מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתר, ט.שורש ומשחה לשיניים רגישות???*עדידי23/11/2009
שלום, כמה שאלות!
אני בת 21, אם רלוונטי.
עברתי 2 טיפולי שורש, האחד בשן 45 , נעשה ע"י רופא פרטי, לפני כשנה ועלייה יש כעת סתימה לבנה קבועה.
ועכשיו, שנה אחרי, אני עדיין מרגישה מידי פעמים רגישות בשן, כאשר אני נוקשת עלייה אני מרגישה כאב ותחושה לא נעימה וטבעית. הרופא שעשה את היפול טוען שהכל בסדר עם השן (טיפול של תעלה אחת), ולאחר שקיבלתי חוות דעת שנייה מרופא שיניים בקופ"ח מכבי נאמר לי כי עליי לעשות מבנה וכתר! האם זהו הפיתרון ההכרחי? האם העניין יפתור את התחושה המוזרה? מה עליי לעשות? האם לפנות לגורם ייעוץ שלישי? אני מרגישה כאילו כל הרופאים שאני הולכת אליהם מייעצים לי "לטובתם". כלומר: הרופא הפרטי שאמר שהכל תקין אולי כדי לשמור על המוניטין שלו ולא להודות שאולי היה צריך לעשות משהו שונה בטיפול, או קופ"ח מכבי שייעצו לי לשים מבנה וכתר = 1500 ש"ח לכיסם. לכן אני פונה לפורום, במטרה לקבל ייעוץ כביכול אנונימי וללא שום אינטרס...
כמו כן, טיפול שורש שני, שן 35, לפני כשבועיים וחצי. טיפול של 2 תעלות ועליו כבר יש מבנה, כתר זמני שעליי כעת, ומחר הולכת לעשות כתר קבוע אקריל.
השאלה שלי היא - הכאבים של הטיפול עברו אבל גם בשן הזו כאשר אני נוקשת אני מרגישה תחושה לא נעימה, ונכון שעברו רק שבועיים מאז הטיפול ועדיף לחכות עוד קצת לפני שאתחיל לדאוג, אבל יש לי חשש מאוד גדול שגם השן הזו תהפוך להיות מטרד בשבילי בדיוק כמו השן הקודמת שעלייה עשיתי טיפול שורש לפני שנה.
שאלה נוספת לגבי עמידות כתר אקריל: האם הכתר הוא באמת קבוע? זאת אומרת, האם עליי לחדש אותו כל כמה שנים או שהוא לכל החיים? האם יש סיכוי שייבר או יפול? במידה וכן, איך אפשר למנוע ואיך בכלל נגרם מצב של סדיקה או שבר של כתר?
בקשר למשחות שיניים: השיניים שלי מאוד רגישות. גם החניכיים וגם השיניים. בעיקר במגע עם משקה או מאכל קר!
באיזו משחה עליי להשתמש? מה עלייה להכיל? האם אפשר המלצה לגבי משחה ספציפית? גם כאלה שלא ניתן לקנות בפארמים, מוכנה להשקיע כמה שצריך.
ומה לגבי מברשת שיניים? כל כמה זמן להחליף? האם עלייה להיות קשה או רכה? סיבים ישרים או עגולים? חשמלית או לא חשמלית?
כמו כן, האם צחצוח פעמיים ביום והעברת חוט דנטלי כמעט כל יום מספיקה לשמירה על השיניים הבעיתיות שלי?
תודה מראש לעוזרים ולעונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עדי אריאלי23/11/2009צריך לברר מה מקור הכאבים בניקוש. מבנה וכתר לא קשורים אלא מהווים המשך טיפול ואת זה יש לעשות רק כאשר השן ללא סימפטומים.
כתר אקריל משמש ככתר זמני ולא קבוע.
