מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתוסכלתיעל01/12/2009
שלום,
אני ממש מתוסכלת.
בת 33, לפני בערך חודשיים עברתי עקירה של שן חלבית.
לצורך השלמת השן החסרה התחלתי תהליך להכנת גשר.
שן אחת הושחזה ולא הייתה בעיה (שן חיה), השן השניה שהושחזה הייתה שן עם סתימה.
לאחר ההשחזה ובעיקר לאחר המדידות לכתר החלו כאבים חזקים בשן.
הרופא ביצע טיפול שורש.
התחושה המציקה נשארה גם שבוע לאחר הטיפול, הרופא עשה צילום, דחף סיכות לשן וצילם וראה שהסיכות מגיעות עד סוף השורש ואמר שהטיפול שורש מוצלח ויש קצת דלקת מתחת לשורש ואולי זה מה שגורם להרגשה.
הוא אמר לי לקחת מוקסיפן למשך 5 ימים 3 פעמים ביום.
ההרגשה נשארה מציקה, הסובבים אותי לא מבינים מה אני רוצה ואני מתוסכלת.
בינתיים הרופא שם לי שת הגשר הקבוע עם הדבק הזמני וההרגשה המציקה טרם חלפה.
היום היית אצל הרופא ושאלתי אותו אולי כדאי שאפנה למומחה לטיפולי שורש, הוא אמר שהוא בטוח שהטיפול שורש טוב, ואף דפק לי על השן ולא הרגשתי דבר (ומדובר עוד בשן מושחזת שאף יותר רגישה).
זה נכון שאם הוא דופק לי על השן ואני לא מרגישה כלום אז סביר להניח שהכל טוב?
אני ממש אובדת עצות ויש לי מן תחושה כזאת שמה שאני מרגישה, בחיים לא יעבור ואני אצטרך להתמודד עם זה כל החיים.
אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי03/12/2009אם טיפול השורש בוצע כהלכה, המראה הרנטגני תקין ואין רגישות לניקוש אז לעיתים כדאי להמתין עד חלוף הרגישות (מומלץ לא להדביק קבוע את הגשר עד שהסימפטומים חולפים לחלוטין). אם הכאב עדיין לא חולף אז צריך להחליט לגבי המשך טיפול בשן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימליןתמי29/11/2009
אני מצאתי השבוע ימלין בבית מרקחת בר אילן ברחוב בר אילן ברעננה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להשיג ימלין ישירות מהיצרן
ימלין06/12/2009הטלפון להזמנות 03-6873650
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בן 15 ( והשן שלי מתנדנדת )הדר29/11/2009
שלום,
יש לי בעיה שנורא מציקה לי
אני בן 15 וכבר יותר מחצי שנה יש לי שן שמתנדנדת בקטנה אבל עדין זזה ..
ובגיל הזה אם שן נופלת היא לא גודלת וזה ממש יכער אותי אם תיהיה חסרה לי שן ..
אבא שלי אמר לי לתת לזה זמן ושהשורשים יתחזקו וזה יסתדר
אבל כבר חצי שנה זה ככה והשן לא מתחזקת ובכל בזאת אוכלים בצד הזה ככה שהיא אפשר לנסות לא לאכול בצד הזה..
חייב עזרה או עצה אני פשוט נורא מודאג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורש בדיקה
ד``ר עדי אריאלי03/12/2009יש לבדוק מדוע השן ניידת ובאיזו שן מדובר. השורשים לא יתחזקו אם לא תיפתר הבעיה וכן יש סיכוי שהשן בכל מקרה מיועדת לעקירה. במקרה של עקירה ינתן פתרון למלוי החסר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!אושר27/11/2009
אני בת 36 ואחרי 4 לידות החלטתי סוף סוף להתגבר על הפחד וללכת לרופא שיניים ולנסות לסדר את שיניי הטוחנות שנהרסו וחלקן בעבר עקרתי.
היות ונהיה לי חור מאוד קטן בקדמיות וזה מה שהביא אותי לחפש רופא שיניים.
הבנתי שקיימת משחת אילחוש וחלקם אומרים שאין להם כי זה לא מאושר במשרד הבריאות האם זה נכון? כגון כללית סמייל!
אני תושבת ת"א ומחפשת מרפאה טובה ואמינה באיזור האם יש לכם על מי להמליץ וכמו כן יש לי ביטוח שיניים דרך הפניקס.
