מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת דלף מכיוון הכותרתדנית21/07/2011
שלום רב,
ביצעו בשן שלי טיפול שורש .
לאחר הטיפול, הרופא המליץ שהרופא המשקם יעשה:
"שיחזור כותרתי קבוע למניעת דלף מכוון הכותרת". ומומלץ לעשות זאת מיידית.
למה הכוונה? למה כ"כ דחוף?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת דלף מכיוון הכותרת - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן22/07/2011שלום רב,
לאחר טיפול שורש, יש למהר לבצע את המבנה (אפילו תוך שבוע), על מנת למנוע אפשרות של דלף חיידקים מהסתימה הזמנית.הסתימה הזמנית אינה אוטמת לחלוטין את השן. המבנה הקבוע אמור לאטום.
רצוי לאחר מכן לבצע כתר זמני, על מנת למנוע שבר של כותרת השן, היות ששן שעברה טיפול שורש לרוב לא נותר ממנה חומר שן רב.
אם טיפול השורש מצריך מעקב בשל סיבוכו, יש להמתין עם הכתר הזמני עד חצי שנה. אם טיפול השורש לא עירב סיבוכים, ניתן להמשיך לשיקום הקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול שורש.דנית21/07/2011
שלום רב,
כמה זמן אחרי טיפול שורש מומלץ לעשות כתבר ומיבנה?
האם רצוי לחכות כמה חודשים לפני שניגשים לעשות כתר ומבנה??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי טיפול שורש. - תגובה
לאחר טיפול שורש, יש למהר לבצע את המבנה (אפילו תוך שבוע), על מנת למנוע אפשרות של דלף חיידקים מהסתימה הזמנית.
רצוי לאחר מכן לבצע כתר זמני, על מנת למנוע שבר של כותרת השן, היות ששן שעברה טיפול שורש לרוב לא נותר ממנה חומר שן רב.
אם טיפול השורש מצריך מעקב בשל סיבוכו, יש להמתין עם הכתר הזמני עד חצי שנה. אם טיפול השורש לא עירב סיבוכים, ניתן להמשיך לשיקום הקבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלאק ליין בשינייםאלון21/07/2011
אהלן.
קוראים לי אלון, בן 23. לאחרונה התפתחה אצלי תופעת בלאק ליין על השיניים הקדמיות העליונות, שהולכת ומתפשטת לשני הצדדים. הייתי אצל שיננית פעם אחת לפני חודש והיא הסירה את הכתמים אולם עכשיו הם חזרו.
לפני שלושה חודשים התחלתי לקחת תוסף ברזל ויש לי טפילי מעיים מזה כמה חודשים.
קראתי באתר רפואי כלשהו שברזל ובעיות עיכול יכולים להשפיע על התופעה לרעה.
האם זה נכון? האם יש אפשרות להפטר מהתופעה לתמיד או שאאלץ להמשיך ולנקות את הכתמים כל חודש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאק ליין בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011אין אפשרות להפטר מהתופעה במלואה, שיניית היא הפתרון. תנסה משחת שיניים פרודונטקס, יש האומרים שאיתה הצטברות הצביעה איטית יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לדעתרות20/07/2011
ד"ר שלום 1. האם שיניים ממשיכות לגדול/לצמוח אם בחנכיים התחתונות חסרות שיניים? האם נכון שרצוי לעשות שתל/פלטה במקום שחסרות שיניים על מנת לעצור צמיחת שיניים נגדיות. 2. אחת לכמה זמן יש לערוך צילום פנורמי מעל גיל 50? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לדעת - תגובה
1. שיניים ממשיכות לבקוע אם אין מולן משהו המונע זאת (שיניים, חניכיים, ולעיתים לשון גם כן יכולה למנוע מהן לבקוע)
2. בהחלט, שיקום נשלף או קבוע יכולים לעזור בעצירת הבקיעה שתיארנו. אולם השיקום מטרתו היא להחזיר את התיפקוד שהיה כשהיו שיניים.
3. צילום פנורמי מבוצע לפי הצורך. אין צורך קבוע לעשות אותו אחת לכמה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים והריוןאושרית20/07/2011
שלום,
לפני כחצי שנה עברתי טיפול שורש בשן טוחנת (אחרונה- לא שן בינה) ולפני מס' ימים גיליתי שחתיכה מהשן נשברה.
משום מה, לא דיברו איתי במרפאת השיניים על מבנה וכתר לאחר טיפול השורש למרות שחלק גדול מהשן הוסר.
מכיוון שהרופאה שלי בחופשה פניתי היום לרופא אחר בכדי לבדוק שהכל בסדר והוא אמר שצריך לעשות כתר לשן בכדי שלא תמשיך להתפורר ובכדי שלא יכנס אוכל ויגרום לזיהום ובנוסף גילה חור נוסף בשן אחרת.