לשיניים רגישות מומלץ להשתמש במשחות שיניים המיועדות לכך עם ריכוז פלואוריד גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רדום לגמריאור23/11/2009
שלום רב
אמש עברתי עקירה כירורגית לשן רקובה. וההרדמה לא השפיעה במלואה, כלומר - פחות או יותר חצי פנים שלי היו רדומים אבל עדיין הרגשתי את העקירה באופן חלקי.
יש לי גנטיקה מאוד גרועה עם שיניים, ולצערי גם ניסיון מר עם רופאי שיניים, בעבר יצא לי שתקעו לי מחט לעצב חי מבלי שהאיזור היה רדום, וקרו כמה מקרים נוספים בהם התגלה שהאיזור לא היה רדום מספיק רק כשצעקתי מהכאבים אבל מעולם לא קרה שזה הגיע למצב שבו המשיכו לעבוד לי על השן מבלי שהיא תהיה רדומה לגמרי, עד אתמול, שאחרי זריקות רבות וחצי פנים רדומים המשיכו לעקור לי את השן כשאני מרגישה אותה.
האם הסיוט שלי התגשם? האם ייתכן שישנם אנשים שההרדמה לא משפיעה עליהם עד הסוף? ואם כן, האם ישנן אלטרנטיבות למצב הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה
ד``ר עדי אריאלי25/11/2009כמעט שאין מצבים בהם לא ניתן לבצע אילחוש מקומי בהצלחה. לעיתים במקרים של דלקת השפעת האילחוש פחות יעילה אך לרוב במקרים כאלה תוספת של חומר הרדמה פותרת את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורשמיכל22/11/2009
היי. תודה רבה על התשובה,הייתי אצל הרופאה היום-ראשון, היא הוציאה את הסתימה הזמנית ושמה לי כתר אמלגם. אמרתי לה שכואב לי. ( היא אמרה שבצילום נראה כי השורש בשן בינה עקום, והרופאה שעשתה לי את הטיפפול ניקתה יפה) היא אמרה שבגלל שזה טיפול שורש ובשן בינה שהשורש קרוב לעצב הראשי, יכולה להיות רגישות, ואמרה שאבוא אליה אחרי שתעבור הרגישות לליטוש.
איך יודעים אם צריך אנטיביוטיקה? יש לציין שהכאבים לא תמידיים, אבל כשהם מתחילים זה כואב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורש
ד``ר עדי אריאלי23/11/2009לפעמים כדאי להמתין והרגישות חולפת. אם מאוד כואב אז לגשת שוב לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים שחורות וחוריםאביב22/11/2009
שלום לכולם, כתוצאה מחוסר כלכלי לתיקון שיניים, השיניים שלי נהרסו עד מאוד.
חורים בשיניים קדמיות וכתמים שחורים.
כתוצאה מכך אני מתבייש לחייך שלא יראו את הגועל הזה, הקושי והפחד ללכת לרופא שיניים גוברים עלי.
מה אני יכול לעשות ואילו טיפולים יכול המצב בשיניים לדרוש.
תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
אביב22/11/2009מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתחגית22/11/2009
הגעתי למרפאה פרטית (שאני לא מכירה, חברה המליצה לי), לאחר כאבים חזקים בשן רקובה
עם חור. צילמו לי את השן וקבעו שהשן אמורה לעבור עקירה (לא הופתעתי), מה שכן הפתיע אותי הוא
המחיר הגבוה שגבו ממני על עקירה כירורגית (לסת תחתונה צד שמאל שן שלישית מהסוף).
מהו טווח המחירים על עקירת שן (עקירה כירורגית)? ממני גבו 500 ש"ח על צילום שן בודדת,
ועקירה בלבד, אודה על תשובה מהירה. דחוף לי לידע כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית
ד``ר גלית כהן22/11/2009הפורום הנל אינו מסחרי ואינו עוסק בעלויות.