נתקלתי ברשימה של הפניקס במרפאת לובדנט במגדל טיוטה בת"א אצל ד"ר גדי שי האם יש לכם מושג איך שם ואיך הרופא?
תודה על הפורום הנפלא והמשך עבודה פוריה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש משחת אלחוש חלופית
ד``ר גלית כהן28/11/2009אנו לא עוסקים בהמלצות על רופאי שיניים. אני לא מכירה את כולם. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורששרון27/11/2009
שלום, איך אפשר לדעת אם צריך טיפול שורש?
רואים לפי צילום שעושים או שמזהים לפי סימנים אחרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי צריך טיפול שורש
ד``ר גלית כהן27/11/2009האבחנה של טיפול שורש נסמכת על מספר רב של נתונים שהרופא מחבר בינהם. זכרי שהרופא למד לפחות 6 שנים על מנת להגיע לאבחנה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השחזת שן גבוההגיל27/11/2009
שלום,
אחת השיניים הקדמיות בלסת התחתונה גבוהה יותר משאר השיניים וגם נכנסת מעט פנימה.
רופא השיניים הציע לי השחזה של השן - מילימטר עד מילימטר חצי כדי לבצע הנמכה של גובה השן.
מה הסיכונים הקיימים בקיצור השן ע"י השחזה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחזת שן גבוהה
ד``ר גלית כהן27/11/2009השכבה החיצונית של השן היא אמייל, שכבה המגינה על השן. אם משחיזים קצת, אין בעייה בד"כ. אם משחיזים יותר מדי יכולה להיות רגישות ונטייה גוברת לעששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה-דחוף.אור26/11/2009
שלום רב.
העלתי תמונה של השיניים שלי,הן ישרות(למרות שזה לא נראה ככה בתמונה).
אבל בשיניים התחתונות,יש שן אחת עקומה בטירוף,זאת שסימנתי בנקודה אדומה.
הייה לי גשר במשך שנתיים וזה לא עזר בכלל.הרופא אומר שלשן אין מקום לזוז והפתרון היחידי ליישור שלה זה פשוט להוציא אותה מהשורש ולסדר את המיקום של השיניים וכו'
נשמע מפחיד לאללה.האם זה מומלץ לעשות את זה אם זה מאוד מפריע?יש פתרון אחר?
זה מתבצע בהרדמה בכלל?ומה לגבי הכאבים שאחרי?
אשמח לקבל כל מידע שיש בנושא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמונה:
אור26/11/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישור שי ניים
ד``ר גלית כהן27/11/2009לא ניתן לאבחן עפ תמונה בלבד.
בד"כ פתרון צפיפות כזו יכול להעשות עי עקירת השן (אם הצפיפות רבה מאש) או ליטוש קל בצידי כל השיניים ויישור.
הטיפול - עקירה - לא כואב הוא מבוצע בהרדמה מקומית. ישור שיניים כואב קצת ביום המתיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים זזותשאלה26/11/2009
הייתי אצל רופא השיניים בגלל תחושה שהשיניים זזות ( כתבתי לכם לפני כן) הוא אמר שהשיניים יציבות ולא זזות. הסברתי לו שזה קורה בעיקר בהקשר לאכילה - במהלך או אחרי ואז בדרך כלל לא זזות במגע של הלשון.הרופא אמר שאם זה יציב אז לא נראה הגיוני שפתאום אחרי אוכל רק זה יזוז ושאר הזמן השיניים בסדר.
האם צודק הרופא ? התחושה הזו נמשכת כבר מספר שבועות ואני חוששת שזה סימן לא טוב.לפנות לרופא חניכיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל רופא יצטרך לבדוק כשהשניים זזות
ד``ר גלית כהן27/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףרונן26/11/2009
אתמול הגעתי לרופא שיניים עם כאבים חזקים באזור הכתר שנמצא בלסת העליונה (הכתר נעשה לפני שנתיים) הרופא אמר שצריך לעקור את השן ולשים שתל אבל לקחת לפני זה מוקסיפן 500 על מנת להוריד את הדלקת שאחרי 24 שעות יקל גם על הכאב. היום 24 שעות אחרי הכאבים מתגברים ונהפכו לבלתי נסבלים בנוסף לכך הפנים ממש התנפחו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות מזיהום
ד``ר גלית כהן27/11/2009כנראה שיש אוכלוסיה נוספת של חיידקים, צריך דחוף להחליף או להוסיף אנטיביוטיקה. פנה דחוף לרופא שיניים או למיון בשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שן שנשברה וכתרשרון25/11/2009
שלום רב,
בשן שצמודה לשן בינה נשברה לי אתמול דופן (הדופן שצמודה לשן בינה). בשן הזו יש סתימה גדולה מאוד. כרגע לא כואב לי, רק טיפה מיחושים. אני בהריון והרופא שיניים אמר שבד"כ מטפל בהריון רק אם מקרה חירום ואצלי זה גבולי. הוא לא בטוח אם השן תחזיק מעמד עוד 5 חודשים, אמר שזה לשיקולי.
