מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סובל מריח רע מהפהאנונימי30/12/2011
אני בן 22 בריא בדרך כלל מקפיד מאוד על היגיינת הפה.2-3 פעמים בשנה מבקר אצל שיננית מצחצח שיניים חוט דנטלי מנקה לשון מי פה..אבל עדיין כל אלה לא עוזרים..העירו לי בפעם הראשונה על הבעיה שהייתי נער ומאז שהתחלתי להקפיד על ההגיינה יש שיפור גדול. כל ביקור אצל רופא שיניים או שיננית אומרים לי שהפה שלי במצב פנטסטי. אני מקפיד במהלך היום לשתות הרבה מים ולועס מסטיק ללא סוכר ניסיתי כמעט כל המלצה שקראתי עליה,אבל עדיין אם אני לא מכניס משהו לפה במשך משהו כמו שעה יש ריח. מה נשאר לעשות שלא עשיתי?? תודה רבה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובל מריח רע מהפה - תגובה
ד``ר גלית כהן07/01/2012תנסה מי פה חדשים הנקראים אלמקס הליטוזיס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית בחניכייםליטל30/12/2011
שלום רב, לפני כשבוע וחצי הופיעה לי מעין שלפוחית קטנה ולבנה על החניכיים מעל הניב שנראית כמו חצ'קון, ללא כאבים.... באותם ימים גם סבלתי בו בזמן מאפטה במקום אחר בפה ולכן חשבתי שזו אותה הבעיה ומרחתי את שתיהן באפתגון ג'ל...
בנתיים האפטה עברה ורק היום שמתי לב שבמקום שבו היתה מוגלה מעל הניב יש מעין שלפוחית "מפוצצת" פתוחה בצבע אדמדם- סגול ואם אני לוחצת עליה, גם יוצא דם אבל שוב , ללא כאבים... החניכיים וחלל הפה לא מציקים לי בכלל... האם זו דלקת? האם זה קשור לאפטה?
אני קצת לחוצה מהעיניין, בעיקר כי קראתי שיש מחלות עור או סרטן שמתחילות בצורה כזו...
האם זה יכול להיות סתם פצע שיעבור?
בכל מקרה קבעתי תור לרופאת שיניים שלי אבל הוא רק בעוד שבוע מהיום ואני די לחוצה..
האם יש צורך גם לראות רופא אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת תמונה..
ליטל30/12/2011ורציתי גם לציין שלא עברתי טיפול שורש בשן הזו או כתר או כל דבר שהוא.. ושהפצע הזה בולט מעל החניכיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תמונה.. - תגובה
ד``ר גלית כהן02/01/2012פני לרופא, רצוי כל עוד ה"פצעון" קיים, כי זה יקל לבדוק בצילום את המקור. יתכן שיש דלקת מהשן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, הייתי אצל הרופאה
ליטל09/01/2012היא לא ראתה סימנים של דלקת ולא מצאה משהו לא תקין ולא ידעה להגיד מה זהו הפצע.
נשלחתי לצילום פונורמי והכל נראה תקין.
נאמר לי לגרגר עם מים ומלח מספר שבועות ואם לא יחלוף, לחזור.
האם זה נשמע תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, הייתי אצל הרופאה - תגובה
ד``ר גלית כהן12/01/2012אם לא ראו כלום ולא מצאו קשר לשן, יכול להיות שהמקור ויראלי ויחלוף מעצמו תוך כשבוע ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אל כתר זמניירין29/12/2011
שלום לכם היום בפעם הראשונה בחיים אני מתחיל סידרה של טיפולי שיניים מדובר בטיפול שורש ומבנה 2 כתרי חרסינה סליחה אל הבורות אבל אם אני משלם כסף אל כתר החרסינה ושאר הטיפולים מדוע אני צריך לשלם גם אל הכתר הזמני הרי הוא יהיה אצלי בפה רק 3 שבועות עד שכתר חרסינה יהיה מוכן אני בדקתי אצל 3 רופאי שיניים וכולם אמרו שצריך לשלם גם אל הכתר הזמני סליחה אל השאלה אבל אני באמת לא יודע למה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אל כתר זמני - תגובה
ד``ר גלית כהן02/01/2012הכתר הזמני הוא פשוט שלב בביצוע הכתר הקבוע. המחיר הוא חלק ממחיר הכתר הקבוע. אם תגיע לרופא עם כתר זמני תשלם עליו שוב, כי אתה לא משלם בעצם על הכתר הזמני, אלא על ביצוע השלב הראשון הראשון של השחזת השן. הכתר הזמני הוא כיסוי לשמירה על השן שלא תזוז עד שהכתר הקבוע יסתיים.
