מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימה שהייתה או לא הייתה צריכה?אייל08/11/2009
שלום רב,
אני בן 21 וכל חיי לא הייתה לי סתימה אחת/גשר/כתר וכו.., לאחר צילום גיליתי שיש צורך במספר סתימות והלכתי לעשות, בינתיים נעשו 4 וכולן תקינות.
הבעיה היא כזאת - הרופא הראשון שעשה לי (עשיתי הכל במרפאה צבאית), מסתבר, עשה לי את הסתימה בשן שהעששת בה הייתה נמוכה יחסית והיה אפשר לעשות או לא לעשות את הסתימה, הוא עשה אותה ומאז אני מרגיש כאבים והקרנות באזור, לא כאבים חזקים מדי אבל יותר מאשר בסתימות שעשיתי לאחר מכן.
שני רופאים שהסתכלו בסתימה לאחר מכן אמרו שזה נראה בסדר גמור ושלא נראה שיש איזהו סיבה או משהו כזה,
מה דעתך בנושא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישנן גישות שונות ברפואת שיניים
ד``ר גלית כהן08/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצאת חניכייםיואב07/11/2009
האם לאחר הקצאת חניכיים יש התכווצות של החניכיים?
אם כן, האם הדבר הפיך? כלומר החניכיים יחזרו למצבן הקודם? ותוך כמה זמן?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים / גרידת חניכיים
ד``ר גלית כהן07/11/2009אכן יש התכווצות של החניכיים, וזה המצב הרצוי. המצב הקודם היה נפיחות מודלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות לאחר זריקת הרדמהמיטל07/11/2009
שלום,
לפני 24 שעות ביצעתי סתימה רגילה בשן והוזרקה לי כמות כפולה של חומר הרדמה (בפעם הראשונה המקום לא היה רדום מספיק לכן קיבלתי מנה נוספת של חומר הרדמה). מאז ועד עכשיו כל האזור שמסביב לזריקה נפוח מאוד וכואב מאוד למגע ואני מניחה שהתפתחה שם דלקת כלשהי.
אתמול בערב מרחתי באזור כלורהקסידין ג'ל, אבל אני לא יודעת האם זה אמור לעזור בכלל.
מה ניתן לעשות? האם יש טעם להגיע לרופא השיניים שוב או שזה אמור לעבור מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורה לפעמים
ד``ר גלית כהן07/11/2009אל דאגה יעבור לבד, עוד קצת סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלית- המשך תינוק בן 11 חודשיםאימא מירי05/11/2009
הוא מוכן להחזיק את המברשת ביד ולנשוך אותה אבל בשום פנים ואופן לא מוכן שאני אצחצח לו או אגע לו בשיניים איתה.
השיניים שלו צהובות, האם זה בגלל חוסר הצחצוח או מעיד על בעיה?
גם לנו בתור ילדים לא צחצחו שיניים עד גיל 5-6 כשהתחלנו לצחצח לבד.
האם חוסר צחצוח בגיל הזה יכול לגרום לנזק בשיניים?
מה את מציעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים לתינוק
ד``ר גלית כהן06/11/2009כמובן שעדיך לצחצח שיניים, כי פלאק מצטבר על השיניים בכל גיל, ואנו מכירים הופעת עששת בתינוקות בר בגיל שנה וחצי ושנתיים.
אבל אם זו מלחמה זה יגרום נזק לעתיד. הניחי לו, שישחק לבד עם המברשת כשאת מצחצחת לעצמך שיניים לידו. אולי בעוד חדש ניתן יהיה לנסות שוב.
במקביל , נסי לתת לו לשתות מים לפני השינה שישטוף את הפה מהחלב. ובודאי אסור לישון עם בקבוק חלב במיטה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר טיפול שורשחיה05/11/2009
לפני כשנה עשו לי טיפול שורש בשן טוחנת . מיד בגמר הטיפול הרגשתי אי נוחות בשן. הרופא המטפל עשה צילום ואמר שהכל בסדר. עכשו הכאבים התגברו והרופא קבע ללא צילום שצריך לעקור את השן מפני שהשורש נשבר לאורכו.האים יש אחריות לטיפול שורש? ואיך הרופא קובע ללא צילום?אולי זה אשמת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצול שורש
ד``ר גלית כהן06/11/2009פיצול שורש הוא אחד הסיבוכים במוכרים של טיפול שורש. ודאי שאם הוא לא היה מטפל בך לא היה לו קשר לכך. אבל אין פה דבר לא תקין שהרופא עשה. לצערנו אחוזי ההצלחה של טיפולי שורש, וטיפולים בכלל, רחוקים מ-100%. זה קורה.
