה04/09/2012
יש לי סתימה זמנית שנוחה לי ולא מפריעה האם אני יכולה לדחות את הטיפול שורש בה?..האם האמקום לא מזדהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה זמנית - תגובה
ד''ר פאדי חורי06/09/2012שלום לך דנה
לא כדאי להישאר עם סתימה זמנית לתקופה ארוכה כי עלול להיווצר עששת משנית מתחת לסתימה והטיפול עלול להיות יותר מורכב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשיניים כתוצאה מבולימיההדר03/09/2012
שלום,
אני בת 24, ובמשך 7-8 שנים הייתי בולימית. אני מרגישה את הפגיעה בשיניים.
אני מרגישה שהן לא חזקות כמו שהיו וכמובן שצבען כבר לא לבן כמו פעם.
רציתי לדעת, מהפן הרפואי והאסתטי, מה כדאי וצריך לעשות כדי לשקם את השיניים,
מבחינת צחצוח, חומר מסוים. האם הלבנה תגרום להריסה אף יותר של השיניים?
הכי חשוב לי כרגע זה לחזק אותן, אני מאד מפחדת שאראה תוצאות של הפגיעה בהן בעתיד הלא רחוק.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשיניים כתוצאה מבולימיה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי03/09/2012שלום הדר,
החומציות בחלל הפה כתוצאה מהקאות חוזרות ולמשך תקופה ארוכה הינה הרסנית לחומר השן ולמעשה גורמת לשחיקה כימית שלו. עלייך לגשת לבדיקה אצל רופא השיניים לבירור מצב השיניים כיום והצורך בהקניית הרגלי הגיינה מתאימים ואולי צורך גם בשיקום השיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא סתימה מתפוררת בהריוןחופית02/09/2012
שלום רב, אני בהריון, שבוע 15 + 3. אתמול במהלך ארוחת הצהריים, גיליתי שחלק קטן מסתימה התפוררה לי בפה. מדובר בסתימה מהסוג הכהה המוכסף שנמצאת בפי כבר 12 שנים לפחות. היות וזה לא כואב ולא ממש מפריע, המשכתי לאכול כרגיל. הבוקר כשאכלתי היתה לי תחושה של כמו "חול" בפה (ואני לא בטוחה אם המקור של זה בסתימה שממשיכה להתפורר או פשוט בחול מירקות שלא נשטפו היטב בחדר האוכל). שאלותי: א. במידה והסתימה ממשיכה להתפורר בלי שאני שמה לב בזמן האוכל, ואני בולעת את זה- האם זה מהווה איזשהי סכנה לעובר (אני מבינה שבסתימות האלו יש כספית)? או שמדובר פשוט בחלקיקים שלא מתעכלים ונפלטים ביציאות? ב. יש לי תור לרופאת השיניים ליום חמישי. בהתחשב בכך שאין כאבים- האם לדעתכם ניתן לחכות? או שעלי לגשת כבר מחר לרופא התורן? תודה רבה מראש, חופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא סתימה מתפוררת בהריון - תגובה
ד``ר עדי אריאלי03/09/2012שלום חופית,
סתימה מתפוררת אינה בריאה לגוף ולשן. כדאי לטפל בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר לשינייםהדואגת02/09/2012
שלום,
לבת שלי יש גשר כשנה. לפני מספר שבועות הותקן בפיה רסן ( קפיץ בתוך הפה )על מנת להוציא את הלסת התחתונה. האורתודנט הסביר לי שלא הראה שינוי בפנים. לפני מספר ימים שמתי לב שהשפה התחתונה יוצאת וזה לא ניראה טוב. אני דואגת ולא יודעת מה לעשות עם הקפיץ הזה ואם זה ישנה את פניה ואני צריכה לבקש מהאורתודנט להסיר אותו והאם אני לא מחבלת בטיפול?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי02/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס כסוף בכתרנטלי01/09/2012
שלום,
לאחר טיפול שורש שמו לי כתר המצופה בציפוי לבן. לאחר הדבקה זמנית של הכתר הבחנתי בפס כסוף ברוחב של כ- 2 מ"מ בקצה של הכתר - הקצה אשר צמוד לחניכיים - ובאורך של כ- 7 מ"מ, וזה נמצא בצד אשר מופנה אל תוך הפה (לא כלפי חוץ). ניתן לראות אותו בבירור כאשר פותחים פה רחב ומסתכלים פנימה. האם זה תקין, או שעלי לדרוש שיסדרו את הציפוי מחדש?
תודה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס כסוף בכתר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/09/2012שלום נטלי,
ניתן לעשות כתף מתכתית באזור הפנימי של הכתר כפי שתיארתי וזה תקין לחלוטין. פס מתכת זה צובר פחות פלאק, קל יותר לניקוי ומעניק תמיכה טובה יותר לחרסינה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע בנקודה מסויימת בפהיעל01/09/2012
שלום,
כשאני מעבירה חוט דנטלי בין השיניים, במקום מאוד מסויים (בין השן האחרונה לשן שלפני אחרונה בצד השמאלי התחתון של הלסת), החוט יוצא משם עם ריח רע מאוד!
