מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירת שן בינהאיב25/07/2011
שלום רב,
אני בת 37, בריאה בד"כ, מקפידה מאד על היגיינת הפה והשיניים וביקורות קבועות. לפני כחצי שנה בביקורת שגרתית הרופא אמר שיש לי חור בשן הבינה התחתונה הימנית וכי הוא ממליץ לעקור את שתי שני הבינה בצד זה מאחר ולא מטפלים בשיני בינה (עשיתי כמובן צילום פנורמי). יש לציין כי איני סובלת מכאבים או אי נוחות בצד זה. קבעתי תור לעקירה - אבל אני עדיין מתלבטת. אני מבינה שהחור דורש טיפול - עדיין, האם זה נכון לעקור בשלב זה כאשר אין שום תסמין לכאב ? מדוע הרתיעה הגדולה של כל מכריי מעקירת שיני בינה ?
תודה מראש על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011עקירת שיני בינה היא עקירה קשה ולכן הסיפורים.
אם השן ממוקמת טוב בקשת ניתן לטפל בסתימה, אבל אם העמדה כזו שתצריך עקירה בסופו של דבר , חבל לטפל ואחכ לעקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכייםרונית25/07/2011
לפני כשעה חזרתי מרופא שיניים ושיננית. הבנתי מהם שיש לי בעיה כלשהיא שקשורה באימייל והתפוררות השן. לא כ"כ הבנתי את השם שלה אבל אולי זה יעזור - הם אמרו שזה תורשתי או נובע מאשפוז בגיל מאוד צעיר עקב חום מאוד גבוה והרבה אנטיביוטיקה (מה שאכן קרה בילדותי). בכל מקרה, הבנתי שהתוצאה הסופית היא שהשיניים מתפוררות - וזו בעצם הסיבה שהביאה אותי אליהם.
אז השאלה היא - מה בדיוק המשמעות של הדבר הזה ? איזו השפעה יש לזה על שגרת החיים והבריאות ? ובכלל - לאחד מהרופאים יש מושג על מה אני מדברת בדיוק ? כי אחרי הרצאה מאוד ארוכה מהרופא והשיננית לא הבנתי על מה הם מדברים כ"כ... כל מה שנקלט לי זה 'התפוררות השן' ...
אודה על עזרתכם כי אני קצת היסטרית כרגע..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד - מדובר בשחיקה חומצית
רונית26/07/2011קראתי קצת על המשחות שהשיננית המליצה והבנתי - מדובר בשחיקה חומצית. עכשיו השאלה היא איזו משחה עדיפה - סנסודייל פרונמל או טוס מוס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד - מדובר בשחיקה חומצית - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011שתיהן יעזרו. טוס מוס חזקה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ע25/07/2011היי,
תודה ראשית.
בגדול הצלחת להסביר.
רק שאלה קטנה נוספת, אז לפי מה שהבנתי את החלק שקרוב לחך וללשון לא מצחצחים בכלל אלא רק את החלק שקרוב ללחי ואת התחתית של השן בעזרת הזווית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלקס הקאה בעת צחצוח שינייםע25/07/2011
שלום,
אני גבר כבן 30.
בימים האחרונים אני חווה בעת צחצוח שיניים ריפלקס הקאה מוגבר, רצון עז להקיא.
הדבר קורה בעיקר שאני מגיע לצחצוח הטוחנות הפנימיות
ממה יכול לנבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק אותה בעיה
רונית25/07/2011הרגע חזרתי מרופא השיניים ודיברתי איתו על זה.
הוא אמר שאני פשוט לא מצחצחת נכון. מסתבר שיש נק' מאוד מסויימת בפה שאם נוגעים בה רפלקס ההקאה פועל. הוא הוכיח לי...
אז בקיצור טוחנות מצחצחים מפנים הלחי ולא כמו את יתר השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ע25/07/2011מה ז"א מפנים הלחי ולא כמו את יתר השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רונית25/07/2011עד עכשיו ניסיתי לצחצח את הבינות כמו את כל השיניים - מלמטה ומשני הצדדים. הרופאה הסבירה לי שצריך לצחצח רק מבחוץ - כששיערות המברשת נוגעות בשן מצידה החיצוני שקרוב ללחי. כדי להגיע לחלק התחתון של השן (זה שנוגע בשן שממולה) צריך לסגור את הלסת כמה שיותר ולתת למברשת זווית קלה. אבל כל עוד תכניס את מברשת השיניים לחלק הפנימי - שקרוב לחך וללשון - גם אתה לא מצחצח נכון את הבינה וגם אתה עומד להקיא.
