פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיניים קדמיות
    סימה
    21/08/2011

שלום,
    נשברה לי שן קדמית הרופאה שיחזרה אותה עם חומר דומה לשן מכיוון שהחומר כבר נפל פעם אחת ברצוני לעשות טפול שורש וכתר. הרופאה מתעקשת לעשות טפול שורש גם בשן לידה שהיא בריאה...טוענת שזה חזק יותר לעשות שני כתרים...
    אני משום מה לא שלמה עם ההחלטה ללכת ולעשות טפול לשן בריאה לחלוטין...שאלתי היא האםזה הכרחי? ואם אני אתעקש לעשות כתר רק לשן הפגועה האם ניתן יהיה להתאים צבע ...שוב מדובר בשם קדמית...
    תודה,סימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קדמיות

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    23/08/2011

שלום רב
    גם בשו שנישברה נראה שלא חיוני לבצע טיפול שורש ו/או כתר.
    קיימות היום אופציות טיפוליות אסתטיות דיין שהן שמרניות. אם את לא מרוצה מהשחזור הקומפוזיט (סתימה לבנה), הרי שניתן לבצע ציפוי חרסינה ואפילו כתר ללא ביצוע טיפול שורש (המחליש את השן). סתימה לבנה שנופלת - לרוב הבעיה היא בהתאמה הסיגרית אל מול השיניים הנגדיות, ויש לבדוק זאת היטב.
    ללא ספק אין צורך לטפל בשן הסמוכה!!!. רופאים רבים עושים זאת משום שאינם סומכים על איכות טכנאי השיניים שלהם שיצליח להתאים את הכתר לשן הבריאה הסמוכה. כדאי למצוא רופא איכותי עם טכנאי מצויין (לרוב הדבר מתומחר גבוה יותר, אך אין מחיר לחומר שן!), שיצליח לבצע סתימה אסתטית או ציפוי ואפילו כתר מבלי לגעת בשיניים הבריאות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גז צחוק
    danafr
    21/08/2011

שלום רב,
    אני חוששת מאוד מטיפולי שיניים, בעיקר מהזריקות. לפיכך לפני מספר שנים התחלתי בשילוב גז צחוק בטיפול ואכן הטיפולים עברו בשלום. לפני כשבועיים נזקקתי לסדרת סתימות חדשה אחרי זמן רב שלא טופלתי ופניתי לטיפול במקום אחר. שם הטיפול בגז לא השפיע עליי משום מה. והטיפול לווה בחשש גדול, בכי ואי נוחות.
    1. מה יכול לגרום לכך שבתקופה מסוימת הגז יעבוד ובתקופה אחרת בחיי לא תהיה לו השפעה? יש לי תחושה קשה שהם פשוט לא ידעו להשתמש בגז- אני המטופלת היחידה שביקשה זאת.
    2. האם ניתן להמליץ לי על מרפאות ברמת גן שמטפלות בגז צחוק (ועובדות עם חברת הביטוח דקלה)?
    אשמח לעזרה או להפנייה למקום המתאים, נותרו לי עוד כמה טיפולים ואני לא רוצה לחזור לטיפול המקום הנוכחי שהגז לא באמת משפיע...
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    גז צחוק

הוספת תגובה

• גז צחוק - תגובה

ד``ר גלית כהן
    27/08/2011

חזרי למרפאה הקודמת. או חפשי באינטרנט מרפאות עם גז צחוק
    הפורום אינו עוסק בהמלצה על מרפאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה והתייעצות
    שיר
    21/08/2011

