מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקצעת שורשיםמ02/08/2011
אם אפשר בבקשה להסביר בפירוט מהי הקצעת שורשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2011זהו ניקוי עמוק של שורשי השיניים, המגיע לעומק החניכיים, אזור אליו לא ניתן להגיע בניקוי רגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולגייט וואיט מאקסחן02/08/2011
שמעתי מכמה גופים שונים שמשחת השיניים קולגייט וואיט מאקס לא בריאה לשיניים מכיוון שהיא מקלפת את ציפי השן ויכולה לגרום נזק.
האם יש בסיס לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולגייט וואיט מאקס - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2011המשחות המלבינות אברזיביות יותר ממשחה רגילה, ולכן יכולות בשימוש ממושך, או במקרים בהם יש נסיגת חניכיים לגרום לשחיקת חומר שן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות להבנת שינייםמיכל02/08/2011
שלום,
אם יש כמה אפשרויות להלבנת שיניים ? הכוונה במרפאה.
האם התהליך פוגע בשן?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות להבנת שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן02/08/2011ניתן לעשות הלבנת שיניים בפיקוח המרפאה בשני אופנים: הלבנת שיניים עם לייזר בפגישה אחת במרפאה, או הלבנת שיניים עי סדים אישיים שמותאמים במרפאה ומבוצעים בבית במשך כשבועיים.
הלבנת שיניים שמבוצעת נכון ומותאמת למטופל אינה גורמת נזק לשיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפןל שורש שן 17דנית01/08/2011
שלום רב,
רופא ביצע בשן 17 (לסת עליונה, שן אחרונה) טיפול שורש 2 תעלות.
האם מומלץ לעשות על שן זו כתר או שאפשר גם בלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפןל שורש שן 17 - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן01/08/2011שלום רב,
הספרות המקצועית מדווחת על עליה פי 6 של שבר של שיניים שעברו טיפול שורש ולא כוסו בכתר לעומת כאלה ששוקמו בכתר.
הסיבה לכך היא ששן שהגיעה לטיפול שורש (לרוב עקב עששת עמוקה והגישה לשורש) יש הרס כותרתי נרחב. אמנם מבוצע מבנה, אך מה שנשאר מהשן לא יעמוד בכוחות התיפקודיים ששן צריכה לעמוד בהן: בזמן אכילה ותפקודים אחרים של השן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילתה של עששתדנה31/07/2011
שלום רב,
הייתי בבדיקה שגרתית אצל רופא השיניים שלי ואחרי כמה צילומים שהוא עשה, הוא ראה שמתחילה לי עששת בשן אחת.
שאלתי אותו מה הטיפול והוא אמר שנראה לו שכרגע יש עצירה של העששת ושאין צורך בטיפול אלא רק במעקב.
חשוב לי לציין שאני כל חצי שנה אצל שיננית ובבדיקה אצל הרופא שלי.
בנוסף, אני מנקה כל לילה עם חוט דנטלי את השיניים אחרי הציחצוח.
עכשיו עברתי למשחת שיניים פרודונטקס בהמלצת השיננית שלי.
שתי שאלות:
האם באמת יכולה להיות נסיגה בעששת?
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי למנוע את החמרת המצב?
תודה על העזרה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילתה של עששת - תגובה
ד``ר גלית כהן01/08/2011אם העששת רק באמייל היא אכן יכולה להעצר..
חוט דנטלי חשוב מאד בטיפול בעששת בין השיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל בשינייםהדס31/07/2011
שלום,
יש לי תור לבציע שתל בעוד כשבועיים.
נאמר לי על ידי הרופא המטפל כי הוא ישים את השתל ואת הכיפה (בורג) באותו טיפול.
1. האם הבורג יבלוט מעל השן כך שיראו אותו? האם זה מפריע לאכילה?
2. הסכנה באיבוד תחושה בשפה לאחר השתל - זוהי תופעה חולפת או שמא היא מצביעה על כך שהשתל אינו נקלט?
תודה!
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן01/08/2011היכפה המונחת נמוכה ואינה בולטת וינה משמשת ללעיסה.
הסכנה באיבוד תחושה בשפה, היא קטנה מאד, ואם היא קורית בדכ מוציאים מייד את השתל, לא משנה אם נקלט או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר ותיכנון הריוןמיטל31/07/2011
שלום,
בחודש האחרון עשיתי 2 טיפולי שורש דרך הקופה ועכשיו אני צריכה גם כתר על כל אחת מהן וכתר נוסף על שן עם טיפול שורש ישן...
התורים לא כל כך זמינים.. ולצערי קבעתי רק עוד 3 שבועות לתור. להתחיל מבנה.. ואז תור לכתר..
עד עכשיו דחיתי כניסה להריון.. אבל זה כבר נדחה ונדחה ונדחה... הריון קודם לקח לי כשנה להיקלט ואני מפחדת שאני לא דוחה את המועד שיכול להיות שבמילא יהיה מאוחר (חס וחלילה)
אם אפסיק לקחת גלולות עוד היום זה יהיה נורא? הרופאה אמרה לי שכשעושים את הכתר עושים גם צילומים לבדוק שהוא יושב טוב..
ואם במקרה ואני אקלט בזמן הקרוב יהיה אפשר לדחות את הכתרים והמבנים לעוד 3 חודשים... כשאהיה בטרימסטר השני? או שיש סיכון שהשן תישבר? (השיניים שלי אלופות בלהישבר!!)
תודה רבה
ומצטערת על אורך השאלה...
אובדת עצות כבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר ותיכנון הריון - תגובה
ד``ר גלית כהן01/08/2011כמות הקרינה בצילום בודד, ודאי אם הוא נעשה דיגיטאלית, זעומה. בכל מקרה אם תעדיפי לדחות, תהיי כבר עם מבנה וכתר זמני שמחזקים ושומרים על השן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבעילום שם30/07/2011
הייתי רוצה לדעת איזה עצבים עוברים בלסת העליונה
עשיתי טיפול שורש ואפיסקטומי בשן 22 ומאז אני מזיעה בשפה העליונה בזמן האוכל
האם זה ייתכן?
האם יש סיכוי כזה?
אנא עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ד``ר גלית כהן01/08/2011לא מוכרת לי תופעה כזו, אבל פני למחלקה לרפואת הפה באחת הפקולטאות לרפואת שיניים בהדסה או ת"א, אני מניחה ששם ידעו לתת לך מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים- אנא סייעומיה30/07/2011
ברצוני לעבור תהליך להלבנת שיניים. אני סטודנטית בת 22, והתקציב שעומד לרשותי דל...בנוסף, הצבע הנוכחי של השיניים שלי לא מאוד צהוב ואני חושבת שאועל להגיע לתוצאה טובה בשימוש בערכה ביתית. הבנתי שתהליך במרפאה יכול לנוע סביב 1000 עד 2000 שח, ולכן אני מנסה למצוא פיתרון טוב יותר.
האם תוכלו להמליץ על ערכות טובות ומקצועיות?...קיבלתי המלצה על ערכה של חברת beautiful white... מישהו מכיר?...ניסה?..יכול להמליץ על ערכה/תהליך זולים יחסית עם תוצאות טובות?..
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים- אנא סייעו - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן30/07/2011שלום רב
תוצאה טובה בהלבנה מתקבלת לרוב כשהצבע ההתחלתי הוא ממש צהוב.
הערכות הביתיות הטובות גם לא כל כך זולות (הסטריפים של crest), וגם אין התאמה אינדיוידואלית לשיניים. לרוב הערכות הביתיות המותרות לשיווק בארץ מכילות אחוז נמוך של מי חמצן ולכן גם פחות יעילות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם תקועה בין השינייםאבי30/07/2011
שלום,
בזמן הארוחה נתקעה לי עצם קטנה בין השיניים הטוחנות בלסת התחתונה. צחצחתי שיניים, השתמשתי בחוט דנטאלי וגם בקיסם, ולא הצלחתי להוציא אותה. אני לא רואה את העצם אבל מרגיש אותה בין השיניים. יש דרך להוציא אותה לבד, או שזה מחייב ביקור אצל רופא השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם תקועה בין השיניים - תגובה
התגובה בגוף השאלה - לא הצלחת להוציא לבד, הרי שאתה זקוק לעזרה.
