מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחיצה על שן עם עששתדנה15/04/2012
כאשר הרופא לוחץ על שן עם עששת יש כאב? ואם אין כאב כאשר הוא לוחץ זה אומר שהשן בריאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצה על שן עם עששת - תגובה
ד``ר גלית כהן15/04/2012לחיצה על שן עם עששת כואבת רק כאשר העששת עמוקה ביותר, הגיעה לעצב והתפתחה דלקת סביב השורש. כאשר יש עששת קטנה יותר, כזו שניתן לטפל בה עדיין רק ע"י סתימה רגילה ולא טיפול שורש, הלחיצה לא תכאב, תהיה רגישות לקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינהרוחה15/04/2012
שלום,
האם יכול להיות מצב שיצאו למישו יותר משן בינה אחת בכל צד?
יצאו לי 4 שיניי בינה אחת בכל צד, זה היה לפני כמה שנים
בחודשים האחרונים חלה מידי פעם נפילות קלה בלסת התחתונה מאחורי שיני הבינה
זה לא כואב ועובר מהר
אבל למה זה?
שיני הבינה יצאו ישרות ויפות
ולא מפריעות לי
אז אולי יוצאות לי עוד שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן15/04/2012נדיר ביותר שיש "שן בינה נוספת"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולה וקפהסתיו14/04/2012
שלום, רציתי לדעת מה בדיוק בקולה גורם להשחרת\ הצהבת השיניים או החניכיים ומה ההבדל בנזק בין קולה רגילה לבין דיאט קולה או דיאט קולה ללא קפאין. וגם מה בדיוק בקפה גורם להשחרת\ הצהבת השיניים והחניכיים. תודה מראש(: סתיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה וקפה - תגובה
ד``ר גלית כהן15/04/2012הקפאין גורם לצביעה של שיניים. חומצה מגבירה את הצביעה. הצביעה היא של השיניים ולא החניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות השתלת שינייםארתור12/04/2012
שלום
רציתי לדעת פחות או יותר מה העלות של השתלת שן. אין לי שיניים בלסת העליונה (נשרו עם השנים) ורציתי לדעת בערך מה תהיה העלות הכללית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלות השתלת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012לצערי איני יכולה לתת לך תשובה. המחיר יכול לנוע בין 10000 שח ל-100000 שח ואף יותר. תלוי מה מצב העצם שלך ומה התוצאה הסופית שאת רוצה לקבל. ניתן לשקם עי 2 שתלים (ונניח שיש מספיק עצם) ותותבת וניתן לבנות עצם בכל הלסת , עם 8 שתלים וגשר קבוע מחרסינה עליהם. את חייבת בדיקה מסודרת ושיחה עם רופא לתאום רצונותיך וציפיותיך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בחניכייםאלה12/04/2012
שלום רב
לפני שבועיים התנפח לי (כזה שטף קטן )בחניכיים מעל שניים מספר 3 היא בריאה ללא עששת ן מס 4 ,שעם כתר וכבר 12 שנה ,גם ללא כאבים (שום דבר), רק אני מרגישה קצת כאבים באזור ההתנפחות רק שנוגעים בו.הלכתי לרופאה אחת שעשתה לי צילום ואמרה שכנראה שורש נשבר וצריך לעקור את השן ,הלכתי לרופא אחר שגם עשה לי צילום וראה את השן במחשב ,אמר ששורש של שן מס4 ללא דלקת ולא נשבר וכנראה יש לי דלקת עצם ,לסת ונתן לי אוגמנטין 875 7 ימים.
רציתי לשאול : אם יכולה להיות דלקת בלי קשר לשן ?
האם זה מסוכן? ומה מומלץ לעשות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012הדלקת מתפתחת בד"כ מסביב לשן או בקצה השן, ונובעת מקצה טיפול השורש או מהחניכייים הסובבים את השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיאדנט וקולגייטדינה12/04/2012
שלום ,
רציתי לשאול אם טוב להשתמש במי פה תיאדנט - שפופרת ירוקה ( +פלואוריד) , זה לא מכתים שיניים? מישחות שיניים של קולגייט גם לא מכתימות שיניים ? מדובר על ת"ק הריון.
