מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחלת חור בשןחיאל02/02/2012
הייתי אצל רופא שיניים והוא אמר לי שיש לי התחלה של חור בשן ולא צריך לעשות כלום חוץ מלצחצח טוב טוב וזה יעלם...
זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת חור בשן - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום חיאל,
במצב בו יש עששת התחלתית שלא חדרה מבעד לשכבת האמייל אז כדאי לבצע מעקב בלבד, שכן לעיתים יש עצירה של התהליך. לשם כך יש להקפיד על ניקיון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שבורה - טיפול שורשסיגל02/02/2012
שלום,
לפני יומיים נפלתי על רצפת בטון ושברתי חצי מהשן הקידמית השן נשברה באלכסון.
הגעתי לרופא והוא אמר לי שאם העצב נפגע צריך לעשות טיפול שורש +כתר - הוא עשה לי צילום ואז הוא אמר שזה בדיוק בקצה הוא לא עשה לי טיפול שורש ומילא לי את המקום החסר. אחרי יומיים הרגשתי כמו רגישות בשן הלכתי לרופאה שלי היא עשתה לי צילום ואמרה לי שאי אפשר לראות עם העצב נפגע רק אחרי 6 שבועות ויכול להיות שהמקום רגיש בגלל המכה והיא נתנה לי שטיפה קורוסדיל ואמרה לי שאם יכאב אני אבוא אליה. השאלה שלי האם העצב נפגע? עד איפה העצב מגיע בשן? ולמה צריך לעשות טיפול שורש? כי אמרו לי שלטפל בשן קדמית זה יותר כואב משיניים אחרות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שבורה - טיפול שורש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום סיגל,
איני יכול לדעת מה מצב העצב ללא בדיקה.
כאשר השן מקבלת מכה יש פגיעה באספקת הדם לשן וכתוצאה מכך יש פגיעה בחיות השן שהיא לעיתים לא הפיכה. במצב כזה יש צורך בטיפול שורש כדי לשמור את השן ואת סביבתה במצב בריא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מורכבתרועי01/02/2012
בן 28.
לפני כשמונה חודשים הייתי עם בחורה והתנשקנו,קיימנו מין אוראלי,ובנוסף,לצערי,"מצצתי" לה את בוהן הרגל(מביך אבל קצת שתינו).
מאז,בדיוק מהבוקר למחרת,וזה בדוק וודאי,אני סובל מריח פה נורא.
כלומר8 חודשים,מרגע קיום היחסים מהסוג הזה
הגעתי לשני רופאים כבר,
ולא חשבתי עד עכשיו על האפשרות שקיבלתי סוג של פטרת,אולי קנדידה ממציצת הבוהן שלה.
קיבלתי מהרופא מטרוג'יל לעשרה ימים,הריח דעך ב90 אחוז כרגע,אך אני עדיין מרגיש ניצוצות שלו וברור לי שהוא יחזור לאחר מכן.
רציתי לשאול אילו בדיקות עליי לבקש מרופא המשפחה שלי על מנת לבדוק סוגים של פטרת אפשריים באיזור הלוע.
אודה לכל תשובה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מורכבת - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012שלום רועי
פיטריה בפה היא לרוב מסוג קנדידה ובדרך כלל נראית כחיפוי לבן על הלשון שיכול להתגרד.
אתה יכול לגשת לבדיקה אצל רופא שיניים מומחה לרפואת הפה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתדן01/02/2012
שלום
לאבי נעקרו 3 שיניים ע"י רופא שיניים.
ובפירוט החשבון כתוב 3 עקירות כירורגיות.
וכן המלצה על מתן אנטיביוטיקה אמוקסיצילין 1.5 גרם למשך 5 ימים.
לא קיבל הנחייה לגבי התפרים.
לא מדובר על שיני בינה או שן כלואה.
האם תיתכן עקירה כירורגית ללא תפרים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניים לגשראני01/02/2012
1. איך זה יתכן שצריך לעקור שיניים כדי שיהיה מקום לשיניים להיכנס ע"י גשר ? איך היה מקום לכל השיניים לפני שהם יצאו ?...
2. איך זה יתכן שאומרים לי שהעקירת שיניים לגשר {שן שלישית אם אני לא טועה} לא כואבת הרי מה שהרופא עושה זה זריקת הרדמה ואז מתחיל לנענע את השן עד שהיא נתלשת מהבשר אז איך זה יכול לא לכאוב?...
בבקשה תענו לי , אני צריכה לעשות עקירות לגשר ואני מפחחחחחדת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי07/02/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורתודונטיה_יישור_שיניים' id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בלחי-מבקשת תשובה דחופהיעל31/01/2012
בעקבות דלקת בשן התחלתי לקחת אמש אוגמנטין 875 מ"ג
הבוקר קמתי עם נפיחות גדולה יותר בלחי...
