פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתקפות לא אסטטית מבורג שהוכנס לשן
    נתי
    10/08/2011

שלום,
    לפני כבערך 8-9 שנים עברתי בשתי שיניי הקדמיות טיפול וסתימת שורש בשל חור שהתפתח לעיגול שחור (ומכוער) בין שתי השיניים. לא המשכתי לכתר אלא, שהכאב עבר ולא ראו את השחור השארתי אותן כך.
    לפני כבערך שנתיים שמתי לב שאחת מהשיניים שעברו טיפול מתחילה להיות כהה,בלי חור ובלי שחור אלא פשוט כהה.
    בדקתי את העניין לפני כשנה במרפאת הסטודנטים של הדסה ואחד מהפרופסורים צילם את המקום והראה לי בעצם שישנם 2 ברגים בשתי השיניים הקדמיות שהוכנסו בעת טיפול השורש, הם השחירו, כיאה לבורג, וכעת מה שאנחנו רואים זו ההשתקפות שלהן..
    כמו כן הוא טוען שישנם 2 אופציות, או להוריד את השיניים ולעשות כתר שזה לדבריו אפשרי אך לא אידיאלי, או פשוט לחיות עם זה.
    אני אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית ומהן בעצם האופציות שלי, אם בכלל.
    תודה רבה . נתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• השתקפות לא אסטטית מבורג שהוכנס לשן - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    16/08/2011

שלום רב
    בורג לא משחיר מעצמו לאחר מספר שנים. כפי הנראה היה דלף משולי השחזור לתוך השן שגרם להתכהות השן, ואפילו יתכן לקורוזיה של הבורג. יש להחליף את השחזור הכותרתי, לבדוק עד היכן מגיע הדלף, ואם צריך - גם להחליף את הבורג. לרוב לא הבורג גורם להתכהות לאחר 8 שנים, אלא הדלף של חיידקים ופיגמנטים של מזון דרך שולי הסתימה הכותרתית
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בשן וכאב לב...
    רחלי
    09/08/2011

לצערי הרב אחרי שנה שבה התחלתי להקפיד מאוד על צחצוח ושמירה על היגיינה אמרה לי הרופאה שיש התחלה של שני חורים קטנים שאין מה לעשות איתם כרגע וצריך מעקב, אותי זה מאוד מצער. הפעם האחרונה שביצעתי טיפול היה לפני 10 שנים ומאז לא הזדקקתי לשום טיפול ודווקא הההקפדה על הצחצוח גרם לחורים. רציתי לשאול כמה שאלות: יכול להיות שצחצוח גורם לחורים? מחליש שיניים? יכול להיות שמשחת השיניים גרמה?(חומר מבוסס על מלח) שמעתי שיש אפשרות שהחור ייסגר מעצמו אם הפגיעה היא רק באמייל השן ע"י תהליך רהמינרליזציה, האם זה נכון? האם אני יכולה לגרום לרהמינרליזציה? בהליך רפואי? או בהליך בייתי של הוספת טיפות פלואוריד, סידן וכו'.
    מאוד מצער אותי שדווקא הטיפול הקפדני שלי במשך השנה גרם לנזק..מה לעשות?
    כרגע אני משתמשת בחוט, מתזית וצחצוח בלי שום חומר או משחה אך לא יודעת מה נכון לעשות...אשמח לקבל ייעוץ! תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חור בשן וכאב לב...

הוספת תגובה

• חור בשן וכאב לב... - תגובה

ד''ר שרון מרקו-כהן
    09/08/2011

שלום רב
    ללא ספק, צחצוח השיניים לא גרם למוקדים הקטנים שציינת. אם הוחלט להשאירם למעקב, הרי שהם מאוד קטנים, ואכן יכולים ״להרפא״ מעצמם, על ידי תהליך של רהמינרליזציה. תוכלי לעזור לתהליך הזה על ידי צחצוח קפדני ושימוש באביזרים בין השיניים, שיוציאו את המזון, הפלק והחיסרון מבין השיניים. ניתן להשתמש בחוט דנטלי או קיסם או מברשת בין שינית. ניתן גם לטבול את הקיסם או המברשת במשחת שיניים ולהחדירה אל בין השיניים. בליעת פלואוריד לא תעזור במקרה הזה, רק ניקוי מכני והנחת פלואוריד ישירות על מוקד העששת.
    בהצלחה 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים בהריון
    שונית
    08/08/2011

אני נמצאת ממש בתחילת הריון
    האם ניתן לעבור טיפול שיניים בהרדמה? (החלפת גשר)
    האם לא נגרם נזק לעובר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שיניים בהריון

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים בהריון - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

אני מניחה שכוונתך להרדמה מקומית, אין בעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריקבון מתחת לשיניים
    lidd71
    08/08/2011

