מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוגי כתריםגל26/03/2012
שלום,
ביטוח השיניים מכסה כתר המכונה חרסינה/ויניר
רופא השיניים ממש מתנגד ומבקש תוספת של 1000 שקלים לחומר מסגסוגת מתכת אצילה
האם באמת דרוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי כתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן30/03/2012תלוי במקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ארילי שלום-מוצץ מעקם שיניים?נבו25/03/2012
יש לי שאלה (גילוי נאות-אנחנו מכירים לכן בחרתי לשאול אותך).
בני בן שנה והוא משתמש במוצצים הישנים-מגומי, הוא איתם הרבה במהלך היום-
הוא נרגע כשהמוצץ בפה שלו.
רציתי לדעת אם המוצץ יכול לגרום לו לשיניים עקומות?
האם עדיף לנסות ולהחליף לו את המוצצים לסיליקון "האורטודנטיים"?
(למרות שלבטח זה יהיה קשה כי הוא ממש אוהב את מוצצי הגומי).
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ארילי שלום-מוצץ מעקם שיניים? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום נבו,
מומלץ להשתמש במוצץ בעיצוב אורתודונטי שכן הוא חוסך בעיות לעתיד. במהלך ההתפתחות התקינה של הפעוט יש ירידה של פלטות החך כלפי מטה (לכיוון חלל הפה). נוכחות של מוצץ עגול וגדול מפריעה לתנועה זו ובסופו של דבר מתקבל חך גבוה וצר. התוצאה היא שינוי במנח הלסת העליונה וליקוי ביחסי הסגר עם הלסת התחתונה.
מסיבה זו מומלץ להשתמש במוצצים אורתודונטיים שטוחים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן - עזרה בבקשהענת25/03/2012
שלום,
לפני כשבוע וחצי עברתי עקירת שן בלסת העליונה, העקירה לא הייתה פשוטה ונמשכה כשעה מכיוון שהשורשים היו צמודים לסינוס. לאחר העקירה סבלתי מכאבים חזקים במשך שבוע ואחרי שנעלמו הכאבים, במקום העקירה והחלל שנוצר התמלא כל המקום ב"בלון" אדום נפוח וממש סגר את כל החלל ועוד ממשיך לגדול.
האם התופעה ידוע? האם זה משהו מסוכן?
אשמח לעזרתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לאחר ניקוי עששת משניתקובי23/03/2012
לפני כשבועיים הוסרה עששת משנית ולאחריה סתימה . מזה שבועיים יש לי עדיין רגישות גבוה בשתיית משקאות חמים\קרים . האם זה נורמלי ? וכמה זמן זה אמור לעבור או שאצטרך לעבור טיפול שורש ?
נ.ב - הרופא אמר שאין צורך בטיפול שורש וסגר לי בסתימה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לאחר ניקוי עששת משנית - תגובה
ד``ר גלית כהן24/03/2012אם הסתימה היתה עמוקה (קרובה לעצב) תתכן רגישות אפילו של מספר שבועות וזה צפוי ותקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קובי26/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לשיקום כל הכתרים והגשרים בפהנורית23/03/2012
לפני מספר חודשים סבלתי מכאבים ונפיחות בשן ובחניכיים וקבלתי אנטיביוטיקה. כרגע, אני בעיצומו של טיפול לשיקום כל הכתרים והגשרים בפה. הם גם ישנים וגם לא אסטטים. מאותו המקום בו סבלתי ממוגלה, שם אני מחליפה כתר ובוצע חידוש טיפול שורש, מידי פעם יוצאת מוגלה בחניכיים מעל השן (שן עליונה) - זה נראה כמו נקודת ניקוז של מוגלה. זה לא כואב. עדין לא סיימתי הטיפול. אני כמובן שומרת על הגיינת הפה בכל הזדמנות. האם יש לך הסבר לזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגלה בחניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן24/03/2012אולי יש צורך בחידוש טיפול השורש בשן הזו. שאלי את הרופא שלך והפני את תשומת ליבו לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםקטי22/03/2012
אני משתמשת בהלבנת שיניים ביתית אופלסנס 20% עם סד שהתאים לי רופא השיניים. אני עושה את הטיפול פעם בחצי שנה. כעת אני מתחילת הריון (שבוע 7). האם אני יכולה להשתמש בהלבנה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן24/03/2012רצוי להמנע בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים בהריון
תגובה24/03/2012קיימת התווית נגד הלבנה בהריון. הסיבות: אין מספיק מחקרים שבדקו את השפעת החומר המלבין (הג'ל המבוסס על מי חמצן) על העובר. סיבה נוספת: בהריון יש נטייה לנפיחות של החניכיים ויותר דימום - זאת מפני שבהריון יש הפרשה מוגברת של הורמונים כמו פרוג'סטרון הגורמים לריבוי והרחבה של כלי דם בכל הגוף ובין השאר בחניכיים. החניכיים רגישות יותר ומגיבות בצורה חזקה יותר ולכן רצוי לדחות את ההלבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו מזונות יכולים להכתיםאודליה22/03/2012
את השיניים?
