מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקירה כירוגיתשלומית08/12/2009
שלום,
בקרוב אעבור עקירה כירוגית, רציתי לדעת האם סובלים מכאבים תוך כדי העקירה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי09/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי אבניתיעל08/12/2009
שלום,
אתמול ביצעתי ניקוי אבנית והיו כמה נקודות שבהם ממש כאב לי בזמן הניקוי.
האם יש דרך מסוימת להקלה על הכאב לפעם הבאה שבה אבצע ניקוי, מלבד זריקות הרדמה מקומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילוק אבנית
ד``ר עדי אריאלי09/12/2009כאב במהלך סילוק האבנית תלוי בנוכחות דלקות שגורמות לרגישות יתר, תלוי במיקום האבנית ועוד. יש מקומות בהם יש רגישות יתר במהלך הניקוי ואם אין ברירה אז מאלחשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מאוד גדולה :/LuLiiiii07/12/2009
שלום אני בת 19 ויש לי רקע מאוד מסובך עם השיניים שלי כי כשהייתי יותר קטנה היו לי הרבה טיפולים, כרגע חזרתי מנסיעה לחול ויש לי כתר בשן הטוחנת מצד שמאל שנפלה וכרגע אני עם כתר זמני, מפני שיש לי שן בינה שכרגע צומחת הרופא שיניים שלי המליץ לי על כמה פתרונות קודם כל חשוב לי לציין שאין לי את החלק העליון של השן אלא רק את השורש ובשורש כשהייתי קטנה בגלל שהייתי עושה הרבה בעיות לרופא שיניים שלי נשבר הפוצר בתוך השורש.
הנה ההצעות :
1. בגלל שיש שן בינה שעוד לא צמחה לחלוטין להוציא את הכתר הזמני כולל השורש ולהחליף אותו עם השן בינה כולל השורש של השן בינה.
2. להוציא את הכתר הזמני כולל השורש ולעשות צמצום של השיניים בעזרת חוטי ברזל/ מתכת..
אני בחששות מאוד גדלות אני בסה"כ די קטנה ומפחיד אותי לחשוב שאני אשאר בלי שן כבר בגיל כזה צעיר בבקשה ד"ר תעזי לי :( השיניים הן הדבר הכי חשוב לי אני חייבת את עצתך.
תודה רבה וסליחה על ההטרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה להחליף שן בעייתית
ד``ר גלית כהן08/12/2009עם שן בינה בריאה שתצמח במקום ותתפקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע לכתר חרסינהגלית06/12/2009
שלום רב!
1. האם גוון של כתר חרסינה יכול עם הזמן להשתנות מעט?
2. האם טכנאי שיניים יכול לשנות אצלו במעבדה ע"י תנור או כל אמצי אחר גוון של כתר חרסינה? מדובר על שינוי קל בצבע
אודה על שיתוף פעולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוון חרסינה
ד``ר גלית כהן07/12/2009בניגוד לשן גוון חרסינה אינו משתנה עם הזמן.
לא ניתן לשנות גוון חרסינה לאחר הדבקתה בפה, לא רופא ולא טכנאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר גלית
גלית09/12/2009גלית שלום
מדוע לא ניתן לשנות גוון חרסינה לאחר הדבקתה בפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי שינויים בחרסינה מצריכים שריפה
ד``ר גלית כהן12/12/2009חרסינה נשרפת בתנור חרסינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגלית
גלית14/12/2009אוקיי
ואם מוציאים את הכתר אז מה הבעייה להכניס אותו שוב לתנור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עלי..כתרי זירקוניהנטע06/12/2009
הי.
עשיתי 2 כתרי זירקוניה בשיניים הקדמיות. סיימתי את הטיפולים ולפני כמה ימים הלכתי לשים את הקבועים.
הרופא שם לי את הכתרים בלי דבק כדי שאראה איך הם יצאו.
זה נעשה כשאני יושבת על הכיסא עם הראש נישען טיפה אחורה, הרופא החזיק בידיו את הכתרים על מנת שלא ייפלו. באופן הזה לא הצלחתי לראות כמו שצריך איך הכתרים נראים ומשתלבים בפה.
ביקשתי ממנו שידביק את הכתרים באופן זמני כדי שאוכל להסתכל על הפה כמו שצריך, וכדי שאוכל לראות את הצבע באור יום, ושאראה אם הם נוחים ומתאימים, הוא טען שהוא לא נוהג להדביק באופן זמני את כתרי הזירקנויה בכייוון שזה הורס. אך לא נכנס איתי לפרטים. בנתיים הוא לא הדביק לי את הכתרים מכיוון שהיה לי דימום בחניכיים מעל השיניים אז הוא מעדיף שהמקום יתרפא קודם.