הסיבה שהמחיר מפוצל לשני שלבים נובעת מכך שלעיתים יש פער של חדשים בין שלב ההשחזה לביצוע הכתר הסופי. במקרים של ניתוחי חניכיים, שתלים וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםעינב29/12/2011
שלום.ביתי בת שנה וחצי , ת. לידה 16.6.2010 ועד כה בקעו לה רק 2 שיניים קידמיות תחתונות.האם זה בסדר?
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/12/2011שלום עינב,
בגיל שנה וחצי אמנם נצפה ליותר שיניים בפה, אך זמן בקיעת שיניים הוא מאוד אינדיבידואלי.
אני ממליץ על בדיקה וייעוץ אצל רופא שיניים מומחה לילדים (פדודונט)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותמאיה28/12/2011
שלום, אני בת 16 .. יש לי מס' שאלות.
1.יש לי מין כתמים לבנים על כמה שיניים , ממה זה נובע? והאם הלבנת שיניים גורמת לכך שלא רואים אותם? ויש פתרון אחר כלשהו?
2. שמתי לב שיש לי שקיפות בצבע השיניים , ממה זה נובע ומה זה אומר ?
3. יש לי מין שברים קטנים , כלומר השן לא ישרה לגמרי [ברוב השיניים] , למה והאם זה אומר משהו ??
אני ממש מודאגת , תודה :))
אני מצרפת תמונה של השיניים , אפשר לראות במיוחד על מה אני מדברת בשתי השיניים הקדמיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מס' שאלות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/12/2011שלום מאיה,
כל מה שתיארת נשמע נורמלי - אין סיבה לדאגה.
אגב, השיניים בצילום נראות מאוד אסתטיות וטבעיות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשיר28/12/2011
בת 33 בריאה, תקפה אותי דלקת גרון בצד אחד ובאותו זמן נפיחות לחי וככל הנראה אבצס שהיה רדום כמעט שנה ולא עקרתי והתפרץ בחניכים מעל 3 שינים שצריכות עקירה, קיבלתי מרופא השינים אוגמנטין 500 3 פעמים לטיפול ב2 הדלקות, היום היום השלישי הגרון עבר השיניים עדיין קצת נפוח הכאב הופחת, נקבע לי תור לעקירה היום אך מאחר שעוד לא החלים ביקשתי להמתין שתרד הנפיחות מהלחי וילך הכאב למרות טענת הרופא שאפשרי לעקור גם במצב הזה....כי אני תחת אנטיביוטקה, דבר שלא נראה לי הגיוני, שאלתי האם זה נכון? האם עוקרים בנפיחות ודלקת ושנית מאחר ויש חג הוא יוכל לעקור לי רק ברביעי הבא וביקש שאסיים 5 ימים ואפסיק עם הכדורים ויום רביעי נעקור מה שאומר בעצם שבעת העקירה של 3 השיניים לא אהיה עם כיסוי אנטיביוטי , שאלתי האם כל המהלך נכון והאם אני לא לוקחת סיכון בעצם שאני מסיימת טיפול ועוקרת 4 ימים לאחר מכן ללא כיסוי כשהדלקת הזו הייתה עקשנית וחמורה וכואבת עד מאוד ובמזל לא הגעתי לניקוז כירוגי כי לקחתי תאנטיביוטיקה יחסית בזמן, תודה על תשובתכם המהירה וסליחה על אורך השאלה ושנה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי29/12/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםרחלי28/12/2011
האם בשיניים טוחנות ניתן לעשות כתרים קבועים עם מתכת רגילה או שמתכת אצילה עדיפה ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/12/2011שלום רחלי,
התאמת סוג המתכת תלויה בסוג השחזור, בגודל השחזור ובמיקומו. בעיקרון, ככל שהסגסוגת מכילה יותר מתכות אצילות היא יותר ביוקומפטבילית (כלומר, שהסיכוי שלה ליצור תגובה לא רצויה עם הרקמות הסובבות קטנה יותר) והיא יותר יקרה. ישנם מקרים בהם המתכת הרצויה היא דווקא מתכת בסיסית בשל חוזקה. כלומר, כל מקרה לגופו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים בגיל 48 לאחר עישון?עופר קדם27/12/2011
שלום ד"ר,