משקאות אני יודעת כמו תה , קפה, קולה...
אני שמה בסלט פלפל שחור וגם בכל מיני מאכלים מבושלים, פלפל שחור יכול להכתים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות מכתימים
תגובה22/03/2012רוטב סויה, רוטב עגבניות, חומץ בלסמי, פירות יער (אוכמניו, דובדבנים), סלק, קרטיבים (כן, גם קרטיבים), תבלינים - למשל קארי וכורכום. לא יודעת לגבי פלפל שחור. אני גם משתמשת ולא יותר אצלי הכתמה.
מיצים עם צבעי מאכל גם מכתימים.
גם תלוי במבנה השן (מחוספסת יותר או פחות, סדקים בשן). זה דבר שיכול להשפיע על מידת ספיחת הצבענים לשן.
פשוט לשטוף את הפה במים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי מסטיקים?
אודליה23/03/2012אני משתמשת במסטיקים ללא סוכר לאחר ארוחות גדולות, לאיזון רמת החומציות בפה. אבל יש שם צבעי מאכל, הרי רוב המסטיקים הם צבעוניים. האם מסטיקים יכולים להכתים את השיניים? האם יש מסטיקים לא צבעי מאכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסטיקים
תגובה23/03/2012מסטיקים בצבע כחול/אדום/ירוק או פיגמנט חזק אחר מכתימים את הלשון ויכולים גם להכתים את השיניים, אך מכיוון שפעולת הלעיסה גורמת לעלייה בהפרשת הרוק אז לעיסת מסטיקים (לא בהגזמה כמובן, וללא סוכר) נחשבת כפעולה בריאה לשיניים. הרוק המוגבר שוטף את הפה מהפיגמנטים, שאריות מזון, מכיל אנזים שפוגע בחיידקים ובעיקר - מנטרל את החומציות שהחיידקים יוצרים. אם תהיה צביעה מהמסטיק היא זמנית עד שתשטף.
עדיף להמנע ממסטיקים בעלי פיגמנט חזק ולהשתמש במסטיקים הלבנים הרגילים. לגבי צבעי מאכל: לא ידוע לי איזה מסטיק לא מכיל צבעי מאכל סינתטיים (אולי אורביט לילדים - מכיל צבעי מאכל טבעיים). צריך להסתכל על הרכיבים הרשומים על העטיפה אך הרוב המוחלט של המסטיקים מכילים צבעי מאכל סינתטיים (גם המסטיקים הלבנים). הבעיה עם צבעי מאכל אלו היא לא החשש מהכתמה אלא מדובר בחומרים שהינם מסוכנים לבריאות (מופקים מנפט, זפת פחם. כמו זפת ששמים על הכביש) והם עלולים לגרום למחלות.יש צבעי מאכל טבעיים המופקים מסוגי מזונות והם לא מסוכנים. השימוש בהם פחות נפוץ. בישראל - אין החמרה לגבי צבעי המאכל הסינתטיים, יש יותר גמישות לעומת מדינות אחרות ולכן יש צבעי מאכל שהם מחוץ לחוק במדינות מסויימות אך בישראל הם חוקיים.
