מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן שבורהרוני21/02/2012
שלום רב,
אתמול נשברה לי שן תחתונה, שלישית מהסוף (אין לי שיני בינה). השן נשברה בצידה הפנימי, כלומר, מבחוץ, בחיוך לא רואים דבר, אך אם מסתכלים על הצד הפנימי של השן, הוא כמעט שבור כולו. אני לא מרגישה כאב או רגישות.
השן נראית שחורה מבפנים. רופא השיניים שלי בחו"ל ויחזור עוד 3 שבועות. מה הדחיפות של טיפול בשן? אם אין בעיה אסתטית, כאב או רגישות? יש סיכון לזיהום בפרק זמן של 3 שבועות? בקיצור, אפשר לחכות לשובו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - תגובה
ד``ר גלית כהן25/02/2012תלוי מה יש בשן במקור, כמו כן בפרק זמן כזה עלול להתרחב השבר והנזק יגדל. רצוי שתראי/ה רופא שיניים לפחות לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שן שבורה ומתהא.20/02/2012
שלום
יש חומרי הלבנה שנמכרים בבתי המרקחת בצורת לקות או מדבקות (מעין פלסטרים)
האם אפשר להשתמש בחומרים האלה על שן שמתה שכתוצאה מ שבר (לא עברה טיפול שורש) ?
ברור לי שהסיכוי קטן שההלבנה תצליח, אני פשוט רוצה לדעת אם מותר להשתמש בזה על שן שבורה שהעצבים שלה מתים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שן שבורה ומתה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012שינוי הצבע בשן לאחר חבלה הוא פנימי לא חיצוני.
לכן החומרים הללו לא יעזרו וחמור מכך הם ישפיעו על השיניים הבריאות הסמוכות והפער יגדל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו שכן יכול להלבין שן כזאת?
א.21/02/2012ציפויי חרסינה למינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש משהו שכן יכול להלבין שן כזאת? - תגובה
ד``ר גלית כהן25/02/2012ציפויי חרסינה למינהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הבהרה לא ויטלית?
א.26/02/2012מה לגבי הבהרת שיניים חסרת מוך (לא ויטלית) שבה שמים חומר מסוים בתוך השן המתה? זה עדיף על ציפוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הבהרה לא ויטלית? - תגובה
ד``ר גלית כהן06/03/2012זה רלוונטי רק לשן שעברה טיפול שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שן שבורה ומתה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן09/03/2012אם השן ״מתה״ - עליה לעבור טיפול שורש, או שהיא כבר עברה?
ולא - היא לא נחשבת ל״מתה״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים קידמייםדני19/02/2012
שלום רב,
אשמח לשמוע את דעתכם הכנה.
בן 36.
בגיל 15 נפלתי על השיניים הקדמיות ושתיים מהן נשברו חלקית. בזמנו הושלמו לי החלקים האלו.
היום, 20 שנה אחרי, הייתי רוצה לעשות טיפול אסטתי ולשים במקום שיניים אלו, כתרים מתאימים.
לפי הצעות שקיבלתי במרפאות שונות, מומלץ להחליף 4 כתרים בשיניים הקדמיות על מנת לקבל תוצאות טובות.
המקום האחרון שבו ביקרתי לקבל הצעת מחיר הוא קופ"ח כללית.
ידוע לי שאיכות הכתרים בעיקרה קשורה ישירות לטכנאי שמכין אותם.
המחירים שקיבלתי במספר מרפאות פרטיות היה בממוצע של 14,000 ש"ח לכל הטיפול בעוד בקופ"ח הרבה פחות.
אני מפחד לעשות טעות שתעלה לי ביוקר בבחירת מבצע הטיפול.
אשמח לשמוע מניסיונכם.
תודה רבה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים קידמיים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012את הנסיון של הרופא לא ניתן לבדוק באינטרנט.