רופא השיניים אמר לי:
1. צריך להוציא את הסתימה ולשים כתר. אינו יודע אם יהיה צורך בטיפול שורש, ידע רק אחרי שיוציא את הסתימה ויראה מה קורה מתחת.
2. אי אפשר לשים השלמה שתחזיק את השן בינתיים כי יש שם רקבון וההשלמה לא יכולה להחזיק על משהו רקוב אלא רק על שן בריאה. ואם הוא כבר מרדים בשביל לנקות את הרקבון ולשים השלמה, אז כבר אפשר פשוט להוציא את הסתימה באותו טיפול בשביל לשים כתר.
שאלותיי:
1. האם הגיוני שבשן עם סתימה גדולה ודופן שנשברה יהיה צורך בכתר?
2. האם השלמה לא תחזיק אם משלימים את הדופן שנשברה ויש שם רקבון?
3. אי אפשר לנקות את האזור בלי הרדמה ולשים השלמה? (כך שאוכל להיות עם ההשלמה עד לאחר הלידה ורק אח"כ לעשות את הכתר)
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שנשברה
ד``ר עדי אריאלי25/11/2009שן עם סתימה גדולה שאיבדה קיר תומך לרוב צריכה כתר. לא מומלץ להשאיר עששת (ריקבון) כי זה תהליך מתקדם. כדאי לא לדחות את הטיפול בשן כזו ולבצע לפחות טיפול ראשוני הכולל סילוק העששת והחלטה לגבי ההמשך. מומלץ לטפל בטרימסטר שני. טיפול ללא הרדמה נתון לשיקולו של הרופא ושלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ושאלות נוספות
שרון27/11/2009רציתי לדייק ולומר שלא נשבר קיר שלם אלא רק חתיכה מהקיר.
אשמח לקבל תשובות על עוד מספר שאלות:
1. אם השן יכולה להחזיק, מדוע כשנשברת חתיכה מקיר צריך לשים כתר?
2. רופא השיניים הסתכל רק לרגע עם המראה ואמר שיש עששת. האם ניתן לראות עששת כאשר נשברת חתיכה קטנה מהקיר (ומדובר בקיר הקטן יותר, זה שנמצא ליד שן).
3. קראתי שמומלץ לא לעשות כתרים בהריון כי קו החניכיים משתנה, האם זה נכון?
4. מה הטיפול שמומלץ לעשות לבינתיים עד הלידה (כ 5 חודשים)?
מה שמטריד אותי זה שהוא אמר שרק אחרי שיוצא את הסתימה ידע אם צריך טיפול שורש או לא, אז מה יעזור רק לנקות את העששת שרואים, אם מתחת לסתימה יש אולי עששת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות כלליות בנוגע לתוכנית הטיפג'ונתן24/11/2009
בוקר טוב.
רופא השיניים שלי הוציא לי תוכנית טיפול שלמה ארוכה ויקרה מאוד.
רציתי לדעת כמה דברים:
1. מה העלות הממוצעת בקופות החולים עבור סתימה לבנה רגילה ?
2. מה הם השלבים של טיפול שורש והאם יש סוגים שונים של כתרים (הרופא שלי מציע כתר חרסינה יקר מאוד)
3. מה דעתכם לגביי טיפולי שיניים בהרדמה מלאה?
תודה ויום נעים
ג'ונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה תשובות
ד``ר גלית כהן27/11/2009יקר זה כמובן יחסי.
גם בקופ"ח יש מגוון מחירים, תלוי בסוג היקף התוכנית שיש לך.
סתימה לבנה, תלוי אם זו סתימה קדמית או אחורית, תלוי בכמה משטחים.
טיפול שורש, נעשה בפגישה אחת או מספר פגישות, תלוי במצב השן. אחכ בד"כ צריל מבנה וכתר. וכמובן יש סוגים שונים של מבנים וסוגים שונים של כתרים.