אך ככלל, המחיר נשמע הרבה יותר מסביר . מדובר בשן בינה תחתונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחוריםשאלה21/11/2009
היי
יש לי מספר כתרים בפה . שמתי לב שמתחתם, על החניכיים ,נוצרו כתמים שחורים זמן מה לאחר שהושמו שם הכתרים. רופא השיניים אמר לי שזה שום דבר ולא מזיק ובוודאי שאיננו גורם לנסיגת חניכיים ( שיש לי תחת חלק מכתרים אלו)
מה זה? כמו כן האם כתרים מזהב מומלצים יותר בהקשר זה?(אני אמורה לעשות כתר בקרוב וחושבת על העתיד..)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים מעל לכתרים
ד``ר גלית כהן22/11/2009הכתמים הללו הם כנראה (לתשובה ודאית חייבים בדיקה) צביעה של החניכיים ממבני אמלגם מתחת לכתרים, או ממתכת ממנה עשוי הכתר, או מחניכיים דקות והשתקפות של שורש כהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחור
שאלה22/11/2009היי
תודה על התשובה.
האם זה מסוכן לחניכיים? גורם לנסיגת חניכיים או מעודד אותה?
האם עדיף להבא לשים על שיניים כתר מזהב או סוג אחר.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזהשאלה21/11/2009
שלום
אני בתחילת שנות השלושים לחיי . שמתי לב בשבועות האחרונים שבזמן שאני אוכלת או לאחר מכן אם אני נוגעת בשיניים עם הלשון השיניים זזות. זה בעיקר בזמן אכילה. זה מטריד אותי כיוון שאני צעירה ובריאה.בעיקרון אני במעקב של רופא שיניים, יש לי מספר טיפולי שורש ומעט נסיגת חניכיים. האם מדובר על משהו הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחייב בדיקה של רופא שיניים או פריוד
ד``ר גלית כהן22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה ..
שאלה22/11/2009תודה על התשובה- הייתי בינתיים אצל רופא השיניים. הוא אמר שהשיניים יציבות ולא זזות. אמרתי לו שזה קורה בעיקר בהקשר לאכילה - במהלך או אחרי ואז יציב יחסית. הרופא אמר שאם זה יציב אז לא נראה הגיוני שפתאום אחרי אוכל רק זה יזוז ושאר הזמן השיניים בסדר.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עזרה דחוף כואב לימיכל20/11/2009
שלום. אני בת 22, ביום שני עשו לי טיפול שורש 3 תעלות, בשן הבינה התחתונה בצד שמאל.
הרופאה אמרה שכשההרדמה תחלוף יהיו קצת כאבים לקחת כדור משכך.
ברגע שיצאתי ממנה והתחלתי ללכת לכיוון החניה, הרוק שבלעתי היה מר, היה לי טעם מר בפה.
בבית, 3 שעות אחרי הטיפול היא אמרה שמותר לשתות, אז אכלתי מילקי-אמרתי אולי השוקולד יעביר לי את המרירות, ואז לקחתי כדור כי התחיל לכאוב לי.
אבל המרירות הזאת לא חלפה, וגם היום היא מורגשת-אומנם פחות ממה שהיה לי ביום שני,אבל עדיין כשאני בולעת אני מרגישה טעם מר-ויש לי ריח של רופא שיניים בפה. האם זה יכול להיות מהסתימה הזמנית שעשו לי עד שאעשה כתר?
זה טבעי אחרי טיפול שורש?
יש לציין שעדיין יש לי כאבים חזקים..כמה ימים אחרי טיפול יש כאבים? אני לא יכולה לאכול על הצד שמאל בכלל, כואב לי. לוקחת כדורים להרגעה נגד כאב
אשמח לקבל ייעוץ.. תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן22/11/2009הטעם הוא כנראה הטעם של הסתימה הזמנית. זהו הטעם והריח הקלאסיים של מרפאת שיניים.