כרגע אני בשבוע ה-33 להיריון, האם מותר לעבור סתימה?
בנוסף, ליד השן שעברה טיפול שורש יש שן בינה כלואה ונוטה לצד שקצת מפריעה והרופא אמר שצריך לבדוק את העניין לפני שעושים כתר.
העניין הוא שאני ממש לא מעוניינת לעבור עקירה כירורגית. לכן שאלותיי הן: האם מותר לעשות כתר בזמן הריון? האם אפשר לסתום בינתיים את ההתפוררות בשן ואחרי הלידה לעשות כתר? והאם אפשר לעשות כתר מבלי לעשות את העקירה הכירורגית של שן הבינה? כי אני מעדיפה שיעקרו לי את השן הטוחנת מאשר לעבור גם עקירה כירוגית וגם כתר.
עברתי מספיק כאב וסבל עם השן הזו... אז מעדיפה למנוע עוד כאב...
תודה מראש :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון... אני בשבוע 23 ...
אושרית20/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי שיניים והריון - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן22/07/2011שלום רב
אין מניעה לעבור בהריון טיפול הכולל מבנה וכתר. המבנה הכרחי מיידית, כדי למנוע דלף של חיידקים דרך הסתימה הזמנית. היות שיש כאן הרבה דברים שיש לקחת בחשבון, וגם הכתר הקבוע מצריך מספר צילומי רנטגן (שעקרונית אין מניעה לבצעם בהריון), אך אם את חוששת - רצוי לבצע גם כתר זמני, שישמור על חומר השן הנותר, וישלים את כותרת השן, ולהמשיך בשיקום הקבוע לאחר הלידה.
שיהיה בשעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשיהודית20/07/2011
לפני שבוע התחלתי טיפול שורש ושבישיבה הראשונה בוצע ניקוי התעלות ולאחר שנטלתי במשך שבוע שלם אנטיביוטיקה הגעתי לישיבה השנייה
בישיבה השנייה בזמן שהרופאה ייבשה את התעלות בעזרת מחטי נייר הרגשתי בתעלה אחת ממש כמו דקירת מחט.
גם לאחר מכן שהיא שמה את הפרה גוטה באותה התעלה גם הרגשתי כאב חזק
הערתי את תשומת ליבה אך היא טוענת שזה רגישות...
נראה לי חשוד האם זה אומר שעדיין קיים עצב שלא הוסר בתעלה? האם ועליי להתעקש שתבדוק את הנושא שוב או שאכן היא צודקת וזו רגישות שאין לי ממה לחשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
כפי הנראה, שהרגישות שחשת נובעת מאזור של העצם שמצוי מעבר לקצה התעלה שבקצה השורש.לעיתים מחט הטיפול עוברת את קצה השורש, או חומר האיטום, ואז חשים כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן בינה כלואהמתן20/07/2011
שלום. עשיתי לפני יומיים עקירה כירורגית של שן בינה כלואה תחתונה שמאלית. האזור נורא התנפח וכואב והנפיחות והכאב הגיעו עד לחלקו השמאלי התחון של הצוואר עד לעצם הבריח הנפיחות באזור הצוואר פחות ניכרת. בנוסף באזור הלחי הנפיחות נהייתה קשה ומוצקה כמעט לגמרי . עשו לי עקירה בצד שני לפני שבועיים אבל התגובה לא הייתה כה חריפה. מה אתם ממליצים לי לעשות? אשמח לתשובה . תודה מראש מתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר עקירת שן בינה כלואה - תגובה
כדאי שתגיע במהירה לרופא שביצע את הטיפול לביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם "כימי" בפה יומיים אחרי ט. שורשראובן19/07/2011
שלום,
עשיתי טיפול שורש לפני יומיים.
הסתימה הזמנית מאוד קטנה (נשאר חלק מהשן שאינו מכוסה, הלשון מרגישה חצי שן), ובעיקר אני עדיין טועם טעם כימי בפה.
הרופא טען שהסתימה בסדר, אבל האם הגיוני שהטעם ימשיך אחרי כל כך הרבה זמן? מה יש לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם "כימי" בפה יומיים אחרי ט. שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן20/07/2011לסתימה זמנית יש טעם אופייני מאד, אם הוא מפריע לך ניתן להחליף לסתימה זמנית מחומר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם "כימי" בפה יומיים אחרי ט. שורש - תגובה
יש למהר ולבצע מבנה בשן, על מנת למנוע דלף חיידקי מאזור הסתימה הזמנית (זו הפרוצורה המקובלת לאחר טיפול שורש). לאחר מכן יש לבצע כתר זמני, על מנת שישלים את כותרת השן החסרה, וישמור על חומר השן המעט שנותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן מתנדדת כתוצאה מדלקתעדי18/07/2011
שלום רב,
התחילה לי דלקת חניכיים לפני כשנה ולא טיפלתי בה כל כך פרט להורדת אבן.
