מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד עדין עם קיסם סביב השןמשה12/01/2012
היי
אחרי עבודה עם חוט דנטלי נראה שיש עדיין ליכלוך לבן צהבהב צמוד לשן בחיבור בין השן לחניכיים , מותר לנקות אותו עם קיסם בעדינות , או שהצהוב הזה זה מוח השן או האמייל וחשוב לשמור עליו ?
הכוונה לא לאיזור שבין השיניים אלא ממש בחלק הקידמי , בקו התפר בין השן לחניכיים ?
שאלה נוספת:
מותר לגרד בעדינות כתמים שחורים קטנים עם קיסם עץ פשוט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד עדין עם קיסם סביב השן - תגובה
ד``ר גלית כהן12/01/2012אם נותר עדיין פלאק חייבים לנקות אותו, ניתן עי מברשת בד"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא איך מבחינים בין הפלאק
משה13/01/2012לבין האמייל ?
קראתי במקום אחר שגם האמייל נראה אותו דבר - שכבה צהובה שצמודה לקצה של השן ליד החניכיים.
בכל פעם שאני מסיר אותו בעדינות עם קיסם, אחרי יומיים האיזור משחיר מאד (מקבל את הפטרייה)
השאלה היא אם אני לא שורט בטעות את האמייל ואז הפטרייה מתנחלת שם ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
משה13/01/2012האמת שהצבע של החומר שאני מוריד הוא לא ממש צהוב, הוא יותר לבן מהשן עצמה.
זה עדיין נחשב פלאק או שזה חלק חיוני מהשן ?
כי אותו צבע מתקבל על הקיסם גם כשאני שורט איתו בעדינות את זגוגית השן .
מקווה שאני משתמש במונחים הנכונים , אני לא רופא שיניים אז לקחת בעירבון מוגבל בבקש ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בשן במשחק כדורסלגילי12/01/2012
קיבלתי השבוע מכה חזקה בשיניים הקידמיות במשחק כדורסל.
כל השיניים עומדות במקום. אבל אחת השיניים הקדמיות מרגישה כמו שן לחב שמחילה להתנדנד.
עשיתי צילום פנורמי רופא אחד אומר שאין שבר ושאי אפשר לדעת אם העצב נפגע, ורק עם הזמן נדע.
רופא אחר אומר שיש שבר וצריך לעשות טיפול.
מה עלי לעשות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בשן במשחק כדורסל - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום גילי,
איני יכול לענות ללא בדיקה. אני ממליץ לפנות לייעוץ אצל אנדודונט (מומחה לטיפולי שורש).
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על סוגי הרדמה מקומיתאפרת ברלב12/01/2012
אני צריכה לעבור טיפול שיניים בחו"ל במקום שלא תמיד נעשה שימוש בהרדמה בזמן טיפולי שיניים. ברצוני לדעת באיזה סוג הרדמה מקומית משתמשים בארץ כשנדרש טיפול של השן השישית המנדיבולרית (סתימה או טיפול שורש). אני חושבת שזו השן M1. האם נעשה בלוק מנדיבולרי או שרופאים לפעמים משתמשים בהרדמה של איזור השן בלבד? ובנוסף לכך, אם נעשה בלוק מנדיבולרי, באיזו צורה זה נעשה? האם נדרשת מחט ארוכה מהרגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע על סוגי הרדמה מקומית - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום אפרת,
באזור זה ניתן להרדים מקומית באמצעות בלוק מנדיבולרי או באמצעות הרדמה של השן הספציפית דרך החניכיים (אילחוש אינטראליגמנטרי).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל בהשתלהטלי12/01/2012
עברתי השתלה שנכשלה. לאחר שהוצא השתל, אזור החניכיים בלסת התחתונה שינה צורה. נכון להיום האזור נוקשה וכל העור ליד החניכיים מתוח. נוצרה מעין 'במה' מוגבהת ומתוחה צמוד לחניכיים. עברו שלושה חודשים ואין שיפור. לטענת הרופא העצם נבנית והכל תקין. איני בטוחה ואשמח להבין עם מי עדיף לי להתייעץ - מומחה בכירורגיית פה ולסת? מומחה לשיקום הפה? אחר?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל בהשתלה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום טלי,
גם מומחה לשיקום הפה, גם מומחה לכירורגיה פה ולסת וגם מומחה למחלות חניכיים יתאימו לייעוץ בנושא.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק הלסתאורחת12/01/2012