הצלחתי להסביר את עצמי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011צריך לצחצח את כל השיניים מכל הצדדים. אין צד עמיד לעששת.
הבנתם לא נכון אל ההסבר של הרופאה. אם מצחצחים את שן הבינה (בעמדה מסויימת) מכוון הלשון זה מעורר לחץ על החיך הרך ומעורר צורך להקיא. יש מברשת חד סיבית לניקוי הצד הפנימי והאחורי של השיניים האחוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה שלא השפיעההילה25/07/2011
שלום , אתמול הייתי בטיפול שיניים למטרת טיפול שורש , אך לאחר שלוש זריקות הרדמה עדיין הרגשתי וכאשר הרופאה הגיעה לעצב ממש כאב ולא יכולתי להמשיך בטיפול , מה עושים איך אני יכולה לסיים את טיפול השורש .
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה שלא השפיעה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011כנראה היתה דלקת בשן. אכן כשיש דלקת לעיתים האזור המודלק לא נרדם. בטיפול הבא כנראה כבר לא תהיה דלקת, בשל הטיפול הראשוני שבוצע, ולא תהיה בעיית הרדמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבועליאת25/07/2011
לפני כשלושה חודשים הודבקו לי 4 כתרים בשיניים עליונות. בעוד כמה ימים אני טסה לטיול ארוך בחו"ל לתקופה של חצי שנה.שאלתי היא האם נפילת כתרים קבועים הינה דבר שכיח או אין אפשרות שזה יקרה בגלל הדבק החזק? האם ניתן לעשות פעילויות כמו צניחה חופשית ובנג'י בלי חשש שהכתרים יפלו,
תודה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר קבוע - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011ככלל דבק קבוע הוא קבוע ופעילויות שונות לא יגרמו לנפילת הכתרים. אם זאת אין דבק לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן עמידים כתרי זירקוניה?
ליאת27/07/2011כתרי זירקוניה, ככל כתר אחר עמידים לשנים רבות ביותר, הבעייה המצריכה החלפת כתרים נובעת בד"כ מהשן שעליה מותקן הכתר, בה יכולה להתפתח עששת או מחלת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכמה זמן עמידים כתרי זירקוניה? - תגובה
ד``ר גלית כהן29/07/2011התגובה למעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםענת24/07/2011
שלום,
1. ברצוני לדעת האם לפי צילום סטטוס ו-4 צילומי נשך יכולים 4 רופאים לתת 4 הצעות
מחיר שונות בשיניים?? (גם לגבי אותם שיניים וגם לגבי שיניים נוספות)
2. איך ייתכן שיש כזה שוני בטיפולים? האם יכול להיות כאן גם בצע כסף?????!!!
לא ברור לי הדבר, אבקש עזרתכם.
3. אבקש לדעת גם מה החידושים בנוגע לכתרים, סתימות לבנות (מאיזה חומר עשויות, )
איזה מעבדות בחיפה הן מורשות ולא מערבבות חומרים זולים?
תודה לתשובותיכם המהירות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011טיפול רפואי אינו שחור לבן, יש רופאים עם גישות שונות, יותר שמרניות ופחות שמרניות. כל רופא הסביר לך את ה"אני מאמין" שלו ואתה תבחר.
אין בפורום רשימות רופאים או מעבדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשיניב24/07/2011
שלום.
1.קיבלתי הפניה מהרופא המטפל לרופא מוממחה לחידוש טיפול שורש בשן 14,16
האם אוכל לקבל המלצה מכם לרופא מומחה באזור פ''ת ?
2. מה העלויות המקובלות לטיפול לשן כולל שיקום סופי ?
3. האם מסטיק אורביט אינו מזיק ומועיל לשיניים כפי שמפרסמים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011העלויות משתנות מאד,
מסטיק ללא סוכר אינו מזיק לשיניים.
אין לנו מאגר רופאים בפורום. אתה יכול להתקשר למרפאה ויתנו לך שם של רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר טיפול שורש.דנית24/07/2011
שלום רב,
לפני שבוע רופא שיניים סיים טיפול שורש בשן שלי. לצורך הטיפול היו 2 פגישות.