אני חוששת שזה עושה לי ריח רע מהפה.
בשאר המקומות בפה זה לא קורה, רק בנקודה הזו וזה תמיד קורה שם כשאני מעבירה שם חוט.
הייתי אצל רופא שיניים ועשיתי צילום שורש בפה וגיליתי שאני צריכה לעשות מספר סתימות, אחת מהן באמת באיזור ולכן חשבתי שהריח הוא כנראה מעששת.
לאחר סיום הטיפולים, עדיין הבעיה לא נפתרה !
לכן בעיה של חור בשן שם נפסלה..
אז איך זה שדווקא שם יש ריח רע? מה ניתן לעשות?
בנוסף, באותו מקום או אולי שן ליד.. איפה שעשו לי סתימה, יש לי רגישות נוראית לקור ולמתוק. כאבים עזים ולכן אני כמעט ולא יכולה לאכול בצד הזה של הפה כשאני אוכלת מאכלים קרים.
חזרתי לרופא שעשה לי את הסתימה בקשר לכאבים האלו והוא אמר שאין מה לעשות בקשר לכך ושזו רגישות בגלל הסתימה. האם אני אצטרך לסבול מהרגישות הזו לנצח?? באמת אין מה לעשות??
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה..
יעל08/09/2012תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע בנקודה מסויימת בפה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי16/09/2012שלום יעל,
ריח רע נקודתי מקורו לרוב מבעיית חניכיים באזור.
לגבי הרגישות לאחר הסתימה, זו תופעה שכיחה ולרוב חולפת. אם הרגישות בלתי נסבלת אז יש לבדוק שוב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים לא נקיות גם לאחר צחצוחיעל01/09/2012
שלום,
אני מצחצחת שיניים בכל הטכניקות הקיימות, בצורה סיבובית, בצורה של מבשרת צבע.. בכל הצורות.
אני משתמשת לפעמים גם במברשת חשמלית.
בסיום הצחצוח משתמשת בחוט דנטלי ועוברת בין כל החריצים בין השיניים.
בסיום גם במי פה.
לאחר כל זה
אני מסתכלת במראה, ואני רואה שעדיין יש לכלוך בדפנות הפנימיות של השיניים!
אני מסתכלת עם פנס, ובחלק הפנימי של הפה, בתחתית השן יש פס לבן של לכלוך, שאותו ניתן להוריד רק עם קיסמים.
אני לא מבינה למה, אני מצחצחת ביסודיות המון זמן, גם כפי שהסביר לי הרופא, אני מתמקדת בנקודות האלו שמלוכלך שם ועדיין נשאר לכלוך, הוא לא יורד בצחצוח.
מה עוד ניתן לעשות??
איך זה שיש אנשים שבוקשי משקיעים בצחצוח ואין להם את הבעיה הזו, ואני משקיעה רבע שעה בטיפול הפה לפני השינה ובבוקר, ועדיין אחרי רבע השעה הזו אני מסתכלת במראה עם פנס ורואה לכלוך בדפנות השן.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים לא נקיות גם לאחר צחצוח - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/09/2012שלום לילך,
עלייך לעשות סילוק אבנית ופוליש במרפאת השיניים. כל עוד משטחי השן יהיו מחוספסים בגלל מצבורי האבנית תהיה הכתמה שלא תרד בציחצוח. החיספוס גם מעודד צבירת פלאק מהירה יותר ובניית אבנית נוספת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים במשחות שונותשי30/08/2012
היי,
רציתי לדעת האם ניתן לצחצח עם שני סוגי משחות שיניים - עם מרידול בבוקר ועם פרדונטקס בערב?
אני משתמש במשחות אלו ע"מ למנוע בעיות חניכיים (שהיו בעבר). במרידול אני משתמש בבוקר בגלל הטעם העדין ואילו בפרדונטקס רק בערב כי היא מלוחה ולא נעימה למגע.
אני לא משתמש רק במרידול כיוון שהיא גורמת להכתמת השיניים ולכן אני מנסה לצמצם את השימוש בה.
האם אין בעיה בשימוש בשתי משחות שונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שי31/08/2012אציין בנוסף כי אני משתמש מדיי ערב לאחר הצחצוח במרידול מי פה...