שלום, רציתי לשאול לגבי פיזיותרפיה למפרק הלסת. אני בת 26 ומזה כמה שנים יש לי קושי בפתיחה ובסגירה של מפרק הלסת, מעיין "קליקים" לא נעימים. העניין מלווה בכאבים, כאבי ראש ואי נוחות. נבדקתי אצל מומחה ללסת והוא המליץ על סד. רציתי לשאול לגבי פיזיותרפיה- האם היא יעילה ותוכל להקל/לעזור לבעיה והאם ישנם מקומות מומלצים שבהם עושים פיזיותרפיה למפרק הלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים זמנייםליטל12/01/2012
היי מחליפים לי לכתרים מזרקוניה שאולי איתם לא יהיו לי דלקות. עד עכשיו היו לי כתרים עם מתכת בפנים. שאלתי היא למה אי אפשר להישאר עם הכתרים הזמניים ופשוט להדביק אותם בדבק קבוע ודי?? הם נראים שיניים לכל דבר ולא מרגישות כמו פלסטיק ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לכתר זמני מבושל
ליטל12/01/2012שהוא יפה והוא טוב לטווח ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לכתר זמני מבושל - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום ליטל,
הכתרים הזמניים עשויים מאקריל שהוא חומר שנשחק די מהיר. בנוסף, התאמת הכתרים הזמניים אינה מספקת ויש חדירה של חיידקים בין השן לכתר. לכן, אסור להדביק עם דבק קבוע כתרים שנועדו להיות זמניים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסתימה שבורהלימור11/01/2012
שלום רב. אני בהריון בסיכון נוטלת קלקסן וקרטיה בשליש הראשון. לדאבוני נשברה לי סתימת שורש בשן אחורית כך שכרגע רק חלק המסתימה המקורית נמצאת בשן וזה בהחלט מפריע.
האם ניתן לעשות איזשהוא טיפול בסיטואציה זו- אסור לי בשום אופן להפסיק לקחת את הקלקסן וקרטיה.
אם כן ניתן האם אצל רופא שיניים "רגיל" או שצריך הםניה למומחה שמטפל במצבים אלו
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וסתימה שבורה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום לימור,
מכיון שההריון בסיכון, אז רצוי להביא מכתב מהרופא המטפל המפרט הנחיות והגבלות לטיפול במרפאת השיניים. אם אין כאבים אז תמיד כדאי לבצע את הטיפול בטרימסטר השני להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת עצם...מתיתיהו11/01/2012
שלום!
במהלך הצעת מחיר לשל נאמר לי שיש מצב שתוך כדי התהליך הרופא יחליט שצריך להוסיף עצם..כך שהעלות הזו לא כלולה בהצעת המחיר
לאחר שסיימנו את הכנסת השתל התבקשתי להוסיף עוד כ1500 שח על הוספת עצם
הוסבר לי כמות החומר ייש לומר הכמות הקטנה..)שהרופא שם לאחר שהבריג את השתל,היא נקראת הוספת עצם והחומר הוא יקר (חומר שהוא לא מין החי...)
שאלתי היא האם זאת הפרוצדורה התקינה והאים לזה התכוון המשורר באומרו "הוספת עצם"
תודה
מתיתיהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת עצם... - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום מתיתיהו,
לעיתים במהלך השתלה קיים צורך בהוספת עצם, וזו פרוצדורה מקובלת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל"הוספת עצם"
מתיתיהו13/01/2012שלום דר עדי ותודה על התגובה המהירה
אנסה למקד את השאלה
אני מבין שלפעמים תוך כדי הכנסת השתל צריך להוסיף עצם
שאלתי היא האם הוספת העצם מתבצעת לאחר הברגת השתל ,מכוון שזה מה שהרופא ענה ככשאלתי אותו מתי בדיוק הוא הוסיפ לי עצם , הוא טען שלאחר הברגת השתל הוא השתמש בחומר במרקם רך בצבע בהיר וטען שחומר זה יקר מאוד והוספת החומר היא לא כלולה בהצעת המחיר ועל כך גבה ממני עוד 1500 שח
זאת לאחר שכבר שילמתי 5000 שח על כל התהליך
לא ברור לי למה אך יצאתי בתחושה לא טובה במין בהרגשה ש"עקצו" אותי " וניצלו את היותי "הדיוט"... ממש כפי שיוצאים לעיתים ממוסך... :)
תודה
מתיתיהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך ל"הוספת עצם" - תגובה
ד``ר עדי אריאלי13/01/2012לפעמים מוסיפים עצם לפני החדרת השתל , כמו בפרוצדורה שנקראת הרמת סינוס. לפעמים מוסיפים עצם לאחר החדרת השתל בכדי לעצב את אנטומיית העצם ולקבל כיסוי מושלם של השתל בעצם. הרבה פעמים נתקלים בצורך בהוספת עצם במהלך הניתוח מבלי שניתן היה לדעת זאת מראש. לסיכום, אתה יכול להירגע- נראה שהרופא רצה רק בטובתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים על השינייםרונה11/01/2012
שלום,
אני בת 27 , וסובלת כבר שנים מכתמים שחורים על השיניים .