שמי עופר, גילי 48 מאיזור תל אביב. הייתי מעשן כבד במשך 20 שנה וכעת אני נקי כבר כשבע בשנים. לצערי השיניים עדיין זוכרות לי את העוול הגדול והן די צהובות. השאלה שלי היא האם יש השפעה לטיפול הלבנת שיניים בגיל כזה ולאחר שנים של עישון? יש להדגיש שהן בריאות - אני מקפיד על הגיינה וצחצוחים תכופים - אך הצבע הוא מה שמפריע לי.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית, יום טוב
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים בגיל 48 לאחר עישון? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי29/12/2011שלום עופר,
הלבנת שיניים יכולה לעזור בשינוי גוון השן גם לאחר שנים של עישון. לפני ההלבנה אני ממליץ לבצע סילוק אבנית ופוליש כדי להסיר את הכתמים החיצוניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר טיפול שורשתמיר26/12/2011
שלום,
לפני כ- 4 חודשים עברתי טיפול שורש (אם אני לא טועה בשן 45), טרם הושלם מבנה וכתר לאור העובדה כי ישנה רגישות מסויימת בשן.
הצילומים הראו שטיפול השורש בסדר גמור ולכאורה לא אמורה להיות בעיה.
בינתיים אני ממתין על מנת לראול ולקוות שהרגישות תפחת.
ממה יכולה להיות הרגישות ומה ההשלכות במידה והיא אינה עוברת?
תודה מראש,
תמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר טיפול שורש - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן26/12/2011שלום רב
אם סיום טיפול השורש יש לבצע מבנה לאחר מספר ימים, גם אם יש רגישות. הדבר חשוב לצורך איטום כותרתי, משום שהסתימה הזמנית דולפת.
אם יש סימפטומים או יש צורך במעקב אחר דלקת בעצם, יש להמתין את תקופת המעקב עם המבנה ואם יש צורך, עם כתר זמני.
הרגישות לאחר טיפול שורש יכולה לנבוע מסגר, סדק, חוסר איטום או חיטוי של כל התעלות, סתימה זמנית הלוחצת על החניכיים ועוד.
אולם, את תקופת המעקב יש לבצע עם מבנה קבוע, משום שגם דלקת שתיגרם עקב דלף כותרתי דרך הסתימה הזמנית עלול לגרום לרגישות באזור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי להשתיל שיניים ביום אחד ??דיויד כהן25/12/2011
האמנם?!?!?!?!?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשרי להשתיל שיניים ביום אחד ?? - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן26/12/2011אפשר הכל. השאלה אם כדאי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית של שן בינה-25/12/2011
במשך כמה זמן לאחר עקירה כירורגית של שן בינה אמורים להיות כאבים?
זה נורמלי שיש יומיים אחרי כאבים?
לא נראה שזה מדמם, ובעקרון האיזור כואב- הלחי שליד, ומאחורי השן (מדובר על שן תחתונה)
זה לא כואב ברמה של בלתי נסבל אבל כן ברמה שאחרי שאני לוקחת אדוויל זה פחות כואב
האם לפנות לרופא או לחכות קצת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית של שן בינה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן26/12/2011שלום רב
הכאב הגיוני. אם לא ימשך יותר משבוע או יתעצם, כדאי לגשת לרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בשןיניב23/12/2011
שלום יש לי שן שמולבש אליה כתר כבר שנתיים עד עכשיו הכל היה בסדר ומבחינה אסטטית הוא נראה מאוד יפה אבל בשבועיים האחרונים אני מרגיש כאבים חזקים מאזור הכתר כאב שהולך וחוזר כאב חזק הבעיה שאני מפחד אם יצטרכו לעשות לי טיפול שורש הם יורידו את הכתר ואני צריך לעשות חדש ולשלם שוב אל כתר השאלה האם אחרי טיפול שורש אפשר להחזיר כתר קבוע לפה למרות שהוא מודבק וכבר כמה שנים בדבק קבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן24/12/2011לא ניתן להחזיר כתר המודבק בהדבקה קבועה, שכן בהורדתו צריך בד"כ לנסר אותו.
לעיתים ניתן לפתוח שן לטיפול שורש דרך פתח שעושים בכתר וזה סוג של פשרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר....כנרת22/12/2011
שלום,
נכון שאומרים שחלב הוא בריא לגוף, עצמות ושיניים?
אז האם מותר לאחר צחצוח השיניים לשתות חלב ולא מים?
בבקשה תענו לי,
תודה,
כנרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר.... - תגובה
ד``ר גלית כהן24/12/2011חלב מכיל סוכרים.
לא נכון לצחצח שיניים ואז לשתות חלב. זה מפתח אצל תינוקות למשל "עששת דוהרת"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - תעלות סתומותיוסי22/12/2011
בס"ד
שלום לכם
לאחר טיפול שורש + כתר בשן אחורית ( צמודה לשן בינה ) לסת תחתונה נעשה
צילום CT ממנו עולה כי , פתחו תעלה אחת ושתי תעלות נשארו סתומות .
מבקש לציין כי ישנה תחושה מוזרה בשן , ללא כאב קיצוני , ונצפה ב CT דלקת בחניכיים מתחת לשן
האם נכון לפרק את הכתר לפתוח את התעלות ואז לבצע טיפול+ כתר מחדש ?
האם כל רופא שיניים מתאים או מומלץ כירוג פה לסת מומחה לטיפול שורש ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תעלות סתומות - תגובה
ד``ר גלית כהן22/12/2011צריך לפרק את השן ולחדש את טיפול השורש. מומלץ לפנות למומחה לטיפולי שורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בהרדמה בטיפולי שיניים- דחוף!רוני22/12/2011
שלום.
אני בת 24. בריאה.
כילדה עברתי טיפולי שיניים בהרדמה מקומית והכל היה בסדר.
לפני מספר שנים ביקרתי במרפאת השיניים לצורך עקירת שן בינה. באופן מוזר, הרופא פשוט לא הצליח להרדים את האזור והטיפול ארך זמן רב והיה כרוך בכאבים בלתי נסבלים.
השבוע הגעתי למרפאה לטיפול שורש. גם במקרה הזה, הרופאה לא הצליחה להרדים אותי, אפילו לאחר שהזריקה עוד חומר הרדמה. היא התחילה את הטיפול, אך לא יכלה להשלים אותו כיוון שהרגשתי הכל (!) ולא יכולתי לעמוד בזה.
לדבריה, אין מה לעשות ואני אצטרך לטפל בשן גם אם אני לא נרדמת.
כתוצאה משני המקרים הנ"ל פיתחתי טראומה של ממש, ואני לא מסוגלת לשוב ולבקר במרפאת השיניים.
שאלתי: האם יש איזשהו פיתרון למקרים כמו שלי? כמובן, שאפשרות של הרדמה כללית היא המילוט האחרון מבחינתי, ואני מעדיפה להיעזר בשיטות אחרות אם יש כאלו.
אודה על תשובתכם בהקדם,
רוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בהרדמה בטיפולי שיניים- דחוף! - תגובה
ד``ר גלית כהן22/12/2011חסרים פרטים חיוניים. האם בין 2 המקרים טיפלת בשיניים בהרדמה מקומית וזה עבד? כי יכול להיות שבשני המקרים הללו היתה דלקת מקומית באזור וזה מקשה על הרדמה מקומית. במקרה כזה בתור הבא לטיפול השורש לא תהיה כבר בעיה. האפשרות הזו רבה יותר סבירה מהעובדה שהרדמה לא משפיעה עליך.
אבל הכל יתכן ואם באמת הרדמה מקומית לא מתאימה לך נכון לשקול הרדמה כללית, שהיא היום טיפול בטוח ביותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לשאלתך-
רוני22/12/2011לא ביקרתי אצל רופא השיניים בין שני המקרים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לשאלתך- - תגובה
ד``ר גלית כהן22/12/2011אז כנראה בסבירות הרבה יותר גבוהה הקושי בהרדמה נובע מנוכחות דלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)