אבחנה של סדק בשן היא אבחנה קלינית בעיקרה. כמובן שצריך לעשות גם צילום אבל הרבה פעמים לא רואים סדק בצילום. אם בכל זאת אינך בוטח ברופא שלך פנה לחוות דעת נוספת.
אם יש כאבים בשן, ולא סדק ניתן אולי לחדש את טיפול השורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים לא התאחולירן04/11/2009
שלום רב,
עברתי לפני חודשיים וחצי עקירה של שן בינה והאיזור עדין לא התאחה לגמרי.
בנוסף יש לי כאבים איומים בחניכיים שמסביב לשן הטוחנת שליד.
שאלתי רופא שיניים והוא אמר לי שייתכן ויש דלקת ובגללה החניכיים לא התאחו.וצריך לשים זריקה שמנקה את האיזור ואז תרופה.
רציתי לדעת האם יש באמת קשר בין אי-התאחות החניכיים לבין הכאבים?
יש לציין שיש לי ממש תעלה במקום העקירה שעדיין לא התאחתה..
יש לי גם תור לרופא שעקר ביום ראשון אך רציתי לקבל תשובה באופן דחוף מכיוון שאני דואג והכאבים נמשכים זמן רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי אחרי עקירה יכול לקחת הרבה זמן
ד``ר גלית כהן05/11/2009אך לאחר ככ הרבה זמן חשוב מאד לחזור לבקורת. יכולים להיות מצבים שונים המצריכים טיפולים שונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף- נא לעזור לימודאג04/11/2009
שלום רב,
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן בינה שמאלית עליונה, יומיים לאחר העקירה הופיעה נפיחות בצוואר בצד שמאל, בנוסף יש תחושה שיש משהו תפוס בתוך הצוואר, ובתנועות מסויימות בצוואר יש כאילו גידים (גידים אלו מחברים בין בצוואר לבין הכתף- זה מה שאני רואה) או שרירים שבולטים והם כאילו מתוחים או תפוסים, לעומת שבאותה תנועה בצוואר בצד ימין לא רואים את הגידים או השרירים והתנועה "חופשית" יותר וללא כאבים וללא הגבלה, לפעמים יש כאבים בצוואר שמקרין לראש (כאב בעיקר באזור אוזן) ולפעמים הכאב מקרין לכתף
פניתי לרופא אף אוזן גרון והוא אומר שהכל תקין
ייעוץ אצל רופא כירורג כללי אמר גם שהכל תקין
רופא המשפחה אומר שזה שריר תפוס והוא אמר לי למרוח וולטרין על הצוואר וזה יעבור- והשתמשתי בוולטרין אך זה לא עזר
לציין כי אני עדיין סובל מהכאבים הנ"ל ועדין יש נפיחות בצוואר וגידים בולטים והצוואר כאילו שהוא תפוס בתנועות קיצוניות- מה לעשות? האם המצב שלי מסוכן? ואיך ניתן לטפל בבעיה? למי לפנות?
נא לעזור לי בדחיפות
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנה לפורום כירורגיה פה ולסת
ד``ר גלית כהן05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי שיניים עמוקרונית04/11/2009
אני זקוקה לניקוי שיניים עמוק- הקצאת שיניים- הייתי מעוניינת לברר באיזו דרך מבצעים פעולה זו.. האם בהרדמת הפה עם זריקה?? האם זה כמו ניתוח? ומה השיקום לאחר מכן?? האם הטיפול כואב תוך כדי או אחרי הטיפול???