כתרים קדמים יהיו אסתטים יותר אם יבוצעו מחומרים ללא מתכות בסיס, כמו כתרים על גי כיפת זירקוניה,פרוסירה, וכד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כואבשלי18/02/2012
בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים שלי אמר לי הרופא שאחת השיניים שבורות וצריך לתקן בטיפול שלמעשה הוא כמו לבצע סתימה רגילה. יש לציין שמעולם לא הרגשתי כאב כלשהו בשן הזו הגם שמדי פעם הבנתי בלשון במה שנראה כמו שבר קטן ולא משמעותי.
מאז הטיפול הרגשתי כאבים לא גדולים מדי באותה השן ולא ייחסתי להם משמעות כיון שרציתי לתת להם הזדמנות להחלים מאליהם.
כעבור כמה שבועות בתוך שעה החלו כאבים בלתי נסבלים בשן שהצריכו אותי לעזוב את מקום העבודה וליסוע וטיפול מיידי.
הרופא אמר לי שאין שום בעיה בסתימה וייתכן שאולי היא רק נעשתה בצורה "גבוהה" מדי ולכן הלחץ על השן גדול מעל שאר השיניים כאשר אני סוגר את הלסת מכיון שהיא הראשונה שסופגת את סגירת הלסתות..
אותו רופא עשה לי שיוף ואכן הכאבים חלפו פחות או יותר.
עבר שבוע מאז והכאבים חוזרים להיות כמקודם (כרגע נסבלים) ואני חושש שברגע אחד, כמו שכבר קרה, הכאבים יתגברו פתאום לרמה בלתי נסבלת.
האם מה שהרופא אמר לי סביר וקורה תדיר? האם לא מדובר בטיפול לא מוצלח? הרי לפני הטיפול לא חשתי בשום כאב ורק מאז הטיפול התחילו הכאבים. אולי הרופא ההוא מנסה לכסות על טיפול כושל של רופא עמית שלו מאותה המרפאה..?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כואב - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012מחייב בדיקה,
אכן קורה שסתימה נותרת גבוהה ( בגלל ההרדמה בזמן הטיפול) וזה גורם לכאב, הורדת הגובה מסייעת מהר.
סתימות לא מצליחות תמיד, ולאחר סתימה עמוקה לעיתים צריך טיפול שורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיפוי מוך?טל18/02/2012
שלום,
אתמול הייתי אצל רופא שיניים שלאחר צילום אבחן 8 (!!)חורים, מתוכם ב3 שיניים בהם ביצעתי כבר סתימות.
הוא אמר שב2 שיניים הרופא הקודם שלי עשה עבודה ממש לא טובה ושצריך "כיפוי מוך".
ככלל הוא אמר שאת הסתימות שצריך לעשות ניתן היה למנוע אבל הרופא הקודם התרשל בבדיקה.
השאלות שלי הן:
1. מה זה כיפוי מוך, ומה נעשה בהליך עצמו?
2. אחת הסתימות שצריך לבצע, היא בשן קדמית (החור מאחור) האם לא יראו את הסתימה? (אני כל הזמן מחייכת אז חשוב לי שלא יראו את הסתימה...)
אשמח לתגובתכם,
שבוע טוב- טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוי מוך? - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012כיפוי מוך הוא תרופה ששמים על העצב כשהסתימה קרובה לעצב.
סתימות נעשות באופן אסתטי ואינן נראות לעין כשהן מבוצעות כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהירון17/02/2012
שלום,רציתי לשאול האם ניתן להשתמש במי פה יותר מפעמיים ביום?באם ניתן גם אחרי ארוחת צהריים לדוגמא.יש לי מי פה אוקסיפרש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיפרש
קרן18/02/2012אתה יכול להשתמש בשטיפה גם לאחר ארוחת הצהריים (אם כי שטיפה יעילה יותר לאחר צחצוח המשמש להסרה מכאנית של חיידקים ושטיפה נועדה להשלים אך לא להחליף את פעולת הצחצוח). אגב, אוקסיפרש היא אומנם שטיפה סינתטית אך היא בין היחידות שלא מכילות שום חומר מסוכן ורעיל כמו אלכוהול, SLS (חומר להקצפה, אך משמש גם להסרת גריז ממנועים), PEG (גם משמש להמסת גריז ושמן. חשוד כמסרטן), חומרי צבע, אתנול(אתיל אלכוהול), איזופרופיל וכו'. לא עובדת עבור אוקסיפרש אך משתמשת בשטיפה ובמשחה שלהם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012ניתן להשתמש במי פה יותר מפעמיים ביום, אבל נראה לי מיותר, צחצוח מכני יעיל יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים- שאלהNofar14/02/2012
שלום,
קוראים לי נופר, ויש לי ידיד קרוב, קצין משוחרר מיחידה מובחרת שנפצע באיזור הפה במהלך השירות הצבאי. כרגע הוא זקוק ל3 טיפולי שורש ו3 כתרים (כתוצאה מהפציעה/ות), טיפולים אשר משרד הביטחון לא מכסה.