מה עושים במקרה שיש מתחת לכתרים שעשו לפני כ-10 שנים ריקבון
    האם צריך להחליף את הכתרים או אפשר לתקן את הריקבון מתחת לכתר ולשים את הכתרים בחזרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריקבון מתחת לשיניים

הוספת תגובה

• ריקבון מתחת לשיניים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

לא ניתן להשתמש יותר בכתרים. צריך להורידם, לנקות ואז לראות אם את שאריות השיניים ניתן לשקם עי כתרים חדשים, או לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בציפוי חרסינה
    רועי
    07/08/2011

יש לי בעיה של רווח בשיניים הקדמיות העליונות + חוסר פרופורציה בגודל של 2 השיניים העליונות לשיניים שליידם שממש קטנות.

אחרי המון בדיקות וייעוצים הגעתי למסקנה שאי אפשר לפתור את הבעיה שלי מבחינה אורתודנטית (חוץ מזה כל המנשך וכל שאר השיניים שלי ישרות ומסודרות)

והפתרון המומלץ ביותר הוא ציפוי חרסינה ל-4 שיניים קדמיות עליונות.
    הבעיה שקראתי וגם חלק אמרו לי שטיפול כזה אסור לבצע לפני גיל 18 עד סיום סופי של צמיחת השיניים. ואני כרגע בן 16.

האם זה נכון ועד גיל 18 אסור לבצע טיפול של ציפוי חרסינה?
    האם טיפול בחומר מרוכב אפשרי בגיל שלי לפתירת הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בציפוי חרסינה

הוספת תגובה

• טיפול בציפוי חרסינה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

טיפול בחומרים מורכבים עדיף בגילך הצעיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת + נסיגת חניכיים + 3 טיפולי שור
    אלון
    07/08/2011

שלום,
    עשיתי טעות ולא ביקרתי אצל רופא שיניים במשך 9 שנים.
    יש לי כבר נפיחות וכאבים שהגיעו עד הסנטר. אני כבר ביום השלישי של טיפול באוגמנטין.
    הרופא הראשון שהייתי אצלו לפני 3 ימים אמר שניתן להציל את השיניים (שיניים קדמיות) ע"י 3 טיפולי שורש. הוא הגיע למסקנה לאחר 2 צילומי נשך.
    למחרת הייתי אצל רופא נוסף שלאחר צילום סטטוס אמר שאצטרך להיפרד מארבעת השיניים הקדמיות אך לפניכן לראות מומחה חניכיים (בצילום הייתה שן שהופיעה שחורה בניגוד לשאר והיא ממש במרכז הלסת התחתונה, חיצונית היא נראית בסדר חוץ מסתימה ישנה שקיבלה גוון קצת חום).
    אף אחד מהם לא נתן לי עזרה ראשונה אלא אם כן אנטיביוטיקה נחשבת לעזרה ראשונה.
    האם כדאי ללכת היום לשלושה טיפולי שורש למרות שעדיין יש לי דלקת וכאבים?
    האם זה הטיפול הנכון להתחיל איתו מבין שלושת הבעיות שציינתי (דלקת , נסיגה, טיפולי שורש)?
    האם אני צריך לפנות למומחה חניכיים לפני הכל?
    אני סובל מכאבים עזים ומפחד מטיפול שיניים ואיני יודע מה לעשות?

אודה לתשובתכם המהירה
    אלון

הוספת תגובה

• דלקת + נסיגת חניכיים + 3 טיפולי שור - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

מחייב בדיקה, אבל בפרוש אם המליצו לך לפנות למומחה לחניכיים, חשוב לפנות אליו לבדיקה כדי לראות אם בכלל ניתן להציל את השיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות ומוגלה מעל כתר
    מירית
    06/08/2011

יש לי נפיחות ומוגלה מעל כתר שנעשה לפני כמעט 6 שנים.
    הייתי אצל רופא והמליץ לי שכל עוד לא כואב ומציק לי לא כדאי לגעת בשן.
    לפי דעתו הסיכוי להצלחת טיפול שורש חוזר הוא נמוך, ושתל לא יהיה אפשרי לעשייה בגלל שאין מספיק מקום לעשייתו, וכנראה רק גשר יתאפשר.

במידה ולא אגע בשן המצב שלה יחמיר? והאם זה יכול להשפיע על השיניים שלידה?
    הרופא שבדק אותי הוא רופא שיניים רגיל, כדאי ללכת למומחה לטיפול שורש?, איך יודעים שרופא הוא אכן מומחה?
    קראתי קצת באינטרנט שיש ניתוח להסרת חוד השן, מה זה בדיוק? והאם זה יכול להתאים? יש לציין שהכתר במצב טוב מאוד(לפי הרופא) והוא יכול להחזיק עוד כמה שנים....