אני זמרת שאמורה להופיע מחר..האם עלי לבטל את ההופעה או שיש סיכוי שעד מחר הנפיחות תרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בלחי-מבקשת תשובה דחופה - תגובה
ד``ר גלית כהן31/01/2012אנטיביוטיקה משפיעה תוך 36-48 שעות. אבל כל מקרה לגופו ותלוי מיקום הדלקת לאן היא פורצת וכו..
תתיעצי עם הרופא שבדק אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר השתלת שתל בפהדורון30/01/2012
שלום רב.
באוקטובר עשיתי עקירה של שן מכיוון שמתחתיה הייתה ציסטה שספגה את העצם שהחזיקה את השן. לאחר העקירה והוצאת הציסטה הושתלה לי עצם במקום העצם שנספגה. ביום חמישי האחרון (לפני 4 ימים) הגעתי לרופא והביאו מומחה לשתלים שהכניס לי שתל למקום. חשוב לציין שהרופא השני שהיה אמר לי שהעצם התקשתה אך לא לגמרי. הייתי בטוח שיוסיפו עוד עצם או יתנו לי עוד זמן לעצם להתקשות, אך הרופא ללא יותר מדי שאלות הכניס את השתל. ותפר את המקום וקבע לי תור להורדת התפרים ביום שלישי הבא (עוד שבוע ויום, סה"כ 12 ימים לאחר ההשתלה).
באותו יום של ההשתלה היו לי כאבים חזקים מאוד אך ירדו עם הזמן.
היום (שני, ארבעה ימים לאחר ההשתלה) יש לי עדיין כאבים, אך אלו לא כאבים רגילים. אלו כאבים של כאילו דלקת. כמו שיש דלקות בחניכיים וכשהן נוגעות בשיניים הן גורמות לצריבות וכאבים ואי נוחות.
אני לא רואה משהו לא תקין בחניכיים ואני דואג שאולי האיזור נדלק למרות שאני שוטף, שומר על היגיינה ולוקח אוגמנטין. מדובר בלסת תחתונה (אחת מהשיניים המרכזיות באמצע הפה)
השאלה שלי היא האם לתת לזה עוד זמן, האם זו הרגשה שצריכה להתרחש? או שמא עליי למהר לרופא לבדיקה? חשוב גם לציין שמאוד קשה לי להגיע לרופא וזה דורש ממני המון זמן ואנרגיה מכיוון שהוא רחוק יחסית ואני עובד כל יום.
אשמח לעצה או לתשובה במידה ויש לכם.
תודה מראש
דורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר גלית כהן30/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - הלבנת שיניים ביתיתאבי29/01/2012
שלום רב
אני מעוניין לבצע הלבנת שיניים ביתית.
שמעתי על מוצרים כגון Crest White Stripes וXantia
מה מומלץ מביניהם? האם יש עוד מוצרים בשוק שעדיפים על המוצרים שציינתי??
השיניים שלי תקינות, עשיתי בדיקה לפני ההלבנה
אשמח לשמוע תשובות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - הלבנת שיניים ביתית - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012מהמוצרים הנמכרים על המדף שאני מכירה הסטריפים של קרסט יעילים מאד, אבל כמובן אינו מכירה את כל המוצרים הנמכרים בבתי המרקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcrest whitestrips
קרן10/02/2012כיום, המוצרים הקיימים בפארמים להלבנת שיניים לא מבוססים על מי חמצן (קרבמיד פרוקסיד, הידרוגן פרוקסיד) שזהו החומר המלבין אלא על חומרים שוחקים שן שיכולים לעזור בהסרה או מניעת הכתמה חיצונית הנגרמת מעישון, קפה, תה וכד'. רק מי חמצן יכולים לחלחל פנימה לשכבת הדנטין (השכבה הפנימית יותר בשן האחראית על הגוון הצהוב). אני משתמשת רבות בפסים המלבינים של crest whitestrips. עושים עבודה מצויינת. כנס לאתר של קרסט וראה את הסוגים השונים הקיימים ובחר לך את המתאים. הפסים לא נמכרים בארץ ויש להזמינם באינטרנט או אם אתה מכיר מישהו מארה"ב שיכול לשלוח (נמכר בכל דראגסטור. מחירים נעים בין 30 ל 50 דולר בערך). גם הזולים עושים עבודה טובה. אם כתבת שאין לך בעיות בשיניים (רגישות רבה, חשיפת שורשים) הרי שכדאי להזמין אך האחריות עלייך, כי ההלבנה לא מבוצעת במרפאה. יש לזכור, שבשימוש בפסים, יש לקרוא היטב הוראות שימוש ולא להילחץ אם מופיעה רגישות בשיניים (זו רגישות זמנית שעוברת. במקרה שמופיעה, להפסיק ליום יומיים ואז לחזור להשתמש). בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפלואוריד אצל שינניתשמעון28/01/2012