האם יש מרפאה כלשהי בה מטפלים במחירים מוזלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים- שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012אם הוא נפצע במסגרת צבאית באזור חלל הפה, יש רופים העובדים עם משרד הביטחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שיניים- שאלה
Nofar21/02/2012מז"א עובדים עם משרד הביטחון? לפי מה שהבנתי הבהירו לו שמממנים / מטפלים במספר וסוג מוגדר של נזקים לשיניים, לא כולל טיפולי שורש וכתרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שיניים- שאלה - תגובה
ד``ר גלית כהן25/02/2012אין לי מושג , אבל אני יודעת שיש רופאי הסכם של משרד הביטחון שמטפלים, טיפולים שונים לפי זכאות המטופל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שינייםאביב14/02/2012
אני מחפש מרפאה שמטפלת בטיפולי שורש באמצעות מיקרוסקופ.עברתי בדיקה לקראת טיפול ונדרשתי לבצע 2 צילומי נשך בודדים.אך התברר לי שאינם עובדים עם מיקרוסקופ.על הצילומים וההערכה שילמתי 350 ש"ח.האם אני רשאי לדרוש את הצילומים ?ואם כן.מה אני עושה אם לא יסכימו לתיתם לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012אתה רשאי לבקש את הצילומים או העתק שלהם. המרפאה יכולה להחתים אותך שלקחת את הצילומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםשלומי כהן14/02/2012
שלום רב.אחה"צ טובים ונפלאים.
שלום רב.אחה"צ טובים.
אההה..רק רציתי לשאול האם הצחצוח שכולל משחת שיניים קולגייט טוטאל +מי פה של אלמקס זהו צחצוח טוב??
וגם רציתי לשאול שמי פה אלמקס הוא נוטה לצביעה של השיניים נכון?אז כדאי להשתמש בו??
אני עד עכשיו השתמשתי ברק משחת שיניים קולגייט טוטאל ועכשיו החלתי להשתמש במי פה קולגייט פלאקס התכלת הזה שהוא ללא אלכוהול שהוא 500 מ"ל.
אז רציתי לשאול מה הכי טוב מי פה אלמקס או מי פה קולגייט פלאקט ללא אלכוהול??
ובכלל מה השיטה הכי טובה לצחצוח לבנאדם כמוני שיש לי קוביות בשיניים??איך אתם ממליצים לי לצחצח שיניים נכון וטוב..לא סתם...לצחצח טוב???
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן21/02/2012צחצוח טוב מתחיל בשיטה נכונה המאפשרת לך להגיע לכל המקומות בין השניים ומתאר החניכיים, שיננית יכולה להדריך אותך לטכניקה נכונה. משחה ומי פה זה נפלא, אבל לא המקום טכניקה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר טרומינעמי14/02/2012
שלום, ביתי בת 4.5 עברה היום טיפול שורש והרופאה שמה לה כתר כסוף.הרופאה אמרה שאין אלטרנטיבה אחרת. זה פשוט נורא לא יפה. היא ילדה יפה בעלת חיוך מקסים וזה נראה נורא. מה לעשות? האם ניתן להסירו? האם יש כתר לבן? מה האלטרנטיבה אנא תשובתכם הדחופה.תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר טרומי - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן14/02/2012שלום רב
כדאי לשאול רופא שיניים מומחה לילדים. אולם, לרוב, שן שבוצע בה הכנה לכתר טרומי, כבר לא כל כך ניתן לשנות את הכתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לסורביטולאריה14/02/2012
שלום,
רציתי לדעת אם תוכלו להמליץ לי על מוצרי היגיינת פה אפקטיביים ללא סורביטול - משחת שיניים ומי פה?
