מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הופעת כאב בשן לאחר ביצוע סתימהקירשון12/05/2009
שלום רב,
לאחרונה עשו לי סתימה בשן. גם לאחר ביצוע הסתימה מופיע כאב בזמן אכילת מזון קר/חם.
מה יכולה להיות הסיבה לכך, ומה לעשות ?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאחר סתימה
ד``ר עדי אריאלי13/05/2009לעיתים לאחר ביצוע סתימות ובעיקר עמוקות מתקבלת רגישות שעלולה במקרים חריגים להמשך אפילו מספר חודשים. אם לא מדובר בכאבים אלא רק ברגישות כדאי להמתין עד לריפוי של האזור. לרוב הרגישות עוברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גשר מכתרי חרסינה המורכב על 6 שינייםבורק ברוך12/05/2009
בבדיקה שנערכה אצל מספר רופאי שיניים ,המליצו הרופאים עקירה של 2 שיניים קדמיות תחתונות ובניית גשר מניב התחתון הימני ,לניב התחתון השמאלי ( 6 כתרים שמתוכם 4 מולבשים על שיניים קיימות). חלק מן הרופאים המליצו לי טיפול שורש ומבנה על שן שתהיה מכוסה ע"י הכתר והיו רופאים אחרים שהמליצו רק השחזת השניים ללא טיפול שורש ומבנה .הנני מתלבט באיזה סוג טיפול לבחור.
האם כסוי שן בריאה לאחר השחזה ללא ביצוע טיפול שורש ומבנה ,זה לא מתכון לבעיות עתידיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על שן חיה
ד``ר עדי אריאלי13/05/2009ככלל עדיף לשמור את השן חיה ולא לבצע טיפול שורש אם אין בו צורך. אולם, לעיתים לאחר השחזת השן מתקבלת תגובה לא הפיכה של השן שמצריכה טיפול שורש ומבנה לפני ביצוע הכתר. אם זה אפשרי כדאי לבצע השחזות וגשר זמני ולעקוב אחר תגובת השן למשך תקופה, ואם הכל תקין להתקדם לגשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בידקת והכנת תוכניתנורית11/05/2009
שלום
יש לי כמה טיפולים שצריכה לעשות כמו כתרים, החלפת כתרים, הארכת כותרת, סתימה יצוקה,...
רציתי לדעת לאיזה רופא כדאי ללכת שיבדוק את מצב הפה ויכין תוכנית טיפול?
מי בד"כ מבצע כתרים , הארכת כותרת וכו'? צריך מומחה לשיקום הפה??
הלכתי למישהו שהוא:
D.M.D., M.Sc. – מנהל רפואי, אסתטיקה ושיקום הפה
, השתלם בתחומי האסתטיקה ושיקום הפה בבית-החולים תל השומר, ובתחום ההשתלות הדנטליות בקורסים מטעם NYU ו- Boston University
אך הוא לא מומחה לשיקום הפה. האם זה מספיק??
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון להחלטתך
ד``ר עדי אריאלי18/05/2009טפלי אצל רופא שעליו קיבלת המלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בהריוןרויטל11/05/2009
שלום.
יש לי כל מיני טיפולים בשיניים שצריכה לעשות. אנ ינשואה טרייה ורוצה להכנס להריון הר כי אני כבר בת 34.
שאלתי איזה טיפולים רצוי לעשות לפני ההריון ולא כדאי לדחות?
יש לי דלקת גדולה מתחת לכתר שהרופא אמר שממש אסור לדחות
יש לי עששת מתחת ל2 כתרים.
יש לי עששת עם שן תחתונה עם סתימה מאוד גדולה.
וכתוב בתוכנית "שיחזור מחומר מרוכב. מה זה?
האם עששת רצוי שלא לדחות?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים בהריון
ד``ר עדי אריאלי18/05/2009עששת היא תהליך זיהומי מתקדם ולכן לא כדאי לדחות. מומלץ לטפל בטרימסטר השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קדמימיטל11/05/2009
שלום
2 שיניים קדמיות שלי הם כתרים. בשן אחת יש דלקת מאוד מאוד גדולה שמצריכה חידוש טיפול שורש. הרופא אמר שנראה שיש קצת עששת בשן השניה.בכל מקרה אמר שצריכה לחשוב אם רוצה להחליף גם את הכתר השני כדי שלא יהיה מצב של 2 צבעים.
1. השאלה שלי אם בעתיד ארצה להחליף את הכתר השני יש אפשרות להתאים את הצבע לכתר שליד ?