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד``ר גלית כהן05/11/2009מבוצעת כל פעם ברבע פה, עם הרדמה מקומית. במהלך הטיפול אין כאבים כי רדום. אחרי הטיפול לא צפוי כאב עז, אבל יכולה להופיע רגישול לקור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשןאבי04/11/2009
שלום לפני חודשים בערך עשיתי סתימה בשן טוחנת היה לי קצת רגישות עשיתי צילום של השן הכל היה תקין והכאב עבר עם הזמן גם. אבל היום נתתי ביס בפרוסת לחם וקיבלתי כאב שן חזק מאוד רגעי לפתע . הכאב עבר זה היה רק רגעי בזמן הנגיסה. מזה? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמתין בינתיים
ד``ר גלית כהן05/11/2009כאב חד פעמי יכול להיות גם מהחניכיים, דחיסת מזון וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחצוח שיניים לתינוק בן 11 חודשיםמירי04/11/2009
שלום,
בני בן 11 חודשים ויש לו 6 שיניים.
השן הראשונה שלו בקעה בגיל חצי שנה.
נאמר לי שצריך לצחצח שיניים לתינוק מבקיעת השן הראשונה.
בני מאוד מתנגד לצחצוח, ממש צורח ובורח לי ואני צריכה להיאבק ולהחזיק לו את הידיים והראש בשביל לצחצח שנייה אחת (להעביר את המברשת פעמיים וזהו-לא מאפשר לצחצח יותר).
בהתחלה ניסיתי לצחצח לו עם פד גזה אבל הוא נשך אותו,לאחר מכן ניסיתי עם אצבעון סיליקון אבל הוא חשב שזה נשכן וכשקניתי מברשת שיניים אז הוא מתנגד ולא נותן לי לצחצח לו.
האם זה כל כך הכרחי לצחצח שיניים לתינוק כל כך קטן?
(למרות כל הבכי וההתנגדות) או לעזוב את זה לעת עתה?
האם אי צחצוח כיום יכול לגרום לנזק בשיניים?
יש לציין שאחרי אמבטיה אני נותנת לו לשתות מים (כדי לשטוף את הפה) והוא נרדם עם הנקה.
ככה שלדעתי גם ככה אין אפקט לצחצוח אם נרדם עם ציצי בפה.
מה שמעצבן אותי זה שאני רואה שהשיניים צהובות מחוסר צחצוח וזה מלחיץ אותי.
האם אני הסטרית מדיי?
האם השיניים שלו ישארו צהובות בעתיד אם לא אצחצח עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים לתינוק
ד``ר גלית כהן05/11/2009אולי לתת לו מברשת שנראית כמו בובה או צעצוע והוא יתרגל לשחק איתה בהתחלה, בלי הפעלת כח ואחכ יהיה קל יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוון שיניים וחריציםימימה03/11/2009
אני תוהה מדוע לבני בן השמונה גוון השיניים אינו לבן כמו של חבריו. מהן הסיבות לכך?
האם תזונה או משהו אחר יכול לשפר זאת? אגב, אנחנו משתדלים שיצחצח שיניים בוקר וערב.
חוץ מזה, יש לו, משום מה, חריצים על שתי השיניים העליונות הקדמיות, ואחרי זמן מה הוא נדרש
לניקוי כי אחרת זה נראה כמו כתמים. איך נוצרו החריצים הללו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה וצבע השיניים שונה מאדם לאדם
ד``ר גלית כהן05/11/2009תשובה ספציפית יותר מצריכה בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מטרידות, חייבת הרגעה!דידי03/11/2009
שלום, עשו לי טיפול שורש.
בהתחלה נאמר לי שיתבצע עליי טיפול שורש של 3 תעלות אך בפועל נעשה טיפול של 2 תעלות.
האם זה אומר שעדיין יש תעלה אחת "חולה" שלא הוציאו לי?
האם יכול להיות שהרופא שלי לא הצליח להגיע לתעלה השלישית ופשוט "וויתר" עלייה?
אני מודאגת כי גם אחרי הטיפול יש לי כאבים!
עד כה עבר שבוע ויש על השן סתימה זמנית.
בתוכנית הטיפול שלי יש עוד שלב של מבנה וכתר.
שאלות:
למה צריך מבנה? האם לכל טיפול שורש יש צורך במבנה? ומה לגבי כתר? האם כל טיפול שורש צריך "להיחתם" בכתר?