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לסורביטול - תגובה
מרבית התכשירים אינם מכילים סורביטול. ברשימת המרכיבים מצוין אם כן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לסורביטול - תגובה
מרבית התכשירים אינם מכילים סורביטול. ברשימת המרכיבים מצוין אם כן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחניכייםלימור14/02/2012
בס"ד
שלום רב
אבי בן 64 ללא שיניים כבר למעלה מעשר שנים ( יש לו תותבות)
ובשנתיים האחרונות מתלונן על כאבים בחניכיים
בחך התחתון
עשה צילום פנורמי ואין עדות לשורש או משהו אחר
הכאבים ממש משתקים , אי יכולת לדבר - כאבים נוראיים
האם יש אפשרות להכוונה
מה אפשרי עוד לעשות ???????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחניכיים - תגובה
כדאי לחשוב על תוספת 2 שתלים שיתמכו התותבת התחתונה ויורידו את העומס מהחניכיים. כדאי גם לראות רופא מומחה לרפואת הפה או לכירורגית פה ולסת, על מנת לבדוק שאין סיבה נוספת לכאבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשעדן13/02/2012
בעלי הודרך ע"י הרופא שיניים שלו שעליו לעבור טיפול שורש
לבעלי יש ביטוח ללא תשלום על שיניים כלומר כל טיפול שיעשו לו יהיה בחינם
ויושלם ע"י הביטוח ישירות לרופא
בפגישות האחרונה הרופא טען שעליו לעבור טיפול שורש
לעומת זאת בעלי טוען שאינו חש כאב כלל
וטוען גם שלפני שנתיים שהיה שם הרופא טען שיש לו שן שצריך להבריג אותה {או משהו דומה} ושזה חובה
והינה שנתיים עברו ואין שום בעיה
לכן חשבנו אולי הרופא ממציא בעיות בשביל קבלת הכסף ..
האם הגעת מצב לטיפול שורש תלוו בכאבי תופת בשן?
או פן יכול להיות שהשן זקוקה לסתימה והרופא ניפח סתם וטען שזקוקה לטיפול שורש
תודה על היחס יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
כדאי להבדק על ידי רופא אחר כדי לקסם חוות דעת נוספת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים חותכות לטרליות חסרותאמילי12/02/2012
שלום,
לקרוב שלי בן 12 חסרות השיניים החותכות השניות בלסת עליונה (שניים 12, 22) . ע"פ בדיקה אצל רופא וצילום נמצא שהשיניים חסרות ואינן קיימות כלל אף לא בחניכיים. כלומר מקרה של חסר שיניים. כמו כן, גם הניבים שבמקסילה עוד לא בקעו אך ע"פ הצילום קיימות. רופא השיניים אמר שיש שתי אפשרויות במקרה כזה. אפשרות אחת היא לחכות שהניבים יבקעו ואז לבצע טיפול אורתודונטי ואפשרות שנייה היא לבצע שתלים במקום השיניים החסרות. אנא ייעצו לי מה היא השיטה העדיפה ביותר. מהם היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
תודה, בברכה,
אמילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים חותכות לטרליות חסרות - תגובה
ד``ר גלית כהן12/02/2012מחייב בדיקה רצינית יותר.
בכל מקרה שתלים לא מבוצעים בגיל כ"כ צעיר, אם מחליטים על שתלים שומרים את המקום ומשתילים בערך בגיל 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלמקס ג'לליי10/02/2012
שלום.
רציתי לשאול האם מותר לאחר צלחוצ עם אלמקס ג'ל להשאר לישון או שחייבים לאחר מספר דקות לשטוף את הפה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמקס ג'ל
קרן12/02/2012צחצחי 2 דקות ואז ההמלצה לירוק וכן לשטוף את הפה. לפי החברה המייצרת אסור שהג'ל יהיה במגע עם השיניים יותר מ 3 עד 5 דקות (במשתמשים מגיל 8 ומעלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)