2. אם יש קצת עששת מתחת לכתר מומץ לנקות שם ולא לחכות? האם זה לא פוגע בשן מתחת? צריך להוציא את המבנה בשביל זה?
אודה לכם אם תוכלו לענות לי על כל השאלות זה מאוד חשוב לי ודחוף.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים קידמיים
ד``ר עדי אריאלי18/05/2009לגבי הצבעים, התוצאה האסתטית הטובה ביותר תתקבל בהחלפת שני הכתרים (וזאת כמובן אם יש צורך בכך). אם יש עששת מתחת לכתר אז אין טעם להמתין שכן זה רק יתקדם ויתרחב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת שתליםטלי11/05/2009
שלום
עברתי טיפול לא טוב אצל רופא שיניים ובשל כך אני אאלץ לשים שתל מיותר.
ידעו לי שכל 7 שנים צריך להחליף את השתל.
היכן אוכל למצוא מידע בנושא זה ?
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל
ד``ר עדי אריאלי18/05/2009זה לא נכון. שתל יכול להחזיק הרבה מעבר ל-7 שנים. אמנם ידרשו טיפולי תחזוקה לשתל ו/או לכתר ולמבנה אך לרוב אין זה אומר שתוך 7 שנים יש לבצע את כל העבודה מחדש. יש חומר בנושא בספרות המקצועית הדנטלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים בהיריוןליה10/05/2009
אני מתכננת להיקלט להיריון בעוד חודש חודשיים,יחד עם זאת מעוניינת להתחיל לטפל בשיניים. השאלה שלי,האם כדאי לי להתחיל טיפולי שיניים עכשיו או שמא עליי להמתין עם זה עד אחרי הלידה?
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה לבצע את רוב הטיפולים בהריו
ד``ר גלית כהן12/05/2009לעיתים מתזמנים חלק מהטיפולים לפי שלבי ההריון. ככלל הכי מתאים טרימסטר שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיקת שינייםמאיה10/05/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול האם יכול להיות מצב של שחיקת שיניים בעבר אך כיום לא?
האם שחיקת שיניים יכולה להתבצע רק לתקופה מסויימת או שזה משהו כרוני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיקת שיניים
ד``ר גלית כהן12/05/2009תופעה שמשתנה בעצמתה ותדירותה במהלך החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיקת שיניים
ד``ר גלית כהן12/05/2009תופעה שמשתנה בעצמתה ותדירותה במהלך החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע עקירה כירורגית בהרדמה מלאהא'09/05/2009
שלום,
במידה ומוחלט לבצע עקירה כירורגית בבית חולים בהרדמה מלאה.
האם לכירורג פה ולסת יש סמכות לבצע את כל הפעולה בעצמו, או שזכותי לדרוש (או שזה ככה גם בלי לדרוש) שההרדמה הכללית תתבצע ע"י רופא בעל רישיון מומחה בהרדמה?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד``ר גלית כהן12/05/2009הרדמה כללית מבוצעת רק עי מרדים.
אולי מדובר בטשטוש, זה יכול להתבצע עי רופא שיניים מומחה שהוכשר לכך, כירורג למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן ה wisdomמאמי08/05/2009
שלום
לפני בערך כשנה עשיתי כ 11 כתרים אחרי שעיתי הרופא אמר לי ששן wisdom מתחת לחיניכם לא יוצא ודוחף את השיניים מתחת לכתרים כל תקופה נוצרת דלקת ..אני לוקחת מיקסופין
יש לי גם בעיות חניכים ...לא ממש קשות
אני יודעת שאני חייבת להוציא את השן אבל אני מורה ולא יכולה לקחת ימי חופש עכשיו האם אפשר לחכות עוד חודשים? האם זה יזיק לכתרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן12/05/2009מצטערת אין מספיק נתונים. אם המצב אינו חריף ניתן להמתין חדש-חדשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר קבוע בהדבקה זמניתיואב08/05/2009
ד"ר שלום
נכון להיום אני הולך עם עשרה כתרים קבועים אולם אלו הודבקו בהדבקה זמנית.
בשבועות האחרונים ולאחר תקופה של כאבים נסבלים התחילו לי כאבי תופת מתחת לכתרים.
הרופא שלי אומר שייתכן ומדובר בבריחת חומר ההדבקה הזמני וכניסת אוכל שגורם לזיהום.
הוא פוחד לבצע הדבקה קבועה היות ואז במידה ויהיו כאבים לא יוכל להוריד את הכתרים, וביקש ממני לשאול בעצתכם.
אני פוחד שתתפתח לי עששת מתחת לשיניים ואאלץ לעקור אותם.
מה דעתך ?
בתודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה זמנית/קבועה
ד``ר גלית כהן12/05/2009החלטה על סוג ההדבקה מתקבלת עי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכתשית יבשהאלונה08/05/2009
שלום רב, עברתי עקירת 3 שיני בינה לפני יומיים, קראתי שיכולה להיווצר מכתשית יבשה. אך איני יודעת איך אני אמורה לדעת לאבחן אם היא נוצרה אצלי או לא.
יש לי תפרים בעקירה אחת תחתונה, ושם יש לי כאבים מאוד חזקים, נפיחות, ובמקום העקירה יש לי הרבה לבן (ה"בשר" האדום הפך ללבן), לציין שבשתי העקירות השניות (עליונות) כואב לי פחות.
באופן כללי אני מרגישה את העצמות של הלסת שלי גם כואבות. וקצת קשה לי להזיז את הלסת.
איך אדע אם זה נורמלי כל התופעות או שעליי לפנות לרופא שיניים?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה של כאב חזק
ד``ר גלית כהן12/05/2009יש לחזור לרופא. מכתשית יבשה מתבטאת בכאב עז ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהמאיה07/05/2009
שלום, אני חיילת בת 20 וסובלת בתקופה האחרונה מכאבים בצמיחת שיני הבינה. בשבוע האחרון התנפחו לי החניכיים מסביב לשן בינה תחתונה שרובה עדיין לא בקעה. בנוסף שן הבינה העליונה (זאת שמעליה) כל הזמן פוגעת בחניכיים הנפוחים ופוצעת אותם.
אני סובלת מכאבים חזקים באיזור ואינני יכולה לסגור את הלסתות בשל הנפיחות.
במרפאת השיניים הצבאית נאמר לי שעליי לעקור את שתי השיניים- העליונה והתחתונה.
רציתי להתייעץ לגבי זה: האם אכן יש צורך בעקירת שתיהן ומדוע?
איזו שן עליי לעקור קודם?
האם ניתן לעקור כשהמצב כה נפוח ודלקתי?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה
ד``ר גלית כהן12/05/2009אי אפשר לדעת בברור שצריך עקירה ללא בדיקה / צילום. אבל ככלל בדכ אכן עוקרים שיני בינה וכשעוקרים בדכ את שתיהן ביחד
לא עוקרים בשלב של דלקת חריפה . קודם מטפלים נקודתית בדלקת עי אנטיביוטיקה ואחכ עוקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינגיזןיסמין07/05/2009
שלום רב,
שמעתי שלסובלים מדלקות חניכיים חוזרות מומלצת מריחה של משחת גינגיזן.
האם יש אמת בדברים? וכיצד משתמשים בה? האם ע"י מריחה ישירה על האזור המודלק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככלל משחה אינה טיפול
ד``ר גלית כהן12/05/2009זה יכול להקל נקודתית, אבל לטיפול יש לפנות לרופא ולטפל בבעיית החניכיים. המשחה לא תפטור את הבעיה ולא תבריא את מחלת החנייים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מפרקי הלסת לעין?אורן07/05/2009
האם יכול להיות קשר בין בעיה במפרק הלסת לאדמומיות וכאב בעין?
נשמע לי קצת מופרך, אבל זה מה שרופאת הלסת שלי אמרה.
בקיצור נמרץ, אני סובל מזה 3 חודשים בכאבים באוזן(ולפעמים בשניהם)
שמקרינים לכאבי ראש(ברמה נסבלת). רופא אא"ג בבדיקה חיצונית שלל בעיית
אא"ג, ושלח אותי לבדיקת פה ולסת.
רופאת הלסת אבחנה רגישות במפרקי הלסת ואני מטופל ככזה. דיקור סיני,
הרפיית הלסת, וקומפרסים חמים. הכאבים אמנם ירדו, אך בהחלט עדיין שם.
חוץ מזה שלשום החלה לי אדמומיות בעין, הרגשת "יובש", ולעיתים מין כאב
באיזור העין. העין היא בצד ימין, בדיוק בצד של כאב האוזן. רופאת הלסת אומרת
שיכול להיות שזה גם השפעה של הבעיה בלסתות. כרופא עיניים, נתקלתם פעם
בדבר כזה??
בכל מקרה אני כבר בשלב מוגבר של דאגה. הולך לבדיקות CT מוח בעוד מספר ימים
ע"פ המלצת רופא האא"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפרק הלסת
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009אם אינך שקט עם האבחנה אני מציע שתפנה לעוד חוות דעת אצל מומחה פה ולסת אחר. איני יכול לענות ללא בדיקה וצילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)