מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת חניכיים ?ויקי26/08/2011
שלום ביום ראשון עברתי טיפול שורש בשן עליונה,הכאבים לאחר הטיפול שורש הפסיקו כבר, הבעיה היא הופעת רגישות בחניכיים תחתונות, נפוחות קצת,קושי לאכול,
הרגישות היא כבר קרוב לשבוע ימים.
היום הבחנתי בפס לבן רוחבי לאורך החניכיים התחתונות,
האם היית ממליץ על אנטיביוטיקה עקב דלקת חניכיים?מה עוד זה יכול להיות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים ? - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011אין קשר לטיפול שורש, צריך בדיקה, התאור לא מתאים לדלקת חניכיים, אנטיביוטיקה לוקחים רק אחרי בדיקה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת חניכיים
מוטי28/08/2011בס"ד
שלום לך :-)
מומלץ בחום שתראי רופא ואל תקחי סתם אנטיביוטיקה על דעת עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר עקירת שן בינהנועה ש25/08/2011
שלום
אני שבוע ויום לאחר עקירת שן בינה. התפרים "נפלו" לפני יומיים.
מאז העקירה אני עדיין חיה פחות או יותר על משככי כאבים... הכאבים עדיין עזים ומקרינים ללסת ולאוזן. ביום ראשון הייתי אצל הרופא והוא אמר שדווקא מחלים יפה.
הם כאבים כאלה הגיוניים בטווח הזמן המדובר?
הם כדאי ללכת לביקורת נוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011אם עדיין כואב ככ חזק חזרי לבדיקה, אבל יש לזכור שאחרי עקירת שן בינה יתכנו כאבים יותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת הכספית מהסתימותנעמה25/08/2011
שלום! אני מעוניינת להוציא את הכספית מהתסתימות שיש לי בשיניים.
רציתי לשאול אם זה תהליך בטוח והאם כל רופאי השיניים עושים את זה...
ובנוסף: איזה חומר שהוא לא מסוכן מה יכול להחליף את הכספית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת הכספית מהסתימות - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011כל רופא שיניים יכול להחליף לך סתימות אמלגם לסתימות מחומר מרוכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים צהובותהילה25/08/2011
יש לי שיניים קצת צהובות, רציתי לדעת מה אפשר לעשות כדי שהם יהיו לבנות יותר? (אני מצחצחת בוקר וערב כל יום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צהובות - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011אם השיניים בריאות ניתן לשקול ביצוע הלבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים
הילה28/08/2011אבל אני רק בת 14 ורופאה שבאה לייעץ לנו בבית הספר אמרה שעדיף רק מעל גיל 21...יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי שהשיניים יהיו יותר לבנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2011נכון בגיל הזה לא מומלץ עדיין לעשות הלבנה. נסי שיננית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרודנטגל25/08/2011
שלום
אני משתמש בתרודנט כמי פה.
אני מרגיש ממש מצוין ורענן איתם, אבל הבנתי שלא ניתן להשתמש יותר מ 10 ימים.
אני רוצה לדעת, אם ניתן להשתמש במי הפה האלו בהפסקות. כלומר 10 ימי שימוש ואז הפסקה של שבועיים.
אני רוצה להימנע מצביעת שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרודנט - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011אם אתה רוצה להמנע מצביעה עדיף להחליף מי פה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה
מוטי28/08/2011בס"ד
עדיף להשתמש במי פה לשטיפה יומיומית וללא אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי פה - תגובה
ד``ר גלית כהן28/08/2011אכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם לבן בצורת פסמישהו25/08/2011
בשניים טוחנות יש לי פסים לבנים מחייב בדיקה או מדובר בחוסר סידן כפי שכתוב בהודעות קודמות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם לבן בצורת פס - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011כתמים לבנים הם בד"כ אזורים של חוסר סידן עוד משלב התפתחות השן. לא מצריך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע אחרי השלמת קומפוזיטמשה25/08/2011
שלום ד"ר ניצן,
לפני שנתיים בצעתי מילוי רווחים בשיניים הקדמיות ע"י קומפוזיט. לאחרונה שמתי לב שכאשר אני מעביר חוט דנטלי בין השיניים שמצופים בקומפוזיט נשאר ריח רע על החוט בניגוד לשיניים שאינן מצופות. יש לציין שאני מקפיד על היגיינת הפה ומצחצח שיניים + חוט דנטלי בתדירות יומית.
אשמח לדעת ממה נגרמת תופעת הריח הרע ואיך יש לטפל בה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע אחרי השלמת קומפוזיט - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011פנה לבדיקה, אולי התפתחה עששת מתחת לציפוי , אולי יש דחיסת מזון או בעיית חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי24/08/2011
יש לי כאבים מתחת לשיניים התחתונות לא ברור כל כך איפה, בין השפה לחניכיים .
יכול להיות שזה שפשוף מהמברשת שיניים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
טלי25/08/2011זה כמו פצע אבל אין שום סימן של פצע ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011התאור לא ברור דיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרים על התוכנית טיפולים שהוצעהטליה סול24/08/2011
לי בקופה שלי?
מדוע המחיר לחידוש טיפול שורש כל כך יקר?
מדוע בחרו לי כתר חרסינה מעל לאלף שקלים סתם ככה בלי לאמר או משהו.. האם זה נהוג? חרסינה מומלץ בכלל? הבנתי שזה לשן טוחנת בכלל החרסינה הרי מופעל עלה עומס רב..
