מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצהבה של השינייםישראלי05/12/2011
עקב בעיות שיניים קשות שמצריכות טיפול שיקומי מורכב אני משתמש על בסיס קבוע (פעם ביום) במי פה אלמקס ירוק ובמשחות שיניים פרודונטקס ומרידול.
האם מי מהמוזכרים גורם להכתמת שיניים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצהבה של השיניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן07/12/2011שלום רב
לא
השטיפה של מרידול צובעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקים בלסתורד04/12/2011
שלום רב !
אני בת 18 ושמתי לב בערך כלפני שבועיים שאני לועסת דברים קשים כמו טוסט או חלה קשה אז אני מרגישה כמו תיקים כאלה בצד ימין של הלסת , שומעים אותם שאני לועסת .
אודה לך מאוד אם אקבל תשובה במהרה . (יש לציין כי רעשים אלה מפריעים ומפחידים אותי.)
בתודה ורד המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקים בלסת - תגובה
הקליקים שציינת נובעים מתנועה של הדיסק בתוך המפרק. כדאי להמנע מלעיסת דברים קשים מאוד, ומלעיסת מסטיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכה שבורה בתוך השןשלומי04/12/2011
שלום, שבוע שעבר הייתי בטיפול שורש, רק לאחר הטיפול וסתימת השן, טרח הרופא להגיד לי שיש לי סיכה שבורה בתוך השן, (הסיכה שמנקה את השורש ). מאז אני סובל מכאבים, אני לא רוצה לעקור את השן, אך הרופא אמר שהסיכה תקועה עמוק ואי אפשר להוציאה, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכה שבורה בתוך השן - תגובה
הכאבים אינם נובעים מהמכשיר השבור בשן, אלא מאי סיום פעולת הניקוי והחיטוי של תעלת השן, יתכן בשל המכשיר שנשבר.
כדאי לפנות למומחה לטיפולי שורש. אילו הם רופאי שיניים שעברו התמחות בת 4 שנים, ומיומנים במחקרים מסובכים שכאלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים חלביות שלא נפלושיר04/12/2011
אני בת 14 ועד עכשיו יש לי שתי שינים עליונות וחלביות (הניבים) שלא נפלו וכרגע הם קצת מתנדנדות
יכול להיות שיש בעיה ששתי הניבים עדיין לא נפלו בגיל כלכך מאוחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים חלביות שלא נפלו - תגובה
יתכן שיש בעיה. יש לבצע צילום ולהבדק על ידי רופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת?ת03/12/2011
יש לי בסוף השיניים בלסת התחתונה, בצד ימין בסוף השיניים איפה שיש עור מעט נפיחות, כואב לי שם וכואב גם כשאני מצחצחת את השיניים ונוגעת שם.מה עושים? אני גרה בקנדה ולא בארץ ונמצאת כאן כרגע לביקור.לא בא לי ללכת לרופא שיניים של קופת חולים שלא מכיר אותי ויעשה לי בלאגן בשיניים.מה ניתן לעשות אם יש לי שם דלקת? ראיתי משהו כמו נק' לבנה כשהסתכלתי על המקום במראה.בעקבות תהליך של השתלת שן בצד השני אין יל עוד שן במקום של ההשתלה ובגלל זה סגירת הפה לא תואמת, גם אין שן שנוגעת באזור הזה בלסת העליונה.מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת? - תגובה
קשה,ואף לא נכון, לתת לך מרשם רפואי או אבחנה על סמך תאורך. כדאי למצוא רופא שיניים אמין (לא חייבים בקופת חולים, בהחלט רצוי המלצות), על מנת שיבדוק, יאבחן ויתאים לך טיפול לטווח הקצר להפגת הכאב ולטווח הרחוק לפנתאון הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הכוונה Class3 4 5 בהקשר לסתימה?אביב03/12/2011
למה הכוונה Class3/4/5 בהקשר לסתימה לבנה?
האם יש קשר לכמות המשטחים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה הכוונה Class3 4 5 בהקשר לסתימה? - תגובה
הסיווג הוא לפי מיקום המשטחים, לא לפי מספרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני חורים בשיניים החותכות העליונותדור01/12/2011
שלום..