כמובן לא ללעוס יותר מידי כדי לא לפגוע בשרירי הלסת ובמפרק הלסת.
מסטיקים רבים בארץ מכילים קסיליטול או סורביטול - אלו סוכרים אלכוהוליים טבעיים שנותנים טעם מתוק אך החיידקים לא יכולים לפרק אותם ולהפיק חומצה (שהיא זו שממוססת שן וגורמת לעששת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו תודה על התשובות!!!
אודליה23/03/2012ממש תשובות מעמיקות ומקצועיות. תודה :-))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בעקבות סתימה-השלמת שן קטנהרחלית22/03/2012
שלום רב,
לפני כחודשיים עשיתי השלמת שן קידמית, השן נשברה מעט מאוד בקצה (השבירה קרתה לפני 20 ומשו שנה..) רופאת שיניים שהייתי אצלה לביקורת שיגרתית הלהיבה אותי לעשות זאת..כמה ימים אחרי הסתימה הופיע כתם לבן על השן (לא על הסתימה...) הכתם לא חלף, כשפניתי אליה שוב היא התחילה להגיד כל מיני דברים, פעם זו בעיה בפגימנטציה וזה יעבור עוד מעט ופעם זה השן וזה תמיד היה שם (לא נכון!!!) אני מאוד מצטערת על זה..האם היא פגעה בשן? האם זה יעזור שאוריד את הסתימה? מה זה? למותר לציין שהכתם יותר מפריע לי מהשבירה הקטנה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בעקבות סתימה-השלמת שן קטנה - תגובה
ד``ר גלית כהן24/03/2012כתם לבן הוא בד"כ איזור עם פחות סידן מתקופת היווצרות השן.
מחייב בדיקה, אם נראה לך משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת פה למניעת כתמיםאודליה21/03/2012
שלום רב,
איזה שטיפת פה מומלצת למניעת כתמים בשיניים, וכמובן לא צובעת את השיניים?
יש לי כתמים חומים צהובים בשתי השיניים הקדמיות תחתונות, לא יודעת ממה זה. רק שם, בשתי שיניים, ומיד חודש אחרי טיפול שיננית. איך אפשר למנוע זאת?
האם שטיפת פה תועיל?
אני משתמשת פעם בשבוע במשחת שיניים אלמקס למניעת כתמים, יש שם חומר מלטש, זה לא עוזר מאה אחוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפת פה
תגובה22/03/2012לא קיימות שטיפות פה למניעת הכתמה (קיימות שטיפות הטוענות שיכולות להלבין את השיניים). אפשר להעזר בהן לאחר צחצוח יעיל של האזור. הצחצוח היא הפעולה החשובה שאמורה לסלק את הגורם המכתים. ההכתמה נובעת מספיחה של פיגמנטים/צבענים על השן.
למשל, שתייה או מזון מסויים יכולים לצפות את השן (השן לא חלקה, היא קצת מחוספסת, למרות שלא רואים או מרגישים זאת). קולה, קפה, תה, ניקוטין ועוד מזונות ושתייה המכילים צבענים. מברשת חשמלית עם ראש עגול טובה יותר להסרת כתמים. לא להניחה לזמן רב על השן כדיי שלא תגרום לשחיקה של השן או החניכיים. את יכולה להמשיך להשתמש באלמקס intensive cleaning (כמובן 1-2 בשבוע בלבד) על מברשת חשמלית על 2 שיניים אלו.
לידע כללי, השטיפות המכתימות הן: מרידול, תרודנט, קורסודיל, כלורהקסידין לייסר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי. האם שטיפה עם אלכהול
אודליה22/03/2012פחות עדיפה כמו ליסטרין נגיד?
דבר נוסף, השיניים הקדמיות שלי רגישות לקור וחום, אולי בגלל שהאמייל טיפה טיפה נשחק, כי הן מעט מעט שקופות ורואים מעט צבע שבפנים (ממש בקטנה למזלי) , אני משתמשת בפרונמל סנסודיין, האם עדיף סנסודיין לשיניים רגישות?