בת 33 בריאה, צריכה לעבור 4 עקירות של שיניים טוחנות בלסת עליונה אין כבר שיניים בעצם רק שורשים, מזה זמן ארוך אני סובלת מכאב לא ברור בחלק של הגרון באותו צד היום הייתי אצל מומחה לאף אוזן גרון שאמר לי כי הנפיחות של השיניים והזיהום הכרוני שם גרם לבצקת בחיך באותה צד, העקירות קבועות לשבוע הבא ובהם נמסר לי כי מאחר ואני חרדתית נעקור 2 כל פעם, לא את כל ה4 במכה, לפי מה שהבנתי מרופא אף אוזן גרון אין משהו דחוף בבצקת טען שאני חיה איתה בטח כבר הרבה זמן בצקת משנית לזיהום בשינים ושאין לי מה להיכנס להיסטריה כי לטענתו הבצקת הזו קיימת הרבה זמן והיא כרונית, אני נורא נלחצתי כי סיפרו לי כל מיני סיפורים על התנפחויות שחונקות תאוויר וכאלה, סורי אם הגזמתי פשוט זה מה שאמרו לי חברות, לטענתו הגרון במצב תקין והכאב מגיע בעצם מהשינים ולא מהגרון, שאלותי הם:
    האם במצב של דלקת כרונית הכוללת בעצם בצקת לא צריך אנטיביוטיקה לפני העקירה כי הרופא שיניים אמר לי רק אחרי ואני מאוד פוחדת מזיהום או שהוא טועה?
    ואיך בעצם מטפלים בבצקת הזו באנטיביוטיקה?או במשהו אחר ?או שרק אחרי העקירות היא תעלם?
    האם מותר להוציא 2 שיניים דלקתיתיות כרוניות כשיש לידם עוד 2 ולא יגרם יותר נזק?והאם דימום אחרי העקירה במצב של דלקת ונפיחות כרונים הוא ארוך יותר?
    אנא עזרתם הדחופה תודה,וסליחה על כמות השאלות פשוט חשוב לי לדעת יותר מאחר וסחבתי את העניין הזה עד מצבו החמור רק מחוסר הידיעה והביטחון ותשובתכם אם תהיה מפורטת תוכל לסייע לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה והתייעצות

הוספת תגובה

• שאלה והתייעצות - תגובה

ד``ר גלית כהן
    27/08/2011

אם צריך טיפול אנטיביוטי יכוללענות רק רופא שבדק אותך,
    כמה עקירות בכל פעם, תלוי במיקום ובנוחות שלך.
    כשיש דלקת אכן יש קצת יותר דימום אבל הוא נעצר, אל דאגה. יש אמצעים טובים מאד לעצירת דימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם שלא נפסק לאחר עקירה
    הדס
    20/08/2011

שלום.אני בת 28.לאחרונה עברתי עקירת שן .ולאחריה כל היום ירד לי דם שלא הפסיק.רופאת השינים אמרה לי שעם להחזיק תיון בפה.זה יעבור.וזה לא עבר הדם המשיך כל היום.הנפיחות הייתה לאורך יומייים כנעט.ולבסוף נאלצתי לפנות לעזרה ראשונה של שיניים כדי שיפסיקו לי את הדם.
    בקרוב מאוד אני צריכה לעבור עוד עקירה שן.מה אם עוד פעם ירד לי דם מהפה כל היום.רופאת השיניים אמרה לי לבדוק עם רופא המשפחה האם יש לי בעייה של קרישת דם.אך על פי בדיקות בדם.נאמר שאין לי כל בעייה.
    מה בכל זאת אפשר לעשות בעקירת השן הבאה אם שוב הדם בפה לא יפסיק.
    אינני יכולה לפנות שוב לעזרה ראשונה.הדבר כרוך אצלי בתשלום.ואין ביכולתי לשלם להם במיחד.
    בנוסף.הדבר הפריע לי לתפקד.לעבוד.אני מאוד צריכה עיצה.מה אעשה אם שוב לאחר העקירה הדם לא יפסיק לי.
    תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    דם שלא נפסק לאחר עקירה

הוספת תגובה

• דם שלא נפסק לאחר עקירה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

לא אמור להיות דימום כה ממושך אצל אנשים בריאים.
    בפעם הבאה לתפור היטב את המקום, ישנן גם ספוגיות עוצרות דימום ששמים באזור העקירה לפני התפירה. תזכירי לרופא את עניין הדימום לפני העקירה הבאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם שלא נפסק אחרי עקירה-המשך.