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות ומוגלה מעל כתר

הוספת תגובה

• נפיחות ומוגלה מעל כתר - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

אם יש מוגלה, זו עדות לדלקת פעילה בד"כ, ואם כך הדבר, הנזק לעצם רק יגבר.
    מומחה הוא רופא שלמד תחום מסויים עוד מספר שנים ועבר בחינות התמחות. יש רישיון מומחה ותעודת התמחות. ניתן לבדוק באתר משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בחנייכים
    דן
    06/08/2011

שלום אני מטייל כרגע כבר 4 חודשיים ויש לי עוד זמן עד שאני חוזר לארץ. אני כרגע בלאוס וקשה למצוא פה רופא דובר אנגלית שיבין אותי.
    יש לי פצע שייצא לי לפני שבוע וחצי בערך אחרי שהייתי חולה עם חום כמה ימים. הפצע נמצא מאחורי השן בינה בלסת התחתונה(השן גדלה לפני כמה שנים, לא צריך עקירה היא בריאה וגדלה בצורה ישרה). הפצע לא עובר לי כבר שבוע וחצי אולי קצת יותר. אני משתמש בחוט דנטלי מצחצח שניים פעמיים ביום וגם מי פה של ליסטרין באופן קבוע..ממש כואב לי בימים האחרונים ואני לא יודע מה לעשות יש לכם עצה או דרך לעזור לי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בחנייכים

הוספת תגובה

• דלקת בחנייכים - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

מחייב בדיקה, תלוי איזה פצע, איך נגרם? אפטה? הרפס? פצע מכני (נשיכה, כווייה)? אין מספיק פרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בסתימה החדשה
    1
    04/08/2011

לפני כשבועיים בערך הייתי אצל רופא שיניים והוא עשה לי סתימה בשן ועכשיו כל פעם שמתקרב לאזור כפית או מזלג אני מרגיש כאב ממש חזק וצמרמורת.יש לי הרבה סתימות וזה אף פעם לא קרה לי.בקיצור זה אמור להיעלם לי בקרוב או שהרופא לא עשה את זה נכון?גם כשהסייעת הכינה לו את החומר הוא אמר לה לא ככה עושים אז אולי הוא שם לי את זה וזה בגלל זה?בנוסף לזה כשמשהו חם או קר מתקרב לשם זה ממש כואב.
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בסתימה החדשה

הוספת תגובה

• כאב בסתימה החדשה - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    05/08/2011

שלום,
    רגישות לאחר ביצוע שחזורים (סתימות) היא תופעה שכיחה בעיקר כאשר מדובר בשחזורים עמוקים ונרחבים. אם מדובר ברגישות בלבד והיא במגמת שיפור אז לרוב זה עובר. אם מדובר בכאב שאינו משתפר עם הזמן אז יש לחזור לרופא לבירור העניין.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים קד' לסת תחתונה
    אתי
    04/08/2011

שלום
    אני בת38
    שיניים הקד' בלסת התחתונה (6 שיניים)
    יש צורך לעשות שתלים
    יש מצב שצריך לעקור את כל ה 6
    השאלה שלי
    אם עוקרים ומשתילים-עם מה אני יוצאת מהטיפול?
    האם אפשר לשים שיניים זמניות?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים קד' לסת תחתונה

הוספת תגובה

• שיניים קד' לסת תחתונה - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    05/08/2011

שלום אתי,
    ישנם מקרים בהם ניתן לבצע גשר זמני על גבי השתלים כבר ביום ההשתלה, מה שקרוי העמסה מיידית. לשם כך יש צורך באחיזה ראשונית טובה של שתלים, במספר ובמיקום שתלים מתאים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכתשית יבשה
    עקור
    04/08/2011

שלום,

עברתי היום בצהריים עקירת שן בינה תחתונה שהייתה כלואה ברובה. בערב, לאחר שהאזור בא במגע עם אחת השיניים העליונות, לפתע יצא מפי כריש דם די גדול. בהביטי אל תוך הפה ראיתי שככל הנראה מקור כריש הדם הזה היה כיסוי האזור המנותח, וכרגע היכן שהיה כריש הדם קיים פתח באזור זה (נראה כמו מקום שנפתחו בו תפרים, מעין שסע כזה) שמאפשר לראות חלקית את השקע בו הייתה השן (בתוך השקע הצבע לבן). יש לציין שלא היה דימום נוסף (מעבר למינימלי) באזור, ושאין כאבים חזקים יותר ממקודם (אני תחת השפעת משככי כאבים חזקים).

