מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שן ראשונה בגיל 3 חודשיםאיריס09/03/2009
שלום, בתי בת שלושה חודשים וחצי. בשבוע האחרון היה לה חום לסירוגין, היא מריירת המון, היא משלשלת והיא חסרת מנוחה. אתמול גיליתי אצלה נקודה לבנה שמרגישה כמו התחלה של שן, אבל לא קדמית אלא טוחנת. העיניין הוא שהיא לא יצאה על פני החניכיים אלא בצד, בדופן החניכיים. האם זו באמת התחלה של שן טוחנת? איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקיעת שיני חלב
ד``ר גלית כהן10/03/2009טוחנת בוקעת ראשונה אפשרית, אך אינה סדר הבקיעה הצפוי. רצוי לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת שיניים לילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בצוואר השןדניאלה09/03/2009
בזמן האחרון יש לי רגישות בשן אחת קידמית. אני מרגישה את הכאבים בעיקר בצוואר השן, שחשוף שם במיוחד. בעבר שאלתי את רופא השיניים על התופעה, והוא אמר שהיא קשורה באבן שמצטבר בשן. מאז הרגישות אני מקפידה מאוד לדאוג לנקיות הפה ובכל זאת הכאבים רק מתחזקים. אם בעבר הקושי היה בשתיית שתיה חמה או קרה מאוד, עכשיו הרגישות גם במים פושרים וכדומה. מה הפיתרון לבעיה? [ד"א, אני בסביבות גיל ה-20] תודה רבה על עזרתכם :)!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות הצואר השן
ד``ר גלית כהן10/03/2009ישנן מס אפשרויות טיפול ברגישות צואר השן החל משימוש במשחת שיניים לשיניים רגישות, דרך טיפול בפלואורידים בריכוזים שונים, ציפוי בלכות מסויימות או סתימה במקרים בהם הרגישות חריפה מאד. פני לרופא שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת הבהרהשלומי08/03/2009
ד"ר גלית שלום לפני חצי שנה נתת תשובה לשאלה של אחד הקוראים. בתשובה אמרת שדלקת בחוד השורש שאינה מטופלת יכולה להחריף עד כדי עקירת השן, ומכיוון שכך יש ללכת לטיפול מיידי.ואני שואל : האם תשובתך התייחסה לשן רגילה או לשן שעברה טיפול שורש לפני מספר שנים, ובמשך הזמן התפתחתה דלקת בחוד השורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה מתייחסת לשני המקרים
ד``ר גלית כהן10/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תפוחיםליאל08/03/2009
האם חומציות התפוח גורמת לשחיקת האמייל איך אני יכולה לדעת אילו מאכלים יכולים לגרום לשחיקת האמייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מאוזנת
ד``ר גלית כהן10/03/2009אכילה מאוזנת אינה פוגעת באמייל. גם מאכלים חומציים בכמות ומינון נכונים אינם גורמים לנזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשחביב08/03/2009
ד"ר שלום באחד מהפרסומים בפורום שיניים אחר ברשת נכתב כי : טיפול שורש הוא שלב בטיפול כולל של השן. במהלך הטיפול מוציאים את הרקמות הנגועות מתוך תעלות השורש שבשן, מנקים את התעלות וסותמים את החלל שנוצר. לרוב, במידה וכל שלבי טיפול השורש בוצעו ביסודיות, תוך שימוש בחומרים איכותיים, והשיקום על-גבי השן נעשה באיכות טובה אף הוא, לא יהיה צורך בחזרה על טיפול השורש. אי-הצלחה של טיפול השורש נובע בדרך-כלל, משום שהטיפול הראשוני לא בוצע באופן יסודי או בשל חדירת רוק המכיל חיידקים לתעלות השורש לאחר טיפול השורש. במקרים אלו ייתכן