והאם טוב להשתמש במיחת שיניים של קולגייט להלבנת שיניים? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות שיניים
שלומי כהן12/04/2012שלום רב.ערב טוב וחג שמח.
שלום לך.אהה רק רציתי לענות לך לפי מה ששאלת.
שלום..רק רציתי להגיד שאני לא יודע מה זה משחת שיניים תיאדנט..אני בכלל לא מכיר אותה ולא שמעתי עליו אף פעם..
אבל רק רציתי להגיד שלפי מיטב ידיעתי הרבה רופאי שיניים בישראל ממליצים להשתמש במשחות שיניים של קולגייט ולא סתם קולגייט אלא משחת שיניים קולגייט טוטאל(אני בעצמי משתמש בה)..
וגם אפילו רק שתדעי גם הרופאי שיניים שלי האישיים ממליצים על קולגייט טוטאל.
אני חושב שזה אחת המשחות אם לא ה...
שיהיה לך המשך ערב טוב וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאדנט וקולגייט - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012מוצרים אלו אינם מכתימים שיניים. משחה מלבינה אפשרית לשימוש במקרה ואין לך נסיגת חניכיים בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך
דינה14/04/2012תודה על התשובה.
מדוע לא להשתמש במישחה להלבנת שיניים ( נגיד של קולגייט )אם יש נסיגה בחניכיים קצת?
גם תיאדנט עושה קצת הלבנה , זה בסדר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - המשך - תגובה
ד``ר גלית כהן15/04/2012משחה להלבנה היא גסה יותר ואברזיבית יותר. באזור של נסיגה אין כיסוי של אמייל, השורש הוא דנטין חשוף והמשחה גורמת לשחיקה מוגברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סטטוסששי12/04/2012
שלום רב,
אתמול עשיתי צילום סטטוס. בסה"כ הגעתי עם כאב קל בשן , עם חור קטנה. הרופאה ראתה את השיניים שלי ואמרה שהכל בסדר ובכל זאת בגלל הביטוח רצתה סטטוס פריאפיקלי. אני התנגדתי לעשות צילום עם כל כך הרבה קרינה אבל הרופאה אמרה לי שאני חייבת שלא ניתן לראות בעין הכל.
בסופו של דבר עשיתי את הצילום.
אני מתכננת הריון. ביום הצילום קיבלתי ווסת. לעניות דעתי הביוץ שלי הנו מיד עם תום הווסת . משמע שאני יכולה להכנס להריון כ 4 ימים לאחר הצילום.
שתי שאלות לי אליכם:
1. האם עשיתי טעות שעשיתי את הצילום? האם הקרינה שלו היא גדולה? האם עלול להזיק?
2. האם אני יכולה לנסות להרות, למרות הצילום? האם אין קרינה שנותרת בגוף לאחר הצילום?
אודה מאוד לתשובתכם
ששי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום סטטוס - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012אין כל חשש, הצילום נעשה לפני הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום סטטוס
ששי15/04/2012מה לגבי רמת הקרינה של הצילום? האם מסוכן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום סטטוס - תגובה
ד``ר גלית כהן15/04/2012רמת הקרינה תלוייה בסוג מכשיר הרנטגן, וסוג הצילום רגיל או דיגיטאלי.
ככלל צילום שיניים הוא צילום הגורם לחשיפה מועטה יחסית לקינה יחסית לצילומים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנית בשינייםשלומי כהן11/04/2012
שלום רב.ערב טוב וחג שמח.
שלום רב.ערב טוב.
שלום..רק רציתי להגיד ולשאול שנהייתי לי קצת אבנית בשיניים,לכלוכים כאלו..משמ קצת אבל אני לא רוצה שזה יתפתח ויהיה הרבה כמו שהיה לי עד לא מזמן ולכן משמ לפני שבועיים בערך הלכתי לשיננית והיא ניקתה לי את זה יפה מאוד.
אז רציתי לשאול האם שמתחיל להצטבר קצת אבנית,לכלוכים כאלו שלא יורדים האם זה טוב לגרגר קצת מים עם מלח??(ואגב יש לי ריבועים בפה או איך שזה לא נקרא)
רציתי לשאול איך אפשר לנקות בבית את זה מבלי ללכת עוד פעם לשיננית כי הייתי ממש לא מזמן אצל שיננית.