וכן, האלמקס למניעת הכתמת שיניים אני משתמשת על כל השיניים פעם בשבוע, אולי עדיף לא על השיניים הקדמיות הרגישות? כי שמתי לב שאח"כ מעט כואב לי. אציין כי אני מצחצחת בעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי חורים בשיניים הקדמיות
אודליה23/03/2012יש לי רגישות לקור, נגיד אם אוכלת קרטיב, ממש כואבות לי שתי השיניים הקדמיות, וגם אם אשטוף את השיניים במים קרים, אז זה יפריע לי. גם רגישות לחום, מים חמים נגיד.
אני חושבת שרק בשתי השיניים הקדמיות. חשבתי שאולי זה משחיקה חומצית, כי אפשר לראות טיפה מהחומר שבתוך השן, יש מעט שקיפות.
שיננית הציעה להשתמש בפרונמל. יכול להיות שהרגישות היא לא משחיקה חומצית?
אני ראיתי שיש לסנסודיין גם משחה לשיניים רגישות ולכן שאלתי כאן בהודעה הקודמת.
האם הגיוני להשתמש פעם ביום בפרונמל ופעם ביום בסנסודיין לשיניים רגישות או שעדיף להשתמש בסנסודיין לשיניים רגישות רק בשיניים הקדמיות הרגישות ובשאר השיניים בפרונמל? איך כדאי לשחק עם זה?
או שאולי להשתמש בפרונמל בשני הצחצוחים, אבל לעסות את השיניים הקדמיות עם סנסודיין relief?
פשוט הפרונמל היא משחה שיניים טובה (כולנו לא חסינים משחיקה חומצית, והבנתי שהיא עוזרת למניעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי חורים בשיניים הקדמיות - תגובה
ד``ר גלית כהן24/03/2012משמעות הרגישות שהאמייל דק כבר בשיניים הללו, הייתי מציעה להמנע גם מהמשחה של אלמקס, למרות שהיא עובדת מצויין, כי היא אברסיבית יותר. ובסוף זה יסתיים בצורך לעשות סתימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקה חומצית
תגובה24/03/2012סנסודיין פרונאמל והסנסודיין הרגילה - שתיהן מטפלות ברגישות בשיניים (והפרונמל מיודעת גם לטיפול ספציפי בשיניים שעברו שחיקה כימית/ארוזיה). את יכולה להמשיך להשתמש בפרונמל (זה באמת לא כ"כ חשוב) ולגבי שתי השיניים הקדמיות הספציפיות שרגישות מאוד - לעסות אותם בסנסודיין rapid relief.
לגבי שחיקה חומצית: מדובר בשחיקה שלא נובעת מחומצות חיידקים אלא מחומצות כימיות ממזון/שתייה/קיבה. כאשר יש שחיקה חומצית סביר שעוד שיניים תפגענה ובאזורים הפנימיים יותר (אלה שפונים לתוך חלל הפה ולא אלו שפונים לשפתיים). שחיקה כזו רואים כמעט בכל הקדמיות - העליונות והתחתונות, למרות שגם עוד שיניים יכולות להיפגע). הרגישות שלך, לדברייך, נובעת מ 2 שיניים תחתונות. אם זו הייתה משחיקה חומצית היית מרגישה זאת גם בשיניים נוספות (למשל 4 החותכות העליונות). שחיקה חומצית היא לא דבר שגרתי אפילו שכולנו אוכלים ושותים משקאות חומציים. היא מופיעה אצל אנשים שמרבים להקיא ואנשים שסובלים מרפלוקס - העלאת מיצי קיבה לחלל הפה. מיצי הקיבה שוחקים מאוד והורסים את האמייל (שזו השיכבה הלבנבנה/שקופה החיצונית של השן) ולאחר שחיקתה רואים מעין שקע גדול שכולו צהוב - כי כעת נחשפה שכבת הדנטין שהיא צהובה. כנראה, שלכל אדם יש רמה כזו או אחרת של שחיקה חומצית, אך רוב מקרי הרגישות בשיניים נובעים פשוט משחיקה מכאנית - צחצוח יומיומי (אני מבינה שאת מצחצחת בעדינות אבל ייתכן ועל השיניים המוכתמות את מצחצחת יותר אגרסיבי ולכן יש רגישות). אני לא יכולה לאכול מזונות קרים (קרטיבים גלידה) מאז שהייתי ילדה וזה לא משחיקה אלא פשוט נטייה טבעית של כל השיניים (ולא רק ספציפיות) לא להגיב טוב לקור.
בפעם הבאה כשאת הולכת לשיננית: כמובן לעשות טיפול פלואוריד בסוף - כי פלואוריד לא רק מונע עששת אלא מחזיר מינרלים לשן ומונע רגישות ובקשי ממנה למרוח לך על השיניים הספציפיות חומר לכה מיוחד ("דוראפאט" או חומר לכה אחר. השיננית כבר תבין במה מדובר). אלו לכות מיוחדות המכילות ריכוז פלואוריד עצום ומטרתם למנוע רגישות. אסור לאכול ולשתות אח"כ לשעתיים בערך)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נורא מוזר אצלי
אודליה24/03/2012סך הכול אני שומרת היטב על השיניים. שתי השיניים הקדמיות רגישות לחום וקור, ואילו שתי השיניים התחתונות תמיד מופיע לי בהן כתם חום צהוב, כבר חודש אחרי השיננית.
מצד אחד מעצבנת אותי הרגישות, מצד שני מעצבנים אותי הכתמים. זה מתנגש. אני רוצה להימנע מהכתמים, אבל גם לא להזיק לשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאודליה
תגובה25/03/2012כמו שרשמת, יש התנגשות בין הרצון למנוע כתמים לבין הצורך לא לגרום לשחיקה נוספת.
הרגישות נובעת משחיקת אמייל וחשיפת דנטין המכיל צינוריות המעבירות גירויים של חום/קור/חמוץ/מתוק לעצב השן. המשחות של סנסודיין (מכל הסוגים) מבוססות על שימוש ביוני אשלגן (פוטסיום) שע"י מנגנון כימי מורידים את הפעילות של תאי העצב וכך אין העברת גירוי עצבי. יש להן גם מקדם שחיקה נמוך (לפרונאמל נמוך במיוחד). לכל משחה יש מקדם שחיקה - עד כמה גרגירי המשחה שוחקים. להמחיש את הרעיון: לסנסודיין פרונאמל מקדם שחיקה של 37.5 בעוד שלאלמקס intensive cleaning מקדם שחיקה של 165!!!.
למשחה אלמקס סנסיטיב (הירוקה) יש את מקדם השחיקה הנמוך בעולם - 30. והיא עובדת ע"י חסימה מכאנית (ולא כימית כמו הסנסודיין) של הצינוריות בדנטין המעבירות את הגירויים הגורמים לרגישות.כלומר, משקיעה חומר שחוסם את הצינורית. סוגר אותה.
חיסרון של מקדם שחיקה נמוך: אין הסרה של כתמים או יכולת למנוע אותן.
כמו שרשמתי לך קודם, המלצתי היא שימוש במשחה לשיניים רגישות (את יכולה להמשיך להשתמש בפרונמל) + שימוש במברשת חשמלית המכילה ראש המיועד לשיניים רגישות (בעל סיבים רכים מאוד. ראש כזה ימנע כתמים עם מינימום שחיקה) כמו - oral-B vitality sensitive electric toothbrush
זו מברשת בעלת מטען המתחבר לחשמל. למברשת יש גוף וראש הניתן להסרה והחלפה (לאחר בלאי הסיבים). אפשר לקנות ראשים שונים (יש ראש להלבנה, ראש לשיניים רגישות וכו'). מברשת כזו עולה (אל תתפסי אותי במילה כמובן) בסופר פארם כ - 130 שקל בערך וראשים שונים להחלפה עולים 80-90 שקל (יש 2 ראשים בכל חבילה). חשמלית שוחקת יותר בגלל מהירות הסיבוב אך יעילה מאוד במניעת ההכתמה, הראש סנסיטיב בעל הסיבים הרכים לא ישחק את השיניים. לאחר ההסרה אצל שיננית מיד להתחיל להשתמש בה.
ושוב: בלי קשר לפרונאמל, תמיד את יכולה לבצע עיסוי של דקה על הקדמיות הרגישות עם הסנסודיין rapid relief.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי. אם אני קונה את המברשת החשמלית
אודליה25/03/2012אז להשתמש בה רק בשיניים הקדמיות תחתונות, איפה שיש לי כתמים?
נראה לי שאני מעדיפה כן להמשיך ולהשתמש במברשת שיניים רגילה, מפחידה אותי המברשת החשמלית, ובמיוחד על השיניים הקדמיות העליונות. אז אולי אוכל להשתמש במברשת החשמלית רק איפה שיש כתמים בד"כ? זה הגיוני או שעדיף להשתמש בכל השיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אודליה
תגובה25/03/2012אם אין רגישות בשאר השיניים אז אין סיבה לא להשתמש בחשמלית בכל הפה. אם את רוצה רק במוכתמות זה גם בסדר. החלטה שלך. קודם את מורחת את המשחה על ראש המברשת ומורחת על כל השיניים ורק אז מפעילה את המברשת ועוברת על כל שן כשתי שניות. עם חשמלית לא מצחצחים כמו בידנית אלא עוברים שן שן ("נוסעים" בסבלנות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, אז מברשת חשמלית, עם ראש
אודליה25/03/2012סנסיטיב ומשחת פרונמל, על השיניים המוכתמות? יכול לעשות את העבודה?
או שבכל זאת אצטרך גם להשתמש באלמקס למניעת כתמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
תגובה25/03/2012זה אמור לעשות את העבודה אבל אי אפשר לדעת. מקסימום פעם בכמה זמן תעברי עם האלמקס intesive cleaning
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פהשרית20/03/2012
האם ניתן להשתמש במי פה מיוחדים בערב לפני השינה + ניקוי יסודי בקיסם איכותי
במקום צחצוח במישחת שיניים ואם כן באיזה סוג מי פה לבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה
תגובה22/03/2012מי פה לעולם לא יכולים להחליף את פעולת הצחצוח עם מברשת ומשחה. יש צורך בהסרה מכאנית של חיידקים והיא נעשית רק ע"י המברשת (המברשת ופעולתה יותר חשובות מהמשחה עצמה). מי פה משלימים את פעולת הצחצוח ולא באים במקומה. צחצוח לא מנקה בין השיניים ולכן יש גם צורך באביזר בין שיני כמו חוט או קיסם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום סופי,
אין מנוס מסילוק פלאק באמצעות הברשה של המשנן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שינייםדנה20/03/2012
שלום,
אני בת 20.
כבר לפני כמה שנים הייתי תופסת את עצמי באמצע ריצה בבית ספר עם כאבי שיניים פתאומיים.
עכשיו גם כשנסעתי לחרמון, שוב תקפו אותי אותם כאבי השיניים - עזים,
וגם כשאני מצוננת יש לי את אותם כאבי השיניים.
יש אפשרות לטפל בזה? או לאן כדאי לי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום דנה,
פני לבדיקה אצל רופא שיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנית ירוקהמיטך20/03/2012
לאחרונה האבנית מצטברת היא קצת ירקרקה. יום אחרי ניקוי עם חוט וכגומה עדין האבנית החדשה לאחרונה האבנית במצטברת היא קצת ירקרקה. יום אחרי ניקוי עם חוט וכגומה עדין האבנית החדשה שוב בצבע הזה - האם אני צריכה לדאוג?שוב בצבע הזה - האם אני צריכה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה
תגובה22/03/2012שיננית תוריד לך את ההכתמה. האם אכן מדובר באבנית והכתמה על אבנית או שמדובר על הכתמה על השן ללא אבנית? אבנית נוצרת כתוצאה מחוסר הסרה של חיידקים ואז הם מתאבנים. לא ניתן להסיר אבנית בצחצוח או חוט כי היא דבוקה בחוזקה לשן. אבנית חדשה הינה בצבע לבן-צהבהב. אבנית ישנה יותר מקבלת כבר פיגמנטים כהים יותר.