צורך בביצוע חוזר של טיפול השורש-פרוצדורה הקרויה: "חידוש טיפול שורש", וזאת משום שהזיהום בתעלות השורש עשוי לגרום למחלה ברקמות הסובבות את חוד השן. ואני שואל : כיצד מזהים מצב זה. האם ייתכן ואדם הסובל מכאבים בשיניים שעברו טיפולי שורש , כאבים במשך חודשים ( כאבים שלפעמים הם חזקים ולפעמים חלשים ולפעמים כלל לא קיימים ) יכול לסבול מבעייה כאמור או שמא במקרה כזה תמיד הדלקת/מחלה ברקמות השן מתפתחת עד כדי זיהום כבד שגורם לחום , להתנפחות, כאבי תופת המחייבים חידוש מיידי של הטיפול. וכיצד ניתן לטפל בבעיה כאמור שלא באמצעות חידוש טיפול שורש. בתודה חביבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש
ד``ר גלית כהן10/03/2009במקרה של כשל טיפול שורש בדכ אין ביטוי של חום סיסטמי, לא חייב להיות כאב עז. האבחנה בצורך בחידוש נעשית עי רופא שיניים. אם יש כשל של טיפול שורש אפשרויות הטיפול האפשריות הן חידוש טיפול שורש, אפיסקטומי (קטוע חוד השורש) או עקירה. לא תמיד כל האפשרויות רלוונטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר סתימהרוני07/03/2009
שלום, עשיתי סתימה לבנה בשן תחתונה אחורית לפני 4 ימים, ומאז מאוד כואבת לי השן שבה בוצעה הסתימה בעת אכילה,הייתי אצל הרופא מס' פעמים הוא עשה לי ליטוש של הסתימה והוריד קצת את הגובה אך זה לא עזר. ממה נובעים כאבים אלו והאם זה נורמלי שהאזור של הסתימה יכול לכאוב כמה ימים לאחר טיפול? אין לי רגישות לחום וקור ולפני שבוצעה הסתימה , השן כלל לא כאבה. מה הסיבה לכאבים אלו והאם צריך לבתע שוב את הסתימה מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר סתימה
ד``ר גלית כהן10/03/2009סתימה, בעיקר אם היא עמוקה יכולה להיות רגישה אפילו שבועיים שלושה לאחר הטיפול. העובדה שלא היה כל כאב לפני ביצוע הסתימה , נובעת מכך שעששת היא מבודד מצויין, טוב יותר אפילו מחומר הסתימה. הרגישות חולפת לאט לאט. תתכן תמיד אפשרות שהרגישות תתגבר והשן תזקק לטיפול שורש. זה קורה במקרים של עששת עמוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחניכייםנורית06/03/2009
שלום דוקטור יש לי בקרוב תור למומחה חניכיים אבל עד אז רציתי לשאול יצא לי פתאום נקודה בחניכיים שנראה לי שיש בה מוגלה, אנשים אמרו לי שצריך ניתוח חניכיים או אנטיביוטיקה האם זה נכון? , ממה זה קורה? ואיך מטפלים בזה? האם ניתן בכלל לטפל? תודה רבה מראש נורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בחניכיים
ד``ר גלית כהן10/03/2009נקודה לבנה יכולה להיות ממספר סיבות הטיפול תלוי באבחנה. ואין בינתיים אבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאים את הסיבה...ענת05/03/2009
שלום יש לי תופעה מוזרה שהופיעה לאחר שאכלתי פתיתים עם ירקות מטוגנים (בכוונה מזכירה זאת אולי יש קשר? ואולי לא) מאז מרגישה בתוך החניכיים משהו שמקשה עליי ,כאילו איזה חלקיק מסתובב שם. ומרגישה הרגשת חנק... רופא אף אוזן גרון אמר שאין כלום , רופאת משפחה קבעה שזו דלקת חניכיים (על פי החניכיים הנפוחות) אבל עשיתי צילומי שיניים ושם לא נמצא כלום. ורופאי השיניים אומרים שהחניכיים הנפוחות קצת זה נורמאלי. השיננית טענה זה בגלל שלא השתמשתי בחוט באופן קבוע לניקוי השיניים נתנה משחה ואמרה שזה יעבור מאז זה רק מחמיד...אמרו לי לעשות שטיפות אבל זה לא עוזר לי. ולא מוצאים כלום. אם יש עוד מישהו פה שזה קרה לו אשמח לשמוע ... תודה מראש על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה בחלל הפה
ד``ר גלית כהן10/03/2009אין לי מושג מה הבעיה. התאור שלך לא מחליף בדיקה מסודרת. צר לי שאיני יכולה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זמניIlan05/03/2009
שלום לאחר טיפול שורש בשיניים 36 ו – 37 , האם ניתן לוותר על הכתר הזמני ? האם לאחר שיוף השיניים אפשר ללעוס ללא חשש או פגיעה בשיניים הנ"ל ללא הכתר הזמני , עד שהכתר הקבוע יהיה מוכן? ברצוני לחסוך את עלות הכתרים הזמניים – 400 ₪ תודה מראש אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפרוש לא ניתן לוותר על הכתר הזמני
ד``ר גלית כהן10/03/2009הכתר הזמני משמר את המקום והיחס בין המדידות. הלעיסה עליו היא רק חלק קטן מתפקידו. לא ניתן לוותר על כתר זמני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר גלית שלוםאבי04/03/2009
בעקבות תלונות של טעם מר בפה ותחושת צריבה בלשון הופנתי לביופסיה והתשובה שנתקבלה היא superficial portion squmous ppilloma מקווה שכתבתי נכון האם תוכלי להסביר לי מה זה והאם יתכן מצב שזה קשור לתלונות שלי בתודה מראש אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי שלום
ד``ר גלית כהן10/03/2009הפפילומה יכולה להיות קשורה לתלונה העיקרית שלך.
ביופסיה היא אבחנה לא טיפול. צריך לחזור לרופא עם התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםאיתן שר04/03/2009
בוצע לי כתר על שיניים 46 + 47 הכתר בוצע לשתי השיניים ביחידה אחת. מקובל ? כעת הכתר בהדבקה זמנית יש לי בעיה באכילה , מרגיש נגיעה בכתר הרופא השחיז לי את השן הנגדית לכתר., ועדיין מרגיש נגיעה בחריקת שיניים או בניסיון לתפוס דבר דק , כגון ציפורניים, בשיניים הקידמיות. האם במקום להחליף את הכתר בחדש נמוך יותר,מקובל לפגוע בשן בריאה ולהוריד מהגובה שלה ? אולי כדאי להקטין את המבנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009לעיתים עושים השחזה סלקטיבית של שיניים נגדיות כדי לקבל סגר נכון יותר. לפי התיאור יש לבדוק את איזון הסגר- חזור לרופא השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תמיד רואים סתימות בצילומים?א04/03/2009
שלום רב, חייבת לשמוע חוות דעת שלישית. אנסה לאתר בקצרה. בתי(היום 5.5) טופלה במרפאה פרטית (רופא שרשום באיגוד רופאי השיניים) בה בוצעו לה 14 סתימות לבנות (כולל גז צחוק,זריקות),הטיפולים היו מאד לא נעימים לילדה שלי, אך לנו כהורים היה מאד חשוב שיתבצעו על מנת לשמור על בריאות השיניים שלה. כל הטיפולים בוצעו ללא צילומים (לא חשבנו על זה בכלל). לאחר שבתי סרבה שיבצעו בה טיפולים מספר פעמיים ברציפות, החלטנו לשנות רופא (משנה מקום משנה מזל), הגענו לרופא מאחת מקופות החולים, הוא עשה לה צילום שיניים ואמר שהוא לא רואה אף!!! סתימה!!!! בפה שלה. כשהיא פותחת את הפה רואים סימניים לבנים שמראים שמשהו בוצע, אך הוא אומר שעל סמך הצילום לא בוצעה אף סתימה ומה שאנחנו רואים זה ככל הנראה "אטימת חריצים".השאלה שלי הכי חשובה האם זה הגיוני שבצילום שיניים לא רואים סתימות? אם תמיד רואים סתימות אז יש לנו בעיה רצינית, אם קיימת אפשרות שלא רואים את כל הסתימות אז דעתי תנוח עלי. הוצאתי את התיק הרפואי שלה מאותו רופא ושם מפורטים כל נסתימות שלה. בתודה מראש. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות בצילום