הולכת בגללם לשיננית כל חודשיים או מקסימום פעם ב4 חודשים.
זה המון כסף וטרחה, וגם אז , כבר יש המון המון שחור מכל הכיוונים ... וזה מאד לא נעים.
השיננית תמיד אומרת שזה כנראה פטריה ואין מה לעשות.
ניסיתי להוריד קצת עם קיסם כשזה התחיל - וזה נמחק בקלות, אבל אחרי כמה ימים חזרו הכתמים עוד יותר ...
אני מקפידה מאד על הגיינת הפה. מצחצחת בפרודנטקס ובסנסודיין פעמיים ביום (בוקר וערב ), משתמש בשטיפת פה ליסטרין ואלמקס לסירוגין (בוקר וערב), ועוברת פעם ביום עם חוט דנטלי... לפעמים מצחצחת בזריזות גם באמצע היום .
ככה כבר שנים - ואין לי חורים או דלקות מלבד נסיגה קלה בחניכיים.
רק השחור המעצבן והמכוער............. !
מה עושים עם זה? זה כבר נהיה מוגזם ללכת כל חודש לשיננית רק בשביל שתגרד קצת את השחור. . וזה ממש לא בתקציב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים על השיניים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום רונה,
הפיגמנטציה השחורה שאת מתארת מתקבלת לרוב כתוצאה מחיידקים כרומטוגניים מסויימים (ולא מפיטריה). הבעיה היא לא רפואית שכן חיידקים אלה אינם מזיקים, ואף ידוע שהם מפחיתים את פעילותם של החיידקים המזיקים הגורמים לעששת. אם כך, הבעייה היא רק אסתטית. ידוע ששיפור בהגיינה האורלית מסייע מאוד להפחתת הופעת הכתמים, אך בדרך כלל לא לגמרי ויש לבצע ניקוי אצל שיננית לעיתים תכופות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם החומר גוטה פרקה זה בעצם אמלגםרווית10/01/2012
האם החומר גוטה פרקה זה בעצם אמלגם? או קשור לאמלגם איכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החומר גוטה פרקה זה בעצם אמלגם - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום רוית,
החומר גוטה פרקה אינו אמלגם. חומר זה משמש לסתימה של טיפול שורש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה או כתרגדי10/01/2012
כתר נשבר בשן 22 והרופא ממליץ על השתלה כי לטענתו אם נעשה כתר הוא יצטרך לרדת מתחת לחניכיים ותהיה שם דלקת כרונית מה שיביא לנסיגת העצם ולבעיות השתלה בעתיד. הוא מבין גם מבנה + כתר חדש מה שאחליט. מבין שזה פתרון טוב יותר אבל חבל לי לעקור. מה רמת הסיכון בדלקת כרונית ונסיגת עצם בכתר והאם יכולה למנוע השתלה עתידית?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה או כתר - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום גדי,
כמובן שאיני יכול לענות למקרה הספציפי שלך ללא בדיקה. עקרונית אנחנו מעדיפים לשמר שיניים ככל שניתן, ובלבד שהן אינן גורמות נזק לרקמות הסובבות אותן (עצם, חניכיים, שיניים), ושלדעתנו הן ישרדו בפה מספיק שנים. צריך לשקול תועלת אל מול סיכון בהחלטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לגידול עקב שתל דנטאליג10/01/2012
ד"ר שלום רב,
לפני מספר חודשים ביצעתי שתל בודד ברכס שן 36 לאחר שזו נעקרה שנתיים לפני כן.
לאחרונה קראתי מאמר של ד"ר אילנה קפלן, "יותר מסתם דלקת", ממנו עולה כי עד כ-40% מאלו שעברו שתל דנטאלי יפתחו מה שנראה כמו פרי-אימפלנטיטיס, אך למעשה עשוי להוות פתולוגיה אחרת כגון גרנולומה (פיוגנית או של תא ענק) או גידול חלילה.
שאלתי אלייך היא כדלקמן: אני מאוד מוטרד כי במקום בו בוצע השתל תתפתח ריאקציה ממאירה כלשהי? האם שתלים דנטאליים מעלים את הסבירות להתפתחות פתולוגיה כזו במקום השתל? אני מאוד מאוד דואג וחרד ואודה להתייחסותך הטובה והמפורטת,
אציין כי אני אדם צעיר ובריא ללא מחלות רקע
תודה
ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לגידול עקב שתל דנטאלי - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום ג,
הקשר בין שתלים דנטליים וגידולים ממאירים אינו מוכר לי ועד כמה שידוע לי גם לא הוכח.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה קורסודיל שימוש ממושך, מסוכן?רונן10/01/2012
שלום רב ותודה מראש על העזרה.
אני בחור בן 30 וכשאני נמצע מין אוראלי לבחורה לרוב יוצאות לי אפטות בפה.