הדס
    21/08/2011

שלום.רשמת לי שיש לתפור את המקום .האם הכוונה היא לעקירה כיררוגית.ואם לא הייתה לי עקירה כיררוגית אלא עקירה רגילה.אז מה עושים במקרה של ככ הרבה דם.הספוגיות לא עזרו לי.לעצור את הדם פעם הקודמת.פניתי לעזרה ראשונה.ושמו לי במקום הקירה תרופה שתפסיק את הדימום.
    האם אני יכולה לבקש גם מרופאת השינים שלי תרופה זו.מין ריבוע חום.........
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם שלא נפסק אחרי עקירה-המשך. - תגובה

ד``ר גלית כהן
    27/08/2011

זה חומר עוצר דימום.תפרים עושים כשצריך לא קשור אם זו עקירה כירורגית או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יישור שיניים לאחר כתרים
    עמית
    20/08/2011

היי!
    שמי עמית ואני בת 21, רציתי לשאול אותכם האם זה אפשרי לשים גשר על הלסת העליונה אם יש לי גשר על חמש השיניים הקדמיות.
    לפני מספר חודשים גילו שיש לי ציסטות גדולות מעל 4 השיניים הקדמיות ואמרו לי שאני חייבת לעשות טיפולי שורש בהם ובגלל שאחת השיניים שלי הייתה מאוד מאחורה יחסית לשאר השיניים אז הרופא שיניים עקר לי אותה ושם לי גשר זמני בינתיים על 5 השיניים הקדמיות כי הייתי אמורה ללמוד באנגליה השנה והייתי אמורה לעזוב מהר את הארץ אז הוא אמר לי שלעקור זו הדרך הכי טובה על מנת לישר את השיניים לפני הנסיעה. בקיצור עכשיו בגלל ההורים אני נשארת בארץ ורציתי לדעת אם אפשר לעשות גשר ליישור שיניים על הלסת העליונה כולה על מנת ליישר את השיניים האחרות שלצידי הגשר, ואם כן האם אחרי שאני אוריד את הגשר אני אצטרך להחליף את הגשר שיש לי על השיניים הקדמיות בחדשות כי השיניים שבצדדים כבר לא נמצאות באותו המקום אלא יותר בחוץ.
    אשמח אם תוכלו לומר לי את דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    יישור שיניים לאחר כתרים

הוספת תגובה

• יישור שיניים לאחר כתרים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

ניתן לעשות יישור שיניים גם כאשר יש כתרים בפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

עמית
    20/08/2011

ניתן לעשות גם אם יש גשר מחובר של כתרים.
    ושאלה נוספת היא האם גבר חייבים לשים מקצה לקצה של הלסת כדי שהוא יהיה אפקטיבי או שאפשר לעשות אותו למשל מהסוף עד איפה שהגשר של הכתרים מגיע מכל צד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

בד"כ צריך להיות מחובר לכל הלסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תוקף של מי פה
    רעות
    20/08/2011

שלום.
    ברשותי בקבוק מי פה של "ליסטרין" שפג תוקפו לפני כחודש. הבקבוק חדש ועדיין לא נפתח.
    יש סיכון בשימוש במי פה שפג תוקפם? מה מומלץ לעשות...?
    חבל לי לזרוק את המוצר, זה בקבוק גדול והמי פה האלה ממש יקרים....

תודה למי שעונה :)
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על תוקף של מי פה

הוספת תגובה

• שאלה על תוקף של מי פה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

רק החברה עצמה תדע לאמר מה משמעות התוקף .
    ככלל אם יש תאריך תפוגה והוא עבר המוצר לא תקין, תנסי אולי להחליף באותו מקום בו רכשת את מי הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בשן עם סתימה כסופה
    רחלי
    20/08/2011

ד"ר שלום,

בימים האחרונים ישנה רגישות בסתימה כסופה בשן הטוחנת לחום וקור ( אם כי לאחרונה חלה דעיכה מסויימת ). לאחר צילום השן אצל הרופא נמצא כי הסתימה תקינה והועלתה אפשרות כי ישנה הולכה של חום וקור בגלל מרכיבי הסתימה (סתימת מתכת). הרופא הציע במידה והרגישות לא תחלוף להחליף את הסתימה בלבנה אך ישנו חשש לטיפול שורש.