כמה עולה זוג מכנסי ג,ינס? זה בערך אותו דבר.
הרדמה כללית. היא דרך לבצע את כל (רוב) טיפולי השיניים בפגישה אחת. זהו אמצעי עזר לטיפול ומתאים למי שקשה לו לסיים את טיפולי השיניים באופן רגיל. חשוב לבדוק שההרדמה מבוצעת במרפאה המאושרת לביצוע טיפולים בהרדמה כללית.ושלרופא רישוי לביצוע טיפולים בהרדמה כללית (מומחה לרפואת הפה, מומחה בכירורגיה, מורשה לטיפול בהרדמה כללית וכד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למינייטמלי24/11/2009
האם מישהו עשה ציפוי למינייט? ואצל מי? והאם זה מוצלח?? דחוף, אני רוצה לעשות זאת החודש.
תודה מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינייט
ד``ר עדי אריאלי25/11/2009למינייט הוא טיפול עם אחוזי הצלחה גבוהים בהנחה שהמקרה מתאים לכך ושהוא מבוצע אצל רופא שמיומן בפרוצדורה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שתל הכרחי לאחר עקירת שןאינה23/11/2009
עברתי עקירת 2 שיניים (שן בינה ושן ליד 28) נאמר לי שאין אפשרות לשים כתר או גשר , האם הכרחי לשים שתל במקום . מה יקרה במידה ולא אשים שתל , הרי מדובר בשן אחרונה ביותר .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל וכתר
ד``ר עדי אריאלי23/11/2009שתל מבנה וכתר על שתל נועדו להחליף שיניים חסרות נחוצות. ההחלטה אם להשלים את החסר דורשת בדיקה ותלויה בגורמים רבים כמו: סגר נכון ויעיל, אסתטיקה, המשנן הנגדי בלסת השנייה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנוגע לשתליםאמיר23/11/2009
1. לכמה זמן בממוצע שתלים מחזיקים.
שמעתי פעם שכ 10 שנים, האם כדאי לעשות ? אני בן 37.
החשש שלי שבגיל 47 שוב אצתרך לעשות שתלים.
2. האם ניתן לעשות שתל פעם נוספת, לאחר ששתל קודם סיים את תפקידו \ נדחה, כעבור 10 שנים.
3. בכמה טיפולים לוקח לעשות שתל ? אם מספר טיפולים יש לי שאלה נוספת.
4. כיום יש מרפאות המציעות לעשות הכל ביום אחד.
איך זה מסתדר, שיש כאלו ששתל הוא מספר פגישות ואילו אצל אחרים יום ?
תודה מראש,
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים
ד``ר עדי אריאלי23/11/20091. לפי הספרות המקצועית 10 שנים הוא ממוצע וגם אז זה לא אומר שהשתל בהכרח מוחלף אלא לפעמים זקוק לפעולות תומכות או מתקנות. הצורך בתחזוקה ותיקונים קיים בכל טיפול רפואי כמו גם בתחומים אחרים.
2. ניתן לבצע שתל נוסף באזור השתלה קודם בתלות בזמינות העצם.
3. מספר הטיפולים לביצוע השתל תלוי בפרוצדורה הנדרשת וכל מקרה לגופו.
4. ניתן לבצע השתלה וכתר מעבר (זמני) באותו היום אך זה לא מתאים לרוב המקרים ולכן לא ניתן להבטיח באופן גורף. טיפול קצר אינו בהכרח הטיפול הטוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים לאחר השתלה
שרון04/02/2010האם לאחר השתלה, לפני השתלת השיניים אמורים לראות או להרגיש את השתלים בתוך החניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםעדן23/11/2009
שלום אני בת 17 ויש לי רווח קטן בשיניים, הוא אומנם קטן אבל הוא מפריע לי מאוד ולא נעים לי לחייך .הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לתקן רווח בשיניים בלי גשר, פלטה, רסן, או דברים שצריך להסתובב איתם ביום יום בקביעות...ואם יש אפשרות כזאת אז מה העלויות של טיפול כזה?
תודה עדן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווח
ד``ר עדי אריאלי23/11/2009אם הרווח קטן ומימדי השיניים מאפשרים זאת ניתן להשלים את הרווח גם באמצעות סתימה לבנה או חרסינה (כתר או למינייט). ההחלטה דורשת בדיקה אסתטית וכדאי לעשות הדמייה בפה לפני כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)