מחכה לתשובה והמשך חג ש-מ-חחח לכולם.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012לצחצח היטב את השיניים, כמו שהשיננית הראתה לך יאפשר מרווחים של 3-6 חדשים בין טיפול שיננית למשנהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בבית אבותזהבית10/04/2012
אימי חולת סכרת באמצע טיפול שיניים עברה להתגורר בבית אבות.
עד עכשיו היא טופלה במרפאת שיניים שמתמחה בחולים בסיכון של נתן שטיירמן אך כעת בית האבות מרוחק ממרפאת השיניים וקצת קשה לנו להקפיץ אותה למרפאה אני קצת חוששת להעביר אותה לטיפול שיניים במרפאה של בית האבות, האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים בבית אבות - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012איני מכירה את המרפאה, אבל בד"כ מרפאה בבית אבות היא מרפאה המתמקדת בטיפטל באוכלוסיה גריאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים לפתירת בעית סינוסיםמלי10/04/2012
שלום וברכה, האם הוספת שתלים בשיניים אחוריות 2 אחרונות צד ימין 3 בצד שמאל יכולה לפתור בעיית סינוסים מהם אני סובלת שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים לפתירת בעית סינוסים - תגובה
ד``ר גלית כהן14/04/2012שתלים אינם טיפול בבעיית סינוס. מעבר לכך שתלים אחוריים בלסת עליונה מצריכים לעיתים טיפול מקדים של הרמת סינוס שאינו מומלץ במקרים של דלקות חוזרות בסינוס. יש לטפל קודם בבעיית הסינוס אצל מומחה לא.א.ג. בכל מקרה מצריך בדיקה עם צילום, לפי גובה ורוחב העצם ניתן לדעת אם ביצוע השתלים מחייב עירוב הסינוס ובאיזו מידה, בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.לסת תחתונה
מלי17/04/2012סליחה שלא הבהרתי.מדובר ב5שתלים בלסת תחתונה: יש קשר לבעיית סינוסים בכלל אם כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.לסת תחתונה - תגובה
ד``ר גלית כהן23/04/2012בלסת תחתונה אין כל קשר לסינוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שיניים תינוקת בת 10 חודשיםטלי09/04/2012
שלום,
בתי בת 10 חודשים.
בקעו כבר שתי שיניים תחתונות וכעת מתחילות בבקיעה העליונות.
נראה כי 3 מתוך 4 העליונות בוקעות ואחת לא.
לפני כ 3 חודשים היא אכן נחבלה בחניכיים העליונות באיזור השן שלא צומחת.
שאלתי - האם חבלה בחניכיים יכולה למנוע צמיחת השיניים? האם נצני השיניים נמצאים בחניכיים או בלסת?
אם אכן יש בעיה בצמיחה בעקבות החבלה- מה עושים? למי פונים?
תודה,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיניים תינוקת בת 10 חודשים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012פני למומחה לרפואת שיניים לילדים. הוא ידע לאמר לך עי מישוש וצילום מה מצב השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיננית ע"י רופא השינייםאילן09/04/2012
כל רופא שיניים שבו טיפול שיננית נעשה ע"י שיננית מקצועית, ארך לא פחות ממחצית השעה. אבל כשמדובר ברופא השיניים שמבצע את הטיפול הזה, משך הטיפול מתקצר פלאים- 10 או 15 דקות לכל היותר. האם רופא השיניים מקצועי יותר בטיפול הזה? לא בטוח.
לי נראה שרופאים כאלה פשוט חוסכים את השכר של השיננית ומעדיפים לעשות זאת בעצמם. ומכיוון שאין זו ההתמחות העיקרית שלהם, נוצרת הרגשה של טיפול חפיף. זה מביא אותי תמיד לפסול רופאי שיניים שאולי הם טובים, אבל ברגע שאין להם שיננית עצמאית, זה מפריע לי.