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009סתימות נראות בצילום. איטומי חריצים בדרך כלל לא נראים בצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכל הפהשלי03/03/2009
שלום דר' הכאבים הולכים ובאים וגם כשאני אוכלת שוקולד או משהו קר לפני שנתיים טיפלתי בכל הפה אבל הכאבים לא הפסיקו הלכתי לשלושה רופאים שונים עשיתי צילומים והכל יצא תקין אחד הרופאים המליץ לי לעשות שטיפות פה לפני שבוע עשיתי עקירה של שן בינה עליונה ומאז לא מפסיק לכאוב לי כל אותו צד כואב לי השיניים למעלה ולמטה, במקום שהזריק ליבחניכיים ובחייך אני לוקחת נורופן וזה לא עוזר לי אני לוקחת כבר חמישה ימם אנטיביוטיקה ועדיין יש כאבים מאיפה הכאבים מגיעים יכול להיות שכל זה בא מהחניכיים אז מה הקשר לכאבים כשאני אוכלת שוקולד אשמח לקבל הכוונה או יעוץ לטיפול ואו רופא שיניים טוב בתודה מראש שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009איני יכול לענות ללא בדיקה קלינית. כאבים יכולים לנבוע ממקור רקמה קשה (כמו שיניים) או ממקור רקמה רכה (כמו חניכיים). כאבים כתוצאה מאכילת מזונות מתוקים בדרך כלל מעידים על עששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםאלה02/03/2009
הי - אני בתהליך של הלבנת שיניים באמצעות סד. זהו היום ה-8 של התהליך. נתנו לי מלבין עם 15 אחוז חמצן וסנסודיין שמאוד מקלה על הרגישות. מבחינת רגישות אז הכל בסדר, יש קצת אבל לא נורא. מבחינת הלבנה, יש שינוי מועט וכמעט לא מורגש. האם זה טבעי? למה עלי לצפות? תודה,אלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה ביתית
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009קצב הבהרת השיניים הוא אינדיבידואלי. ניתן להאיץ את הקצב על ידי שימוש בחומר ההלבנה למשך זמן ארוך יותר או להגדיל את ריכוז החומר הפעיל. כמובן שיש להשמע להוראות הרופא המטפל ולפעול לפי הוראות היצרן. שאלי את הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהאור02/03/2009
שלום בני בן ה-14 סובל מריח רע מאוד מהפה , אין לי מושג למה וממה והאם צריך לגשת לרופא שינים כדי לאבחן ממה זה נובע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע
ד``ר עדי אריאלי04/03/2009ריח רע מהפה מכונה הליטוזיס(=באשת בעברית ). המקור הוא חיידקי. המקור לכך יכול להיות:
1. אורלי: חיפוי לשון, דלקת /מחלת חניכיים, פלאק.
2. אף אוזן גרון: אבני שקדים, בפעוטות בעיקר נזלת שיורדת לגרון (Post Nasal Drip)
3. אחרים: עישון, מחלות כבד, כילייה או סוכרת.
לרוב הבעיה היא בחיידקים המצויים בשליש אחורי של הלשון ואז מנקה לשון יפתור את הבעייה.
בילדים ובמתבגרים בד"כ הבעיה היא הגיינה אורלית גרועה ואז ציחצוח וחוט דנטלי יפתרו את הבעיה.
ישנם טיפולים נוספים בהתאם לאבחנה. כדאי לגשת למרפאות המתמחות בריח פה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)