האם ישנה דרך לטפל ברגישות? באותו אזור התחילה רגישות קלה למתוק... דבר שקצת לא הסתדר לי עם דבריו של הרופא. האם בסתימה כסופה יכולה להתעורר רגישות למתוק שלא מעידה על בעיה בשן- כי לפי הצילומים אין לי חורים.

תודה רבה, רחלי

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בשן עם סתימה כסופה

הוספת תגובה

• רגישות בשן עם סתימה כסופה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

מחייב בדיקה, רגישות למתוק מעידה על עששת או דנטין חשוף, אולי יש נסיגת חניכיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה רופא להאמין ?
    דוד
    19/08/2011

שלום רב, ותודה על הפורום הזה!

1. לאבא שלי עקרו שן רקובה בקידמת ה-פה, והרופא אמר שחייבים לעקור גם את זו שעל ידה על מנת שיהיה אפשר לשתול שם שתל {שן חלופית}.

האם זה באמת הכרחי ? אין שום אפשרות לעשות שתל לאחר הוצאת שן אחת? {אני מדבר על שן קדמית סטנדרטית}. פשוט זה נראה לי חבל להוציא עוד שן.

2. שאלת המחיר: נשמע לי מוגזם - מחיר של 8000 ש"ח ל- שתילת שתל במקום השן העקורה. האם אני צודק ? 8,000 שח לניתוח אחד של שעה ??? כמה כבר עולה החומר ? האם באמת החומר לניתוח הוא 5,000 שח, וכל השאר זה רווח לרופא ולמזכירה שלו ? {3,000 שח בשעה של ניתוח}. משהו פה לא מסתדר לי.

אילו אני הייתי לוקח סכום כזה במקצוע שלי - הייתי מיליונר היום.
    אני שואל האם יש שלוקחים פחות, ועדיין טובים או שכולם לוקחים 8,000 שח ומעלה..
    אציין שמדובר ברופא פרטי.

3. הלכתי לבדיקה אצל 2 רופאי שיניים. הראשון {רופא בקופת חולים} מצא 8 חורים , והרופא השני {רופא פרטי} מצא חור אחד בלבד. איך זה יכול להיות? כמה חורים באמת יש לי ?? אינני יודע לאיזה רופא להאמין.

תודה רבה!

דוד

לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה רופא להאמין ?

הוספת תגובה

• לאיזה רופא להאמין ? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

ראשית חייב להיות אמון בינך לבין הרופא אצלו אתה בוחר לטפל. אם אין אמון רצוי להחליף מרפאה
    טווח המחירים במרפאות שיניים גדול ומשתנה לפי הכשרת הרופא, סוגי השתלים ועוד. אך רק כדי לסבר לך את האוזן, תהליך ההשתלה הראשוני לוקח כשעה אחריו מספר פגישות בקורת, אח"כ חשיפה ובינתיים שחזור זמני לכל תקופת הקליטה ( בד"כ כ-6 חדשים בלסת עליונה) אחר כך חשיפה ואחריה מידות למבנה וכתר קבועים. זה תהליך ארוך, לר פגישה אחת של שעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    מיכל
    18/08/2011

לפני כשבועיים התחלתי טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה (שן עם 3 תעלות), ניקוי התעלות התבצע בשני טיפולים, לאחר סיום ניקוי התעלות סבלתי מכאבים חזקים 24 שעות ביממה במשך 5 ימים, שום משכך לא הקל על הכאב, רופאת השיניים התעקשה שהכל תקין. שבוע לאחר סיום ניקוי התעלות בוצע מבנה ולמחרת (היום) הושם לי כתר זמני, כל לחיצה של הרופאה על השן גרמה לי לכאבי תופת, הרופאה טוענת שהטיפול מוצלח עשתה צילום ולא מבינה למה כואב לי. השן כואבת רק כאשר לוחצים עליה, כעת עם הכתר הזמני המפגש בין השיניים העליונות לתחתונות גורם לכאב בשן, הרופאה אמרה שאין לה עוד אפשרות להוריד מגובה הכתר.
    האם זה נשמע תקין? האם אכן זה תקין שיש לי עדיין כאבים בלחיצה על השן ובמגע עם שיניים אחרות? אם יש דלקת האם היא הייתה נראית בצילום?
    אני ממש סובלת ומפחדת לאכול בגלל הכאב במגע עם השיניים.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