אחרי טיפול שורש, ודאי בשן בינה, יתכנו כאבים ולעיתים גם צריך אנט. אם נמשך יותר מיומיים פני לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום לאחר סתימהאילת19/11/2009
האם לאחר ביצוע סתימה ניתן לראות בצילום שבשן אכן הייתה עששת?
כךאמר לי רופא השיניים
(עשה מספר סתימות בלי צילום לפני)
נשמע לי קצת מוזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום לאחר סתימות
ד``ר גלית כהן22/11/2009במילום אחרי סתימה ודאי שלא ניתן לראות אם היתה עששת קודם (אלא אם כן היא לא נוקתה כראוי ןאז כמובן הסתימה לקוייה).
יש מקומות בהן עששת נראית קלינית ללא צילום ויש אזורים שיש צורך בצילום. בד"כ נעזרים בשני הכלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות שןרחלי18/11/2009
שלום
יש לישן קדמית שהיה בה ציפוי קדמי שנפל. השן רגישה בעיקר למגע כאשר למשל אני מעבירה עליה את הלשון וגם לאחר אוכל חם וקר.
יש לציין שהרגישות נמשכת זמן רב לאחר האוכל או המגע.
האם זה בהכרח אומר שצריך טיפול שורש או מספיק רק לחדש את הציפוי.
רופא השיניים שלי המליץ על טיפול שורש ורופא אחר שאיתו התייעצתי אמר להמתין.
אודה מאד על תשובה כי השן מציקה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 האופציות אפשריות
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009יש בדיקות קליניות ורנטגניות המספקות תשובות ברורות לגבי צורך בטיפול שורש. טפל אצל הרופא שעליו אתה סומך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל18/11/2009
שלום,
לפני חצי שנה ביצעו לי סתימה בלסת העליונה בצד. מאז לעתים עדיין יש לי הבזקי כאב של כמה שניות באוזן באותו צד. אגב, יש לי בעיה דומה גם באוזן השניה בעקבות סתימה אבל לעתים רחוקות יותר.
כיצד ניתן לדעת אם הכאב נובע מהשיניים או ממקור אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבדק אצל רופא שיניים ורופא אאג
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים לאחר סתימותטל17/11/2009
שלום רב לכם,
לפני כשבוע פניתי לטיפול אצל רופא שיניים עקב 2 סתימות שהיו לי בשן במשך 15 שנה והם יצאו לי .
הרופא בדק את הפה ואמר כי אכן השן אשר בה היו 2 הסתימות אכן קיימים כעת 2 חורים שייש לסתום מחדש ובשן נוספת ישנו חור נוסף שאותו גם צריך לסתום.
ואכן הרופא ביצע לי 3 סתימות ובסוף גם ינקוי שיניים.
יש לציין כי מעולם לא סבלתי מכאבי שיניים וגם לאחר שסתימות נפלו לי והיו חורים לא היו לי כאבים.
מאז שבוע שעבר לאחר ביצוע הסתימות כאשר אני אוכלת בצד ימין של הפה אשר בשיניים התוחנות אחת עליונה והשניה תחתונה אשר בהן נשעו הסתימות מאוד מאוד כואב לי עד למצב שאני לא מסוגלת ללעוס ולאכל בצד זה של הפה רק בצד שמאל .
הייתי שמחה לשמוע דעתכם בנושא ממה זה יכול לנבוע ? והואם זה הגיוני שלאחר סתימה מצב זה יהיה או יקרה ?
תודה רבה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים לאחר סתימות
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009כאבים לאחר סתימות יכולים לנבוע ממגע גבוה של הסתימה שניתן לתקן בקלות, מדלקת לא הפיכה של המוך שדורשת טיפול שורש, מכאב שלאחר הטיפול שחולף מעצמו ועוד. כדאי לחזור לרופא המטפל שיאבחן את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר אקספלורציהאבי16/11/2009
שלום
לפני כשבוע בדיוק עברתי אקספלורציה בפה לשם הוצאת רקמה פיברוטית שנוצרה בחניכיים בעקבות ניתוח לצורך הוצאת שן בינה כלואה שביצעתי לפני כשלושה חודשים לערך.