יצאתי משם הסטרית, כי אני לא מוכנה שידביק לי את הכתרים באופן קבוע בלי שאוכל לראות איך הם עלי. באופן הזה של ישיבה עם ראש טיפה מוטה אחורה והידיים שלו בתוך הפה שלי אי אפשר לראות. וזה מאוד קרטי בשבילי.
שאלותיי:
1. האם באמת כדאי לא להדביק כתרי זירקונה בדבק זמני? (אחותי עשתה גם אך לא זירוקניה ושבועיים הייתה עם דבק זמני) האם זה הורס את ההדבקה אח"כ? אם ישים לי דבק זמני רק לכמה דקות זה גם יהרוס??
2. האם כדאי שהחניכיים יתרפאו לפני ששמה את הכתרים הקבועים?
3. כאשר הוא שם לי את הכתרים בלי דבק ברגע שהוא עוזב את היד הם ישר נופלים האם זה אומר שזה לא "יושב" טוב?
בבקשה מחכה לתשובתכם הדחופה, אשמח מאוד אם תענו על 3 השאלות זה מאוד חשוב לי.
איני יכולה לשים כתרים קבועים מבלי לראות כיצד נראים עלי.
תודה רבה
ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרופא שלך צודק
ד``ר גלית כהן07/12/2009לא ניתן להדביק כתרי זרקוניה בדבק זמני.
כתרי זרקוניה אינם רטנטיביים כמו כתרי מתכת , הם מבוססי הדבקה והם עלולים ליפול אם יונחו בפה
ההדבקה של זיקרוניה דורשת יובש מלא ואם יש דלקת חניכיים אין סיכוי לקבל יובש טוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרי זירקונה
נטע09/12/2009תודה רבה על תשובתך!!
לחידוד ההבנה -
1. לא כ"כ הבנתי מה זה אומר שכתרים אלה מבוססי הדבקה והם עלולים ליפול אם יונחו בפה?
2. האם זה שהכתר נופל לי לאחר שהוא עוזב את היד לא אומר שהם לא "יושבים" טוב?
3. אם כך אני ממש בהסטריה. איך אני יוכל לשים כתרים בדבק קבוע מבלי שאראה אותם עלי?? האם יש לך איזה פתרון?
4. איך אני יכולה לשמור על בריאות החניכיים מעל הכתרים אם אין לי אפשרות לעשות שם חוט/קיסם מכיוון שהכתרים עכשיו בדבק זמני??
אני ממש אודה לך אם תוכלי לענות לי על כל השאלות. זה חשוב לי והתור מתקרב..:)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרי זירקוניה
נטע13/12/2009תודה רבה על תשובתך!!
לחידוד ההבנה -
1. לא כ"כ הבנתי מה זה אומר שכתרים אלה מבוססי הדבקה והם עלולים ליפול אם יונחו בפה?
3. אם כך אני ממש בהסטריה. איך אני יוכל לשים כתרים בדבק קבוע מבלי שאראה אותם עלי?? האם יש לך איזה פתרון?
4. איך אני יכולה לשמור על בריאות החניכיים מעל הכתרים אם אין לי אפשרות לעשות שם חוט/קיסם מכיוון שהכתרים עכשיו בדבק זמני??
אני ממש אודה לך אם תוכלי לענות לי על כל השאלות. זה חשוב לי והתור מתקרב..:)
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית הי..מחכה לתשובתך.כתרי זירקוניה
נטע30/12/2009תודה רבה על תשובתך!!
לחידוד ההבנה -
4. איך אני יכולה לשמור על בריאות החניכיים מעל הכתרים אם אין לי אפשרות לעשות שם חוט/קיסם מכיוון שהכתרים עכשיו בדבק זמני??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשים אותם בפה עם וזלין
ד``ר גלית כהן02/01/2010אפשר למדוד אותם ולראות איך זה נראה.
לא רצוי להדביק בהדבקה זמנית למשך מס ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי - שואלת שובטובה06/12/2009
היי
הבנתי שאין בעיה להניק לאחר טיפולי שיניים. האם חומר ההרדמה אינו עובר לתינוק? האם יש טיפולים שלאחריהן יש מניעה להניק?
האם כשעושים מבנה וכתר מזריקים הרדמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וטיפולי שיניים
ד``ר גלית כהן07/12/2009כמות חומר ההרדמה זעומה ביותר וברובה מרוכזת לאזור ההרדמה.