תתנו לי חוות דעת על התוכנית, הכניסו לי סתם דברים?
המחירים איך הם?
זה ממש גדול עלי המחיר הזה . . .
בתוכנית לא כתבו את השתל שרוצים לעשות לי לאחר העקירה של השן השבורה שבטח גם יעלה כמה אלפי שקלים.. הכל יצא לי יותר מעשרת אלפים שקל אם לא יותר... אוף :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרים על התוכנית טיפולים שהוצעה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011אחרי טיפול שורש צריך כתר ולכן רשמו שצריך כתר. כל הכתרים המבוצעים כיום הם כתרי חרסינה, ההבדל הוא אם החרסינה מונחת על מתכת או על בסיס לבן כמו זירקוניה או פרוסירה.
הפורום אינו עוסק במחירים, אבל דעי לך שהמחיר שהוצע לך נמוך ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחניכיים דחוףגני24/08/2011
היי אני גני יש לי עגיל בשפה העליונה בפה כאילו בצד ימין ופתאום התחלתי להרגיש כאילו החניכיים שלי חלשות והבשר שמעל השן כואב לי ואם אני נוגעת שם טיפה חזק או לוחצת יוצא לי דם ובחיים זה לא קרה לי תמיד השניים שלי היו בריאות השאלה שלי זה האם יש קשר בכלל לעגיל או שלא בתודה רבה גניי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחניכיים דחוף - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011יכול בהחלט להיות קשור לעגיל. עגיל בלשון גורם לפגיעה בחניכיים של השיניים הקדמיות התחתונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לעשות שינניתיצחק24/08/2011
שלום ,
אני כבר מספר ימים שומע דברים חיובים וגם שליליים על שיננית.
מצד אחד אמרו לי שאם מתחילים עם זה חיביים להמשיך וכל פעם זה מוריד שכבה מהשן ובאיזשהו שלב המרווחים בין שן לשן יהיו גדולים יותר.
מצד שני אומרים שזה בריא ומנקה את השיניים ומונע בעיות עתדיות.
אשמח מאוד לדעת מה לעשות...
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לעשות שיננית - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011שיננית הוא טיפול תחזוקה חובה!!!!!!!!!!!!!!
האבן שמורידים אכן חוזרת, זה הטבע ויש להורידה שוב ושוב על מנת שלא תתפתח דלקת חניכיים בעתיד.
ניקוי אבל לא פוגע בשן ולא מוריד חומר שן בכלל.
אם יש הרבה אבנית , וכבר התפתחה דלקת חניכיים, הגורמת לתזוזת שיניים, בהורדת האבנית יתגלו מרווחים בין השיניים. לא הניקוי יצר את המרווח, אלא חוסר הניקוי במשך שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים, דחוףפיצי24/08/2011
אני בסיומו של טיפול שמתמשך קרוב לשנה,
שבוע הבא אני אמורה לבחור צבע לכתרים של השיניים הקדמיות, ואני רוצה להלבין את התחתונות כדי שאוכל לבחור צבע בהיר יותר ולא צהוב!
הרופא שמומחה לשיקום הפה טוען שאין טעם לעשות הלבנה וזה נראה לי לא הגיוני!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים, דחוף - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011מחייב בדיקה,
יש מקרים בהם השיניים לא מתאימות להלבנה, בד"כ ניתן לעשות הלבנה אם השיניים בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםלביא23/08/2011
בוקר טוב,
לפני תקופה עשיתי הקצעת שורשים. עם זאת, לפני כשבוע באחת השיניים נתגלתה נפיחות והרופא אבחן דלקת ונתן לי אוגמנטין 875 מ"ג . ההטבה התקדמה כמצופה ,אולם לפני יומיים הופיעה רגישות לחום וקור בשן וכאבים חזקים שפחתו עם בריקסין. אתמול בלילה כאבי תופת, בשן, שפסקו מאליהם היום בבוקר.
היום ללא עדות כלשהיא ללילה שעברתי.
א. האם האוגמנטין פעל את פעולתו?
ב. האם ממליץ על פעולה נוספת, כאשר אני אמור עוד 10 ימים לעקור ממילא את השן הזאת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן23/08/2011שלום רב
אם השן מיועדת לעקירה, כדאי לעקור אותה כבר, ל״חסוך״ לגוף את האנטיביוטיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות: כאב שיניים ללא סיבהמקסים22/08/2011
שלום לכולם,
חברה שלי התחילה אתמול לסבול מכאב שיניים בשיניים הטוחנות. מה שמוזר כאן הוא שהיא מתארת את הכאב כמשהו שעובר בין השיניים העליונות לתחתונות. קרח קצת עוזר, וגם חומר מאלחש מפיג מעוצמת הכאב אבל לא מעלים אותו.
מה יכולה להיות הסיבה לכאב שמופיע בשן אחת ואז נעלם ועובר לשן אחרת?
תודה,
מקסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות: כאב שיניים ללא סיבה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011שן שהגיעה לטיפול שורש למשל יכולה לגרום לכאב עז שהמטופל מרגיש "כאילו" בשיניים נוספות, מבלי יכולת למקד את מקור הכאב.
ויש אפשרויות נוספות, יש לפנות דחוף לבדיקה מסודרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גליתשיר22/08/2011
שאלתי שאלה ודילגת עליה אשמח אם תוכלי לענות לי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גלית
שיר22/08/2011השם שלי בהודעה זו שיר שאלה ארוכה שאלתי שם ואשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר גלית - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011שלחי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)