מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- black lineרונית14/10/2009
שלום רב
אני בשנות ה-40 לחיי סובלת מ black line/
בעבר קיבלתי יעוץ להשתמש במשחת שיניים טבעית ובאמת זה עזר למשך כשנה כמו תרופת פלא נעלם הכל. לאחרונה זה חזר שוב ונראה לי במצב גרוע יותר.
יש פתרון אחר?
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד``ר גלית כהן21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי פיתרון
יוסי09/03/2011בשנתיים האחרונות גם אני סובל מהבעיה הנוראית הזאת שאני לא כ"כ מבין מאיפה היא הגיעה כי אין אצל אף אחד במשפחתי את החיה הזאת.
זה הגיע למצב שהרבה פעמים במקום לחייך הייתי מחייך חיוך מהוסה שבו השפתיים מכסות את השיניים.
חפרתי בפורומים, לא רציתי לבקר כל חודש וחצי אצל השיננית ומצד שני רציתי לחייך ככל האדם, וכולם די מייאשים וגורמים לך לחשוב שתצטרך לעשות הלבנה או חרסינה או פשוט לחזור לשיננית כל חודש וחצי וישנן צרות גדולות יותר.
אז אני רוצה לחלוק על כל מה שמציעים ולהעיד על עצמי שמה שעובד אצלי
נכון לעכשיו זאת מברשת שיניים חשמלית
עם ראש מעוגל של אורל בי , אני לא ממש זוכר את שם הדגם.
אבל השורה התחתונה היא שזה גירש את הכתמים(אחרי שהם הופיעו בצורה לא מבוטלת) ממש כמו אצל שיננית, אחרי 2-3 פעמים שצחצחתי איתה, בנוסף אני משתמש בערב במי פה ליסטרין שהבנתי מאחד הפורומים שהם מעכבים את החזרה של החיידקים האלה ואני ממש ממליץ בחום
על השילוב של השניים.
יכול מאוד להיות שזה יעבוד עם כל מברשת שיניים חשמלית.
מקווה שזה יעזור לכולכם :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק פרודונטקס!!
מור10/03/2011היה לי שנים צביעה חיידקית..ולא הצלחתי להסיר אותה (וכנראה זה עוד קיים אבל נלחמים נגד זה)
פרודונטקס עזר לי. מבחינתי אין עוד משחה אחרת(וניסיתי הרבה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינים רגישותאבי14/10/2009
שלום איך אני יודע שיש לי שינים רגישות? שאני שותה משהו קר אני מרגיש רגישות אפילו בשיניים קדמיות. אם אצחצח במשחה לשינים רגישות לעשות לי נזק? או להועיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול רק להועיל
ד``ר גלית כהן21/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי לסתליאור14/10/2009
מיזה שבוע שכואבת לי הלסת רק בצד אחד, הייתי אצל רופאת שינייים שמצאה שהבעיה לא בשיניים ואמרה לי ללכת למומחה לסוגרים,אבל אין לי מושג איפה אני מוצאת כזה , חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי ובנתיים כואב לי והכאב מגביל אותי באכילה . מה אנייכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה למומחה לבעיות מפרק TMJ
ד``ר גלית כהן22/10/2009יש בהדסה ע"כ , באוניברסיטת ת"א ומספר רופאים פרטיים.
חפשי מפרק הלסת או TMJ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה שיושבת על העצבאסתי13/10/2009
מהי המשמעות ומה קורה כאשר בזמן עקירת שן בינה שיושבת על העצב, העצב נפגע??
וה מדובר בהרדמה מלאה או מקומית ?
במידה ומדובר בהרדמה מלאה - מדוע??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שו בינה
ד``ר עדי אריאלי13/10/2009עקירות שיני בינה מבוצעת במרפאות שיניים פרטיות בד"כ תחת הרדמה מקומית והמטופל לא מרגיש כאב בזמן הפרוצדוה. במקרה של פגיעה עצבית הדבר עלול לגרום לשינויים זמניים בתחושה ועד לאובדן תחושה קבוע. חשוב לציין שהשכיחות של פגיעות עצביות קבועות לאחר עקירות שינה בינה היא קטנה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כירורגי - שן בינה הקרובה לעצבמיטל13/10/2009
שלום רב, אתמול הייתי בכללית סמייל עם צילום פנורמי , ונאמר לי שיש לי שן בינה כלואה הקרובה לעצם ואת הניתוח אוכל לעשות רק בתל השומר או באיכלוב באופן פרטי ע"י כירורג מומחה. חשוב לציין ששן הבינה התחילה לבקוע , והיא מוציאה ריח רע באזור הבשר שצמוד לבקיעה.