באתי כמובן עם שן כואבת ואז הוחלט לעשות טיפול שורש.
אחרי הפגישה הראשונה לא היו לי יותר כאבים..
אחרי הפגישה השניה התעוררו הכאבים הישנים שהיו לי לפני שעשיתי את הטיפול שורש.
כרגע כאמור אני שבוע אחרי סיום הטיפול שורש ויש לי עדיין כאבים עד כדי כך שאני נמנעת ללעוס בצד של השן המטופלת ואם בטעות כן לועסת בצד זה יש כאבים.
האם הגיוני שלאחר טיפול שורש השן כואבת?
ואם כן מה הסיבה וכמה זמן בערך ימשך הכאב?
האם לחכות עם מיבנה עד אשר לא יהיו יותר כאבים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר טיפול שורש. - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011יתכן כאב לאחר טיפול שורש, לעיתים אף צריך אנטיביוטיקה. זה צפוי והגיוני, חיזרי לרופא. רצוי לא להמשיך טיפול עד שיירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקס הקאה בעת צחצוח שינייםע24/07/2011
שלום,
אני בן 30 ובימים האחרונים אני סובל מרפלקס הקאה בעת צחצוח השיניים הטוחנות הפנימיות.
האם יש פתרון או ניתן לדעת ממה נובעת הבעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס הקאה בעת צחצוח שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011לאור זה שעד היום לא היתה בעייה, אולי החלפת מברשת או משחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת שיניים והתחלת גדילה של שינייםאמא24/07/2011
שלום רב,
לבתי בת ה5 נפלו כבר שתי שיניים. הראשונה בגיל חמש בדיוק והשניה לאחר חודש. בבדיקה של רופא שיניים הוא מצא כי החלו לגדול גם השיניים האחרויות, מה שמעיד לדעתו על התפתחות מוקדמת.
האמנם? תוך כמה זמן צפויה להגיע ההתפתחות המינית (כלומר ניצני שדיים) אם כך ההתקדמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילת שיניים והתחלת גדילה של שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011אין קשר בין גיל דנטלי לגיל התפתחות מינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשים לאחר עקירת שןנני23/07/2011
ערב טוב,
לפני כשבוע עקרתי שן. לאחר יום יומיים התחילו לי כאבים קלים שהתעצמו עד מאוד !!! קיבלתי מהרופא אוגמנטין ל-5 ימים 3 פעמים ביום.
אני עומדת לסיים את האוגמנטין אבל הכאבים בלתי נסבלים עד כדי מחשבה ללכת למיון!!!! ממש כאבי תופת!
מה עושים האם זה נורמלי?
האם מדובר בדקלת או שמה לא כל השן יצאה בשלימותה???
אנא עזרתכם הדחופה.
בברכה
נני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קשים לאחר עקירת שן - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן24/07/2011שלום רב
יתכן שהתפתח לך מצב הידוע בשם "מכתשית יבשה" . כדאי שתגשי לרופא שעקר לך את השן, וסביר שהוא ידע לטפל במצב.
מה שבטוח שמיון לא יעזור - יראו אותך רופאים לא רופאי שיניים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפוררות שחזור לבן בהריוןלילך23/07/2011
שלום,
יש לי שחזור לבן של השן הקדמית העליונה כבר כמה שנים והיום חלקו התפורר לאחר אכילת אפרסק, מלבד הנזק הכספי... אני חוששת שבלעתי קצת.. האם זה מסוכן לעובר?
מקווה לטוב..
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפוררות שחזור לבן בהריון - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן24/07/2011אין סכנה לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 סתימות בשן אחתכלנית23/07/2011
שלום
לפני יומיים עשיתי 2 סתימות בשן אחת (סתימה אחת נפלה וחור אחר שנוצר עם הזמן)
החור היה מאוד מאוד גדול, כך טען הרופא.
אני יודעת שכאבים לאחר סתימה זה דבר נורמלי לחלוטין, אך מעולם לא סבלתי מכאבים כאלה.
אני לא מצליחה לישון, אני מתעוררת מכאבים, לאכול ממש קשה לי ואני אוכלת רק דברים רכים. מתחת ללסת יש לי גושים כואבים מאוד ובכלל אני מרגישה כמו שמרגישים כשיש חום או שפעת.
