מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינים לבנותDOR04/04/2012
איך אלבין את שיני ללא הלבנה,ללא סד, וכולי אני מבקש להלבינם בצורה טבעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינים לבנות - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012אין הלבנה טבעית. הלבנה נעשית תוך שימוש במי חמצן בואריאציות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר תבוראיריס04/04/2012
המשך טיפול שיניים לאחר עקירה כירורגית
ביום א' עקרתי שן טוחנת ויש לי כאבים במקום ובאוזן בצד עקירה כמו כן הגרון כואב
האם זה נכון לבצע סתימות בשלב זה- שלושה ימים אחרי העקירה או לחכות שהכאב יחלוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפר תבור - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012עדיף להמתין עד שהכאב ירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהאסנת03/04/2012
שלום וברכה. האם בעת עקירת שן בינה יש הכרח לעקור גם את השן שמולה (למרות שבה אין חור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012מקובל לעקור את שתיהן, כי השן הנגדית תבקע ביתר לאחר העקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד לילה לשיינים למניעת שחיקהמודאג03/04/2012
שלום רב קיבלתי לפני כשנתיים המלצה לסד לילה,זאת מכיוון שהרופא טען שאני חורק שיניים.
לאחר כחצי שנה פניתי לטכנאית שיניים שנתנה לי הצעת מחיר כרבע ממה שנתן לי רופא השיניים,ומאז התחילו לי הבעיות הלסת שלי נתקעה ונאלצתי להחליף כ-3 סדים שונים עד שהגעתי למצב שיש לי ''קליקים'' בכל פעם שאני מזיז את הלסת
הגעתי למומחית פה ולסת שאמרה לי בנתיים להפסיק עם הסד,חזרתי לרופא שיניים וקיבלתי הצעה שהוא נתן לי בהתחלה כ 1350 ש''ח לסד פלסטיק שאמור לסדר את העניין שאני לא אחרוק שיניים :
עכשיו בפנםי שני שאלות:
האם הסד יעזור לי לחריקה ללא בעיות נוספות?
האם הוא יכול להחמיר את הנזק שנגרם לי מהסד הקודם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד לילה לשיינים למניעת שחיקה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012יש לפנות לרופא שהתמחותו בעיות מפרק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבק לשינייםאפרת02/04/2012
שלום
אבא שלי בן שמונים. עשו לו שיניים וכל פעם הם נופלים. ע"מ שלא יפול צריך להדביק אותם . איזה דבק את / ממליצים ע"מ שהדבק יחזיק מעמד טוב וטוב ביותר. אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבק לשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012תותבות לא יכולות להחזיק עם דבק,
עדיף לפנות לרופא שיניים, ולהתאים / לרפד את התותבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים בסתימה זמנית בהריוןגילת02/04/2012
שלום,
אני לפני לידה (שבוע 39).
לפני כחודש הגעתי עם כאב שיניים לרופאת שיניים. היא הוציאה את הסתימה שהייתה שם, ניקתה את השורש ושמה לי אנטיביוטיקה וסתימה זמנית ואמרה לי לחזור לטיפול שורש אחרי הלידה.
חזרתי אליה לפני כשבוע וחצי בגלל כאבים קלים ובגלל שהרגשתי שהסתימה נפלה. היא מילאה מחדש את הסתימה שנפלה חלקית ואמרה לי שאין טעם לפתוח את השן.
עכשו אני עם כאבים עזים מאוד בשן. האם נכון לפתוח את השן ולטפל כשבכל יום אני צריכה ללדת? האם מומלץ שהרופאה שוב תשים אנטיביוטיקה וסתימה זמנית או לעשות טיפול שורש?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים בסתימה זמנית בהריון - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012הלידה רובה מאד, אין בעיה להמתין עד לאחר הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום פנורמיאיתן01/04/2012
עברתי צילום פנורמי לפני שלושה שבועות. האם כעת אני יכול לעבור צילום פנורמי נוסף במידת הצורך, או שזה לא מומלץ בגלל הקרינה שבצילום וטווח הזמן הקצר בין הצילומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום פנורמי - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012אם נחוץ לעשות עוד צילום, אין בעיה. ודאי אם הצילום הוא דיגיטאלי, בו החשיפה לקרינה קטנה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע כתרי חרסינהדוד01/04/2012
שלום,
אני צריך להחליף מספר כתרים בלסת העליונה מקדימה בגלל נסיגת חניכיים וגם כתרים אחוריים כולל סתימות שורש.רציתי לדעת לגבי אחת האופציות שהומלץ לי - האם מספיק לעשות חרסינה מעוכה למתכת מסגסוגת של מתכות חצי אצילות ?
תודה, דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע כתרי חרסינה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012האם מספיק? זהו כתר מקובל ונפוץ ביותר.
אבל הרופא המטפל שלך המכיר ותך ימליץ לך הכי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני31/03/2012
שלום,
האם עקירת שן בינה (מס' 8 ) אמורה לכאוב תחת הרדמה (זריקה) ?
תודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012ההרדמה המקומית תמנע את הכאב בזמן הטיפול. יתכן כאב לאחר הטיפול, והוא מטופל ע"י תרופות מתאימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים ללא סינר עופרתיעל30/03/2012
שלום,
ביצעתי בדיקת שיניים רגילה במרפאה לפני כחודש ובה בצילום של כל הפה שמו לי שינר עופרת כנג קרינה.
אתמול הייתי שוב בבדיקת שיניים ובה עשו לי צילום רגיל(לא פנורמי) בחדר רופא השיניים
שבו צילמו אזור ספצפי בשן.את החלק הימני של הלסת התחתונה כי יש לי שם כאבים בשן ספציפית וההתלבטות היתה אם לעשות טיפול שורש או לחכות עדיין.
הפעם היתה אסיסתנטית חדשה והיא לא שמה לי סינר עופרת על הגוף.
האם בצילום של מקום ספציפי לא צריך לשים סינר?
זאת היתה מצלמה שחורה קטנה ואני הייתי צריכה עם יד שמאל להחזיק אותה שלא תזוז.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים ללא סינר עופרת - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012ככלל משתמשים בסינר עופרת בצילומי רנטגן. באופן ספציפי אני לא יודעת איזה צילום בוצע לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון סתימותאליאור30/03/2012
שלום.
(אני נמצא במקסיקו כרגע ואת הטיפולים עשיתי במרפאה פרטית כאן) יש לי שאלה בקשר לסימות לא מוצלחות.. עשיתי טיפול שיניים שכלל סתימת חור ועוד החלפה של 2 סתימות כסופות ללבנות.. מה שקרה שמאז הסתימות אני רק סובל ומרגיש קור וחום.. חזרתי לסדר את זה אך אין שינוי.. איפה הבעיה כיון שזאת פעם ראשונה שדבר כזה קורה לי..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון סתימות - תגובה
ד``ר גלית כהן04/04/2012לאחר ביצוע סתימות עמוקות בהחלט תתכן רגישות לקור החולפת באיטיות, אפילו במשך מספר שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה בעקבות חורנטלי29/03/2012
שלום,
עקב כאבים בשן בוצע לי צילום והרופא שיניים אמר שיש חור בלתי ניתן לתיקון ויש לבצע עקירה.
לאחר העקירה יש לבצע גשר, מכיוון שבשן ליד נעשה טיפול שורש וכתר.
לשם ביצוע הגשר, יש לבצע טיפול שורש בשן מהצד השני ליד המקום בו בוצעה העקירה.
האם זו דרך הטיפול היחידה? האם לא ניתן להמנע מביצוע טיפול שורש בשן בריאה על מנת לעשות גשר, והאם הגשר הוא הכרחי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה בעקבות חור - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2012רצוי מאד להשלים שן עקורה, ניתן לשלים עי גשר (השחזת שיניים, בעיקר קטנות מצריכה לעיתים טיפול שורש מקדים) או שתל. כל מקרה לגופו.
ודאי שאם ניתן להמנע מטיפול בשן בריאה , זו הבחירה העדיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה עליונהענת29/03/2012
שלום רב,
אתמול אחה"צ עקרתי שן בינה עליונה ועד עכשיו קיימים דימומים. האם זה נורמלי?
הרופא גם אמר שאתמול אמנע מלשטוף את המקום, ולא זוכרת מה אמר לגבי היום שאחרי?
מהו הזמן נסביר להפסקת הדימומים? והאם ניתן לשטוף את המקום (מותר לגרגר מלח?)....
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה עליונה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2012אם יש דימום אקטיבי פני לרופא. אם יש רק טעם של דם בפה, זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר אקריל מבושלאוסנת29/03/2012
כמה זמן ניתן להיות איתו בפה? וכל כמה זמן אמורים ללכת לרופא השיניים לניקוי ?
לאחר ניתוח הארכת כותרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אקריל מבושל - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2012ניתן להיות עם הגשר הזמני, לפי הוראות הרופא המטפל.
ניקוי מבוצע בתדירות משתנה לפי מצב הפה, הרופא שלך יידע לתת את התזמונים המתאימים לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הארכת כותרת השן וכתרים זמנייםאוסנת27/03/2012
היי.עברתי ניתוח להארכת כותרת השן בארבעת שיניים קידמיות ושמו לי כתרי אקריל זמניים .האם יש הגבלת זמן להיות עם הכתרים הזמניים לפני ששמים לי את כתרי הזרקוניה הקבועים ?
אני רוצה לחכות מעט לפני ששמים לי את הכתרים הקבועים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הארכת כותרת השן וכתרים זמניים - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2012מספר שבועות זה זמן סביר, תלוי בטיפול, מצב החניכיים בתחילת הטיפול ועוד. רצוי לא לחכות יותר מדי זמן, כי האיטום של הכתרים הזמניים אינו מספיק טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)