עוד חודש ימים בדיוק, אני טסה לטיול של חודשיים בהודו וחוששת ששם יהיה לי כאבים ולא הייתי מעוניינת לטפל בשיניי בארץ זרה. התקשרתי היום לתל השומר ונאמר לי שהפרוצדורה של הבדיקה+העקירה לוקחת 4 חודשים,
אחר כך התקשרתי לאיכלוב ושם נאמר לי שרק לאחר בדיקת רופא (התור לבדיקה עוד שבוע ימים) יהיה אפשרות לקבוע תור לניתוח וזה יכול לקחת חודש ימים, שבעצם אין לי אותם בגלל הטיול.
למרות שאמרתי להם שאני מיועדת לטוס אין להם אפשרות להקדים לי את הבדיקה או לקבוע לי תור לניתוח. מה עליי לעשות ? האם כדאי לדחות את הניתוח ולקחת את הסיכון שאולי אני אסבול בגלל כאבי שיניים בטיול?
או היכן ניתן לבצע את התהליך במהירות האפשרית אצל רופא כירורג פרטי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר עדי אריאלי13/10/2009קודם כל לא כדאי לנסוע לחו"ל (בטח שלהודו) עם שן בינה בעייתית. בכל מרפאת שיניים פרטית שמכבדת את עצמה יש כירורג פה ולסת.
בהצלחה ונסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםנטלי12/10/2009
שלום רב
יש לי מספר שאלות
רמיתי לדעת מה ההבדל בין כתר רגיל לבין כתר עם שול חרסינה צווארי. כמו כן, נאמר לי שאני צריכה לבצע שני חידושי טיפול שורש בגלל דלקת (לא היו לי כאבים) וטיפול שורש אחד חדש, שוב בגלל דלקת. רציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינה רפואית להמתין עם הטיפולים כ-5 חודשים או שהנזק עם תקופת ההמתנה יהיה גדול יותר (פשוט לאחר תקופה זו אני אקבל הנחה משמעותית על הטיפולים, דבר שמאוד קריטי מבחינתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009כתר עם צוואר חרסינה הוא כזה המסתיים בחלק הקידמי שלו עם חרסינה בשוליים כך שבמקרה של נסיגת חניכיים לא יראו שולי מתכת.
אם מדובר בתהליך דלקתי שמתקדם אז כמובן שכל המתנה תחמיר את המצב ותפחית את סיכויי ההצלחה של טיפולי השורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לרנגטן-האם זה לא מסוכן?אביטל12/10/2009
היי אני בת 27 לפני כחודש עברתי טיפול רנגטן.לפני יומיים רנטגן שוב על שן מסויימת(שהיא נעקרה)ועכשיו שלחו אתי לסטוס פריאפיקאלי.שאלתי היא כזו האם זה לא מסוכן (פולט קרינה)?לאחר תקופה כה קצרה?והאם ניתן לעשות ממש בימים הקרובים של העקירה?תודה אביטל:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רנטגן
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009מה זאת אומרת "עברתי טיפול רנטגן"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לצילום
אביטל13/10/2009היי התכוונתי לצילום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומי רנטגן
ד``ר עדי אריאלי13/10/2009כמות הקרינה בצילומים דנטליים היא קטנה מאוד. מספר הצילומים שאת נדרשת לעשות לא בעייתי מהבחינה הזו. ניתן לעשות צילום בסמוך לעקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיות קשות עם שיניים, לאמיר12/10/2009
מצליחה למצא מרפאה מתאימה לטיפול.
האם יש פה מישהו שיש לו פלטות בלסת עליונה ותחתונה והוא מרוצה?
האם זה אפשרי לחיות עם זה?
אני מעל גיל 60 ואין לי כח ואומץ להשתלות, האם אפשר להסתדר עם תותבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009לפני עידן השתלים עשו רק תותבות במקרה של חסרים גדולים של שיניים. ניתן לבצע תותבות טובות, אסתטיות ופונקציונליותאבל זה תלוי באנטומיה האישית של המטופל, באופי הסגר ובעוד גורמים וכמובן במיומנות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה עמוקהגיל12/10/2009
שלום
עשיתי סתימה עמוקה בשן טוחנת עליונה
אני שבוע אחרי עדיין עם כאב שמקרין לי לרכות ולאוזן האם כך צריך להיות?
מתי צריך לחלוף הכאבלמרות שזה אישי לכל אחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה עמוקה
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009אם מדובר בכאבים חזקים אז כדאי לחזור לרופא המטפל שיבדוק האם יש צורך בביצוע טיפול שורש. אם מדובר ברגישות בלבד אז לעיתים כדאי להמתין וזה חולף עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ דחוףital12/10/2009
אני בחו"ל עברתי טיפול שורש. כעבור 3 ימים הרופא היה צריך לשים בורג למבנה, מאד כאב לי , הרופא הפסיק והזריק פנימה חומר (אולי להרוג את השורש שאולי נשאר, לא ברור לי) וביקש שאמתין שבוע
(לא נתן אנטיביוטיקה, אך זיין שיתכן ויש דלקת.
האם יתכן וטיפול השורש לא נעשה כראוי?
ומה צריך לעשות בהתאם לתיאור הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009איני יודע איזה חומר הרופא שם ובטח שאיני יכול לדעת אם הטיפול נעשה כראוי או לא ללא בדיקה. אני מציע שתמתין שבוע כפי שהורה הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםרונית12/10/2009
ד"ר שלום
בוצעה לי השתלת עצם בלסת תחתונה אחרי עקירה
אחרי כמה זמן ניתן לדעת שההשתלה נקלטה?
כמה זמן אחרי עקירה כירורגית הכאבים צריכים להפסק לחלוטין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפנות לפורום כירורגיה פה ולסת
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנה בשן בינהגיא11/10/2009
שלום,
בעת ביקור אצל רופא השיניים נתגלה לי חור בשן בינה תחתונה. הרופא המליץ על סתימת אמלגם. מכיוון שהחור למטה אני הייתי מעדיף סתימה לבנה (אין לי סתימות בכלל). עד כמה סתימה כזו מסכנת את השן שלי? אני יודע שהיא יותר יקרה ודורשת יותר תחזוקה אך אני מוכן לשלם. מה שחשוב: האם הסיכויים לסיבוכים וטיפול שורש עתידי גדולים יותר בסתימה לבנה? האם יש רופאים בארץ עם יותר ניסיון בסתימות לבנות שימליצו אחרת?
תודה,
גיא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות לבנות
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009התאמת הסתימות הלבנות בשולי השיחזור היא פחות טובה יחסית לסתימות הכסופות מאמלגם ולכן הן חדירות יותר לזיהום. ההחלטה באיזה חומר להשתמש תלויה בשיקולים רפואיים של הרופא ובנטיית ליבו וכמובן בבקשת המטופל. בהכללה ניתן לומר שעמידות הסתימות הלבנות נמוכה לאורך זמן יחסית לסתימות האמלגם אך זה בודאי תלוי גם במיומנות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרואידיםשרונה11/10/2009
ד"ר שלום
האם מקובל לתת אחרי עקירה כירורגית סטרואידים ?
לשם מה והאם זה מחייב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים לאחר עקירה
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009יש הרופאים שנותנים סטרואידים לאחר עקירה או פרוצדורות כירורגיות אחרות. הסטרואידים מפחיתים בצקת ונפיחות שלאחר העקירה. במקרה של עקירת שן בינה זה מפחית סיכויים לשינויים בתחושה שעלולים להגרם בגלל הבצקת שמפעילה לחץ מקומי על העצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתרון11/10/2009
ד"ר שלום
אני אחרי עקירה כירורגית בשן בלסת תחתונה
האם זה טיבעי שאחרי יומיים יש לי שטף דם חיצוני הלחי כחולה?
האםזה משהו לא תקין אצלי או במהלך עבודתו של הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009לעיתים מתקבל סימן חיצוני של שטף הדם (קרוי המטומה) לאחר פרוצדורות כירורגיות. אם אין כאבים, חום או נפיחות מחודשת אז לרוב הכל תקין. בכל אופן מומלץ תמיד לגשת לביקורת שבוע לאחר העקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה בגיל 14ליאור11/10/2009
שלום אני בת 14 .
יכול להיות ששן הבינה צומחת לי עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מוקדם מהמקובל
ד``ר עדי אריאלי12/10/2009אבל לעיתים יש וריאציות בזמני בקיעה של שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)