ומה התהליך של בניית הכתר על השן? מה קורה לשן? האם נהיית חלשה יותר? מוגנת יותר?
כמה זמן מחזיק מבנה וכמה זמן מחזיק כתר?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש מבנה וכתר
ד``ר גלית כהן05/11/2009איני מניחה שהרופא השאיר תעלות פתוחות ולא חסם אותן.
אחרי מרבית טיפולי השורש צריך מבנה וכתר, עמ שהשן לא תשבר או תסדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה דנטלית קשה וטיפול שינייםעירית01/11/2009
אני בת 28 ולא הלכתי מעולם לרופא שיניים עקב חרדה דנטלית קשה מאוד שיש לי (לא סתם "פחד", אני מקיאה, נכנסת להיפר ונטילציה...בקיצור, באלגן). עד היום לא היו לי בעיות בכלל, ועשיתי צילום שהראה שאין חורים. לפני כמה ימים התחילו לצאת שיני הבינה שלי. בצד אחד של החניכיים המצב נראה לא תקין, כואב לי מאוד וזה נראה כאילו העור של הלחי שצמוד לחניכיים קרוע או חתוך (בצד השני הכל תקין, אין שום כאבים ורואים כבר קצת שן למעלה). אני מתארת לעצמי שאין מנוס מבדיקה וייתכן שצריך להוציא את השן, אבל הבעיה היא שאני לא יכולה ללכת כמו כל בן אדם רגיל לרופא שיניים. רק מהמחשבה אני מתחילה לרעוד.
אני ממש ממש זקוקה להכוונה איך אני מגיעה למרפאות שמתמחות בטיפול באנשים במצבי - אולי אפילו בהרדמה או טשטוש תוך ורידי? אני לא רוצה ללכת לפי האינטרנט כי אין דרך לדעת מי שרלטן ומי יעשה לי נזק.
אנא עזרתכם, אני מיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מספר מרפאות שעוסקות בהרדמה
ד``ר גלית כהן05/11/2009כללית לצורך טיפולי שיניים. מה שאת צריכה לבדוק זה שלמרפאה יש רישיון לטיפולים בהרדמה כללית ועקירות שיניי הבינה יובצעו עי מומחה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת שן לא ויטליתמאיה01/11/2009
שן מספר 11 אצלי שינתה את צבעה מעט וזה משהו שקיים כבר כמה שנים.פעם בשנה אני עושה צילום ורואים שאין שינוי במצבה.
כעת אני רוצה לטפל בה.הבנתי שעלי לעשות טיפול שורש ושישנה אופציה של הבהרת שן לא ויטלית.רציתי לדעת האם זה משהו שמוכר כעובד,כל כמה זמן צריך "לתחזק" את העניין,ובכלל כל מידע שקשור בעניין.
תודה ושובע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת שן לא ויטלית
ד``ר גלית כהן05/11/2009היא טיפול שמידת הצלחתו לא ידועה מראש. יש מקרים שזה עובד נפלא ויש מקרים שלא מספיק ובכל זאת צריך כתר אם רוצים תוצאה אסתטית מקסימאלית. משך הזמן שההבהרה מחזיקה גם הוא משתהנ מאד ממקרה למקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מתקדם בדלקת חניכייםמשה01/11/2009
שלום רב,
לאחרונה עברתי הקצאת שורשים בכל הפה בעקבות דלקת חניכיים חריפה.
לאחר כמה ימים בביקורת אצל הרופא, הוא טען שעדיין קיימת קצת דלקת בצד שמאל למעלה ובשן
אחת בצד שמאל למטה. הוא טען שיש עוד כיסים.
הרופא הציע לי טיפול "קצת יקר" שעולה 2000 שקלים. הוא רוצה להזריק לי חומר לתוך הכיסים שנותרו בחניכיים. לחומר קוראים hyaluronic acid, וטען שזה יפתור את הבעייה לגמרי.
האם זה טיפול טוב ויפתור את הבעייה לגמרי?
זה לא יקר מדי לרבע פה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה טיפול מצויין
ד``ר גלית כהן05/11/2009למקרים המתאימים לו.
החומר אכן מאד יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)