אני מעל 65. השיננית ממליצה לי לעשות טיפול בפלואוריד בכל ביקור . אני הולך לשיננית כל 3-4 חודשים. האם יש צורך בטיפול בפלואוריד בתדירות כה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפלואוריד אצל שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012אכן לא כל אחד זקוק להפלרה בתדירות כזות. תלוי במצב השיניים שלך. אם יש לך מצבים כמו: נטייה מוגברת לעששת, נסיגת חניכיים ושורשים חשופים, יובש פה , רצוי לשים פלואוריד בתדירות גבוהה. השיננית תסביר לך למה זה נחוץ במקרה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשיר28/01/2012
בת 33 צריכה לעבור 3 עקירות של שיניים טוחנות עליונות שיש בהם דלקת כרונית, ויש לי 2 שאלות: זכור לי כי לפני שנים שעשיתי עקירה שם לי הרופא בתוך החור לפני שהוא תפר איזה גוש כזה עם ריח לא נעים ומזכרוני הוא אמר שזה מכיל חומר אנטיביוטי ומחטא ומזרז את ההחלמה במקום אשמח מאוד לדעת מה שמו של הדבר הזה או של משהו דומה לזה ששמים במקום העקירה לפני שתופרים חוץ מפד גזה..
שאלה שניה היא: יש לי באופן קבוע נפיחות קלה באזור האף בצד שמעל אותם שינים זו כבר נפיחות של המון זמן לפעמים יותר לפעמים פחות עם נזלת מימית מאותו נחיר, רופא אףא וזן גרון אמר שהנפיחות היא מהאף ומהרירית הנפוחה בזמן נזלת..ורופא השינים אמר הכל מהשיניים..האם יכול להיות קשר בין נזלת מימית ונפיחות ליד האף בחלק העליון לבין הדלקות שינים. תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012יכול להיות קשר בין דלקת בשיניים עליונות לריריות הסינוס.
יש מגוון של חומרים ששמים באזורי עקירה לאחר עקירה. הרופא בוחר בחומר המתאים ולעיתים בוחר לא לשים כל חומר, לפי המצב ולפי התוכנית העתידית של האזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבין משהואביב27/01/2012
צריך לצחצח לפחות פעמיים ביום את השיניים לפני שהולכים לישון ומתי כשקמים אבל לפעמים זה מתלבגן כי יש כאלה שהולכים לישון ממש לקראת הבוקר שעה 4 או 5 בבוקר אז עד השעה הזו לא צריך לצחצח את השיניים כי זה כבר עבר את הלילה והבן אדם עדיין לא הלך לישון ואז כשהוא יצחצח זה ייקח לו גם את הצחצוח של הבוקר מהסיבה הפשוטה שזה כבר בוקר...אז כאילו זה יוצר מצב שהבן אדם צחצח רק פעם אחת ביום...וואלה לא הבנתי כבר כלום...תעשו לי סדר בבלאגן בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבין משהו - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012צריך לצחצח לפחות פעמיים ביום, מותר יותר. ואם בין שתי פעולות צחצוח עברו רק מס' שעות, מה טוב.
יש לצחצח לפני שהולכים לישול ע"מ לא לישון עם החיידקים בפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחצוח
קרן10/02/2012כאשר אתה הולך לישון אתה צריך לצחצח כדי לסלק את החיידקים שהצטברו בפה וכן את שאריות המזון שנשארו מאכילה במשך כל היום. כשאנו ישנים, הפרשת הרוק היא מינימלית. לרוק תפקיד חשוב בניטרול החיידקים (אי אפשר להיפטר לגמרי מהחיידקים. המטרה לשמור על כמות מאוזנת שלהם בפה כך שלא תגרום לעששת ובעיות חניכיים. הרוק מכיל אנזימים הפוגעים בחיידקים, ניטרול חומצות שהם מייצרים וכן שוטף את הפה). בזמן השינה, עקב ההפרשה הנמוכה יש עליה בכמות החיידקים ולכן כדאי לצחצח כשאתה קם. 2 דקות צחצוח בבוקר, 2 דקות בערב. בסה"כ 4 דקות מכל היום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לרשלנותנירית26/01/2012
הייתי אצל רופא שיניים פעם ראשונה והוא עשה לי טיפול שורש. אחרי שבועיים שחשתי כאבים הלכתי לרופא אחר והוא אמר שהרופא הקודם עשה לי עבודה לא מקצועית. האם זה נקרא רשלנות רפואית ואם כן - מה עושים ולמי פונים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לרשלנות - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012רשלנות צריך להוכיח.