בשלבי מבנה וכתר לא הכרחי לעשות הרדמה מקומית, זה תלוי בעומק ההשחזה, בריאות החניכיים וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפוי כתראילה05/12/2009
ציפוי כתר בשן נסדק וחלקו נפל האם אפשר לשחזר את הציפוי או שחייבים להחליף לכתר חדש. תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין איך לחדש ציפוי של כתר
ד``ר גלית כהן06/12/2009יש להחליף את הכתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התבהרות השיניים?טלי05/12/2009
שלום רב הייתי רוצה להתייעץ בנושא השיניים
בימים האחרונים שמתי לב שהשיניים הקדמיות מתחילות להתבהר בצדדים
כלומר כאילו נהיות שקופות בצדדים של השן
הנושא מדאיג מאחר ואני בת 24 ולשחיקת שיניים נראה לי קצת מוקדם
מודה על הייעוץ מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי, מחייב בדיקה
ד``ר גלית כהן06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותalon05/12/2009
א. לפני מספר ימים עברתי סתימה בשן אשר מצבה היה גבולי לטיפול שורשץ רופא השיניים שלי אמר שאם אחרי הטיפול יהיו לי כאבים לחזור לטיפול שורש. לאחר הפגה השפעת ההרדמה של השן היא אכן התחילה לכאוב מאוד ולקחתי כדור אקמול בשביל להפחית את הכאבים עד שאגיע להמשך הטיפול. אחרי שלקחתי את האקמול הכאב נפסק לכמעט 4 ימים ולכן חשבתי שאולי אני לא צריך טיפול שורש והכאב ההתחלתי היה רק התרגלות של המקום לסתימה או משהו, אך לאחר 4 ימים הכאבים חזרו לסירוגין. שאלתי היא האם זה יתכן שהכאבים יעלמו לזמן כזה ארוך ופתאום יחזרו שוב?
ב. האם הרופא לא יכל לראות בצילום שעשיתי שאני צריך טיפול שורש( לא ניתן לראות שמוך השן נפגע בצילום)?
ג. האם עשיו הרופא יצטרך לעשות את אותה העבודה פעמיים, מיכווין שאת השן עד המוך הוא כבר ניקה מעששת וסתם וכעט עליו יהיה להוציא את הכל בכדי לנקות את תעלות השן.
כמה זמן טיפול שורש נמשך במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש או לא
ד``ר גלית כהן06/12/2009הרופא לא יכול לראות בצילום בודאות שהעששת הגיעה למוך.
הוא ניסה להיות מאד הגון וישר עימך ולא לומר "העששת עמוקה, נפתח לטיפול שורש, מבנה וכתר" אלא ניסה להציל את השן. אם זה מצליח הרווחת בגדול. ואם זה לא מצליח לא הפסדת דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיונתן04/12/2009
לדר היקר והניפלא שלום רב!
מקווה שתענה תשובה מפורטת עד כמה שתוכל
לפני יומיים עברתי סתימה בשן טוחנת תחתונה מצד שמאל ועשו לי הרדמה ע"י זריקה
שאלותי הם אחרי הטיפול ואחרי שעברה השפעת ההרדמה הרגשתי כאילו נתפס לי השריר של הלסת בצד שמאל והיה כזה מעין כאב ניסבל בכל פעם שפתחתי תפה עם הזמן זה עבר בהדרגה ועכשיו אחרי יומיים אני כמעט לא מרגיש שום בעיה לפתוח תפה אלא שקורה לי שכל פעם שאני פותח את הפה יותר מדי למשל שאני מפהק וכדומה יש רעש מעין קליק כזה זה מאד מפחיד אותי מכיוון שהרעש רק בצד שמאל איפה שהיתה ההרדמה שאלותי הן:
1. האם זה נורמלי שאחרי הרדמה ואחרי השפעתה יש קושי לפתוח את הפה ויש הרגשה שהשריר נתפס ויש הרגשה של מעין כאב ניסבל? ומה הסיבה לכך האם מחומר ההרדמה נוצר כיווץ שריר או משו דומה?
2.מה פשר הקליק הזה כאשר ניפתח הפה והאם זה טיבעי אחרי שניתפס שריר או משו בסגנון?
מקווה שתיתייחס ותענה לכל השאלות שהצגתי בפניך בתודה מראש וסליחה על ההטרדה
יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף
יונתן04/12/2009שהקליק שנישמע הוא כזה נישמע באוזן השמלית וזה באיזור האוזן השמאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת הרדמה
ד``ר גלית כהן06/12/2009יכול להיות בהחלט לאחר הרדמה מסוג "בלוק" תחתון.