כיום שמתי לב שאחת מהשיניים הקדמיות מתנדדת לי האם ניתן להציל אותה או שחייבים לעקור ?
אני עושה כשבוע שטיפות עם דקיפנול וכן בולעת Q10 היות והתור שנקבע לי רק לספטמבר.
אודה מאוד לתשובתכם היות ואני ממש מוטרדתהאם ניתן לעשות משהו האם השן אבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן מתנדדת כתוצאה מדלקת - תגובה
ד``ר גלית כהן20/07/2011ראשית, ספטמבר זה עוד המון זמן וודאי לא הייתי ממתינה.
המצב נשמע חריף.
רק לאחר בדיקה ניתן לקבוע אם צריך לעקור או שעדיין ניתן לטפל בשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפרס או זירקוניההלית18/07/2011
שלום
בשן קדמית האם עדיף זירקוניה או אמפרס?
. נשברה לי שן קדמית. מה יקר יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפרס או זירקוניה - תגובה
ד``ר גלית כהן20/07/2011אין ככ הבדל במחיר בין אמפרס לזירקוניה.
הבחירה נובעת מצבע השן הנותרת וכמה צריך לכסות עליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן ו- C.Tדנה18/07/2011
לום לכולם,
לפני כמה ימים הלכתי לביקורת שיניים, אחרי שלא הייתי דיי הרבה זמן.
נמצא שיש שן טוחנת שעברה בעבר טיפול שורש ועכשיו צריך לעקור אותה.
נקבע תור לעקירה לשבוע הבא. יומיים לאחר מכן התקשרה אלי המזכירה וביקשה שאערוך צילום C.T, לפני העקירה.
השאלה שלי, האם בקשה לצילום כזה היא לגיטימית (זה הוא צילום לא זול בכלל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן ו- C.T - תגובה
ד``ר גלית כהן20/07/2011העניין אינו מחיר הצילום,
כנראה שאם בקשו צילום סיטי ראו קירבה לתעלת העצב או מבנה אנטומי אחר בלסת המצריך מבט תלת מימדי לפני העקירה.
הצילום הוא לטובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש וכתריעל17/07/2011
האם 5000 ש"ח עבור טיפול שורש, מבנה, כתר זמני וכתר קבוע ממתכת אצילה הוא יקר מאוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכתר - תגובה
ד``ר גלית כהן20/07/2011טווח המחירים גדול ומשתנה בין מרפאה למרפאה, אך זה מחיר בהחלט בטווח המקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים באזור הכתריםרות16/07/2011
שלום רב, בחלק הפה העליון שלי יש לי גשר של 4 כתרים קבועים, יש לי אותם כבר שנתיים. לפני מס' חודשים החל להופיע דלקת בשתיים מהן והתפשטה לכולם. ככה שכרגע יש לי דלקת בחניכיים ספיציפי לאורך כל הגשר. רופא החניכיים המליץ לי על ניקוי עמוק. הפחד שלי בגלל שאלה כתרים אמנם קבועים אבל עדיין כתרים שהם יזוזו מהמקום בשל הטיפול. האם ייתכן דבר כזה ? האם עליי לעשות טיפול עמוק כזה בכל הפה למרות שהדלקת נקודתית? האם הטיפול הנ"ל כואב? האם בגלל שאלה כתרים הדלקת פשוט תחזור על עצמה פעם אחר פעם ? לתשובה אודה עד מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים באזור הכתרים - תגובה
ד``ר גלית כהן16/07/2011אם יש דלקת היא מחייבת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר חניכייםמורן15/07/2011
הבן שלי, בן 7, התלונן היום שמשהו תקוע לו על השן האחורית התחתונה.לאחר ציחצוח שיניים שלא עזר, הסתכלתי לתוך הפה שלו עם פנס, וראיתי משהו שנראה כמו בשר חניכיים בצורת צינור, שיוצא מהאזור שבו אמורה להיות שן בינה.מידי פעם הוא מכסה את השן שלפניו, ומידי פעם הוא זז.
מה זה יכול להיות? אני ממש מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן16/07/2011זה חלק מהחניכיים שעדיין מכסה את השן שלא סיימה את בקיעתה בגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר חניכיים - תגובה
ד``ר גלית כהן16/07/2011זה חלק מהחניכיים שעדיין מכסה את השן שלא סיימה את בקיעתה בגילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשרוני15/07/2011
תוך כמה זמן מאז שמתחיל להיוצר חור זה עלול להתפתח למצב הדורש טיפול שורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן16/07/2011משתנה משן לשן וממטופל למטופל. אבל אם יש חור עדיף לטפל בו כשהוא קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)