עד כמה אני צודק במחשבה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיננית ע"י רופא השיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012זו הכללה ולכן אני לא יכולה אפילו להתייחס. אין ספק ששינניות עושות ניקוי הרבה יותר מרופאי שיניים. מצד שני כל רופא שיניים למד לעשות ניקוי בזמן לימודיו, ויותר מכך לשינניות אסור לפתוח מרפאה עצמאית, הן חייבות לעבוד בפיקוח שח רופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכללה, אבל יש בה פואנטה
אילן10/04/2012זה ברור ששיננית אינה יכולה לפתוח מרפאה בלבד והכוונה לשיננית שעובדת תחת פיקוח של רופא שיניים.
דרך אגב, אותה הרגשה יש לי כשאני מגיע למרפאה שבה הציוד נראה כאילו הוא מימי "אנו באנו".
אני מבין שציוד חדש לטיפול שיניים הוא ציוד יקר, אבל המראה של הכורסאות העתיקות האלה עם כל האביזרים הישנים מסביב - לא עושה לי טוב (ומבחינתי מעיד משהו גם על הרופא).
עם זאת, אני מסכים שמה שנאמר בהודעות שלי אין בו לרמוז לגבי מיומנותו של הרופא לתפקיד שלו. יכולים להיות רופאים מצויינים עם ציוד ישן ושאינם מעסיקים שיננית.
בקטע השיווקי - הם מפספסים. ומכיוון שהיום הרבה זה עניין של שיווק, ההפסד בסופו של דבר הוא שלהם, כי ברכילות של מטופלי שיניים, איכות הציוד היא אחד הנושאים העיקריים בשיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לחניכיים נפוחותyuval08/04/2012
שלום,
אני בטיפול כבר שנה וחצי פלוס מינוס עם גשר בשיניים , עכשיו כל פעם שאני בא לביקור אצל השיננית היא אומרת לי שאני בעל חניכיים נפוחות וכל פעם הטיפול שהיא עושה לי מוריד לי טונות של דם ,בטיפול האחרון היא הביאה לי משחה לשים שקוראים לה קורסודיל ג'ל אני שם אותו כבר חודש ואני לא רואה שיפור משמעותי במצב , אני רוצה לדעת מה לעשות עם החניכיים שלי
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לחניכיים נפוחות - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012לצחצח הרבה יותר טוב.
הנפיחות והדימום מעידים על דלקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפרים בעקבות עקירהאני07/04/2012
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי עקרתי שן בינה עליונה ותפרו לי את המקום. הרופא אמר שהתפר יומס עם הזמן. האם זה הגיוני שטרם נמס עד כה? אני מרגישה אותו בפה וזה לא כ"כ נעים, ואני עדיין מפחדת ללעוס על הצד בו בוצעה העקירה בשל כך.
אודה לתשובה. חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים בעקבות עקירה - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012תפר נמס מחזיר יותר משבוע וחצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלותזהבה05/04/2012
שלום רב,
רציתי לשאול כמה שאלות, אני עוברת שיקום הפה.
1) בשתי שיניים קידמיות עשיתי שתלים מה עדיף על השתלים, כתרים בודדים או גשר?
2) בשאר השיניים הטבעיות שלי גם קדמיות אני עושה כתרים, מה עדיף כתר מסוג קאפ טק גלאבנו או כתר מסוג זירקוניה?
3) איך אני אמורה לזהות את הכתרים הללו, כלומר האם זה רק על סמך מה שהרופא אומר?
או שניתן לזהות אותם? כלומר לכתר גלאבנו: האם הצבע של המתכת שלפני החרסינה שונה האם המבנה שונה? וכנ"ל גם לזירקוניה.
4) על אותם כתרים זירקוניה או גלאבנו מה עדיף לעשות כתרים בודדים או גשר מדובר על 3 שיניים קידמיות שמתחיל מהניב.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות - תגובה
ד``ר גלית כהן10/04/2012חיבור השיניים כגשר או הפרדתם תלוי בתוכנית הטיפול ובמצב השיניים והסגר. אין המלצה גורפת.
ככלל את צריכה לסמוך על הרופא שתקבלי את הכתרים עליהם סיכמתם. בכלל אם אינך סומכת עליו יש בעיה בסיסית יותר, אבל ככלל, כתרי גלוואנו - המתכת זהובה, כתר זירקוניה אין בסיס מתכת, אלא כיפת זירקוניה לבנבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)