הקליק במפרק הוא תופעה של המפרק. לא קשורה להרדמה. אם זה ממשיך לפנות לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אנטי דכאוניות וטיפולי שינייםסטז04/12/2009
מותר ליטול פרוזק או אלטרולט במהלך טיפולי שיניים?קיימת אינטרקציה בין התרופות הנ"ל לחומר הרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד``ר גלית כהן06/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אמלקס ג'ל.....777עדי77703/12/2009
יש לי שיניים וחניכיים רגישות. בשן מסויימת יש לי ממש רגישות בחניכיים ולכן רופא השיניים שלי הביא לי מרשם לאלמקס ג'ל. על המרשם של הג'ל כתוב הוראות שימוש: "לצחצח פעם בשבוע 1-2 דקות"
והרופא שלי אמר לי בכלל למרוח עם קיסם אוזניים על האיזור של השן הרגישה, לפני השינה ולא לשטוף. לעשות את זה 4-5 פעמים בשבוע!
עכשיו העניין הוא שאני רוצה להשתמש באלמקס ג'ל על כל השיניים כיוון שכל השיניים שלי רגישות. יש לי חורים כל שני וחמישי :/
על האלמקס ג'ל כתוב שאסור באיסור מוחלט לבלוע את המשחה אז איך הרופא שלי המליץ לי לשים את זה בפה לפני השינה ולא לשטוף? ולמה 4-5 פעמים כשכתוב רק פעם בשבוע?
אז שוב, בהנחה שאני רוצה להשתמש בג'ל הזה על כל השיניים ולא נקודתי רק על השן שעלייה התלוננתי בפני הרופא שלי - איך אני משתמשת במשחה?
-האם לצחצח שיניים במשחת שיניים רגילה ואז לצחצח על האלמקס ג'ל?
-האם להשתמש פעם בשבוע או 4-5 פעמים?
-האם לשטוף את הפה לאחר הצחצוח? אם אני לא אשטוף אז מין הסתם אני אבלע את השאריות, זה לא מסוכן?
-מה קורה אם אני בולעת בטעות ממש קצת מהג'ל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמקס גל
ד``ר גלית כהן06/12/2009השימוש המומלץ הוא פעם בשבוע. הרופא המליץ על יותר אולי כי דובר על נקודה קטנה וספציפית.
אם את בולעת מעט מאד לא יקרה כלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שיניים לאחר התפוררות חלק מהשןסיון02/12/2009
שלום.
לפני חצי שנה התפורר לי חלק מהשן.
לאחר מכן, נגיעה קלה בשן הייתה גוררת כאבים נוראיים.
לא טיפלתי בשן והכאבים חלפו לבד. הכאבים הינם לעיתים רחוקות בלבד.
הייתי רוצה לדעת מה הסיבה לכך שעוצמת הכאבים פחתה לא שום התערבות רפואית?
האם הדבר מעיד על כך שעצב בשן מת?
תודה.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן חומר שן
ד``ר עדי אריאלי03/12/2009תלוי כמה חומר שן אבד ובאיזה עומק. אם מדובר במעט חומר שן שאבד אז יתכן שהכאב עבר בשל מנגנוני ריפוי של השן ואיטום פתחי הדנטין, אך אם מדובר באובדן גדול אז בהחלט יתכן שהשורש אינו ויטלי (אינו חי). בכל מקרה יש צורך בטיפול למניעת החמרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן חלב בגיל מאוחרדניאל02/12/2009
גדלה לי שן קבועה מאחורי שן חלבית שנשארה איתנה עד היום, היום התגלה חור, ועכשיו כתוצאה מכך ניתן רק לעקור.
לאחר העקירה אני אצטרך גם בישור שיניים בשביל להזיז את השן הקבועה קדימה.
השאלה שלי, מה כרוך בעקירת שן חלב בגיל שלי (22), למה לצפות לאחר מכן, ותהליך ישור השן האחורית, בהתחשב שהיא בכלל לא נראת כרגע ומוסתרת לחלוטין על ידי שן החלב.
תודה מראש לעוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפנות לפורום אורתודונטיה
ד``ר עדי אריאלי03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בגשר או בודדים?אפרת01/12/2009
שלום אני צריכה לעשות 4 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות.
1. מה היתרונות אם בכלל של גשר על פני בודדים?
2. שמעתי שגשר מונע ניידות שיניים וחזק יותר בשל חלוקת עומס בזמן אכילה. האם זה נכון?
3. מתי מומלץ על ידך לעשות גשר?
4. האם עלותו נמוכה מ-4 בודדים?
5. האם עליי לבקש אחריות LAVA על הכתרים ולהתעקש על חברה זאת?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר או כתרים
ד``ר עדי אריאלי03/12/2009ההחלטה אם לחבר כתרים או לבצעם כבודדים תלוייה במצב החניכיים ובאופי הסגר. חלוקת העומסים על גשר לעומת כתרים בודדים נכונה בגדול אך זה אינדיבידואלי לכל מקרה. עלויות אינו נדונות בפורום זה. לגבי כצרי LAVA עלייך לשאול את הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)