רציתי לדעת אם גם זה נורמלי ומה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב.
אשמח מאוד לתשובה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי גם לציין...
כלנית24/07/2011ששום כדור להקלה על הכאב לא עוזר לי.. גם כדור כמו "פוינט" שלהבנתי מיוחד לכאבי שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 סתימות בשן אחת - תגובה
ד``ר גלית כהן27/07/2011יכול להיות שאחת השיניים צריכה בכל זאת טיפול שורש, סתימה עמוקה יכולה להגיע לטיפול שורש. חזרי לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורששי22/07/2011
שלום.
לאחרונה התחילו לי כאבים בשן 36 לאחר ששבר שנוצר בה לפני מספר שנים הגיע עד לשורש..
ביומיים האחרונים השתמשתי בוודקה כדי להקל על הכאב ומיותר לציין שלא ישנתי יותר מדי טוב..
היום הייתי אצל רופא שיניים שבתוך חצי שעה הוציא את השורש וניקה את התעלות עם מי מלח (3 תעלות)..
הוא טוען שהוא ביצע זאת מהר כי לא הייתה דלקת בשורש..
האם זה הגיוני לנקות 3 תעלות משורש תוך חצי שעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן22/07/2011שלום רב,
לא ברור משאלת האם במשך חצי שעה בוצע ניקוי של התעלות, או האם במשך חצי שעה בוצע טיפול שורש מלא ל-3 התעלות.
לרופאים שונים קצב עבודה שונה. קשה להשליך על איכות הטיפול רק ממשך העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי..
שי23/07/2011הרופא טוען שהוא הוציא את השורש משלושת התעלות ושטף אותן עם כלור ומי מלח..
דרך אגב, כרגע, 8 שעות אחרי הטיפול, אני מרגיש חוסר נוחות בשן המטופלת כאשר היא מתנגשת בשן שמעליה..
זה נורמלי? או שאולי עדיין יש שורש שגורם לכך..??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי.. - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן23/07/2011חוסר הנוחות בזמן סגירה מצביעה על כך שהסתימה הזמנית גבוהה.
האם אתה מוזמן לתור נוסף לסיים את טיפול השורש, או שטיפול השורש הסתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרונית..
שי23/07/2011הטיפול הנוכחי היה במסגרת "עזרה ראשונה" על מנת לפטור אותי מהכאבים..
את שאר הטיפול אני אמשיך אצל רופא אחר..
אבל גם אם הסתימה (הזמנית) גבוהה מדי.. זה לא אמור לכאוב אם אין שורש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרונית.. - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן24/07/2011סתימה גבוהה יוצרת כאבים גם כן, במנגנון אחר מזה של קיום העצב בשורש, אבל כאבים הם כאבים...
חצי שעה לנקות 3 שורשים - זה יפה ואף מושקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר או שתלתרגו22/07/2011
בן 62, ללא בעיות חניכיים או סכרת. שן הצמודה לשן בינה בלסת התחתונה נשברה לי והרופא עקר אותה. משני צידיה וממולה בלסת העליונה (ולא רק) נותרו שיניים. איך מחליטים אם ללכת על גשר או על שתל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר או שתל - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן22/07/2011שלום רב,
על פי תיאורך, השן החסרה הינה טוחנת שניה. האופציות הטיפוליות העומדות בפניך הינם:
1. שתל
2. לא להשלים את השן החסרה.
האופציה של גשר במקרה שתיארת, אינה ישימה, משום שברוב המיקרים שן בינה אינה שן טובה לאחוז גשר. היא קצרה, וקשה לגישה, הן לרופא המטפל, והן למטופל לניקוי.
שתל מהווה אופציה טיפולית טובה, משום שהוא אינו מערב טיפול בשיניים בריאות. אם השתלה במיקום הטוחנת השניה מצריכה תוספת עצם ניכרת, ומצד שני מרבית השיניים בפה קיימות ומצבן טוב, ניתן לשקול לא להשלים את השן החסרה, משום שחסרונה אינו פוגע לא בפונקציה, ולא באסתטיקה (משום שהשן נימצאת במיקום אחורי בפה, ואינה ניראית בחיוך).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)