עכשיו יש לי חברה קבוע ואני מעוניין לבצע בה מין אוראלי כמה פעמים בשבוע לפחות, התחלתי להשתמש במי פה "קורסודיל" לאחר הפעולה ועושה רושם שדי עוזר להפחית את תופעת האפטות אחרי קראתי והמליצו לי לא להשתמש בזה יותר מ 2-3 בשבוע כי זה עלול לעשות נזק, אשמח לדעת כמה פעמים בשבוע אוכל להשתמש ב "קורסודיל" אחרי שאבצע מין אוראלי ואם יש דרך להפחית את התופעות לוואי של המי פה אם אשתמש בזה 4-5 פעמים בשבוע.
יש אולי מי פה אחר פחות מזיק מזה שאוכל להשתמש באופן קבוע אחרי שאבצע מין אוראלי כדי שלא יצאו לי אפטות בפה? אשמח לכל עצה אפשרית שתוכל לעזור לי בנושא.
תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה קורסודיל שימוש ממושך, מסוכן? - תגובה
ד``ר עדי אריאלי12/01/2012שלום רונן,
לרוב לא מומלץ להשתמש בתכשיר המכיל כלורהקסידין (כמו קורסודיל) למשך של יותר משבועיים רצוף. אתה יכול להשתמש במי פה אחרים ולשלב מדי פעם גם מי פה שמכילים כלורהקסידין. אגב, הקשר בין אפטות, מין אורלי ושימוש במי פה כפתרון לא מוכר בספרות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שיני בינה + גשראייל10/01/2012
אני מטפל מזה 5 שנים לערך אצל רופא שיניים דרך הקופת חולים שלי.
עשיתי גשר, היה לי 4 שנים, הורדתי אותו... ועכשיו לאט לאט מתחיל להתעקם לי למעלה
התעקשתי באותה תקופה על קיבוע למעלה בשיניים ואורתודנטית אמרה שהיא לא נוהגת לשים והביאה לי פלטה.
בנתיים עברה תקופה שבה הייתי בטיול של 4 חודשים והשיניים לאט לאט מתחילות להתעקם חזרה, באתי אליה ואמרתי לה, היא אמרה שזה בגלל שאני לא שם פלטה ועכשיו היא רוצה לשים לי קיבוע למעלה.
והיא גם טוענת שיש לי 4 שיני בינה שצריך לעקור ובגלל זה זה מתעקם.
ועד שאני לא עוקר זה יכול רק להחמיר את המצב.
(למרות שכרגע אין כאבים) וזה נראה שהיא "בורחת" מאחריות.
השאלות שלי הן:
א. במידה וצריך לעקור 4 שיניים, ואני בתור אחד שלומד ועובד ולא יכול להרשות לעצמי להיות מושבת יומיים/שלושה במשך 4 פעמים בתקופה הקרובה, שמעת על ניתוח להוציא את כל ה4 בפעם אחת? מומלץ? מה הסיכונים? וכמה זה יכול לעלות?
יהיה לי חופשה מבחנים שאחריה אני יוכל לעשות זאת.
ב. אני יכול לדרוש עוד הפעם גשר על חשבון הכסף ששילמתי בתחילת הטיפול? או שאין דבר כזה, ואני צריך לשלם עוד עכשיו לגשר חדש במידה ואני ירצה.
תחילת הטיפול שילמתי סכום שקרוב ל10,000 ש"ח כולל כל הטיפול.
אשמח לשמוע חווה דעת, תודה רבה
בברכה,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על שיני בינה + גשר - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן12/01/2012שלום רב
הדעה הרווחת כיום היא ששיני בינה לא גורמות לrelapse, דהיינו ״התעקמות״ חזרה.
לטעמי, קיבוע מלכתחילה היה עדיף, ולעיתים גם אז יש מעט relapse.
ישנן כיום שיטות פשוטות להחזרת השיניים למקומן בשינויים קטנים (דוגמת הclear aligner). לגבי מי חייב לשאת בעלות - יש מעט צדק בדבריך, אך תצטרך לשכנע את הרופאה בכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
אייל15/01/2012המון תודה רבה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים קבועיםסימה09/01/2012
לפני כחודשיים הודבקו לי שני כתרים מחרסינה אצילית בשתי השיניים הקדמיות.
הכתרים הודבקו בדבק חצי קבוע לדברי הרופאה. אני עכשיו לפני טיסה לחול לטיול של כחודש האם כדאי לגשת לרופאה ולהדביק קבוע או להמתין עד לאחרי הטיול.
האם יש סכנה שבמהלך הטיסה הכתרים יפלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים קבועים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן12/01/2012שלום רב
כדאי לשאול את הרופאה המטפלת, שיודעת עד כמה יציבים הכתרים עג השיניים המושחזות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)