אם נראה לך שזה המצב ניתן לפנות לעורך דין ולרופא הנותן חוו"ד. או לפנות להסתדרות לרפואת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשן בינהמיכל24/01/2012
שלום
הייתה לי דלקת בשן בינה ורופא השיניים נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה: מוקסיויט פורטה 500
האם עליי לסיים את כל החפיסה? או להפסיק כאשר הדלקת נגמרה?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012לסיים לפי הוראות הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותתומר24/01/2012
1) לפני שבוע הייתי אצל שיננית והיא אמרה לי שעדיף הרבה יותר לאכול ממתק אחרי הארוחה מאשר בין הארוחות. היא לא הסבירה למה. היא רק אמרה "ככה". האם זה נכון, ואם כן, למה?
2)שמעתי מהרבה מקורות וקראתי בהרבה מאמרים על ריח פה שאם הפה יבש אז מומלץ ללעוס מסטיק בלי סוכר. מדוע כל כך חשוב שיהיה נטול סוכר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012ממתק בסמוך לארוחה , במהלכה הפרשת הרוק רבה "מתנקה" מהשיניים טוב יותר, מאשר בין הארוחות.
מסטיק עם סוכר הוא גורם סיכון לעששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלותייך
קרן10/02/20121) מדוע עדיף לאכול ממתק אחרי הארוחה מאשר בין הארוחות? כאשר אתה אוכל אז חיידקים בפה מפרקים את הסוכר שנמצא במזון. תוצר לוואי של הפירוק הינו חומצה (חומצה לקטית - ההרסנית ביותר שכן היא בעלת פוטנציאל ליצור עששת/חורים). החומצה גורמת לעליית החומציות בפה - PH בשפה המקצועית. החומצה ממוססת מינרלים המרכיבים את השן (וככל שעוד ועוד חומצות נוצרות יש יותר יציאה של מינרלים מהשן עד כדי כך שעלול להיווצר חור). אם כל פעם שאנו אוכלים יש יצירה של חומצה אז עדיף לצרוך ממתק לאחר הארוחה. לאחר זמן מה רמת החומציות תרד לערך תקין. אם אחרי שעתיים תוכל ממתק אז שוב רמת החומציות תעלה ותהיה יציאת מינרלים. אתן לך דוגמא: עדיף לאכול חפיסת שוקולד שלמה בבת אחת מאשר לנשנש קובייה כל שעתיים (חפיסה בבת אחת - חומציות עולה פעם אחת, אם תאכל כל שעתיים קוביה - למשל 6 קוביות ביום, אז עלייה בחומציות 6 פעמים בפה). לתדירות צריכת המזון חשיבות גדולה יותר מכמות המזון (לגבי בריאות השיניים).
2) מסטיק בלי סוכר: חיידקים הגורמים לעששת/חורים אוהבים סוכר!זקוקים לסוכר כדיי להתקיים. הם מפרקים את הסוכר, יוצרים ממנו את החומצה הנ"ל ואז נוצר תהליך של יציאת מינרלים מהשן עקב החומצה. הסוכר ה"אהוב" ביותר על החיידקים הוא סוכרוז ואחריו גלוקוז, כי הם יודעים לפרק סוכרים אלה בצורה הכי טובה. אלו הסוכרים הנפוצים בתפריט שלנו. לכן עדיף מסטיק בלי סוכר או מסטיק המכיל את הסוכרים קסיליטול או סורביטול, כי אלו סוכרים שהחיידקים לא יודעים לפרק ("להתסיס" - בשפה מקצועית) וליצור מהם חומצה. תוכל למצוא אותם במסטיקים ואף במשחות שיניים.אלו סוכרים הנחשבים כבריאים.
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה כשנה לאחר עקירת שן בינהצחי24/01/2012
לפני כשנה עברתי עקירות שיני בינה תחתונות, ע"פ הזכור לי שתי השיניים יצאו במלואם (עקירה רגילה ולא כירוגית).
לםני כיומיים הרגשתי כאבים באזור ושבדקתי ראיתי שיצאו שני שפיצים לבנים לכיוון הלשון ודוקרים אותה, האיזור כואב ואדמומי.
מה זה יכול להיות? הבנתי שתופעה כזאת יכולה לקרות במועד סמוך לעקירה, איך מסדרים את זה האם כדי להוציא את זה צריך לפתוח שוב את המקום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה כשנה לאחר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן30/01/2012סביר יותר שאלו פיסות עצם קטנות, חזור לרופא, הוצאה פשוטה מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)