מצב בו השן רגישה במגע או לעיסה אינו תקין ויש לבדוק מה מקור הבעיה. ניתן ורצוי להיוועץ עם מומחה לטיפולי שורש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המטופל לא מקבל העתק של הצילום?
    טליה סול
    18/08/2011

יש לי שאלה על הצילום שלצערי שכחתי לשאול את המכון:

אני שילמתי 195 שקלים לצילום סטטוס מלא (כולל צילומי נשך).

האם אני אקבל העתק שלו? אמרו לי שזה מגיע ישירות אל הרופא/ה.

אך נניח והרופא/ה יחליטו שיש צורך בעקירה, ואני יודע שאפשר להציל
    את השן, ואני רוצה להראות את הצילום לרופא אחר - שוב לשלם 195 לצילום? או שאפשר לקבל העתק?

אם אפשר - זה עולה כסף? ברור לי שכל דבר פה עולה כסף . .

הרי שילמתי על צילום, חבל שאי אפשר לשלוח לי העתק שלו במייל.

הוספת תגובה

• האם המטופל לא מקבל העתק של הצילום? - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

אם הצילום דיגיטאלי, אין בעיה לקבל העתק במייל או CD
    אם הרופא לא עושה כל טיפול הוא יכול למסור לך את המקור ולהחתים אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בשיניים קדמיות
    קרן
    18/08/2011

שלום,אני בת 30 ולאחרונה הופיעו לי מספר נקודות לבנות על השיניים הקדמיות.
    יש לציין שאני אוכלת בצורה מסודרת ומצחצחת שיניים לפחות פעמיים/שלוש ביום.
    האם יש טיפול שיכול להעלים זאת או משחת שיניים מומלצת לכך? תודה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות בשיניים קדמיות - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

תלוי בעומק וסוג הכתמים, לעיתים ניתן להעלימם עי שימוש בחומר כימי וליטוש ולעיתים עי ביצוע סתימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור שאינו בדיוק חור - כאב שיניים
    נעמה
    18/08/2011

חור בשן שנבדק ע"י שני רופאים, הולך וגדל. החור כואב ואוכל נתקע בו, אבל הרופאים אומרים שאין חור. מי יכול להסביר לי ולאן צריך לפנות כדי לשקם את הפה? יש נסיגת חניכיים ושיניים חורקות ושבורות. ורגישות בכתר, ורגישות בחניכיים. פה רגיש במיוחד לתותבות, שהוסרו, ופה רגיש להשתלות שלא נעשו. סליחה על המידע הרב שנתתי. הכאבים בפה ובחניכיים, בלתי פוסקים. תודה.

הוספת תגובה

• חור שאינו בדיוק חור - כאב שיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

נשמע שאת זקוקה לטיפול שיניים נרחב, המשלב מומחה לחניכיים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות בשן
    איציק
    17/08/2011

אני עשיתי סתימה לבנה ועבר שבוע ואני מרגיש רגישות לאחר שאני שותה מים קרים שחולפת אחרי כמה שניות האם זה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות בשן

הוספת תגובה

• רגישות בשן - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

רוב הסיכויים שכן. אם במקום לעבור זה יתגבר יש לחזור לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאחר טיפול שורש
    גלית
    17/08/2011