אני בן 15, והיום בעת הצחצוח הבחנתי שיש לי חור בשתי שיניים.
הראשונה חותכת עליונה במרכז הפה והשנייה צמודה אלייה גם כן.
הסתימה שלהם זו סתימה רגילה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני חורים בשיניים החותכות העליונות - תגובה
תלוי בעומק העששת. עששת לא עמוקה - תצריך שחזור לבן. עששת עמוקה עלולה להצריך טיפול שורש. כדאי למהר לבדיקה לרופא שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן 46 דילמה.מאיר30/11/2011
מרפאת שילה. לפני שנה וחצי: " אתה חייב לטפל בשן. מחר מקסימום שבוע הבא אתה תסבול כאבים"
עברה שנה וחצי. לא קרה כלום. הרופא היום " אני לא יודעת זה מה שרואים בצילום" אולי יש לך מערכת חיסונית חזקה"
אני " אז למה לטפל עכשו אם בכל מקרה אני צריך לטפל. לא כואב לי עכשו אז למה לסבול. אם היית אומרת שאני צריך סתימה לפני טיפול שורש הייתי אומר סבבה" אתה צודק אמרה הרופאה.
הנה השאלה:
חזרתי למשווקת המרפאה . אמרה" אולי יהיה מאוחר ואז יצטרכו לעקור לך"
בעוד הרופא אמרה שלא תהייה בעייה וטיפול שורש זה טיפול שורש. המשווקת רוצה קופה. הרופאה היתה אובייקטיבית. ביקשה ממני לא לספר ...
מי צודק?
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן 46 דילמה. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/12/2011שלום מאיר,
איני יכול לומר לך מי צודק ללא בדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להיתנהגות לאחר עקירה כירשמעון הר-מלך29/11/2011
בס"ד לכבוד
רופאי השיניים
שלום וברכה.
אמא שלי נמצאת שעתיים לאחר עקירה כירורגית, כהכנה לשיניים תותבות. מה כללי ההיתנהגות לאחר השעתייפ, לגבי דימום לאחר השעתיים? היא עקרה 7 שיניים. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה והמשך יום טוב, שמעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי01/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעקבות עקירת שן כירורגית?טל29/11/2011
שלום,
לפני כשבעה חודשים עשיתי עקירת שן כירורגית. המקום מאוד כאב לי אחר כך במשך זמן רב, אז שמו לי חתיכת בד בתוך החור שנפער כדי שהוא יחלים. הכאב באמת נעלם כמעט לגמרי, אבל נשארה במקום רגישות עד היום.
במקביל, כמה שבועות אחרי העקירה, התחילה להיווצר לי ליחה מאוד מעיקה בגרון. אחרי זמן מה זה הפך ברונכיטיס אז נחתי בבית והברונכיטיס כביכול עבר... אבל הליחה המציקה נשארה לי מאז. רופא מסוים הסביר לי שזה נובע מנטיפה של נזלת לכיוון הגרון במקום החוצה...
למה לכל הרוחות אני מספרת לכם על זה, אתם בטח תוהים... ובכן:
השאלה שלי היא - האם יכול להיות איזשהו קשר בין הדברים או שזה ממש סתם במקרה הופיע במקביל?
האם יכול להיות שיש לי איזושהי דלקת בחניכיים שמשפיעה על הגרון?
אני פשוט תוהה אם ללכת עם זה לרופא שיניים או לרופא אף-אוזן-גרון.
המון המון תודה מראש
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעקבות עקירת שן כירורגית? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי01/12/2011שלום טל,
על פי תיאורך אני מציע ללכת לבדיקה קודם אל רופא א.א.ג
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקלוזיהשי27/11/2011
דוקטור שלום.
היום נסעתי לרופא עקב כאבי אוזניים.
הוא אמר לי שיש לי דלקת גרון, סינוסיטיז ואוקלוזיה (שהיא הגורם לכאבי האוזניים).
אני יודע שאוקלוזיה קשור ללסת, אבל מה זה בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקלוזיה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן27/11/2011כדאי להבדק אצל רופא שיניים. רצוי לאחר שתבריא מדלקת הגרון ומהסינוסיטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שי28/11/2011אבל השאלה שלי הייתה.. מה זה אוקלואיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר...עידן27/11/2011
היא הדריכה אותי כיצד להשתמש, אבל יש חסרונות לקיסמים ולא ניתן להגיע איתם מתחת לשיניים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר... - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן27/11/2011שלום רב
המתאר של קיסם דנטלי הוא כזה שנועד להכנס אל בין השיניים מתחת לנקודת המגע. במרווחים ממש קטנים עדיף חוט. במרווחים רגילים לעיתים עדיף קיסם, משום שקל יותר מנואלית להשתמש בו, ואפשר גם לטבול אותו בחומרים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי השיניים יחסית צמודות...
עידן27/11/2011אבל השיננית אמרה שבכל מקרה אני צריך להשתמש בקיסמים כדי "לגרות" את הדלקת וכך לגרום להפסקתה. היא אמרה לי להפסיק עם החוט. שוב יש לציין שהמרווחים אצלי קטנים.
השאלה אם כדאי כל ערב להשתמש בשני הדברים גם יחד (חוט וקיסמים) למרות מה שהיא אמרה, או שזה כבר יותר מדי ויכול לגרום לנזק כלשהו או עומס על החניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי השיניים יחסית צמודות... - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן27/11/2011צריך לראות כדי להשיב על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה....
עידן28/11/2011השאלה היא האם ידוע לך על בעיות אפשריות בעשיית שני הדברים גם יחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן תוחנתzamirit25/11/2011
שלום
התחלתי בתהליך של עקירת שן תוכנת ,אך העקירה לא הושלמה מסיבה של כאב למרות ההרדמה.
האם צום ו\או כדור הרגעה יכולי לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן תוחנת - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן27/11/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יוסי פנקסבמץ24/11/2011
אשמח לקבל חוות דעל על ד"ר יוסי פנקס בר"ג.
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יוסי פנקס - תגובה
הפורום אינו מיועד למתן המלצות או חוות דעת על רופאי שיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזת שיניים ורווחים חדשיםעטיה24/11/2011
שלום ,
אני בן 25 ולאחרונה אני מבחין בתזוזה של השיניים הקדמיות , גם העליונות וגם ותחתונות ושן אחת למטה זזה כלפי חוץ מה שגרם לשן העליונה המקבילה גם כן לזוז קצת וזה גרם לרווח חדש בין השיניים הקדמיות העליונות והרווח הוא רק בחלק הקרוב לחניכיים , מה יכולים להיות הסיבות לכך והאם אפשר לחזיר את המצב לקדמותו ?
נ.ב.
אני עובר טיפול של הקצעות שורשים והולך לפנות למומחה חניכיים כי קראתי שרווחים חדשים שקרובים לחניכיים יכולים להעיד על מחלת חניכיים .
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזת שיניים ורווחים חדשים - תגובה
אכן יתכן שמחלת חניכיים גרמה להתבדרות של השיניים הקידמיות. יש שיטות להחזירן למקומם. כדאי לפנות למומחה לשיקום הפה או לאורטודנט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל ..
עטיה27/11/2011אינני יודע אם אני כן סובל ממחלת חניכיים , זו היא המסקנה שלי לאחר קריאת כמה דברים באינטרנט , ועוד להוסיף שאינני סובל למשל מדימום בזמן צחצוח !
במקרה ונתגלתה מחלת חניכיים האם החזרת מצב השיניים לקדמותו היא דרך braces או שיש שיטות אחרות שהם "בלתי נראות לעין" ?
תודה רבה ,
עטיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל .. - תגובה
ישנן שיטות פשוטות יותר. יש לבדוק את המצב: של החניכיים, של הסגר ושל מיקום השיניים, ולהחליט על הטיפול בהתאם לבעיה המאובחנת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל .. - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן27/11/2011אגב, אם המרווחים שעליהם אתה מדבר, אינם בין השיניים, כי אם נובעים מנסיגה קלה של מפפילות החניכיים, הרי שכאן הפיתרון אינו אורטודונטי, ולעיתים אין פיתרון בכלל. נסיגה של רקמת החניכיים שבין השיניים נובעת ממספר סיבות: מחלת חניכיים, שימוש אגרסיבי עם חוט ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)