באופן עקרוני, החשש שלי הוא מהתפתחותה של מכתשית יבשה כתוצאה מהמצב. הרמתי טלפון למנתח שלי, שלא ממש הקשיב ואמר שאם יהיה סיבוך- נטפל, ושהמצב שאני מתאר הוא נורמלי לחלוטין בשלב זה, וסירב שאגיע לבדיקה ביום המחרת. אני מעריך שהוא עשה זאת מכיוון שהוא כבר סימן אותי כהיפוכונדר- סימון מוצדק, אני באמת היפוכונדר, ומודע לכך, אלא שהפעם בניגוד להיפוכונדריה הרגילה שלי יש מצב בעייתי שאני יכול לראות בעיניים שלי.

מה אתם אומרים? המנתח צודק? כדאי לי להתעקש על תור? לנסות לראות רופא אחר? אם אכן אני צודק וקיים סיכון משמעותי בהרבה למכתשית יבשה בעקבות המצב, הייתי רוצה לעשות כל מה שאפשר כדי להמנע ממנה (אני מאוד רגיש לכאבים באזור הפה). תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מכתשית יבשה

הוספת תגובה

• מכתשית יבשה - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    05/08/2011

שלום,
    כמובן שאיני יכול לענות ללא בדיקה, אך אם אין כאבים, חום או נפיחות לא סבירה אז ברוב המקרים מדובר בריפוי תקין. אני בכל זאת ממליץ לגשת לרופא המטפל.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שיניים
    dari
    03/08/2011

שלום,
    לפני יומיים במסגרת תרגיל שחרור גופני הונחתי להקצין מתח במקומות שיש בהם מתח בדר"כ ולאחר מכן לשחרר לגמרי. עשיתי זאת באזור הלסת-הצמדתי חזק מאוד את הלסתות זו לזו ושחררתי, כך כמה פעמים. לצערי, עכשיו יש לי כאבים כלליים שכאלו באזור השיניים והחניכיים. אני יודעת שזה קשור לתרגיל הזה, מכיוון שמעולם לא הייתה לי בעיה בשיניים או בחניכיים (אף לא סתימה אחת...),זה מן כאב כללי כזה באזור שלא עובר בינתיים. האם יש סכנה לשיניים במה שקרה לי?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שיניים

הוספת תגובה

• כאבי שיניים - תגובה

ד``ר עדי אריאלי
    05/08/2011

שלום,
    יתכן שמדובר רק בכאב ממקור שריר ובכל זאת, כדאי לוודא שלא נגרם נזק לשיניים בבדיקה אצל רופא שיניים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי פה
    רון
    03/08/2011

שאלה בבקשה
    במי פה אחרי שאני משתמש ויורק אותם, ליסטרין לדוגמא

האם אני צריך לשטוף תפה במים עכשיו או משאיר ככה?

והאם יש עדיפות למי פה מסויימים?

והאם עדיף בלי אלכוהול?

ולמה שמים אלכוהול במי פה, הוא יכול להשפיע על החיידקים של השיניים בכלל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מי פה

הוספת תגובה

• מי פה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/08/2011

רצוי לא לשטוף במים.
    רופא השיניים או השיננית שלך יתאימו לך מי פה, המתאימים לצרכי הפה שלך.
    אלכוהול אינו מרכיב חיוני במי פה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד משו קטן

רון
    04/08/2011

טכנית האלכוהול יכול לפגוע בחיידקי השיניים?
    או הם קטנים מידי בשביל להיפגע מאלכוהול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד משו קטן - תגובה

ד``ר גלית כהן
    09/08/2011

לא קשור לגודל. האחכוהול בשטיפה אינו מועיל במיוחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה
    מאי
    03/08/2011

שלום,

לפני 3 ימים עברתי סתימה לבנה בשן קדמית. לאחר ההזרקה הרגשתי שנחיר השמאלי שלי נסתם לחלוטין.ציינתי זאת בפני הרופאה אך היא לא התיחסה. עד עתה לאחר 3 ימים הנחיר עדיין סתום (אין לי נזלת), ויש לי כאבים בצד השמאלי של הפנים לחי, אף ראש.
    האם יתכן שפגעו לי בעצב? האם המצב עלול להשאר כך או שהוא הפיך? למי אפשר לפנות לעזרה ? (לרופאת השיניים אין תשובות). תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נזק מזריקת הרדמה

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/08/2011

פני לכירורג פה ולסת טו למרפאה לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשת רכה
    שרון אלדר
    03/08/2011

שלום,
    האם מברשת רכה מנקה את השינים היטב כמו מברשת קשה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מברשת רכה

הוספת תגובה

• מברשת רכה - תגובה

ד``ר גלית כהן
    03/08/2011

מברשת רכה מנקה טוב יותר ממברשת קשה. המברשת הקשה פוגעת בשיניים ובחניכיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה