מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר להרחבת הלסת העליונהדנה10/02/2012
שלום דוקטור,שמו לי מכשיר להרחבת הלסת העליונה ואני מאוד סובלת.אני נחתכת ממנו,קשה לי ללעוס כי ברגע שאני לועסת כל השיניים שלי כואבות עד דמעות,האוכל נתקע לי במכשיר והמתכת גורמת לי להקאות.רציתי לדעת אם יש מצב לשים מכשיר אחר ? בנוסף אמרו לי שאני צריכה לשים את זה 8 חודשים,יכול להיות שזה ישתנה במשך הטיפול ושזה יהיה פחות זמן?אני מכירה את עצמי ואני יודעת שאני לא אסתדר עם זה.גם לאח שלי היה אבל הוא שם רק 3 חודשים.אני אשמח לתשובות , תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן12/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשרשי10/02/2012
שלום רב!!!
אני מטופל אצל רופא שיניים שמעוניין לבצע לי גשר חרסינה בין השיניים 24-14
אני צריך לעקור שיניים 12,21,22,23 . הייתי מעוניין לדעת.....?
• האם לגשר מחוברים 8 כתרים שלמעשה מכסים את כל השיניים? (כולל 13,11)
• הרופא נתן לי הצעת מחיר = X על 8 כתרים. ובנוסף הוא הוסיף לי סעיף קצת משונה בתשלום - סה"כ הלחמה מיוחדת = Y .שאלתי אותו מה הפירוש הלחמה מיוחדת? אז הוא אמר לי שהוא שולח למעבדה בחו"ל ששם הם עושים את הגשר ובנוסף הם מבצעים הלחמה מיוחדת בגשר. (האם קיים מושג כזה וזה לא צריך ליהיות כלול במחיר הכתרים?????)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2012הגשר יחבר את כל 8 השיניים, זה הרעיון של גשר.
תמחור הוא דבר שונה ממרפאה למרפאה, כל רופא וצחשיביו הוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגשר
שי13/02/2012לא הבנתי יחבר??? השאלה שלי היא אם השיניים 13 ו-11 שלא עברו השחזה כי הן בריאות גם יהיו עטופות בגשר/כתר... כאילו אני לא יראה אותם בראי?????
תודה מראש (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר בין רופאי שינייםחנה09/02/2012
החלטתי לעבור לרופא שיניים אחר.
אצל רופא השיניים הקודם ביצעתי צילומים לפני מספר חודשים ואני לא מעוניינת "להצטלם" שוב אם זה לא הכרחי. מלבד זאת ביצעתי אצלוו מספר טיפולים מורכבים, טיפלי שורש, כתרים עקירה ושיקום על גבי שתל ואני מעוניינת להעביר כמה שיותר מידע בצורה מדוייקת לרופא החדש, האם זכותי לבקש את כל התיק הרפואי ? (אני יודעת שהוא כתוב בכתב יד בלבד ולא במחשב) צילומים ? מה בדיוק לבקש ?
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בין רופאי שיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן14/02/2012שלום רב
תוכלי לבקש מרופא השיניים הנוכחי, צילום של התיק הרפואי והעתקים של צילומי הרנטגן. כמו כן, אם נפרדתם ביחסים טובים, תוכלי גם לבקש מכתב עם פירוט כל הטיפולים שבוצעו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים לא בטעם מנטה לילדיםמיכאל09/02/2012
אתמול עברה ביתי בת ה-8 טיפול אצל שיננית אשר המליצה לעבור לציחצוח במשחת שיניים של מבוגרים.
הבת שלי שונאת את טעם המנטה במשחות המבוגרים.
האם קיימת משחה המתאימנ למבוגרים שאינ בטעם מנטה ומתאימה לטעמים האהובים על ילדים (תות/ענבים/פירות), אשמח לקבל מידע אל משחות כאלו והיכן ניתן לרכוש אותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים לילידים
קרן10/02/2012אכן מגיל 6 יש לעבור למשחה למבוגרים מכיוון שיש צורך בכמות פלואוריד גדולה יותר, כדיי למנוע עששת. המעבר ממשחה מתוקה וטעימה למשחת מנטה קצת בעייתי לילדים אך עלייך להרגיל את הילדה לטעם המנטה עקב חוסר זמינות של משחות מתוקות מעל גיל 6. קיימות משחות לילדים המכילות טעם מנטה עדין יותר, שילדים יכולים להתרגל אליהן:
אלמקס ג'וניור
סנסודיין pronamel לילדים (מגינה מפני עששת ומפני שחיקה חומצית של השן הנגרמת משתייה רבה או אכילה רבה של מאכלים ומשקאות חומציים - פירות מיצים וכד')
אלודנט children's: משחה לשימוש עד גיל 14. בטעם תות שדה. טבעית. לא מכילה פלואוריד (חיסרון). יש לבדוק את זמינותה על המדפים בפארמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ומוטרדתתתתלהלהלה08/02/2012
אני בת 17 וחצי, יש לי שתי שיניים ללא שורש..
אחת עקרו ובשניה עשו לי כתר..
ואחר כחצי שנה עקרו לי את השן עם הכתר
יום אחרי העקירה, עישנתי ושאפתי רק לפה ולא לריאות... (בעיקרות רק ככה אני מעשנת)
ולא ציחצחתי את השינים כשבוע.. גם כי כאב לי מקום העקירה וגם מעצלנות...
עכשיו שמתי לב שיש לי בועה קטנה במקום של העקירה, כמו גוש כזה בצבע אפור-לבן.. אני כל כך מוטרדתתתת..... ולחוצההה :(.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה ומוטרדתתתת - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2012בסה"כ נשמע תקין, אבל אם את לחוצה, חזרי לרופא לבקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שתליםרונן07/02/2012
אמא לי עברה השתלות שיניים לפני מספר חודשים
4 שתלים בלסת תחתונה ימין ו4 שתלים נוספים גם כן בלסת תחתונה אך בצד שמאל
לפני מספר ימים עשו לה את השניים הקבועות כך שכל ה4 שיניים מורכבות כפלטה אחת בכל צד.
העניין הוא שאני חשבתי שמרכיבים כל שן בנפרד כלומר על כל שתל מרכיבים שן אחת ולא 4 כפלטה אחת. האם אני טועה??? השיטה הזאת בעצם לא נקראת גשר בכלל??? אחרת למה עשו לה 4 שתלים ...יכלו לעשות 2 ואז לשים על 2 פלטה וזהו. אני טועה???
בהנחה שיש אפשרות כזו להרכיב כל שן בנפרד.....
1. איזה אופציה טובה יותר? הפלטה או כל שן בנפרד?
2. מה היתרונות וחסרונות בכל שיטה
בבקשה אשמח לכל מידע בעניין לפני שאפנה למרפאה שבה טופלה אמא שלי .
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי שתלים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן08/02/2012שלום רב,
מה שבוצע לאימך הינו גשר, לא פלטה. כל שתל קיבל יחידת שן, אך חיברו את הכתרים הללו, על מנת לקבל יציבות טובה יותר, ופיזור עומסים טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהליאור07/02/2012
שלום,
עשיתי לאחרונה טיפול שורש וסתימה זמנית. האם ניתן לחכות כחודש-חודש וחצי עד לטיפול של המבנה וכתר או שחשוב לעשות אותו במהירות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום ליאור,
עדיף לא לחכות יותר מחודש ימים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים מלבינהגיא06/02/2012
המשחת שיניים של קולוגייט החדשה שנקראת "קולגייט מקס וייט וואן" (colgate max white one), משחת שיניים מלבינה:
האם היא מכילה חומרים שהורסים את השיניים? האם כל אחד יכול להשתמש בה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים מלבינה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום גיא,
משחות להלבנת שיניים מכילות חלקיקים גסים יותר שעושים ניקוי חיצוני טוב יותר. משחות אלה אינן מומלצות לדוגמא לשימוש אצל אנשים עם חשיפת שורשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבוע בשיניים הקידמיות-סגרת רווחנאור סרור05/02/2012
שלום אני בן 17 ועוד שבויים שמים לי כתרים קבועים בשיניים הקדימיות.. שברתי אותן כשהייתי קטן ועד עכשיו היו לי זמניות. יש לי רווח קטן בשניים הקדמיות והרופא אמר לי שהוא יכול לסגור את הרווח עם הגדלת קטנה של הכתרים הקבועים. חוץ מזה הוא לא הסביר לי על זה יותר מידי, אני די חושש מאיך שזה יראה.. אז רציתי לשאול אם יש לכם עוד קצת הסברים על הנושא ואני ישמח לעצה ממכם מה כדי לעשות, תודה :) (הוספתי תמונה של הרווח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קבוע בשיניים הקידמיות-סגרת רווח - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום נאור,
אתה יכול לבקש מהרופא שיעשה לך הדמייה בפה של צורת הכתרים המתוכננים לפני ביצועם וכך תוכל לראות את התוצאה מבעוד מועד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפר שן קדמיתאביחי04/02/2012
לפני 4 ימים עקרתי שן קדמית ומיד הכניסו לי שתל, אני טמור לחכות כך חצי שנה ובינתיים אני צריך לקבל פליפר בשבוע הבא.