צביעה ירקרקה של השן יכולה לנבוע מחיידק מסויים, עישון מריחואנה, אבק תעשייתי. לכי לשיננית שתקבע את צבע ההכתמה ותסיר אותה. הכתמה של שן או אבנית יכולה להיות בצבעים שונים: שחור, חום כהה או בהיר ועוד. קפה, תה, קולה, מזון הנכנס לשן לא חלקה ומכתים אותה (למשל כורכום). ההסרה היא פשוטה ולדעתי אין סיבה לדאגה. לאחר האבחון וההסרה ע"י שיננית בקשי ממנה הדרכה לשימוש נכון בחוט וצחצוח נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנית ירוקה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום,
צביעת האבנית תלויה בדיאטה או בהרגלים כמו עישון. סילוק אבנית אצל השיננית בתדירות קבועה תפתור את הבעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיני בינההגר19/03/2012
שלום
צומחת לי שן בינה אבל הרופא חסר הסבלנות שלי טוען שלא ניתן לנתח כי היא קרובה מידיח לעצם
הוא לא היה סבלני מספיק להסביר לי מה זה אומר
אולי אתם תוכלו להסביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום הגר,
את ככל הנראה מתכוונת שהשן קרובה מדי לעצב. עקירה של שן בינה שקרובה מאוד לעצב טומנת בחובה סיכון עלולה להסתיים באובדן תחושה חלקי או מלא זמני או קבוע של חצי שפה תחתונה וסנטר. אם השן אינה כואבת ואינה גורמת לנזק לסביבה שלה ויש חשש לסיכון מיותר אז מומלץ לבצע מעקב ולא לעקור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בשתל?שרון19/03/2012
שלום רב,
לאחר עקירה כרורגית של שן 27 המליץ לי רופא השיניים על השתלת שתל+ שיקום (מבנה וכתר+ הרמת סינוס במידה ויהיה צורך) . בהוועצותי עם כירורג מומחה לפה ולסת טען הרופא המומחה כי אין צורך בשתל באזור זה.
מה עושים? האם לבצע את ההשתלה או שאזור זה פחות מועד לפורענות ומספיק להיות במעקב לגבי מצב הלסת ותזוזת השיניים?
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך בשתל? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום שרון,
במקרה של חסר שן שן שביעית (והיא האחרונה בקשת) אז לעיתים אפשר לא להשלימה באמצעים שיקומיים. כל זאת בתנאי שהסגר הנותר יציב ופונקציונלי. מלבד זאת, שתל בודד באזור אחורי עליון הוא בעל סיכויי שרידות נמוכים יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנית או לכלוך בשינייםשלומי כהן18/03/2012
ערב טוב לכולם.
ערב טוב.שלום לכולם.
אהה..רק רציתי לשאול האם יש דרכים או דרך להיפתר מאבנית או לכלוכים בשיניים..מבלי ללכת לשיננית??
פשוט נהיה לי משהו מוזר כזה בשיניים ואני לא יודע אם זה ממש אבנית ..זה פשוט לכלוכים כאלו מוזרים שלא יוצאים לי מהשיניים כמה זמן ואני מצחצח שיניים פעמיים ביום.....אני משתדל..באמת...
אז רציתי לשאול אם אפשר לדעת מה זה הדבר הזה שיש לי בשיניים..וגם יש לי את הריבועים ואם יש דרכים לפתור את זה לבד??
מחכה לתשובה והמשך ערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנית או לכלוך בשיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי25/03/2012שלום שלומי,
בכדי להפחית את כמות האבנית והפלאק עלייך לשפר את הרגלי ההגיינה האורלית שלך. מלבד זאת תמיד יש הצטברות אבנית ואין מנוס מלבקר את השיננית לפחות פעם בשישה חודשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)