שלום רב,
    לפני מספר חודשים רופא השיניים שלי החליט לבצע טיפול שורש באחת משיני הטוחנות. לאחר ביצוע טיפול השורש וסתימת התעלות בחומר רפואי , לא היתה רגישות כלל בשן זו.
    לאחר כשבועיים חזרתי לרופא לשם לקיחת מידות לכתר. לשם כך השן "הושחזה" (הוקטנה).
    לקחו אות מספר שבועות (בין 3 -4 שבועות) עד שהכתר הולבש באופן זמני. במהלך תקופה זו פותחה רגישות בשן זו. גם לאחר "הלבשת" הכתר (זמנית) , עדיין חשתי באי-נוחות/רגישות. הרופא סבר כי מדובר אולי בהתחילתו של זיהום והמליץ שאקח אנטיביוטיקה , ע"מ להיות בטוח שאם תתפתח דלקת אזי האנט' תמנע מבעוד מועד. אני סרבתי. החלטתי שנמתין עוד קצת זמן ונראה מה יקרה. במשך כל 3 החודשים האחרונים , הכתר הזמני , נפל פעמיים.
    כיוון והתלוננתי על רגישות אשר לא נעלמה (חשוב לציין כי הייתי מסוגלת לאכול כל דבר בצד של השן , למעט בפעמים שהכתר נפל , אז הייתה הרגישות בשיאה) ,
    הרופא החליט "לפתוח" 2 תעלות (מתוך 4 שיש בסה"כ), לשים חומר רפואי כלשהו ולראות מה קורה. במשך אותם שבועיים הייתי עם הכתר הזמני. לאחר אותה תקופה חזרתי למרפאה (הרגישות פחתה) , הרופא פתח שוב אותן שתי תעלות וסתם אותם בחומר קבוע , והדביק שוב את הכתר זמנית. הרגישות חזרה להיות בדיוק כפי שהייתה בטרם פתח את התעלות .
    כיוון והכתר נפל שוב , חזרתי למרפאה היום , והרופא החליט להדביק את הכתר באופן קבוע , וכך היה.
    כשהתלוננתי כי עדיין קיימת רגישות (נוצרת כאשר אני מפעילה לחץ עם הלשון , או "דופקת" על גבי השן עם חפץ כלשהו), אמר שזה יעבור עם הזמן.

ואני שואלת .
    האם באמת יעבור ?
    ממה יכולה לנבוע הרגישות ?
    האם , כעת, שהכתר הודבר באופן קבוע , יהיה צורך לעקור את השם ע"מ לטפל בשם עצמה ?

תודה מראש , וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לאחר טיפול שורש

הוספת תגובה

• רגישות לאחר טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

הרגישות אינ נובעת מהכתר שנפל, זה צפוי שכתר זמני המודבק זמנית יפול. הרגישות כנראה נובעת משורשי השן. פני לייעוץ למומחה לטיפולי שורש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-רגישות לאחר טיפול שורש

גלית
    18/08/2011

גלית , תודה על תגובתך.
    אשמח באם תנמקי מעט יותר בנוגע לרגישות שורשי השן . האם טיפול השורש לא נעשה בצורה "מושלמה, , קרי, התעלה לא נוקתה לחלוטין ?
    כיוון והכתר הודבק באופן קבוע , במה כרוך הדבר בפתיחת השן שוב ?
    ע"פ דברייך , הבעיה , מסתבר לא תחלוף מאליה אלא אם השן תיפתח שוב , האם נוכון הדבר ?

בתודה מראש
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-רגישות לאחר טיפול שורש - תגובה

ד``ר גלית כהן
    20/08/2011

אני לא יכולה לענות באופן ספציפי ללא בדיקה, רגישול יכולה להיות למשל גם מדחיסת מזון, ללא כל קשר לטיפול השורש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעקבות ניקוי עם חוט דנטלי
    רונית
    17/08/2011

בכתר שלי בשן קדמית הברזל (החלק התחתון של הכתר )נחשף האם יש דרך לתקן או למלא?

לקביעת תור
    סגירה
    בעקבות ניקוי עם חוט דנטלי

הוספת תגובה

• בעקבות ניקוי עם חוט דנטלי - תגובה

ד``ר גלית כהן
    18/08/2011

אין דרך לתקן, יש צורך להחליף את הכתר או לטיפל בנסיגת החניכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה