מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן בינהג16/08/2011
יש לי בעיה עם שן הבינה שככל הנראה תעבור עיקור. הבעיה היא ממה שנאמר לי שהיא קרובה מדי לעצב ושלחו אותי לעוד צילום
הרופא אומר שיש סיכוי שאי אפשר יהיה לעקור אותה ולכן נעשה טיפול שורש
רציתי לדעת אם טיפול שורש זה עניין יקר ודבר נוסף האם זאת האופציה הרצויה ומה עוד כדאי לשקול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן16/08/2011שלום רב
ההחלטה אם ניתן לשמור את השן בפה ניתנת על סמך חומר שןם שנותר, מיקומה ועמדתה בקשת השיניים. אם הכל בסדר, עדיף לשמור על השן. המחיר הביולוגי הוא שקובע ולא העלות הכספית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן של מבוגר שקיבלה מכה וזזה עכשיויעל16/08/2011
שלום,
אני בת 44 ואחת משיני החותכות קיבלה מכה עוד בילדותי והיא שן ללא שורש, שעברה טיפולים מספר. לפני כמה ימים קיבלתי בה מכה נוספת והיא קצת חופשיה מאז. עד כמה דחוף לגשת לרופא שיניים ולטפל בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן של מבוגר שקיבלה מכה וזזה עכשיו - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן16/08/2011דחוף לגשת לבדיקה לפחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלומה בשן תחתונהשילה16/08/2011
היי
לפני חצי שנה החלו כאבים בשן צילום שעשתה הרופאה לא הראה דבר על פניו הכל תקין חזרתי הביתה עם הכאבים והמלצה להשתמש במשחה ספציפית כעבור שבועיים לא חל שיפור חזרתי לרופאה שוב צילום אין כלום בכל זאת הוחלט על טיפול שורש חלפו שלשה חודשים ועדיין יש כאב בשן לא יודעת מה לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעלומה בשן תחתונה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן16/08/2011לנסות אולי לקבל חוות דעת נוספת מרופא אחר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה עמוקה עם תופעת רגישות לקוררחלי15/08/2011
שלום
לפני כחודש עשיתי סתימה עמוקה בשן שהיתה לה סתימה ונוצרה עששת משנית.
עד היום יש לי רגישות לקור.
האם אני חייבת לעשות טיפול שורש כי אני עלולה לאבד את השן או שם זה אפשרי לסבול את הרגישות להשאיר כך.
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה עמוקה עם תופעת רגישות לקור - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן15/08/2011שלום רב
אם הרגישות חולפת לאחר הסרת הגירוי - הרי שזה מצב טיבעי בשחזור עמור. בכל מקרה, כדאי לבדוק את השן כחצי שנה לאחר ביצוע השיחזור, וכשנה לאחר ביצוע השיחזור - בדיקה קלינית ורנטגנית, כדי לוודא שלא נוצרת דלקת המצריכה טיפול שורש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםלירון14/08/2011
שלום
בזמן האחרון אני חשה כאב חזק בחניכיים בזמן צחצוח השיניים.אבל רק בזמן הצחצוח.ודקה לאחריו ,אח"כ זה עובר.
קניתי מברשת עם סיבים עדינים לשיניים רגישות אך עדיין יש אותה תחושה.
זה יכול להעיד על דלקת?ולמה זה כואב רק בצחצוח?
אציין שאני מצחצחת בעדינות.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
לבעייתך יכולות להיות מספר רב של סיבות. כדאי לסור למרפאת שיניים לבדיקה מדוקדקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת הבילירוביןסיגל14/08/2011
בשבועות האחרונים נמצא לי גוש שחוסם את דרכי המרה.
עקב כך קיימת אצלי עליה ברמת הבילירובין וצהבת חסימתית.
.
מכיוון שמיקום החסימה עפ"י דברי הרופאים אינו נתיח ולא ניתן לקחת בגלל זה ביופסיה, מציעים לי הרופאים לעשות שלושה נקזים עם שקיות במיקום החזה (ללכת עימם את שארית חיי)....שלב ב' להתחיל כימו והקרנות...שלב ג' לפתוח את הבטן ולבדוק אם ניתן לקחת כבר ביופסיה או לא.
.
לדברי הרופאים 10% מאילו שעברו זאת שורדים לאחר הטיפול בין שנתיים לשלום שנים ו 90% מגיבים לכך רע ואינם שורדים.
.
לאור כל שנאמר לי ושחוות דעת של שני רופאים נוספים שטוענים שאין מדובר שמחלה סרטנית החלטתי בשלב זה לנסות לטפל בבעיה בכוחות עצמי, אור לעובדה שפיסית אני חשה טוב מאוד ומאמינה שאיני סובלת ממחלה סרטנית.
.
כאן אני מבקשת את עזרתכם מפני שאיני מוצאת על כך חומר באינטרנט.
האם למישהו יש מידע כיצד ניתן לסייע בהורדת הבילירובין?????
.
אודה לתשובתכם
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK14/08/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_כבד_השתלות_כבד_סרטן_כבד' id=link]מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת שיניים מלבינהיעל14/08/2011
שלום,
ראיתי פרסומות חדשות על משחת שיניים של קולגייט בשם מקס וויט וואן.
רשום שהמשחה מבהירה את השיניים תוך שבוע בגוון אחד.
רציתי לדעת האם מומלץ להשתמש במשחה כזאת או האם זה טריק זול שפוגע בשן לטווח הארוך?
מה גורם להבהרת השן?
האם זה מסוכן באיזשהי צורה?
בקיצור- מה האותיות הקטנות שרצוי לקרוא לפני שמשתמשים במשחה כזאת?
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת שיניים מלבינה - תגובה
המרכיב המלבין בחומרי ההלבנה היעילים הוא מי חמצן. תכשירים הנמכרים בבתי מרקחת לא לרופאים, אלא לציבור הנרחב אינם מכילים ריכוז אפקטיבי של חומר מלבין, היות שאסור למוכרם (כמו תרופות מרשם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זונדה שנלקחה ממגרהדנה13/08/2011
עשיתי בדיקה אצל רופא פרטי הרופאה לקחה את הזונדה מהמגירה ולא משקית סגורה זה אומר שהזונדה לא נקייה ?במידה והיא השתמשה בזונדה לא נקייה תגרם עששת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זונדה שנלקחה ממגרה - תגובה
רבים מרופאי השיניים מכניסים את הכלים המסוטרלים למגירה, ומוציאים משם.
גם מזלג שמוכנס לפה לא הגיע משקית סטריליזציה... לא בבית ולא ממסעדה...
על כל פנים, זונדה מזוהמת לדברייך - הסכנה היא לא מעששת, אלא ממחלות מסוכנות יותר.
אבל לפי סיפורך, אין חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד מסיליקון להלבנת שינייםשוקי13/08/2011
שלום.
כמה עולה סד כזה? האם המחיר פחות או יותר אחיד בין רופאי השיניים או שווה לעשות השוואת מחירים ולהתמקח?
ברצוני לעשוס סד אצל רופא שיניים, ולהלבין עם ערכות ביתיות מהאינטרנט (באמאזון מוכרים ערכות made in usa, בטוחות ובשימוש נרחב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סד מסיליקון להלבנת שיניים - תגובה
סד הלבנה כולל את התהליך כולו של הלבנה. שום רופא בר דעת לא יתן לך סד בלבד לשימוש במשחות ביתיות (שאגב גם אינן אפקטיביות).
המחיר אינו אחיד ונקבע לרוב ממומחיותו של הרופא וממיומנויותיו.
כמובן, שלא הייתי ממליצה להתמקח, משום שאין זה שוק, ויש לכבד את הרופא ואת מה שהוא דורש. את יכולה לבחור את המחירים הזולים. אבל יש לזכור שלרוב ״הזול עולה ביוקר״...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותו הג'ל שמשתמשים בו הרופאים
שוקי24/08/2011נמכר באינטרנט. לא בארץ, אבל כן באמאזון. בריכוזים שונים, כאשר ריכוז 15-20 אחוז מתאים לשימוש ביתי ללא חשש.
ייעוץ רפואי תמיד מועיל, ועליו צריך לשלם. אבל אין שום סיבה שלרופאים יהיה מונופול על מכירת החומר, כשהם גוזרים עמלה של מאות אחוזים. עם כל הכבוד.
בכל אופן, עשיתי סבב טלפונים. 80 אחוז מהרופאים דוקא כן נותנים את השירות של סד שיניים להלבנה בלבד, ללא ההלבנה עצמה. טווח מחירים שרובם הציעו 300-500 ש"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה סתימות לעשות - לבנות או שחורותעידן12/08/2011
שלום,
אני צריך לעשות סתימות בשיניים 23, 24
ורציתי לדעת איזה סתימות כדאי לעשות? שחורות או לבנות, זאת אומרת בשל המיקום של השן איזה סתימה לעשות בכדי שלא יראו את הסתימה, אם זו סתימה שהיא לא קדמית או קדמית.
האם סתימה לבנה חזקה יותר משחורה? או ההפך?
עשיתי סתימה לבנה בשן 14 ושילמתי עליה 275 ש"ח (מכבידנט מבוטח מגן זהב), האם זה המחירים כיום בשוק?
תודה,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה סתימות לעשות - לבנות או שחורות - תגובה
אין מחיר שוק לשיחזורים. זה תלוי בטיב הרופא, מומחיותו.
ללא ספק, שחזור מחומר מרוכב (סתימה לבנה) הוא שיחזור אסתטי יותר, ואותו לא יראו. שיניים 23 (ניב) ו24, נחשבות לשיניים קידמיות, וללא ספק היראות בחיוך ובדיבור. אך יש חשיבות רבה לגורמים התלויים במטופל (פעילות עששת, הקטינה אורלית וכו׳), ולמיומנות הרופא בביצוע שיחזור שכזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שינייםגשר11/08/2011
האם זה באמת חשוב מאיפה אני מתחילה לצחצח?אם מהשיניים הטוחנות או מהשיניים הקדמיות ? חיצוניות או פנימיות קודם ,זה משנה?ובאיזה צורה צריך?לסובב את המברשת, כאילו במעגל?
שאלה אחרונה בקשר למברשת ללשון מנקה לשון צריך לנקות עם משחה או מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים - תגובה
לא משנה מהיכן מתחילים, העיקר שכל השיניים בכל המשטחים יטופלו ביסודיות לאורך זמן של כ2 דקות.
את הלשון יש להבריש ללא משחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן עקורהקומט10/08/2011
בן 63, ללא סוכרת או מחלת חניכיים, אוסטיאופניה, כל השיניים למעט 3 שיני שיני בינה נמצאות בפה. לאחרונה עקר לי הרופא שן בלסת התחתונה הסמוכה לשן בינה. האם מומלץ להשאיר את המצב כמו שהוא ללא גשר או שתל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן עקורה - תגובה
קשת השיניים יכולה להשאר מקוצרת, ללא טוחנת שניה, מבלי לפגוע בתפקוד הלעיסי. יש לבדוק את המצב לגופו של עיניין: כמה תמיכה סיגרית יש בפה כולו, כמה מקום בין ליסתי בכלל נותר במקום של השן שנעקרה (לעיתים גם אם רוצים לא ניתן להשתיל במקום של טוחנת שניה). ואז להחליט האם יש צורך בתוספת שן במקום זו שנעקרה, או שניתן להותיר את המצב כפי שהוא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינהשירלי טל10/08/2011
שלום רב,
לפני שבוע ויומיים עקרתי בעקירה כירורגית שן בינה בלסת התחתונה.
עד היום אני סובלת מכאבים עזרים במקום העקירה, ואף כאשר נגעתי במקום הרגשתי כאילו יש עצם/חלק משן שעדין יש בדפנת החור שנוצר.
כאשר הייתי היום בביקורת נאמר לי שמה שאני מרגישה זה עצם ולא שן,(כמו כן הם נתנו לי רק היום טיפול באנטיביוטיקה) האם זה נכון? האם עלי לדרוש צילום כדי לבדוק שאכן לא נשכח שם חלק מהשן?
אודה לתשובתכם המקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה - תגובה
ד''ר שרון מרקו-כהן16/08/2011סביר להניח שמה שאת מרגישה בדפנות ה״חור״, זה את שהעצם שבשולי מהתזות השן. אולם, כדי להרגע את יכולה לבקש צילום פריאפיקלי קטן. האנטיביוטיקה לרוב לא עוזרת בהפגת הכאבים, אך היא מרגיעה מטופלים, וכך הזמן עושה את שלו... והכאבים בינתיים חולפים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית חניכיים מוזרהלחוץ10/08/2011
שלום,
אפעם לא צחצחתי ממש טוב שיניים ולאחרונה החלטתי לעשות שינוי קיצוני ולהקפיד היום שצחצחתי התחיל לרדת לי המון דם משן מסוימת בליווי כאב בנגיעה בחניכיים מסביבה.
אני מרגיש שהשן חשופה משאר השיניים כי היא פחות מכוסה בחניכיים.
אם אני ימשיך להקפיד על צחצוח זה יעבור או שזה דורש ניתוח חניכיים או משהו בסגנון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית חניכיים מוזרה - תגובה
כדאי לנבדק על ידי רופא ולאבחן את הבעיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהרדמה מלאההריונית10/08/2011
האם אפשר לעשות טיפול שיניים בהרדמה מלאה לנשים בהריון בשליש השלישי?
אם כן איפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרדמה מלאה - תגובה
ד``ר גלית כהן27/08/2011מאד לא מומלץ לעשות טיפול אלקטיבי בהרדמה מלאה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)