השאלה שלי היא עד כמה הפליפר הוא קבוע ואינו יוצא מכל תזוזה שהיא, ועוד האם אני אוכל לישון עם הפליפר?(דבר זה הוא מהותי מבחינתי מכיוון שאני חי בפנימייה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפר שן קדמית - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום אביחי,
מידת יציבותו ואחיזתו של הפליפר תלויה בתכנון נכון שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים בעלות רגישות ושחיקהאני04/02/2012
אני מאוד רוצה לעשות הלבנת שיניים, אך יש לי רגישות יתר (שחיקה חומצית, אני לא יכולה לצרוך מאכלים ומשקאות חמוצים, אחרת אני סובלת מרגישות שלא מאפשרת לי לאכול מזון מוצק במשך יומיים-שלושה. משתמשת במשחת שיניים של סנסודייד ומשתדלת להפחית במוצרים חומציים). כמו כן אני שוחקת שיניים בלילה ומשתמשת בסד לילה. אחרי פירוט כל הבעיות, אגיע לעיקר: אני מאוד רוצה לבצע הלבנת שיניים (אני מאוד אוהבת שיניים לבנות), אך הבנתי שזה לא מיועד לאנשים עם שיניים רגישות, כי הטיפול גם ככה גורם לרגישות בשיניים.. מעוניינת בדעה נוספת. תודה רבה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים בעלות רגישות ושחיקה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום,
בגדול זה נכון, אך איני יכול לענות לענות ללא בדיקה קלינית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל עתידיערן03/02/2012
פורסם כי פותח ג'ל שבקרוב יוכל למלא חורים. שאלתי היא- האם ניתן יהיה להשתמש בשיטה במקרה של שחיקת שיניים קלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל עתידי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום ערן,
על איזה ג'ל מדובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שינייםבוצי02/02/2012
ייש לי כאב שיניים כאשר אני אוכלת מאכלים חמוצים כמו פומלה...רציתי לדעת מדוע זה כואב?וכיצד אפשר למנוע את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב שיניים - תגובה
יתכן שיש נסיגות חניכיים החושפות את צוואר השן והשורש, יתכן גם שיש נגעי עששת (חורים) בשיניים. עלייך לבדוק זאת אצל רופא השיניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבועבוצי02/02/2012
שלום אני עכשיו עושה כתר קבוע,מקרניז ואני בת 17 וחצי.
רציתי לשאול לכמה זמן הכתר אמור להחזיק?הכתר מאוד יקר האם הוא חד פעמי ולכל החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קבוע - תגובה
אורך חיים ממוצע של כתר תלוי בטיב העבודה, בהגיינה האורלית של המטופל, באופי הסגר וכו' ולכן לא ניתן לחזות כמה זמן ישרוד כל כתר וזה מאוד אינדיבידאולי. עקרונית, כתר צריך לשרוד לפחות 7 שנים כדי להיחשב מוצלח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלון אצל רופא שינייםמשה02/02/2012
שלום,
היום הלכתי לביקור אצל רופא השיניים. זה רופא חדש, והוא ביקש שאמלא טופס בריאות. זה שאלון סטנדרטי כזה, ומלאתי כאלו בעבר, אבל הפעם שמתי לב שאחת השאלות היתה האם אני הומו/בי סקסואל.
התלבטתי אם להעיר לו על כך, אבל בסוף החלטתי שלא.
האם זה נהוג?
איזה צורך יש לרופא השיניים לדעת על נטיותי המיניות?
אני מחוץ לארון, ואין לי בעיה להגיד שאני הומו, אבל אני לא מבין לצורך מה נשאלת השאלה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלון אצל רופא שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום משה,
בשאלון במרפאתי אין את השאלה הזו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסמוזה הפוכה
מישל23/06/2012שלום משה .
אינני רופא שיניים, אולם אוכל ללא כל בעיה לפרט לך מדוע רופא השיניים שאל אותך , באמצעות השאלון הרפואי, האם אתה הומוסקסואל . המדובר בטכניקה ובפרקטיקה ידועה ומוכרת אשר נועדה, בדרך מתחכמת, לזהות האם אתה נשא איידס . לאור העובדה שהומואים הם האוכלוסיה עם הפוטנציאל הגבוהה ביותר להידבק באיידס, אזי רופאי השיניים מנסים לאתר מבעוד מועד אוכלוסיה מסוג זה ולאחר מכן, ובמקרה והתשובה תהיה חיובית, יתפרו לך הצעת מחיר כזו שלא תוכל לעמוד בה או שתראה לך מופרזת בעליל - דבר אשר יגרום לך לעזוב את המרפאה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)