לכן, בנוסף אשמח לדעת אם אכן יש טעם להשתמש בשתי משחות שונות ע"מ לנסות למנוע ככל הניתן הכתמה של השיניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח שיניים במשחות שונות - תגובה
ד''ר פאדי חורי31/08/2012אין שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאדוה29/08/2012
יש לי שן תוחנת אחת לפניי האחרונה שכניראה צריכה טיפול שורש
הבעיה היא שאני מפחדת מרופא שיניים עקב פעם אחרונה שהתחלתי טיפול שורש והרגשתי את כל הטיפול למרות ההרדמה ולאחר מכן התנפח לי כל הפה עד שלקחתי אוגמנטין
השן לא כואבת רוב הזמן עד שפיתאום ברגע אחד כאילו משהו תוקע לי מסמר בשורש ואני מתפתלת מכאבים במשך חצי שעה שעה ואז זה שוב עובר כאילו לא קרא כלום
השאלה שלי היא אם צירך לקחת אנטיביוטיקה לפניי הטיפול (אוליי יש דלקת בשן)
או שישר לגשת לעשות טיפול
אני יודעת שהשאלה קצת מיותרת אבל אני ממש מפחדת מרופא שיניים וטיפול שורש ביפרט
(מעדיפה עקירה ולא טיפול שורש)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר פאדי חורי30/08/2012שלום לך אדוה
איפשר על סמך מה שתיארת לדעת אם צריך אנטיביוטיקה או לא. את צריכה לגשת לרופא לביצוע צילום לשן לפני הטיפול והוא יחליט. בנוגע לחרדות שלך אז ניתן להשתמש בכדורי הרגעה לפני הטיפול או בגז צחוק והטיפול יעבור לך כחוויה יותר טובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספילנטארן כרמלי29/08/2012
שלום דוקטור.בעקבות שן קדמית מתנדנדת . הורכב לי ספילנט בשיניים הקדמיות. חשבתי שמדובר בחוט ברזל אבל כנגמר הטיפול גיליתי שהרופא יצר משטח גדול ובולט מחומר המקיף את חוט הברזל ובעצם מכסה את כל החלק הפנימי של השיניים הקדמיות. התוספת הזו ממש ממש מטרידה ונראה לי שגם קשה מאוד לניקוי וטיפול. האם זו הדרך לבצע ספילנט? האם יש דרכים אחרות לבצע קיבוע של שיניים קדמיות? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספילנט - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/09/2012שלום ארן,
הספלינט שתיארת הינו קיבוע המורכב מחוט מלופף (ממתכת או מסיבים מחוזקי זכוכית) המודבק לשיניים ותמיד יהיה לו עובי מסויים שיורגש עם הלשון אם הוא יודבק ללא הכנה בתוך השן.
ניתן לבצע הכנה בשן ואז הספלינט פחות יפריע, יצבור פחות פלאק ויהיה קל יותר לניקוי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון שן שנשברהגארי29/08/2012
שלום רב,
יש לי שן טוחנת אחרונה מלמטה עם סתימה רגילה(לא שורש) שחלק ממנה נשבר
בצורה חלקית (אם אני מתאר את השן כ קיר ימין, קיר שמאל ו 2 דפנות-עליונה ותחתונה אזי החלק שנשבר הוא: חצי קיר ודופן הצמוד לקיר) וכך נותרתי עם כ 3/4 שן וחלק מהסתימה נפל.
בביקור אצל רופאת השיניים שלי אני רציתי פשוט סתימה רגילה מחודשת אבל היא טענה שהסתימה לא תחזיק מעמד וצריך טיפול שורש , מבנה וכתר , כמובן שהעלויות גבוהות יותר מה עוד שבטיפול השורש הורסים את השן הבריאה.
שאלתי: האם צדקה? האם גזרה עלי קופון?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון שן שנשברה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/08/2012שלום גארי,
אם חומר השן שנותר אינו מספיק לקבלת סתימה אז לעיתים יש צורך בכתר שישחזר את החסר ויהווה פתרון לטווח ארוך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמית חסרהכרמית29/08/2012
שלום. שאלה עבור חברה, לפני כחודש עברה עקירה דחופה של שן קדמית תחתונה. מאחר והשן יצאה שלמה ניסו פתרון זמני של חיתוך השן והדבקתה בחלל הריק, אך זה לא החזיק מעמד. נאמר לה שניתן יהיה להתחיל בתהליך של שתל רק אחרי חצי שנה, ובינתיים הפתרון הוא תותבת זמנית. היא מאוד סובלת מהתותבת (מפריעה בדיבור ואכילה) שלא לדבר על הצורך להוציא אותה כל לילה.
האם באמת אין פתרון אחר? אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קדמית חסרה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/08/2012שלום כרמית,
שתי האפשרויות הקיימות הן אלה שציינת. לרוב שחזור זמני מודבק באזור זה איו נופל אם מבוצע כראוי ואם לא נוגסים עליו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר פרטאו או כתר חרסינהשרון29/08/2012
שלום,
אני צריכה לעשות כתר על שן טוחנת.
רופא אחד המליץ לי על כתר פרטאו והאחר על כתר חרסינה (עם מתכת).
בהנחה שכסף ואסטטיקה אינם מהווים שיקול במקרה הנ"ל, איזה כתר עדיף ?
תודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר פרטאו או כתר חרסינה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/08/2012שלום שרון,
ראשית אציין, ששני הכתרים טובים ומקובלים לשימוש.
הראשון מורכב מזירקוניה מלאה ולכן חזק מאוד, מדובר בסוג יחסית חדש והתוצאה המתקבלת היא פחות אסתטית (מראה אטום). בנוסף, עדיין לא ברורה מידת השחיקה שלו של המשנן הנגדי. השני מורכב מחרסינה מאוחה למתכת, החוזק שלו מספק, ניתן להגיע לתוצאה אסתטית טובה יותר ויש איתו ניסיון רב יותר של שנים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)