יתכן גם שהעצם הזיזה סתימה או שברה חתיכה קטנה של שן, ולכן הרגשת האי נוחות של "משהו שתקוע בין השיניים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת שתללירון30/07/2011
שמו לי שתל בלסת עליונה לפני 4.5 חודשים. האם אפשר כבר לחשוף אותה?-ומה פירוש בעצם- 'חשיפה' ? האם רופא שיניים רגיל יכול לעשות זאת? או רק הכירורג ששתל לי (והוא בחופש גדול מידי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת שתל - תגובה
רצוי שהרופא המשתיל יחשוף את השתל - דהיינו, יחתוך את רקמת החניכיים המכסה את השתל, וירכיב עליו כיפת ריפוי שתבצבץ מהחניכיים. לרוב, בלסת עליונה יש להמתין כ6 ודשים עד לחשיפת השתל, אך תקופת הזמן יכולה להשתנות על סמך גורמים נוספים אחרים (איכות העצם, השתלת עצם). הרופא המשתיל מיידע את המטופל עם סיום ההשתלה מתי עליו להגיע לחשיפה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים בעזרת לייזרעזרא דניאלוב29/07/2011
שלום,
האם זה בטוח לבצע השתלות שיניים בליזר?
האם יש אישור משרד הבריאות לביצוע השתלות שיניים?
בברכה
עזרא דניאלוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים בעזרת לייזר - תגובה
ד``ר גלית כהן29/07/2011השתלות בלייזר אינן בדיוק השתלות בלייזר, הליזר משמש ל"פתיחת החניכיים" והמשך הקידוח הו עם המכשור הונוונציונאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיינייםמיכל29/07/2011
האם יש סיכון בהלבנת שינווים אצל הרופא? באילו חומרים משתמשים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שייניים - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן29/07/2011שלום רב
החומר המלבין הינו מי חמצן, המגיע בצורות שונות.
אין סכנה למבנה של השן אם ההלבנה נעשית באופן זהיר ומבוקר.
תופעות הלוואי הנפוצות הינן: רגישות של השיניים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לחום ולקור ? לתמיד ? תודה
מיכל02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוהל טיפול בחולי צהבת Bשיננית28/07/2011
האם לפי הנוהל העדכני מותר לטפל בחולי צהבת B באמצע המשמרת?
אשמח אם מישהו יוכל לצרף לי את החוזר המדבר על נהלים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוהל טיפול בחולי צהבת B - תגובה
ד``ר גלית כהן29/07/2011כנסי לאתר של משרד הבריאות. חולה צהבת תלוי באיזה שלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש שנעשה בשלביםמודאגת28/07/2011
בשן עליונה צמודה לשן בינה שנעקרה מבצעים טיפול שורש עם כתר ומבנה.
לאחר המפגש הראשון שמו לי סתימה זמנית שהחזיקה מעמד שבוע עד הטיפול השני, לאחר הטיפול השני שוב שמו סתימה זמנית לאחר שבוע הרגשתי תזוזה קלה (מכיוון שהרופא שלי היה בשבו חופש נאלצתי ללכת לרופא חלופי שרק יחליף את הסתימה החלופית, עכשיו כעבור כמה ימים שוב חשתי בתזוזה.
האם הגיוני שסתמה זמנית זזה בקלות כזו? הרופא אמר לי בהתחלה שלאחר 3-4 מפגשים שבהם מבוצע טיפול השורש יש עוד 4 מפגשים של מדידות הכתר וכו? האם התהליך אמור להיות כה ארוך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש שנעשה בשלבים - תגובה
ד``ר גלית כהן29/07/2011התהליך הוא אכן ארוך. בטיפול שורש מניחים הרבה פעמים צמר גפן בבסיס הסתימה ולכן היא מחזיקה מעט זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)