נאמר לי שתגובות כמו נפיחות,קושי בפתיחת הפה,דימום וכדומה הן טבעיות ולאחר מספר ימים הן אמורות לחלוף.
אך לא כך הדבר ואני עדיין סובל מאותן תופעות,כשהמדאיגה ביותר היא דימום מאסיבי שנוצר בפה בזמן השינה דווקא,בניגוד לשעות היום בהן הדימום מינורי ביותר.
ביקרתי בשבוע שעבר בבית החולים לאחר שדיממתי באופן קשה באמצע הלילה ושם רק נעשה טיפול לצורך עצירת הדם,נייתנה לי אנטיביוטיקה ותו לא.
אני מרגיש שניתוח כירורגי זה הוא כישלון ואני לא רואה דרך בה אני חוזר לקדמותי ושהמצב ישתפר.
האם זהו דבר שכיח וזה לא בהכרח אומר שהמצב רע? מה לגבי הדימום בשינה האם נתקלתם בדבר כזה?
אני באמת נואש ולא רואה אור בקצה המנהרה,אנא עיזרו לי.
*יש לציין שאותה רקמה פיברוטית אינה הפריעה לי במיוחד ובכל זאת עשיתי את האקספלורציה לאחר שנאמר לי שלא מדובר בניתוח מסובך ושתקופת ההחלמה ממנו קצרה ביותר.
בתודה,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפורום פה ולסת או חניכיים
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב!!יעל16/11/2009
עברתי עקירת שן בינה שבוע שעבר, ומאז אני שואלת את נפשי למות!
אני לא מגזימה, עברתי 3 לידות ואני לא זוכרת כאב כזה
אתמול חזרתי לרופא, והוא אמר שהפצע לא הגליד טוב, הוא הרדים ופתח הכל מחדש, הוציא משם לכלוכים וקרישי דם ועכשיו מחכים... אני לוקחת אנטיביוטיקה ומשככי כאבים אבל זה לא עוזר, הכאב בלתי נסבל! לקחתי נרוסין לפני 3 שעות ואני סופרת את הדקות עד שאוכל לקחת עוד משכך כאבים...
מה לעשות?
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפורום פה ולסת
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה רגילה לעומת לבנהעידית15/11/2009
שלום,
לפני מספר ימים עשיתי סתימה לבנה בשן טוחנת. אציין כי לא הגעתי בעקבות כאבים כלל, אלא לאחר שבבדיקה שגרתית התברר שיש לי חור מתחת לסתימה קיימת. הסתימה הייתה עמוקה - שלוש תעלות. לאחר שההרדמה פגה כבר באותו היום - הרגשתי כאבים בכל פעם שאכלתי, וכשהעברתי חוט דנטלי בין השיניים הכאבים היו מאד חזקים. התחושה היא כאילו המזון נדחס בין שתי השיניים - ואני נאלצת להעביר חוט דנטלי לאחר כל ארוחה. זה נמשך כבר כמעט שבוע - ורק הולך ומחמיר.
דיברתי עם הרופא טלפונית והוא אמר שייתכן שאיאלץ לעשות טיפול שורש.
קראתי בפורום שכאבים עלולים להיגרם מסתימות לבנות - בשל תהליך הכיווץ של החומר.
השאלה שלי אם אפשר להחליף את הסתימה הלבנה בסתימה רגילה במקום לעבור את הסיוט של טיפול שורש - ובכך אולי לפתור את הבעיה.
תודה
עדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה
ד``ר עדי אריאלי19/11/2009תיארת מגוון של סימפטומים שיכולים להוביל לאבחנות שונות ולטיפולים שונים. צריך לבדוק מהי הסיבה לכאב: חוסר נק' מגע, כאבים ממקור מוך השן, רגישות שלאחר טיפול ועוד. איני יכול לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)